דת

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏31/12/06.

1. אלי מתחן Member

נראה אותך פותח עסק ביום כיפור ולא מקבל דו"ח.
    אי אפשר לעבור על כל שכונה, אז פשוט לאסור הכל. אבל למה לעצור בזה? למה לא לחייב נשים ללכת בלבוש צנוע בכל השכונות, כי הרי אי אפשר לבדוק בכל שכונה האם היא חילונית או דתית.
    האמונה שלך מתבססת ביותר מדי מקרים על חוסר ידע. יש מספיק ערים וישובים בארץ עם רוב חילוני מובהק.
    איך בדיוק חברת אוטובוסים פרטית מפריעה לחרדים פחות מציבורית? האוטובוס עושה פחות רעש או זיהום? למה צריך להיות יום כזה? ואם יש יום כזה, אני בעד שיעשו אותו בשלישי.
    מי אמר שתחבורה ציבורית זה לא שירות דחוף? האם אני אמור להיות סגור בתוך הבית שלי 30 שעות בשבוע רק כי אין לי כסף? האם אני אמור לעבוד כל השבוע כדי שבסופ"ש אני אצטרך להיות עבד של אמונות שאני בכלל לא מאמין בהן?
    בית כנסת זה שטח ציבורי, אבל זה מקום פרטי. יש למקום כזה חוקים, גם לסופרלנד יש חוקים, אני מוכן לקבל את החוקים האלה כאשר אני נכנס למקום. האם הרחוב הוא מסוג המקומות שאני צריך לקבל על עצמי חוקים? ואם כבר חוקים כאלה, למה תמיד זה על פי חוקים של אנשים אחרים ולא על פי חוקים של האוכלוסיה שלי?

אתה כל הזמן מדבר כאילו לי אין רגשות שיכולים לפגוע בהם. לא ראיתי את הדתיים אף פעם מתחשבים ברגשות שלי כאשר מכניסים ספר תורה ואני צריך לסבול את הרעש.
    בכל מקום נורמלי, אנשים מוזרים צריכים להתאים את המוזרות שלהם לנורמליות, רק אצלנו הנורמלים צריכים להתאים את עצמם למוזרים.

2. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

דלהאזה, אתה עושה שירות מצוין לכל מי שרוצה להראות לכולם את הפרצוף האמיתי של הדת. לפתוח עסק ביום כיפור זה כמו התערטלות בציבור... האנלוגיות שלך הן משהו...

יום מנוחה אחד בשבוע זה משהו שצריך להיות בלי קשר לשבת בכלל, ומי שמעסיק עובדים ביום הזה צריך לשלם להם תוספת, מה הקשר בכלל לצד הדתי של השבת?

לגבי גידול חזירים - אני גם נגד, בלי קשר לדת הטמטום, אלא בגלל שאם זה גורם לנו לשחוט פחות בעלי חיים אז זה טוב מאד.

תחבורה ציבורית זה לא שירות דחוף, לכתוב "פתוח בשבת" על הדלת של העסק זו התרסה... טוב, שכחתי כבר עם איזה גאון אני מתדיין. אני מרים ידיים.

3. Bensh Member

חסה אתה יותר הזוי ומגוחך פה מבדיוני כדורגל. לא חשבתי שזה אפשרי, סחתיין

4. Igi Member

ברגע שאתה כותב הודעה כזו ולא מסביר את עצמך, התוכן של ההודעה הזו תקף גם עליך.

5. Ice Cream חסה

לפתוח עסק ביום כיפור לא ניסיתי ולא ראיתי מישהו שניסה. יש לך דוגמה למישהו שקיבל על זה דו"ח?
    לבוש צנוע של נשים לא מפריע לרוב הדתיים (עד גבול מסוים, גבול שבו זה מפריע גם לחילונים, ועדיין אין שום חוק על זה מעבר לעירום מלא...), אלא רק לחרדים. לכן נראה לגיטימי באיזור חרדי (אלעד, בני ברק, מאה שערים, קרית קרעטשניף ברחובות) שיהיו מודעות שיבקשו מנשים ללבוש צנוע כי זה פוגע באורח חייהם של התושבים. לא יריקות וקללות, אבל לדרוש כן.

