דת

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏31/12/06.

1. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההבנה שלך די לקויה בנושא הזה.
    להתחשב ולכבד את הדת, מתבטא בכך שהוא לא כופה על הדתיים לאכול חמץ בפסח, או לפתוח את החנות שלהם בשבת, או להשתמש בתחבורה בשבת וכו'... ולא בזה שהוא צריך לקבל את הכפיות הדתיות על עצמו. אני בטוח שהוא לא רוצה לכפות את ערכיו על הדתיים ושהוא לא מעוניין להפריע להם לחיות כרצונם במרחבם הפרטי.

2. Ice Cream חסה

ומה עם לכבד את הדתיים? במרחב הפרטי באמת כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה, אבל מה עם המרחב הציבורי?

3. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההודעה שלי דיברה על דתיים.
    במרחב הציבורי, אני מכבד אותם בזה שאני לא מכריח אותם לאכול חמץ בפסח, בזה שאני לא מכריח אותם להשתמש באוטובוס בשבת, בזה שאני מאפשר למסעדות כשרות לפעול, בזה שאני מאפשר להם לעשות נישואים דתיים, בזה שאני מאפשר להם לבחור, בזה שאני לא מתעסק במה הם אוכלים ומתי הם מדליקים את האור.
    כדי לכבד את הדתיים, אני לא צריך לא לעלות על אוטובוס בשבת, או להתחתן אצל הרב, או לא לקנות חמץ מהמאפיה וכו', כפי שאני מאפשר להם לבחור, הם גם צריכים לאפשר לי לבחור, ככה אני והם מכבדים אחד את השני ולא מונעים אחד מהשני לנהל את חייו כרצונו.

4. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    רציתי, אבל לא הייתי יכול לנסח את זה יותר טוב בעצמי.

5. אלי מתחן Member

צודק, אין חוק כזה

מבחינתי העובדה שאין לי אפשרות לעבוד ביום שבת זאת גזירה. למה אסור להעסיק יהודים בשבת מלבד באבטחה ומלונאות? למה בתי עסק מקבלים קנסות על זה שהם פתוחים בשבת?

6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

תודה מאמדו. הגישה של דלחסה ורוב הדתיים משתקפת יפה מאד בהודעה שלו :

חופש אצל דתיים = לגיטימי.
    חופש אצל חילונים = פגיעה בדתיים.

תושבי ישראל החופשיים סה"כ רוצים לחיות את החיים שלהם ללא כפייה, וזו כל ההתחשבות שהם רוצים. אצל הדתיים, ה"התחשבות" שהם רוצים זה שכל שאר האוכלוסיה תגביל את חייה בהתאם למנהגים שלהם.

לגבי הדוגמא המטומטמת עם שריפת ספרי תנ"ך - מה הקשר?! ברור שזו פרובוקציה. איך אתה משווה בין פגיעה מכוונת בסמל דתי בפומבי על מנת להתריס, לבין מימוש חופש העיסוק שלא מפריע לאף אחד (אלא אם כן מפריע לו שאחרים לא חיים על פי האמונה שלו)?

7. אלי מתחן Member

זה עניין של כוח נטו, זה רק כי הם יכולים. מאז ומתמיד הדת הייתה הצורה הכי מתוחכמת לשלוט באנשים, לשלוט עליהם ולגרום להם לחשוב שהם רוצים את זה.
    את מה שהדת הקיצונית עשתה, ניסו מאז ומתמיד כל הדיקטטורים בעולם ליישם.
    כאשר אתה שולט באנשים שלך, הדבר הבא שאתה מנסה לעשות זה לשלוט באנשים אחרים, מכיוון שהיהדות לא כמו הנצרות או האיסלאם היא לא מיסיונרית, האנשים היחידים שנשארו הם החילונים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏24/5/12
  8. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

בני צריך להתחנן אליך בשביל שתבין? בן אדם דתי שדורש ממך שתתחשב רק בו הוא לא מייצג בשבילי את הדת. בן אדם מאמין אמיתי יגיד לך איש איש באמונתו יחייה, אתה תעשה מה שטוב לך ואני מה שטוב לי.

ויעקב הזה אוהד ליברפול, אני בן אדם מאמין ובכל זאת אומר לך שאתה כותב שטויות ואתה מסוג האנשים שמוציאים את הדת שלנו באור שלילי.

9. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

"איש איש באמונתו יחייה" - אתה מודע לכך שאין פסוק כזה ביהדות, נכון? הפסוק הוא "צדיק באמונתו יחייה".

אז אחלה שדיעות כאלה לא מייצגות עבורך את הדת, באמת יפה, רק חבל שאצל הרוב המוחלט של הדתיים והחרדים שמאמינים בהלכה (שהדיעות האלה הגיעו ממנה), זו דרך החשיבה. אם אדם אחר לא מתנהג על פי כללי הדת, הוא לא מתחשב בדתיים.

10. מזגן Member

בראבו

11. Ice Cream חסה

ועדיין לא.

