ציטוט של נבואה לא ברורה שפורש בצורה סובייקטיבית + שנאה טבעית לשונה שקיימת כלפי כמעט כל זר שנמצא בחברה אחרת = הוכחה שאלוהים של היהודים קיים... היגיון של דתיים. אני שוב ושוב רושם לך את זה ואתה שוב ושוב בורח מהנתון הזה. אז בוא אני אזכיר לך שוב - היהודים של היום הם חלק משבט יהודה, קצת מבנימין וקצת מלוי. כל שאר השבטים, לא רק שלא שמרו על יהדותם, אלא נטמעו יופי בין הגויים, כל כך נטמעו והתבוללו עד שאי אפשר למצוא אותם יותר והם עצמם לא יודעים זאת. אז מה אתה מקשקש? רוב עם ישראל כיום התבולל ולא קיים יותר כיהודי. לא רוצה להיכנס שוב לדיון הזה, אבל גם אם לרגע ניכנס לראש המטורף שלך ונדמיין שה"נבואה" הזאת ("מישהו הולך לשנוא אתכם ולהילחם בכם" - וואו, ממש נבואה שאי אפשר להחיל על קבוצות אתניות אחרות במהלך ההיסטוריה, לגמרי) היא נכונה, איך זה אומר שמ"לא תאכל גדי בחלב אימו" אני צריך להתנהג כמו פסיכופת בכל הקשור לבשר וחלב? או לא להשתמש בחשמל בשבת, או לא לגעת בנשים (רשום את זה בתנ"ך בכלל?)? כי הרבנים אמרו פעם שמעכשיו לא מקשיבים יותר למה שרשום בתורה, ועכשיו מקשיבים רק למה שהרבנים אומרים. למה? כי הרבנים אמרו. ועוד משהו - הלכתי באמת לפרק פ"ג בתהילים וקראתי מה רשום שם - מציינים שם בפירוש את העמים שהולכים לנסות ולחסל את ישראל. לא מצוינים שם הנאצים אם אינני טועה (למרות שהיום כל אחד פשוט קורא למי שהוא שונא "עמלק" ואז אפשר לקרוא לזה נבואה), לא הספרדים, לא היוונים וכו'... מדובר שם רק על עמים באיזור שלא נמצאים\קיימים יותר. ומשהו אחרון - יש עוד כמה נבואות בתנ"ך למי שלא יודע. אחת מהן היא ההבטחה של ה' לשלושת האבות, שצאצאיהם ירבו כחול אשר על שפת הים... התגשם? כמובן שלא, אבל ת'כלס אפשר להגיד שאולי זה יקרה בעתיד. אבל הנבואה הבאמת מעניינת נמצאת בפרשת "ויחי" בתורה, שם יעקב אומר לבנים שלו בפירוש, שעד שלא מגיע המשיח, המלוכה תישאר אצל שבט יהודה. כמובן ששבט יהודה פוזר ע"י הבבלים ואח"כ ע"י הרומאים שוב, והיום אין ממש מלך לישראל עד כמה שאני יודע. עכשיו לפי ההיגיון המעוות של יונמו ידידנו, כרגע הוכחתי שאף אחד לא צריך לשמור שבת, נגיעה וכשרות, ושאלוהים של היהודים הוא אלוהי שקר לא? מצפה בקוצר רוח לעיוות של המציאות לגבי הפסוק הנ"ל.