צריך לחטט בהלמ"ס כדי לראות באיזה ערים יש רוב לא חילוני, אבל איזור חילוני מובהק כמו למשל צפון תל אביב- הדת כמעט ולא משחקת תפקיד שם. גם סיפרתי פה כבר שברחובות יש הרבה סטטוס קוו שהחלק הדרומי הוא דתי וסגור ברובו בשבת, והחלק הצפוני לא וגם כמעט ולא בונים באיזורים האלה מוסדות דתיים. זו מהות הסטטוס קוו.

הדרישה בסטטוס קוו לא הייתה שכולם ישמרו שבת, אלא שהמדינה (כלומר כל שירותיה) ישמרו שבת. וכמו שהיה עם הסטודנטים בירושלים שהדתיים לא התנגדו ושמעתי ברדיו ש"סניק שאומר שאין לו בעיה שת"א תפעיל תחבורה בשבת כל עוד זה על ידי חברה פרטית (כמו שעכשיו יש מוניות שירות). אם זה תלוי רק בחרדים זה מאוד פשוט, אבל זה לא...

אתה מוזמן להציע הצעה שיום השבתון ייחשב ליום שלישי, אבל בגלל שישראל היא מדינה יהודית ובלה בלה בלה הכי הגיוני שהיום הזה ייקבע ליום שבת, ושהיום הזה ייחשב על פי לוח שנה עברי ולא לועזי.

שירות דחוף זה בריאות וביטחון (שירותים שחיים תלויים בהם). כמו שבשבת שירותי הרווחה של המדינה לא פועלים ושירותי החינוך במגזר היהודי לא פועלים (בני עדיין לא ענה לי מה דעתו על בית ספר שיחליט שהוא נותן יום חופש ברביעי וחמישי, אבל בשישי ושבת מקיים לימודים כרגיל מ-8 עד 3).- כך גם התחבורה מטעם המדינה לא צריכה לעבוד. והפיתרון הוא פשוט, דאמט!

אני מסכים איתך שכל מקום שאתה נכנס אליו אתה צריך לקבל את חוקיו (שמעתי על זה גם בעניין של חוף נודיסטים...), אז האם אתה מסכים שסופר חרדי ידרוש בכניסה להתלבש באופן מתאים? אתה מסכים שבאוטובוס מהדרין תהייה הפרדה?

הכנסת תורה זה אירוע חד פעמי, וכל עוד הרעש הוא סביר ובשעות סבירות- זה בסדר. אבל אם יש נגיד הילולה שעושים לקבר כלשהו וזה פוגע בשאר התושבים, אז צריך להגיע להסדר. אני חושב שאני לא צריך להסביר לך על זכויות מתנגשות.

ודבר אחרון: במדינה היהודית היחידה בעולם יש סטדנרטים אחרים ל"נורמליות". שבת שלום.

6. Bensh Member

וגם עליך.

מזל שלא ביקשתי את דעתך

7. אלי מתחן Member

אגד חברה שמסובסדת במאות מיליונים על ידי כספים שאני משלם, אין שום סיבה שאני אצטרך לסוע בחברה פרטית ביום שבת. יש סיבה שקוראים לזה תחבורה ציבורית.
    חברה פרטית משרתת את עצמה, תחבורה ציבורית משרתת את התושבים.
    אין לי בעיה עם הפרדה בין נשים וגברים בקווי מהדרין, יש לי בעיה עם זה שאגד מפעילה קווים כאלה. זאת אפליה ברורה שמדינת ישראל לא יכולה להבליג עליה, זה לא שונה בהרבה מכושים שיושבים מאחורה ולבנים שיושבים מקדימה. אני לא מוכן שכספי המיסים שלי יממנו דברים כאלה.
    גם בסעודיה יש סטנדרטים מסויימים לנורמליות. אנחנו רואים את עצמנו בתור העולם המערבי ולכן הסטנדרטים שלנו דומים לשלהם ולא לשל שכנינו כמו שהחרדים רוצים.
    כמובן שהדתיים לא התנגדו, סתם משרד התחבורה שלל את הרישיון של הנהג והפסיק את הקווים האלה.
    תחבורה ציבורית זה שירות דחוף. אני רוצה להגיע עכשיו ממקום למקום, זאת בדיוק ההגדרה.

