האוהדים:

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏3/10/02.

1. דרור Member

ניצן!
    מעולה פשוט מעולה מראה על הכל אני לא צריך להוסיף

לספר כמה זמן אני אוהד מכבי?מגיל 5 גיל 7 הייתי במשחק הראשון שלי
    חצי גמר גביע 96 עונת הדאבל
    מכבי ת"א מכבי חיפה.מכבי חיפה עם סוללת הכוכבים:אייל ברקוביץ' חיים רביבו,רפי כהן[כן,הוא היה פעם שוער מצויין עד שהוא הגיע למכבי(חחחח)]
    מכבי עם רוב שולט ביציעים 8,7 11,10,12,13,2,3 ולחיפה היה את 5,4 ולבני יהודה היה את 6,7 יחד עם ראשון שהביאו אולי 1000 וזה גם בקושי
    איצטדיון בלומפילד מלא מפה לפה
    אז,לא היו אבוקות ורימונים מפותחים בארצנו הקטנטונת[בניגוד להיום:)] אבל,חזיזים בשפע!
    מלא,אבל מלא חזיזים נזרקו.
    תחילת המשחק,עמוד ברזל ענק נזרק לספסל של דרור קשטן האגדי מזל שהיה מחסה בספסל
    זה נזרק מהכיוון של היציע שלי,שער8 וזה בכלל לא היה מכוון לקשטן אלא לשחקן מכבי חיפה(חח)
    לא משנה המשחק זכור בעיקר, על תפיסה הנוראית של ברקוביץ לזוהר בביצים משהו נוראי אבל היה משחק שברוב רובו בשליטה של מכבי חוץ מגול נהדר של רביבו לשורה
    מכבי ניצחו 2:1 מכבי עולה לגמר מול ראשון ומכבי ניצחו בגמר הכי קל שלהם 4:1 שאני גם הייתי!http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
    נחזור לסיפור,אחרי המשחק מול חיפה,אוהדי חיפה,באו להתגרות בנו משער 8 וחטפו בקבוקי זכוכית לראש.
    פעם,אוהד קבוצה יריבה שבא לתגרות באוהד מכבי בשער 11
    הוא היה מת וזה רציני פשוט מפצצים אותו מכות
    זה היה הגהנום
    אני מצטער שזה לא קורה היום,בימים שלנו,מלבד הדרבים ששם באמת אוהדי הפועל ומכבי הולכים מכות רציני[מין הסתם אוהדי הפועל מלווים בחסות המשטרה:)]
    חוצמזה.....
    אני יושב שער 11 3 שנים ובשער 4 שנתיים[עונה אחת לפני המעבר לבלומפילד,ו2 ובעונת 97/98 שקיבלתי מנוי ששיחקתי במכבי]קיצור 3 שנים אבל שנה אחת לא נקראת לדעתי:)
    מה עוד....
    מי הנשמה של מכבי לדעתי?טוב נו כולם יודעים אני לא אצטרך לכתוב,אבל בשביל ההנאה והכיף.אבי נימני!!

מחלוקות?כל הזמן,ניצן כבר פירט

2. דרור Member

ודרך אגב
    מי שטוען שמכבי יש לה אוהדי הצלחות
    אז טועה
    תשאלו את אבא שלכם מי הם היו אוהדי מכבי ת"א
    אתם בחיים לא תראו במשחק ליגה,ואני מדבר ליגה פחות מ-1000 צופי מכבי
    איך זה יכול להיות ש7 שנים לא לקחנו כלום(אם כל הכבוד לגביע:)] ועדיין אוהדי מכבי באים בהמונים לבלומפידל 7,000 ליתר דיוק
    למרות קבוצות אחרות אוהדי מכבי חיים את הקבוצה כל היום וכל הליל
    וזהו...... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx :wink:

3. chaos Member

מכבי חיפה בעונת 99/00 עונה שישית בלי אליפות הייתה מביאה מביאה לפחות 10 אלף למשחק

4. ג'רי בית הלוי Member

תודה אחי
    אתה מתכוון להודעה הארוכה שלי?

5. חכם חנוכה Member

אוהד מכבי חיפה מגיל 7-8 בערך
    התחלתי לאהוד את הקבוצה בגלל אבא שלי.
    ראיתי איתו משחק בטלויזיה ושאלתי אותו בעד מי אנחנו אז הוא אמר לי הירוקים ומאז אני אוהד אותם...
    כיום יש לי מנוי ליציע 12 המוכר בשם יציע גימל...
    זהו.

6. RVN Member

אני אוהד מכבי תל אביב
    אבל אף פעם לא יצא לי ללכת למשחק שלהם בכדורגל, עכשיו אתם בוודאי שואלים למה? אז אני יגיג לכם, יש כמה סיבות:
    1) הסיבה הראשונה היא שפשוט אבא שלי אוהד חיפה (הוא גדל שם, תסתחו לו :wink: ) והוא גם לא ממש אוהב ללכת למשחקים,אני מנדנד לו ללא הפסקה אבל הוא לא מוכן. השנה אני מקווה שירשו לי ללכת ולקחת את אח שלי למשחקים (הלוואי, הלוואי)
    2) הסיבה השני היא תמיד שאני מבקש מהם ללכת תמיד רשום כמה ימים אחרי זה על איזה קהל שהתפרע או משהו כזה וזה דופק לי הכל.