דניס ברקאמפ - 1. תופעה הסטורית חסרת כל הסבר שנחזתה אלפי שנים לפני - תציע הסבר אחר שהוא לא אלוקים. 2. זה שחלקים מסוימים מעמ"י הלכו לאיבוד לא משנה כלום. מישהו הבטיח שלא? גם מליוני יהודים מתו בשואה. מה אתה בא להגיד בזה? אני לא מדבר על כמה אחוזים מעמ"י שרדו. אני מדבר על זה שכיום יש עם יהודי. לפני אלפיים שנה היית מהמר שעוד אלפיים שנה יהיה עם יהודי? לפני מאה שנה היית מהמר שתהיה מדינת ישראל? לפני אלף שנה היית מהמר שלנצח ירדפו יהודים (כמו שראינו, לצערנו, הערב)? תפסיק להעמיד פנים שההיסטוריה של העם היהודי הגיונית. מדובר בתופעה בודדת בעולם שאין לה שום דוגמא אחרת ואין שום סיבה הגיונית שהיא תקרה (כמו האנטישמיות שחוזרת כל פעם בצורה אחרת, אבל תמיד חוזרת). 3. איך הנבואה אומרת לשמור כשרות? בגלל זה כתבתי בסוגריים (שציטטת!) "בשלב מסוים בהמשך". זה הצעד הבא, אבל אנחנו לא יכולים להתקדם אליו כי אתה מתעקש להגיד שעם ישראל הוא תופעה נורמלית. 4. העמים שם (תהילים פ"ג) לא מייצגים דווקא את הארצות. בדיוק כמו שכשאומרים על מישהו 'ישמעאלי' היום מתכוונים לערבי, וכן על זה הדרך. ויכוח קטנוני. 5. נבואות אחרות: האם עמ"י באמת לא היה רב כחול אשר על שפת הים (כמובן שמדובר בגוזמה)? מדובר בהבטחה לאדם אחד. אדם אחד הפך לשבט של מליונים. אתה יכול לתת הבטחה כזאת לסתם בחור היום, שאין לו ילדים כרגע? "לא יסור שבט מיהודה" - לפני שנדון לגופו של ענין, אתה באמת חושב שאתה הראשון ששם לב לזה? ישעיהו, ירמיהו, הרמב"ם, הרמב"ן, רש"ז מלאדי, הרב קוק, הרב סולוביצ'יק - נראה לך שהם לא ראו את זה? הם לא ידעו את זה? אז תהיה בוגר, ובמקום סתם להתריס, תבדוק בעצמך מה מישהו מהם ענה. לי לקח 10 שניות למצוא תשובה דרך גוגל.
אפשר לתת לך מיליוני הסברים, זה פשוט לא מעניין אותך, מבחינתי הסיבה שלמרות שלבית"ר יש מאות אלפי אוהדים בארץ אבל לא מצליחים לאסוף סכום נמוך מכולם כדי להציל את הקבוצה היא על טבעית, הרי איך זה הגיוני? אתה מאמין שמה שאתה רוצה להאמין. מבחינתי הפרשנויות לנבואות שקולות למבחן שבו אדם מקבל שאלות ותשובות ובסך הכל צריך למצוא למה התשובה נכונה. יש לך את החומר, יש לך את המקרה, בסך הכל אתה צריך למצוא כמה מילים מתוך מיליונים שיתאימו למקרה הספיציפי הזה. אם תתן לאינסוף קופים מכונת כתיבה בסוף הם יכתבו לך את התנ"ך. בספר שכתובות בו מיליוני מילים, שרובן נתונות לפרשנות סביר בהחלט למצוא כמה שיתגשמו, במיוחד שלא מדובר בתופעות שלא היו סבירות אז. אם היו מוצאים בתנ"ך נבואה לאייפון, המהפכה התעשייתית, האינטרנט או פייסבוק הייתי הרבה פחות סקפטי.
אני לא מבין, אתה לא מצליח לקרוא בפסוקים האלה שהעם היהודי ירדף בגלות? תקרא בבקשה את דברים פרק כ"ח. אתה יכול להיכנס לויכוחים על האם עמ"י נרצח גם כשהוא חטא וגם כשלא, אבל בפועל הפסוקים ברורים. לפני שלושת אלפים שנה נובא שעמ"י יעבור אסונות איומים לאורך ההיסטוריה. זה קרה וקורה עד הערב ממש. אתה באמת לא רואה את זה?
אבל הנה בפירוש רשום מי יתעלל בעם ישראל, אתה בעצמך טוען שזה רק שמות קוד. הגרמנים לא מוזכרים שם, גם לא הערבים, גם לא האוקראינים. לא בלתי סביר שעם שחי בגלות יירדף, זה קרה לצוענים, זה קרה לשחורים, זה קרה לארמנים, אתה מודע לעובדה שהתנ"ך נכתב בדיעבד, כשכתבו על תקופה, ניבאו דברים שיקרו רק בגלל שהם כבר קרו כאשר כתבו את הספר.
