דת

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏31/12/06.

1. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4252430,00.html

אתה בטוח שהוא בעד..? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

2. Ice Cream חסה

בעד שמי שלא יכול ללמוד תורה ילך להתגייס.

3. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אני לא חושב שאין רב שבדיעה הזאת.
    אחרי הכל, לא באמת אכפת להם איך ולמה חילוניים ימותו..

4. Ice Cream חסה

גם חרדים שלא יכולים ללמוד תורה.

5. Valencianista Member

נערך לאחרונה ב: ‏11/7/12
  6. מזגן Member

7. VAR Member

יש לי אחלה פתרון בשבילם.
    שיתיישבו על אדמה כלשהי [אני מניח שבולוניה זה המקום האולטימטיבי], יקנו אותה מהמדינה המחזיקה בה, יגייסו את כל המאמינים וישכנעו אותם לעלות לארץ הקודש החדשה ויקיימו שם איזה אורח חיים שהם רוצים.

אני יודע שזה קשה לעזוב את המועדונים ואת בתי הקפה, אבל אני בטוח שזה אפשרי.

8. Ice Cream חסה

http://he.wikipedia.org/wiki/דת_פרודית
    למה למשל בדמוקרטיה מתקדמת כמו גרמניה, שנותנת לאזרחיה לבחור לאיזה דת הם רוצים להעביר את המיסים שלהם, אין להם בחירה בדת הפסטפריאנית? למה בבלגיה שאפילו נותנת את האפשרות לסמן "חסר דת" אין את האופציה הזו? כי חוקרי דת גדולים ימצאו סממנים למה זה לא נחשב לדת.

וכמו שאמר ליאור- כמו שהיהודים הקימו לעצמם מדינת לאום וגם למוסלמים, הנוצרים, ההינדואיסטים והבודהיסטים יש מדינה, גם הפסטפריאנים האלה יכולים ללכת באו"ם לשכנע שלאור הנבואה של בובי הנדרסון שנחתה על העולם בהפתעה מגיעה להם מדינה (היא התגלתה לו באורגון, אז שיקימו אותה שם, לא צריך לגזול את האיטלקים), ושם הם יכולים כולם כל היום לשבת ולאכול פסטה עם קציצות, בתקווה שכשהם יגיעו לעולם הבאה הבירה תהייה עם גזים והחשפניות לא יחלו בעגבת ואיידס.
    חופש הדת לא יכול להיות תקף ל-2314 מאמינים עם דרישות הזויות, ובטח שלא קוראים לו חופש הדת הפרודית...

9. Emile Zelicky Member

אין דבר כזה מדינת לאום של הנוצרים במדינות המערביות כל המדינות הן מדינות כל אזרחיה, אין שם שום כפייה דתית של הנוצרים על שאר האוכלוסיה, כל אדם יכול להתחתן במסלול האזרחי יש תחבורה ציבורית בראשון, הכל עובד בראשון.

10. מסוטיזם Member

אלברט איינשטיין בזמנו התייחס לאנשים כאלה, כשהוא אומר "אני לא שותף לרוח הלוחמת של האתאיסטים, שהתלהבותם נובעת בעיקר מהפעולה הכואבת של שחרור כבלי ההטפה הדתית שקיבלו בנעוריהם".

זה דמגוגיה וברור לכל.

לפחות 50% מאזרחי ישראל היהודים, המוסלמים והנוצרים משתמשים מידי שבוע בשירותי הדת, את שירותי הדת האלה חייבים לתחזק. כשיהיה לדת שלך מספר כזה של מאמינים במדינה שאותם חייב לרצות, תקבל גם אתה תקציבים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/7/12
  11. Ice Cream חסה

שמעתי ממקור אמין יחסית (יש פה אנשים שגרו שם, הם אולי יוכלו לענות) שגם באנגליה לא בדיוק אוהבים "מחללי ראשון".
    ועדיין אני לא אפלא אם במדינות האלה רוב המיסים שהתושבים משלמים, הולכים למוסד הכניסייה, עם ספציפיות לקתולים/ פרובוסלבים/ פרוטסטנטים לפי זהות המדינה (אני כל כך לא מבין בדתות אחרות, תסלחו לי על זה).

12. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

13. yonmu Member

סקירה קצרה של גישות הרבנים לשירות צבאי:
    גישה ראשונה - הרב יהודה עמיטל זצ"ל (ואחרים) - 'הסדר לכתחילה' - גישה של רוב ישיבות ההסדר (בלי קשר לאורך השירות), שרואה בשירות הצבאי מצווה מפורשת וחלק מהבניה הרוחנית של התלמידים.
    גישה שניה - הרב צבי טאו שליט"א (ותלמידיו) - 'עילויים בלבד' - גישה של ישיבות גבוהות, שבאופן כללי קשורות למכינות (לדוגמא - הקשר בין ישיבת הר המור למינת עלי). ע"פ גישה זו מי שמתעתד להיות רב וללמוד תורה כל החיים עדיף שלא ישרת בצבא אלא ישב בישיבה כל הזמן. באופן מענין, הגישה הזו מגדלת 'משתמטים' רבים (בוגרי ישיבות גבוהות ש'דילגו' על שירות צבאי) לצד קצינים רבים (מ'עלי' היו 15 קציני חי"ר במחזור האחרון). כמובן, לקצינים האלה אין שום תרעומת נגד התלמידים שנשארים בישיבה ולא מתגייסים. בעצם יש כאן סוג של הסכם 'יששכר וזבולון', בהסכמה (אם מתיחסים אליהם כקבוצת אכולוסיה נפרדת משאר המדינה).
    גישה שלישית - הרב עובדיה יוסף שליט"א - 'אם אתה לא יכול ללמוד...' - הכי חשוב ללמוד תורה. גם ברמה בסיסית של אדם שלא יצא ממנו רב גדול או תלמיד חכם. אם יש לך קוצים בישבן, תתגיס, אבל כל מי שמסוגל לשבת וללמוד תורה - שלא יתגיס. באופן אירוני, הבנים של הרב עובדיה יוסף כן עשו צבא, ודווקא כן יצאו תלמידי חכמים גדולים.
    גישה רביעית - הרבנים החרדים האשכנזים - 'אסור להתגיס' - פשוט מאוד, אולי יש מצווה להגן על עם ישראל, אבל זה לא שווה את הקלקול הרוחני שסופגים בצבא בעקבות המפגש עם התרבות החילונית.

למותר לציין שאני מזדהה עם הגישה הראשונה. לדעתי (וככה גם תראו ברוב המאמרים ההלכתיים שנכתבו בנושא) זו גם ההלכה (אם לא משתמשים בקלף ה'עת לעשות לה' הפרו תורתך', שהוא כמובן קלף לגיטימי), וגם בפועל, לרב יהיה הרבה יותר קל להתחבב ולהיקשר לציבור הישראלי אם הוא עשה צבא (לדוג' - הספור 'תיאום כוונות' של הרב סבתו).

14. מזגן Member

ממתי גיל 18 נהיה כזה ערך עליון בתורה. עוד 3 שנים לחכות לפני הישיבה לא ישנה שום דבר. רק יוסיף למיון של תלמידי מתחזים.

15. yonmu Member

לא חסר עובדות נכונות שאפשר לתקוף את החרדים איתם, אז לא צריך להמציא טיעונים שגויים.
    אתה באמת חושב שלקחת ילד בן 18 לשלוש שנים בצבא ולצפות שהוא ישתחרר ובמקום לטוס להודו ילך לשבת בלימודים מפרכים (כן כן) שנים? נו באמת.