קצת סדר בבאלגן. Dennis10 - טענת מסורת המליונים לא נחלשת מזה שגם את ישו אלפים ראו עושה ניסים. אין ליהדות שום בעיה להודות שישו עשה ניסים (אפילו סביר להניח שכן, שהרי מסופר על כך שתנאים {חכמי המשנה} עשו ניסים, וישו חי בדורם). ליהדות תהיה בעיה להודות בהתגלות אלוקית (שזה לא נס. זה התגלות אלוקית. כמו שהיה במעמד הר סיני) המונית, כלומר, אם יש מסורת הינדואיסטית (או כל דת אחרת) על התגלות של אל להמוני אנשים (ולא בילויים פרטיים עם מוחמד) זה יפגע בהוכחה הזאת. Dennis Bergkamp - אני לא בא להסביר את אלוקים. אני בא להוכיח שיש דברים מעל הידיעה שלנו. אם מישהו מלפני 2000 שנה היה מודיע שצ'לסי תעבור את בארסה ב2012, זה על טבעי מבחינתי, כי אי אפשר להסביר את זה בצורה טבעית. אם אותו בנאדם היה שונא אותי ומתעלל בי - זה לא משנה כלום. עדין יש כאן משהו על טבעי. גם אם אותו בנאדם היה מתנהג בצורה הכי מוזרה בעולם - זה לא משנה. יש כאן משהו על טבעי. גם אם אותו בנאדם היה מוסיף נבואה שארסנל תקח את האליפות ב2012 - זה לא משנה. עדין יש כאן משהו על טבעי. אני אמנם אצטרך להסביר איך הוא טעה, אבל ההימור הראשון הוא מדי הזוי בשביל להגדיר אותו כ'הימור', ולכן אני חייב להגדיר אותו כ'ידע על טבעי'.
הסיפורים על ישו נכתבו 150(!) שנה אחרי מותו של ישו. תעשה תרגיל עם עצמך ותחשוב מה קרה לפני 150 שנה? מלחמת האזרחים האמריקאית. כן, זה עד כדי כך רחוק. לכן, מה שנכתב על ישו הוא בלתי הגיוני בעליל. מה שכן ברור, הוא שחלק מן הניסים של ישו, הועתקו בבירור מדתות פגאניות שהיו באיזור.
אני אומר לך מעכשיו שעוד 2000 שנה, החרצבים הירוקים ממקסיקו יהיו קבוצת השטרומבלדרדר הכי טובה בעולם, זה הזוי מספיק בשבילך? האם זה על טבעי?
כשזה יתגשם, אני אשתכנע שיש לך מקור ידע על טבעי. (כמובן, בהנחה שיש מדד אוביקטיבי ל'הכי טוב בעולם', ושבכלל יהיה ענף כזה) שאני אבין, אתה תראה נבואה\הימור כזה מתגשם ותגיד 'צירוף מקרים'?
אבל אתה מסתכל על זה בפרספקטיבה של זמן, עוד 2000 שנה כשזה יקרה לא אני ולא אתה נהיה פה כדי שנוכל לראות אם צדקתי. איזה נבואות מטורפות כבר התגשמו? החזרה לארץ ישראל זה נבואה שמגשימה את עצמה, בגלל שזה רשום שם יהודים רצו לחזור לארץ, לא מקרי ולא על טבעי.
אתה מוכן כבר להפנות אותנו לנבואה הזאת ולהסביר לנו איך היא בדיוק נכונה אם עשרה שבטים מבני ישראל מסתובבים בין "הגויים" היום? מה, הרב לא נתן לך תשובה עדיין?