דת

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏31/12/06.

1. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

מדובר בדרישה חוצפנית ולא דמוקרטית. אני יכול לחלוטין להבין ולהסכים לדוגמא אם עיריית בני ברק, בגלל הרכב האוכלוסיה, לא תרצה דבר כזה בעיר. אבל איך לאנשים יש את החוצפה לדרוש שבכל המדינה לא תהיה תחבורה ציבורית?מה אכפת לחרדי מירושלים או בני ברק אם יהיו אוטובוסים בבאר שבע? הרי אז דווקא יהיו הרבה פחות רכבים על הכביש, ואפילו זה יפריע להם פחות בשבת.

אנלוגיה לא קשורה לסיטואציה בכלל. יום חופש בשבוע מהעבודה ובית הספר זה דבר לגיטימי והכרחי בלי קשר לדת בכלל. גם אין צורך בבית ספר ביום שבת. כן יש צורך בתחבורה ציבורית, מהסיבות שפירטתי כבר.

לגבי קווי האוטובוס הפרטיים - הם צריכים אישור של מטרד התחבורה כדי לפעול. כמה סטודנטים ניסו להפעיל דבר כזה בירושלים, ומטרד התחבורה העמיד לדין את הנהג על כך שהוא העז לחרוג מנהלי הטליבאן הישראלי.

חיי אדם חשובים פחות מהשבת מסתבר... וגם בעילת ילדים קטנים בישיבות...

2. Ice Cream חסה

דווקא אני לא משתמש בתחבורה בינעירונית, לא בעיר שלי (רחובות) ומשתדל גם לא בערים אחרות (בתל אביב למשל העדפתי ללכת מאולם זיסמן עד תחנת ההגנה ברגל). אני סומך על הרגליים שלי הרבה יותר...
    תחבורה ציבורית 24/7 לא תהייה פה, כי בכל יום בלילה ולפנות בוקר אין לא אוטובוסים ולא רכבות (כך שלא כל הצרות שלנו זה כפייה דתית), אני לא יודע איך זה עובד במדינות אחרות (אודה אם מישהו יוכל להביא נתונים)- אבל קשה לי להאמין שאפילו בברלין או בלוס אנג'לס בכל יום בכל שעה תוכל לעלות על הרכבת או אפילו על אוטובוס של חברה מדינית (באנגליה שמעתי מהמורה שלי לאזרחות שבכלל יש פאנאטיזם גדול מאוד בנוגע ליום השבתון, אתה בטח יודע יותר טוב).
    זו סיסמה שחוקה מאוד לומר שהתחבורה הציבורית תגרום לאנשים לוותר על רכב פרטי. מתי איילון עמוס יותר- בשבת כשכולם נוסעים לבלות ואין אוטובוסים, או בשאר ימי השבוע כשהרכבת עולה על גדותיה? ומה עם מדינות אחרות שיש בהן מערכי תחבורה הרבה יותר יעילים מאשר בישראל? יש מסה של אנשים שמוותרים על רכב פרטי? גם בעניין התאונות לא צריך להזכיר שתאונה קטנה של אוטובוס יכולה להיות הרבה יותר קטלנית מאשר התנגשות חזיתית של 2 מכוניות פרטיות ב-90, וכלל שיהיו יותר אוטובוסים תגדל המעורבות שלהם בתאונות דרכים.

מסכים שזה חשוב שיהיו מערכי תחבורה בפריפריה שיחברו אנשים למרכז (ובגלל זה מסוכן לוותר על תחבורה ציבורית של המדינה לגמרי), אבל מה דחוף בזה בשבת? 1000 ערסים ואוחצ'ות מירוחם ואופקים שרוצים לבלות בתל אביב? עשה טובה...

ובב"ש אין חרדים ואין דתיים? זה לא שהחרדים דורשים מכולם לשמור שבת (ואני לא מסתכל על זה ככה, אלא באור של "6 ימים בשבוע את חיים את השגרה הלחוצה, יום אחד תקדישו לבית") ולא אפכת לזבדיאל ורוחמה מבני ברק אם גלית ורוסלן מאשדוד אוכלים חזיר עם חמאה בזמן שהם נוסעים לים או עם שמנת, אכפת להם שהמדינה תשמור שבת, והם גם מוכנים להתפשר פה ושם (קווי לילה, מוניות שירות, אילת, חיפה).
    גם אצלנו ברחובות יש כבר שנה או שנתיים ראש עיר חרדי ועדיין אף אחד לא סגר את קרלברג או טיב טעם ואף אחד לא אסר לפתוח את הקולנוע בקניון בשבת. יש לנו סטטוס קוו של חלוקה בין דרום העיר (שסגורה בשבת) לבין צפון העיר (שלא) וכולם חיים באושר (חוץ מאיזה מקרה טפשי של מקווה שרצו לבנות בשכונה חילונית). גם החילונים בדרום העיר מצליחים להסתדר...

אז זה נראה לך הגיוני שיפתחו בית ספר ממלכתי שבו לומדים מחמישי עד שלישי? יום חופש בשבוע מתחבורה זה גם דבר לגיטימי, בטח במדינה היחידה שמייצגת איכשהו דת שלמה...

