ועל זה נאמר, דא פאק?! הרב עובדיה יוסף, סליחה, כבוד הרב עובדיה יוסף מטיף לגבי עזרה לגוי פצוע בשבת וההגיון המסתתר מאחורי למה לא. אור לגויים.
בכל הת'רדים של "דת" ברחבי הרשת שיצא לי לקחת חלק בהם לא דיברו מילה אחת על אנשים כמו הרב עובדיה או על תחבורה ציבורית בשבת. הרב עובדיה מייצג אנשים שהסיכוי שתראו אותם כותבים בפורום שעוסק בכדורגל הוא שואף לאפס. חלאס לתת לו במה, ואם כבר לתת לו במה אז זה יותר שייך לת'רד של אקטואליה.
נראה לי שגם הרמב"ם עוד דיבר על זה שיש בעיה הלכתית לחלל שבת כדי להציל גוי, כי זה לא כתוב בפירוש במקרא. אני אישית חושב שזה חרטא ולא קשה להסיק מהתורה שחיי כל אדם חשובים יותר משמירת שבת, אז אולי כשאני אחשב לגדול הפוסקים בדורי אני אעביר כזה פסק הלכה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx. מה שעובדיה יוסף עושה פה זה מנסה למצוא פתרון הלכתי (רק עבור רופאים שומרי מצוות שיש להם משמרת בשבת! לא תקנה שחייבים עכשיו ליישם בכל בתי החולים) כדי שאפשר יהיה לטפל בגוי בשבת (לעשות כל פעולה בזוגות), כך שחוץ מזה שזה טיפשי- ברמת העל הכל יעבוד כרגיל. בכל אופן אין מה להאשים פה את עובדיה יוסף (להפך, הוא מוצא פיתרון), זה שבמסורת היהודית נוצר דבר כזה זה משהו אחר וכמו שאמרתי אני מסכים. מה ציפית שיהיה פה? דיונים על פרשת השבוע, שירי קודש ושאלות הלכתיות? הת'רדים האלה נועדו כדי להתווכח על כך שהדת גם כאמונה וגם כמוסד בירוקרטי זה בולשיט אחד גדול. בכל אופן, דווקא הרב עובדיה יוסף (שוב, אחד מגדולי הרבנים והפוסקים אי פעם...) הוא פחות מחמיר בפסיקות שלו מבחינה דתית, וגם מהבחינה שלנו (נקרא לזה ככה) הוא די ליברלי, וגם הספק הזה מוכיח את זה.
אתה צריך ת'רד שכותרתו דת כדי להוכיח שדת זה בולשיט? זה מגוחך. תפתח דיון אתאיזם ושם זה יתאים בול. בדיון כזה כן, אני מצפה שיהיו דיונים על חגים ועל פרשות השבוע. אני לא מחליט, אבל זה מה שההיגיון שלי אומר. הלכתי להסתכל על העמוד הראשון בדיון הזה והוא נראה אחרת לגמרי (עם אנשים אחרים לגמרי שהאמת? הייתי שמח מאוד להכיר).
לא מדובר בסתם עוד קטע שעובדיה יוסף הראה את רשעותו וטפשותו. מדובר בחלק מן ההלכה שכבר הבאתי לדיון הזה. לפי ההלכה, אם תצא מהבית בשבת, תראה גוי גוסס ותחלל שבת על מנת להציל אותו, דינך מוות כי חיללת שבת. לא רק שאין חובה שתציל אותו, ממש אסור לך.
שיילך לעזאזל, הוא לא זה שיחליט אם הדין שלי הוא מוות או לא. אני חושב שאנשים כמוהו הם הסרטן הכי גדול של הדת והסיבה העיקרית לאנטי של החילונים כלפיה.
בוא נגזים עוד קצת ונאמר שכל מי שמחלל שבת מוצא להורג בסקילה... גם אם בעבר היה ככה וככה יש דינים שתוקפם פג והם מפסיקים להתקיים מהרבה סיבות, ויהדות זו גם דת גמישה יחסית- כך שתפסיק אם הדמוניזציה (זו המילה?). גם הכוונה היא לא שצריך לתת לגוי לגסוס ובנוסף לקוות שהוא ימות, אלא אסור לבצע את אחת מהמלאכות האסורות בשבת כדי להציל גוי, בעוד במקרה של יהודי מותר כי זה פיקוח נפש- מובן? זה שיש הלכה לא מוסרית שהשתרשה ביהדות זו בעיה וחבל שעדיין לא יצא פסק הלכה שאומר שפיקוח נפש תקף לכולם, אבל הנה בא הרב עובדיה יוסף ומנסה לפתור אותה מבחינה פרקטית, ואתה עוד אומר שהוא רשע וטיפש. טוב נו... הוא רב! ועוד חרדי!!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx סתם שאלה למי שיודע- אם אלמוני רואה אדם גוסס בשבת, איך הוא מבדיל אם הוא יהודי (ואז הוא חייב לעזור לו) או גוי (ואז אסור לו לעזור אם זה חילול שבת)? יש אנשים שזה מרגש אותם, מה לעשות... זה הלך הרוח בפורום. אם יש לך משהו על דת להביא או לשאול אתה כמובן מוזמן, יש פה כאלה שכן מעוניינים לקרוא את זה, וגם פרשת שבוע למשל זה לא רק של הדתיים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
דלהאזה - קח נשימה עמוקה, שתה כוס מים ותקרא שוב את ההודעה שלי. אני מדבר על מה יש בהלכה, לא על מה שעושים היום, ברור שאף אחד לא נסקל על חילול שבת. אבל על פי ההלכה כן צריך לסקול אותו. ההלכה הזאת מתבססת על התפישה על פיה מעמד הגוי בעולם נחות מזה של היהודי וקרוב לזה של הבהמה. והרב עובדיה הוא רשע וטיפש, כן, לא אכפת לי כמה פסוקים הוא זוכר בעל פה, מי שמוציא שטויות כאלה מהפה לדעתי הוא לא אדם חכם. זה לא קשור לזה שהוא רב, יש רבנים חכמים. ובאמת יפה מאד מצידו שהוא מנסה למצוא פשרה לאיך לא נותנים לאדם לגסוס למוות בשבת... אולי פשוט להתייחס אליו כבן אדם ולא כיצור נחות? לההה...