אני פשוט לא מצליח להבין מה לא טבעי בזה שאוכלוסיות שלמות במקומות שונים בעולם שונאות אוכלוסייה זרה שונה ומתבדלת מהן. תהרוג אותי אני לא מבין את זה. כל הסיפור של מעמד הר סיני מוזר לי פי 2 למשל. מקודם אמרת "אל תנסו להבין את אלוקים", ומה שאתה מפספס פה זה שאנחנו לא מנסים להבין את אלוקים אלא את העולם, הדת לא מצליחה להסביר דברים מסויימים שהתרחשו בעולם (למשל הרציחות המזעזעות של השואה של מליוני ילדים יהודיים ועוד) וכאשר הדת לא מצליחה להסביר משהו נאמר לנו "אל תנסו להבין את אלוקים ולמה הוא עושה את מה שהוא עושה", אז אני שואל מה לעזאזל אני צריך את הדת אם היא לא מסוגלת להסביר לי משהו אלא רק להגיד לי איך לחיות את החיים שלי ולשלוט עליהם?
העיקר שסטיבי ג'י רושם שאנחנו גוליית והם דוד.. הערבים/האיסלאם זה הדבר הכי נורא בעולם הזה שימו לב מי גורם לבעיות בכל מקום לא משנה איפה שימו לב מי העם שמונה איזה 2 מיליארד אנשים ולא מצליח להקים מדינה אחת ראויה שימו לב מי עדיין לא מכיר בזכויות נשים בצורה מלאה אנשים כמוך סטיבי הם לכאורה אנטי דת אבל בפועל אתה מדבר כל היהודים הדתיים, מה שנראה כאילו אתה אנטי יהדות או יהודים ולא אנטי דת בכלל. איך אתאיסט דגול כמוך לא מבין את נזקי האיסלאם שהוא הקיצוני והדתי ביותר בעולם?
האיסלאם זה לא עם, זה דת. ואין 2 מיליארד מוסלמים. תסלח לי אם אני לא מתייחס להודעות גזעניות ובורות כאלה ברצינות.
אל תיכנס לי עכשיו לקטנות שהתבלבלתי בין עם לבין דת, עכשיו זה 1 ורבע אוטוטו כבר יהיו 2 מיליארד. בורות וגזענות? זה המציאות חביבי, תביא לי טיעון אחד נגד מה שכתבתי ואל תתנשא עליי כל עוד אין לך מה להגיד.
קשה לא להתנשא כשבנאדם מתבטא בצורה כזאת. יש לי מלא מה להגיד, זה מתחיל בזה שלהכליל כמו שאתה עושה זה טיפשות. להגיד שהערבים זה הדבר הכי נורא בעולם? אין ספק שהטרור הערבי הוא דבר נוראי שגרם להרבה קורבנות. הם לא עושים שום דבר שהאתיאסטים הנאצים הסינים והסובייטים או הנוצרים הקתולים והפרוטסטנטים והסרבים לא עשו לפני זה. בום קיבלת טיעון נגדי עכשיו אני אשמח לא לראות הערות כאלה מול העיניים שלי. נזכיר לך מי לא מכיר בזכויות נשים? לא יודע זכורה לי מדינה במזרח התיכון שבה שולחים נשים לצד השני של הרחוב ויורקים על ילדות. תמשיך כמו חבר שלך ג'רביניו לזרוק מספרים מפוצצים כאילו זה מחזק את הטענה שלך. המציאות היא שבני אדם הם בני אדם יש טובים ויש רעים. תמשיך לחשוב שאתה חלק מאיזה גזע נעלה שנלחם מול חיות אדם ונראה לאיפה תגיע.