מכיר את הפרשה, וכתוב שם בפירוש שהסטודנטים הדתיים לא הביעו התנגדות וגם היה איזה ש"סניק אחד שאמר ברדיו כשדיברו על תחבורה בתל אביב שאין להם בעיה כל עוד זה יהיה פרטי.
    למטרד התחבורה (אהבתי..) יש עוד סיבות ותירוצים שבשמן הוא יאסור על פתיחת קווים פרטיים.

אני לא חושב שזו בעיה של חרדים שנהגים עולים לנהוג שיכורים. ובעילת קטינים=מוטי אלון?

3. StevieG Member

אנשים לא מוותרים על רכב, כי אין להם איך לצאת מהבית בשבת בלי רכב. it's as simple as that.

4. Ice Cream חסה

כן זו הסיבה היחידה...
    ומה עם שאר העולם?

5. אלי מתחן Member

אנשים לא יכולים להסתדר בלי רכב, כל עוד אין בלילה ובסופ"ש תחבורה ציבורית סבירה. כל עוד אין תחבורה ציבורית בשבת, אנשים יחזיקו רכב, אם לאנשים יש רכב, הם כבר לא יסעו בתחבורה ציבורית.

בשום מדינה בעולם, מלבד ישראל, אין יום שלם בשבוע שאין לו תחבורה ציבורית. בכל מדינה נורמלית יום השבתון זה היום הכי חזק לטיולים ועסקים, רק אצלנו אנשים שאין להם כסף צריכים להיות בעוצר.
    בניו יורק יש סאבווי 24 שעות, בכל שאר הערים הנורמליות, יש אוטובוסים סביב השעון בצירים המרכזיים.

דווקא במדינה כמו שלנו, שלרשת אותה בתחבורה ציבורית סבירה זה משחק ילדים, וקריטי כי אין לנו מקום לכבישים ארוכים, כל אחד שרק יש לו כסף מחזיק רכב פרטי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/5/12
  6. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה שלערסים מירוחם לא תהיה אפשרות לבלות בת"א בשבת?
    חוץ מזה, מה זה הזלזול הזה? יש עוד הרבה דברים חשובים שאנשים עושים בסופ"ש שמצריכים תחבורה. בוא אתן לך דוגמא, אני גר בב"ש, לפני חודשיים סבי נפטר, הוא נפטר ביום שישי, אבא הודיע לי אחרי כניסת שבת, רציתי לחזור לסכנין כדי להיות בהלוויה, אבל נחש מה קרה? אין פאקינג תחבורה! למה הייתי צריך לשלם הון למונית ספיישל? רק כי לנפתלי מבני ברק חשוב שהמדינה תשמור שבת?

נערך לאחרונה ב: ‏7/5/12
  7. אלי מתחן Member

או כי איגוד נהגי המוניות משמן כל מני אנשים ברבנות ובמשרד התחבורה...

8. Ice Cream חסה

אני מדבר על מצבים תדירים, לא על משהו דחוף ופתאומי. גם לבזבז 2000 שקל על בילוי (בלי קשר לשבת) זה דבר מטורף, אבל אם זה באופן חד פעמי כי הסקורפיונז הגיעו אז אפשר להחליק על זה...

אבל נו באמת! כאילו שכל מי שקונה רכב קונה רק בשביל השעות שבהן אין תחבורה ציבורית יעילה... יש מיליון (לפחות 5 שאני יכול לזרוק על המקום) סיבות למה אנשים כן קונים רכב פרטי, ולראייה גם במקומות שאתה טוען שיש תחבורה ציבורית 24/7 אנשים לא הפסיקו לקנות מכוניות (נראה לי שההפך הוא הנכון).

גם בישראל זה לא בדיוק יום שלם, אלא יממה- אבל זה לא רלוונטי. יש לך נתונים לגבי כל מדינה בעולם (קח אפילו רק את המערביות) שיש בהן תחבורה ציבורית מדינית 24/7? יום לטיולים? סבבה- קח את הרכב/ ג'יפ אם אתה קצת יותר מסודר (אנשים קונים פאקינג ג'יפ בשביל 10 הימים בשנה האלה, אז זו לא כזו בעיה ענקית) וסע לטייל. זה שאנשים עניים יותר לא יכולים להרשות לעצמם זו כבר בעיה אחרת ואפשר לפתור אותה על ידי רעיונות להוזלת מחירי הרכב והדלק. כשגם תחבורה ציבורית זה לא חינם לרוב, כך שגם במקרה הזה יהיו אנשים שלא יוכלו להרשות לעצמם טיולים בשבת.

אוף טופיק: בהיגיון פשוט זה אומר שיש הרבה אנשים שיש להם כסף בישראל. זה עושה אותי שמח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

9. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה אפשר להחליק על זה?
    ואם אני רוצה לעבוד בימי שבת מחוץ לב"ש, למה שלא תהיה לי תחבורה ציבורית כדי להגיע לעבודה?