יש את העניין של פגיעה ברגשות למשל, וכמו שאסור מבחינת החוק (תקנו אותי אם אני טועה) להתסובב בעירום במרחב הציבורי כי זה פוגע ברגשותיהם של רוב הציבור ובחינוך שרוב ההורים רוצים להטמיע בילדים שלהם, או שביום אבל לאומי יש הוראה לסגור את כל איזורי הבילוי כי זה פוגע ברגשות האבל של רוב הציבור- ככה גם למשל יום כיפור רועש פוגע לדתיים בהרגשה הרוחנית שלהם של ההתנתקות וכו'.

ככה למשל גם עם חוק החמץ: יש דרישה של הדתיים (ולא רק) שבימים האלה הארץ תהייה מטוהרת מחמץ, בשביל ההרגשה שלהם שהם מקיימים הלכה כמו שצריך (שוב, והפעם לדתיים -תקנו אותי אם אני לא בכיוון)- צריך לכפות את כל זה על המרחב הציבורי... איך דתי אמור להסביר לילד שלו ששואל בפסח למשל למה מוכרים ואוכלים חמץ?

בחוק החזיר למשל, תמכו לא רק הדתיים והחרדים, אלא גם מנחם בגין שאמר שגידול חזירים על אדמות של מדינה יהודית נשמע כמו סרט בלהות, כי חזיר גם סימל עבור יהודים בגולה טראומה... ובאמת האדמות האלה הן אדמות של מדינה (גם בלי מנהל מקרקעי ישראל החביב עליי במיוחד) שהיא מדינה יהודית, אז נראה לי הגיוני באמת שיאסרו על גידול חזיר...

ואתה יודע מה משותף לרוב החוקים הדתיים האלה מעבר לזה שהם ממש לא פוגעים ברצינות בחילונים (ואני חילוני, אז אני יודע)? שכולם לא שווים בתאכל'ס. אסור לגדל חזירים על אדמות הארץ? תגדל בישוב ערבי/ תעשה קומבינה עם מכון ויצמן/ תגדל חזירים על במות. אסור למכור חמץ בפסח? על כל הכסף שרשת שתתעקש למכור חמץ תרוויח בשבוע הזה לא ביג דיל מבחינתה לשלם קנס.

חמוד, גם השבת היא סמל דתי- שלא לומר לאומי.
    ולך תוכיח שמי שמוכר נייר טואלט מספרי תנ"ך ממוחזרים בא בכוונה לפגוע בדת, ומי שפותח חנות בשבת בא בכוונה אחרת (ואפילו כותב על העסק שלו באופן מתריס "פתוחים גם בשבת").

ע"פ המורה שלי לאזרחות, ושוב אני אשמח לשמוע את מי שכן היה שם- באנגליה מתייחסים ליום שבתון בהרבה יותר תקיפות ושינסה מישהו לפתוח שם עסק ביום ראשון. כך שיום שבתון זו לא המצאה של ישראל.

ודבר אחרון: לא ענית לי מה דעתך ע ה"כפייה הדתית" כלפי מעסיקים לשלם שכר גבוה יותר בשבתות וחגים וגבוה הרבה יותר ביום כיפור, ועד כמה שאני מבין, והחוק הזה בניגוד לחוקים דתיים אחרים תקף לגבי כל מעסיק מכל דת גזע ומין (תקנו אותי אם אני טועה #4). למה אתה לא מתרעם במקרה הזה? מאותה סיבה שבן דוד שלי שלא מת על סוציאליזם לא מתרעם כשהמעסיק שלו משלם לו על נסיעות בעבודה שנמצאת 5 דקות הליכה מהבית שלו...

12. אלי מתחן Member

יש בזה הרבה מאוד היגיון. לכל אדם יש יום חופש אחד בשבוע שמגיע לו, באופן קבוע. כדי שמעסיקים לא ינצלו את העובדה שהבנאדם מוכן לעבוד ביום החופש שלו (לנוצרים זה ראשון ולמוסלמים זה שישי), אז הם צריכים לשלם יותר כסף. אם כבר, הייתי מעדיף שישאלו אותי באיזה יום אני רוצה לנוח ולא יניחו שבשבת אני רוצה לשבת בבית ולא לעשות כלום כי אין אפילו תחבורה ציבורית.

נניח לרגע שהפרצוף שלך מתריס אותי, האם זאת זכותי להגיד לך לא לעמוד לי מול הפנים, או שאני זה שצריך להתרחק אם זה מפריע לי?
    אותו האבא צריך להסביר לילד שלו גם למה לא כולם לובשים כיפה, האם זה נראה לך הגיוני שכולם ילבשו כיפות?
    למען האמת, ההסבר הפשוט תמיד יהיה "כי אנשים רשאים לעשות מה שהם רוצים כל עוד הם לא פוגעים ישירות באדם אחר". זה אולי גם ילמד את הילד על קצת סובלנות.