פעם מיליון שבע ארבעים ותשע אלף שמונה מאות עשרים ושלוש: דה-לה-הא-סה! אם ממש קשה לך אתה יכול להשתמש בכינוי השני, או פשוט רונן. אני שוב אומר שאני מסכים איתך שהחלק הזה בהלכה צריך להשתנות (אתה יכול להביא קישור על כך שממיתים אנשים על חילול שבת? ואתה גם מגזים בתיאורים של ההלכה על הגויים- כשהיהדות בכלל היא דת שכן אפשר לתקן בה הלכות), אבל מבחינתי זה כן יפה שהוא עושה צעד מבחינה מעשית כדי לא לתת לאדם גוי לגסוס למוות בשבת או להעמיד רופאים מאמינים בסיטואציה לא נוחה. אגב החוק הזה- חוקק על ידי דתי ואני מאמין שהוא לא חשב להכניס סעיף של שבת לחוק הזה- כך שלא כל פסק הלכה הוא דבר מחייב.
שאני אבין, אתה מכיר את הרב עובדיה יוסף שאתה מדבר עליו ככה? אני בטוח במיליון אחוז שאתה לא מכיר אותו באופן אישי ובטוח במיליארד אחוז שהוא רחוק מאוד מלהיות בנאדם רשע וטיפש. עצוב מאוד שאנשים כמוך מדברים ככה אל אחד מגדולי הדור... "לא אכפת לי כמה פסוקים הוא זוכר בעל פה" עאלק.
זה נראה לך כמו אדם חכם גדול? כל אחד והגדרתו לגדולה ולחכמה: "מפד"לניק (כיפה סרוגה) שאפילו מניח שני תפילין על ראשו, המחשבות שלו רעות." "היה צונאמי ויש אסונות טבע נוראיים. כל זה ממיעוט התורה. איפה שיש תורה זה מקיים את העולם. שמה [בניו אורלינס] יש שם כושים. כושים ילמדו תורה? יאללה נביא להם צונאמי, נטביע אותם. מאות אלפים נשארו בלי קורת גג. עשרות אלפים הרוגים. כל זה כי אין להם הקדוש ברוך הוא." ~ על הוריקן קתרינה והצפת ניו אורלינס, 6 בספטמבר 2005 "מי שחושב מחשבות אוון על בחורי הישיבות וקורא אותם פרזיטים, הוא מנוול, אפיקורוס... מותר להרוג אותו." "בהמות שלא יודעים כלום. רפאים אני קורא להם, הורגי הנפשות הללו." ~ על רופאים המעודדים הפלות "לא ישלח את ילדו לאיפה שיש מורים חילונים שלא יודעים הלכות. המורים החילונים הם לא מורים, הם חמורים." ~ בעקבות שביתת המורים בסוף שנת 2007 "שילכו ללמוד תורה ויפסיקו לעסוק בדברים המטופשים שלהם. כל המוח שלהם ברגליים בעוד שהמוח שלנו בראש. מי ייתן וכולם יחזרו בתשובה." ~ על שחקני כדורגל, 17 באוגוסט 1999 "עזבו את התורה והפכו אהבלים." ~ בהקשר החילוניים הוא לא מדבר כמו פוסק חשוב, אלא כמו אחרון הפרחחים.
עצוב מאוד שאדם הקורא להמנע במקרים מסויימים מלהציל בנאדם נקרא על ידי אחרים "אחד מגדולי הדור". עכשיו זה מה שבאמת עצוב... מתוך החבר'ה שגדלו איתי היחידים שהיו ביחידות קרביות (גולני 13, דובדבן,עורב צנחנים) היו לא יהודים על פי הלכה (אביהם יהודי) החברים היהודים (מחלקי פרחים מטעם המטכ"ל, ג'ובניק חי"א, שלישות באוגדה בצפון, חובש בבה"ד בדרום) אז אני בתור לוחם על פי כבוד "אחד מגדולי הדור" אמור לתת לאותם גויים מטונפים להתבוסס בדמם בשבת ולחכות בסבלנות על מוצ"ש להצילם במקרה ו...
ואותם אנשים חצי יהודים עוברים גהינום ברבנות שבסיום ההשפלה גם שוללים את זכותם להנשא במדינה דמוקרטית. חוצפה ממדרגה ראשונה שלא תראו באף מדינה מערבית, זה לא אור לגויים זה חושך ליהודים. מרצ מציעים גם בכנסת הזאת (כמו בכל כנסת) הצעת חוק נישואים אזרחיים. זה אף פעם לא עובר, אבל לפחות רואים על ראשו של מי הכובע בוער מידי כל כנסת. קצת להביך אותם לא יזיק.