10. Ice Cream חסה

לא משלמים (או אמורים לשלם) נסיעות במקרה כאלה? וגם משלמים 150% שכר אאל"ט, כך שה-50% האלה יכולים להתקזז עם ההוצאות העודפות על נסיעות, וזה נראה לי מספיק הוגן.
    בכל אופן, אני בעד שיהיו אוטובוסים בשבת, אבל שזה יהיה על ידי חברה פרטית. ואם יהיה מספיק ביקוש של אנשים שרוצים בשבת לנסוע מחות לבאר שבע- יהיה בבאר שבע אוטובוס.

אבל כמו שאלדד (או אלעד?) אמר מקודם, זה לא רק החרדים, זה גם האיגודים- במקרה שלנו נהגי המוניות...

11. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

יום חופש מהעבודה\בית ספר = דבר לגיטימי, זה יום למנוחה, לבילויים, לפנאי. אם אני עובד 6 ימים בשבוע, אני בהחלט ארצה יום חופש בשבוע. מה זה קשור לתחבורה הציבורית? טוב שלא אמרת שצריך גם יום חופש אחד מחשמל... תחבורה ציבורית זה צורך של הציבור, זו דרישה של הציבור, זה אמצעי שיעזור לתושבים וגם יועיל לאינטרסים של המדינה. בבקשה להפסיק עם ההקבלה המפגרת הזאת.

אהה, אז בחרדים צריך להתחשב ובהם לא... אתה בכלל לא אדם צבוע.

וואו, מאד נחמד מצידו, ממש כל הכבוד.

אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר בכלל. על המחירים של הרכבים שמייבאים לישראל, על מחירי הדלק, על כמה עולה להחזיק אוטו גם אם הממשלה תוריד עשרות אחוזים מהמחיר, פשוט אין לך מושג ואתה לא מתבייש לזיין פה במוח לגבי זה. בבקשה תסתום כבר אם אתה לא מבין. עלק אפשר לפתור את הבעיה בהוזלת מחירי הדלק והרכבים - מה, במקום 7.4 שקל לליטר, המדינה תוריד אותו ל-7 שקלים לליטר ואז גם העניים יוכלו להחזיק רכב? למה אדם במקום להוציא חלק גדול מההכנסה שלו על זה, לא יכול פשוט לקחת אוטובוס בשבת וזהו? האם אתה מודע להפרש המחירים בין נסיעה באוטובוס (כשלוקחים אופציה כמו חופשי חודשי או כרטיסיה) לבין החזקת רכב גם אם הממשלה מורידה 50% מהמחירים?

ועוד משהו שעולה מההצעה המטומטמת שלך הוא שאין לך מושג (כמה מפתיע) מה ההשלכות של עניין זיהום האוויר. זיהום אוויר זאת בעיה לאומית ועולמית, ובגלל זה האינטרס הוא שיהיו כמה שפחות רכבים על הכביש. אתה מציע להוסיף עוד ועוד רכבים במחירים זולים יותר מתחבורה ציבורית (מצב שהוא פחות או יותר בלתי אפשרי), מה שיזהם יותר את האוויר, ימשיך לגרום לתסכול כלפי הממשלה והחרדים, יגרום לאנשים להוציא יותר כסף, יגרום ממש למוות של אנשים בגלל נהגים שמעדיפים במצב הקיים כבר לעלות על ההגה אחרי שהם שותים - ולמה תזכיר לי? אה, כי צריך יום מנוחה מהתחבורה הציבורית... אולי גם ניקח יום חופש ממערכת ביוב...

12. Ice Cream חסה

אם אתה לא מתכוון לערוך את ההודעה האחרונה שלך, סיימתי את הדיון.

13. אלי מתחן Member

תחבורה ציבורית היא ציבורית. גם הMTR וגם החברה שמנהלת את האנדרגראונד בלונדון, הסאבווי של ניו יורק והמטרו של פאריס הן חברות ממשלתיות ומסובסדות על ידי המדינה. אין שום דוגמא למדינה בעולם שיש בה יום בלי תחבורה ציבורית, כולל הודו, לאוס, בוליביה, סין, מלזיה, מזרח ירושלים, ואתיופיה.

אני לא רוצה להחזיק אוטו, ומעוניין לצאת מהבית בשבת. איך אני בדיוק אמור לעשות את זה?

14. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

תחזיק אוטו, מה לא ברור? בשבת, האוטובוסים והרכבות צריכים לנוח.

15. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה היא לא רק בחרדים, הפסאודו-דמוקרטים/סוציאלסטים שיושבים בכנסת הם הבעייה העיקרית. כל התירוצים שמנסים להסביר את ההתנגדות לתחבורה בשבת מתגמדים אל מול התירוץ של שלי יחימוביץ'. אני בפוסט טראומה מהזלזול שהיא הפגינה כלפי האינטליגנציה של האזרחים שרוצים תחבורה בשבת, כשתירצה את התנגדותה להצעתה של מרצ, בכך שהיא לא רוצה שתופעת ניצול העובדים תתעצם.

נערך לאחרונה ב: ‏7/5/12