13. Ice Cream חסה

נניח (למרות שמי שרוצה לעבוד גם בשבתות לדעתי לא צריך לקבל יותר, אבל זה לא קשור). ועדיין אף אחד לא שואל את היום שבו אתה רוצה לקבל 150%, וגם קובעים לך את היום לפי הלוח העברי ולא הלועזי (מתי נכנס יום שבת). אתה בטוח שלנוצרים ולמוסלמים יש את אותם תנאים סוציאליים ביום החופשי שלהם (ראשון ושישי בהתאמה)? וככה זה גם במועדים שלהם?

כמובן שיש משמעות למה פוגע ברגשות של הרוב ( כמו למשל התערטלות בציבור), וכן יש לך את הזכות לדרוש ממישהו לזוז אם הוא מפריע לך: קח למשל במגרשים או בהופעות בפארקים אם מישהו בא נעמד לפניך ומסתיר לך.

בבית כנסת, בית קברות, רחבת הכותל או מאה שערים באמת דורשים ממני לחבוש כיפה- וברוב המקרים רוב האנשים באמת יכבדו את הבקשה הזו. אולי כיסוי ראש זה לא ביג דיל ונגיד הדרישות מאישה כן- אבל לי נראה הגיוני לגמרי שבבית כנסת יבקשו מנשים להתלבש צנוע, וככה בכל מקום שרוב האנשים שם הם דתיים. אז ככה גם מבחינת שבת- אם יש רוב באיזור כלשהו שחילול שבת פוגע ברגשותיו, נראה לי לגיטימי לדרוש גם משאר האוכלוסיה הלא שומרת לא לחלל שבת.

ככה גם עם חמץ (שבוע שלם בשנה- רחמנא ליצלן!) או חזיר- אם יש רוב במקומות מסוימים (כמעט כל המדינה) שזה פוגע ברגשותיו: אז גם המיעוט צריך להימנע מזה, ובמקרים האלה זה תקף לכל המדינה. חוץ מכמובן נצרת, סכנין, רהט וצפון תל אביב.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏24/5/12
  14. אלי מתחן Member

החוק הזה מונע ממעסיקים לנצל לרעה את הכוח שלו לבקש מעובדים לעבוד מתי שהם רוצים. זה תקף רק במספר מוגבל של מגזרים כמו אבטחה ומלונאות, בשאר המגזרים שפתוחים בשבת, אין שום אכיפה כי הם לא אמורים להיות פתוחים. (דומה מאוד לאיך שמטפלים אצלנו בבעיית המסתננים)
    ומה עם המקומות שהמיעוט זה אלה שכן אכפת להם מהחמץ, או מתחבורה בשבת? שלא רוצים שיגבילו אותם 70 ימים בשנה. מישהו שואל אותם? לא נראה לי.
    מה זה רק שבוע? גם שעה אחת זה יותר מדי במדינה חופשית.
    בית כנסת זה מקום פרטי, שם זה לגיטימי שמי שנכנס צריך לכבד את חוקי המקום. זה לא לגיטימי שיבקשו ממישהי להתלבש או לשים כיפה כשהיא עוברת בשכונה חרדית.

לבקש תמיד יש לי את הזכות, זאת גם זכותו לסרב לזוז. מתישהו החרדים ביקשו משהו מהחילונים? לא זכור לי.

15. Ice Cream חסה

תחבורה ציבורית בשבת זה משהו אחר- יש יום בשבוע שהדמינה צריכה להשבית את כל השירותים הלא דחופים שלה.
    מסכים איתך שיש בעיה- הפיתרון הוא חברות אוטובוסים פרטיות בשבת. לא מפריע לדתיים, לא מפריע לחרדים, ומשרת את החילונים. רק מה- זה מפריע לאיגוד נהגי המוניות (באמת יש כזה איגוד?)

אי אפשר לקבוע אוכלוסיה לפי כל שכונה ושכונה, לפחות לפי עיר או איזורים בעיר, ובמלא ערים יש סטטוס קוו פנימי גם. בסופו של דבר ברוב הערים היהודיות אני מאמין שיש יותר חרדים, דתיים ומסורתיים מאשר חילונים, חוץ מבערים ערביות.
    יש כמובן את העניין של קונצנזוס, שמאה שערים זו שכונה חרדית ולא נראה לי שיש שכונה שאפשר לומר בהחלטיות שהיא חילונית...

simply not. יש 24/7 חוק נגד התערטלות בציבור, ובצרפת יש חוק שפוגע בזכות לתת כל שם שהוא לחזירים ומגביל אותו לכל שם שהוא לא נפוליאון.

טעות- בית כנסת, כמו כל עסק, או רחבת הכותל המערבי זה מקום ציבורי.

נראה לי שאם תתעקש להישאר במקום שלך ולהסתיר יכול לבוא סדרן ותהיה לו אפשרות להזיז אותך...
    ובטח שהם ביקשו: הסטטוס קוו, או למשל זה שאין שום חוק לגבי יום כיפור.