בחיים לא נתקלתי בדבר יותר מגוחך מהסטטוס קוו הזה, הוא תקף רק לצד אחד. שהחרדים רוצים אוטובוסים עם הפרדה אין להם שום בעיה לדרוש את זה, אבל לנו אסור לבקש אוטובוסים שנוסעים בשבת.

8. Ice Cream חסה

כן, כל הזין חברות ציבוריות. גם אני לא מת על הרעיון הזה, אבל זה סיכון ענק מדי לוותר עליו.
    אתה מסבסד את אגד ושאר הקואופרטיבים בשביל 6 ימים, בדיוק כמו שאתה משלם מכספיך על מערכת החינוך רק ל-6 ימים בשבוע (ואפילו לכולה 10 חודשים בשנה!).

כמו שעיריה יכולה לבנות בית כנסת ולהחליט שתהייה בו הפרדה בין גברים לנשים, ככה גם אין לי בעיה אם יחליטו על קווים מסוימים שייחשבו לקווי מהדרין. הפרדה בין גברים לנשים, מקורה בדת, לאפשר לאנשים חופש דת, לקיים את הדת שלהם (לשמור נגיעה). אני לא מכיר דת שבה שחורים ולבנים צריכים לשמור נגיעה, ואם יש כזו דת הזויה אז המדינה שלנו לא הוקמה לשמה.

היעדר תחבורה ציבורית לא מונע מאנשים להגיע ממקום למקום, כמו שתחבורה ציבורית לא תמיד עוזרת להגיע ממקום A ל-B.

מצטער, אבל לי רוב החוקים הדתיים במדינה נראים עדיין נורמליים גם בסטנדרטים מערביים, ואלה חוקים שמרניים ולא חוקים קיצוניים.

ולגבי הסטטוס קוו- גם בהסכם השלום עם מצרים הויתורים היו מהצד שלנו בשביל שלום. אפשר להסתכל על זה גם ככה. בכל אופן בסטטוס קוו שמונהג ברחובות כמו שאמרתי, יש דרישה גם לא להקים מוסדות דתיים בחלק הצפוני אלא להקצות את השטחים הללו לטובת הציבור החילוני. ובגלל זה גם קמה סערה רצינית (בישראל אלופים בלעשות פיל מזבוב) כשתכננו להקים באחד הרחובות בצפון העיר מקווה.

9. אלי מתחן Member

אתה צודק, היעדר תחבורה ציבורית לא מונע מאנשים להגיע ממקום למקום, מה שכן, הוא בטוח לא עוזר להם.
    בית כנסת זה מקום דתי, אוטובוס לא. אוטובוסים שיש בהם הפרדה בין גברים ונשים זה בסדר על פי הסטטוס קוו, אבל אוטובוסים בשבת לא. אוקיי....

תיקון קטן, אני מסבסד את אגד ל7 ימים בשבוע, הם מחזירים לי ב6. האוטובוסים שהם קונים והנדל"ן של התחנות המרכזיות יושב במקומו כל השנה ולא רק באמצע שבוע. השבת זה פשוט כסף שנזרק לפח.
    זה סביר בהחלט שתלמידים ומורים יקבלו יום חופש אחד בשבוע, ושלכולם יהיה באותו יום הרי אין בחלוקה של הימים. לא סביר שכל נהגי האוטובוס במדינה יקבלו חופש באותו יום, כמו שלא סביר שכל פקידי הקבלה (הרי בית מלון זה לא שירות דחוף) או כל המאבטחים במדינה יקבלו חופש באותו היום.