אתה באמת חושב שאני מאמין שכל הערבים בעולם הם רעים? ממש לא, אני מרחוק מלהיות אדם גזען יש לי חברים ערבים ומכרים שיודעים את דעותיי ומכבדים אותי, אני גם איש שמאל בדעותיי אבל זה לא סותר את זה שאני אובייקטיבי ומסוגל לראות את המפה ככלולתה. "נזכיר לך מי לא מכיר בזכויות נשים? לא יודע זכורה לי מדינה במזרח התיכון שבה שולחים נשים לצד השני של הרחוב ויורקים על ילדות." חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אתה משווה מיעוט של 200 אנשים למאות מיליונים של גברים שלא מכירים בזכויות נשים? מה שהיה בעבר לא רלוונטי, אף אחד לא אמר שהנאצים היו טובים, אבל לשמחתנו הם לא באמת קיימים יותר. מדובר במצב נוכחי, והוא שהערבים לא התקדמו עדיין, הם פרימיטיבים מתפשטים בכל אירופה תראה את לבוש הנשים, נשים והומוסקסואלים לא מתקבלים שם. תולים אותם בכיכר העיר, רק שם יש עדיין סקילות.. תראה את ההתקוממות העממית מדובר בדיקטטורות! אין להם מדינה אחת ברמה של אירופה/ארה"ב/יפן אבל העיקר שאני בור.
אין מה לעשות, אני אישית לא מסוגל להתחיל להתייחס לכל אחד מהמיליארד ורבע בנפרד.. בכל עם/דת יש טוב ויש רע, יש טובים ויש רעים. ההבדלים הם כאלה: א. מה האחוז המיעוט הקיצוני המזיק ומה אחוז הרוב השפוי ב. עד כמה שפוי הרוב באיסלאם? גם האדם הממוצע באופיו יהיה פרימיטיבי וכנראה שיהיה נגד זכויות נשים והומוסקסואלים למשל, זה לא האדם הממוצע שחי בעולם המערבי ומודע לזכויות אדם.. אני טוען שבנוגע ל-א' האחוז הקיצוני גבוה מאוד באיסלאם ובנוגע לב' כמו שכתבתי לדעתי הרוב החיובי יחסית הוא רק פחות גרוע, לא משתווה לאדם המערבי
ברור שיש לך חברים ערבים שאתה אומר להם פעמיים ביום שהם הדבר הכי גרוע בעולם. אתה לא עושה על אף אחד רושם עם המשפטי אביגדור ליברמן שלך. המוסכניק שלך זה לא חבר. מה שכל כך כואב לי זה שיהודים מסתכלים על הערבים ורואים שהם נמצאים במצב נמוך בשרשרת המזון ואז חושבים שהם טובים יותר. מצטער להגיד לך, אתה לא יותר טוב מאף אחד. לפני 60 שנה הוקמה מדינת ישראל על ידי חילונים יהודים עם כוונות טובות והיום היא מדינה שחלק גדול ממנה קיצוניים משוגעים. תן עוד 20 שנה המצב שלנו לא יהיה שונה בהרבה משל הערבים רק בגלל שיהודים תמיד הרשו לעצמם להסתכל על סוריה ולדרדר את עצמם מוסרית והתנהגותית. אני לא יודע מה המוצא שלך, אבל אם אני אטען שהמרוקאים זאת עדה של פושעים, בהסתמך על נתוני פשיעה וכליאה של יהודים, כולם יגידו לי שאני גזען חשוך ומסריח, ובצדק גמור. איך העובדה שבן אותה עדה יושב בכלא אמורה להשפיע על התנהגות של מישהו אחר שסבא שלו היה שכן שלו בקזבלנקה? בשום צורה שהיא. אני לא אשם בפשעים שבן העדה, הישוב, השכונה או הכתה שלי עשה. עשית סקר שוק שבדקת מי קיצוני ומי לא? אם תראה איזה כוח פוליטי יש לחבורה של משוגעים מאיזו גבעה ליד רמאללה היית חושב שהם לפחות חצי מהאנשים במדינה ולא חבורה של 50 אלף דתיים פסיכופטים. מישהו עוצר את הקיצוניים במאה שערים מלירוק על בנות ברחוב?