10. VAR Member

שיהיה לכולנו חג שבועות שמח

11. Ice Cream חסה

בישראל?

גם סופר זה לא מקום דתי, אבל סופר חרדי בשכונה חרדית יכול לדרוש. כמו שאוטובוס של קו חרדי יכול לדרוש (אם כי ממש ספק. לפי מה שהבנתי גם לרוב החרדים אין בעיה עם ישיבה מעורבת באוטובוס).

אם האוטובוסים של אגד והרכבות של רכבת ישראל היו נוסעים כל השבוע, אז היית משלם יותר. כמו גם על ה-30 שעות בין 00:00 ל-06:00 שהרכבות לא נוסעות במשך השבוע אתה משלם פחות.

מוסדות החינוך (כמו גם המוסדות של משרד הרווחה, או של רישום הקרקעות, או נמל אשדוד, ועכשיו כשבדקתי גם מוסדות התרבות כמו הבימה למשל) תופסים גם הם שטח נדל"ני וציוד, כשלעובדי מערכת החינוך (אלה שלא עובדי קבלן) משלמים משכורת אפילו בחודשי הקיץ. איי רגע- אפילו את הישיבות אנחנו מסבסדים ל-7 ימים בשבוע, אבל הן פועלות כולה 6 ימים. חצופים!

12. אלי מתחן Member

תראה יש מדינות שבהן אוטובוסים עוצרים את הריחוף של האנשים ממקום למקום, אצלנו זה עדיין לא קרה.

אין שום בעיה עם זה שמוסדות מסויימים לא יעבדו יום אחד בשבוע, מגיע לאנשים יום חופש. זה לא הגיוני שכל מוסד ממשלתי או בית ספר יהיה בחופש יום אחר, בעוד זה מאוד הגיוני שנהגי אוטובוסים יקבלו את החופש שלהם ביום אחד בשבוע ויעבדו גם בשבתות מדי פעם. גם שוטרים, גם עובדי מלונאות וגם מאבטחים עושים את זה. אלו עבודות שנזקקים להם 24-7 (כן גם בלילה צריך תחבורה ציבורית). גם נמל אשדוד צריך להיות פתוח 24-7, הסחורות לא מפסיקות להגיע, זה מייקר לכולנו את הדברים שאנחנו משלמים עליהם.
    ישראל היא המדינה היחידה בעולם שיום אחד בשבוע אין בה תחבורה ציבורית.
    תעשה לי טובה אל תלמד אותי כלכלה, כשאוטובוסים יושבים 30 שעות בשבוע במוסך אגד מפסידה הרבה כסף, מה שאומר שאני מפסיד הרבה כסף.

אני עדיין לא מבין איך אוטובוס שנשים יושבות בו מאחורה הוא רק לחרדים ולכן הוא בסדר, אבל אוטובוס שנוסע בשבת והוא רק לחילונים הוא לא בסדר.

13. Ice Cream חסה

אתה בטוח?

כי אוטובוס (מטעם המדינה) שנוסע בשבת פוגע בשבת. באיזה ערך של החילונים פוגע אוטובוס עם הפרדה*.

*אני חושב על זה לפעמים, ויש הבדל תהומי בין "אוטובוס שבו גברים יושבים מקדימה ונשים מאחורה", לבין "אוטובוס עם הפרדה בין נשים וגברים". גם החרדים (או הקבוצות שבתוכם) וגם החילונים כל כך טעו לגבי זה.

14. אלי מתחן Member

בוא נגיד שבין המדינות הנורמליות אז אני בטוח.

באיזה ערך אוטובוס ששולחים נשים לשבת מאחורה זה פוגע? שוויון, חופש תנועה, כבוד האישה. רק תבחר.
    בקיצור אתה טוען שלחילונים אין ערכים שאפשר לפגוע בהם, לכן הם תמיד צריכים להתפשר.

15. StevieG Member

דהלהחסה, אתה אמיתי?