7. לילך משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני עם דרור, אין מה להוסיף.
    אז אני אספר לכם קצת על הקהל של הפועל גוש זבולון(קצת הומור בפורום):
    קהל מאוד חם ואוהד, אוכל כל יום ארוחת צהריים ביחד עם השחקנים, חלק אפילו הולכים לעבוד איתם באבוקדו. המשחקים מתקיימים ב"איצטדיון" של הבית ספר היסודי. השרופים יושבים על כיסאות שהם קנו מכספם האישי(כסף של הקיבוץ) וכל השאר יושבים על הדשא. לכל משחק מגיעים כ100 אוהדים שבעיקר מקטרים על החום. קולה תעלה לכם...אתם לא יכולים לקנות במכולת של הקיבוץ כי אין לכם תקציב, אבל בעיקרון זה 4 שקל לבקבוק ליטר וחצי.

8. מקסים לנגו Member

למנהל!

כדאי לפתוח אשכול המודבק לשורה הראשונה ("דביק") ברשימת האשכולות ובוא יפורסמו כל הסיפורים של הגולשים פה, באשכול זה הודעות שהן לא סיפורים יימחקו וכך גם לא ייפתחו מריבות וגם יהיה מעניין ליקרוא את הסיפורים של כולם

לתשומת ליבך!

9. ג'רי בית הלוי Member

סיפורים על מה?

וואי אני חש מוערך
    זה עד כדי כך טוב?

10. FrOzA MaCcAbI Member

טוב אני חדש פה אני יגיד לכם שאני אוהד מכבי תל אביב כבר 11 שנה ותמיד אני יאוהד אותם
    טוב מה שטוב באוהדים של מכבי תל אביב זה שהם לא מפסיקים לשיר כל המשחק ותמיד באים למשחקים אני יושב בשער 11 השער של השרופים של מכבי יש לי כבר 5 שנים מנוי והשנה ההנהלה של מכבי ת"א עשתה לי הנחה גדולה מאוד על המנוי כי זה שנה חמשית שלי
    זהו.

11. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמובן שלא היה לי כוח לקרוא תא כל התגובות אז קראתי רק את של וידוקה (גם של בית"ר, וגם של וידוקה...), ויש לי לא מעט דברים להגיד לך...

קודם כל הרעיון של צפוני חינם הוא פשוט גאוני. סוגרים את היציע הזה מסיבות מוצדקות: אין הרבה מצבים שבהם הוא פתוח והאצטדיון מלא, למרות שזה קורה מדיי פעם. לפני שבנו אותו האווירה בטדי הייתה הרבה יותר חמה מאשר היום. לא היו מקומות פנויים והקהל שר בלי סוף.

לפי מה שאני זוכר ולפי מה שידוע לי גם היום, היציע המערבי הוא בשום אופן לא בחינם. להיפך, הוא הכי יקר (במשחקים בצהריים השמש על פניי יושבי המזרחי, לא המערבי, ולכן הוא זול יותר). מה שקרה במעבר לטדי, זה שאוהדים השרופים, קשיי היום קנו מנויים למזרחי מכיוון שהוא זול יותר. כמובן שאלו הם האוהדים האמיתיים שמעודיים הרבה יותר מהעמידים שבאים בשביל לראות משחק כדורגל, שמשלמים יותר. ככה קרה שהמעבר מימקא לטדי בעצם חילק באופן ברור את שני מחנות האוהדים, ומאז המחנה המעודד והאמיתי הוא המזרחי.

עכשיו מה שכולם שוכחים, וזה מטריף ומשגע אותי, כולם שוכחים את זה. האוהדים של בית"ר שנאו, פשוט ככה, את אלי אוחנה. אתם יכולים להגיד מה שאתם רוצים, אבל אני הייתי שמה ושמעתי איך קוראים לו. בעונתו האחרונה בקבוצה, עונת 97-98, השינאה הגיעה לשיא. באותה עונה אוחנה נפצע באמצעה ולא חזר לאיתנו. בשבועיים שלפני זה הוא כבש 2 שערים, וחוץ מזה נאדה. באותה עונה הלכתי להרבה משחקים, ואתם לא שמעתם מה שאני שמעתי אחרי כל החמצה שלו. כמה קללות, אי אפשר לתאר. כל-כך קיללו אותו, והיה קטע שאפילו בערך 3,000 אוהדים במזרחי שרו אלי אוחנה בן-זונה. לא זוכר למה, אבל הוא ממש עיצבן אותם. הוא זוכר את זה טוב טוב מאוד, אבל הוא לא ירצה להזכיר את זה היום. ככה לא מתנהגים לסמל. הסמל היחידי בקבוצה הוא המנורה. וכמו שאומרת האימרה הוותיקה: מנורה על החולצה וכדורגל מברזיל. אני שונא את כל הצביעות הזו, כי בטוח שהרבה מאוד מהאנשים שאומרים שאוחנה צריך לאמן את בית"ר. הם זוכרים מה היה, אבל הם לא רוצים לזכור. ככה זה....

12. ג'רי בית הלוי Member

וואלה?
    את זה לא ידעתי
    האוהדים של בית"ר קיללו את אוחנה?
    אני במקומכם הייתי מתבייש- ככה לקלל את הסמל שלכם?
    הבן אדם שחזר מקריירה מוצלחת בחו"ל רק כדי להעלות אתכם ליגה?

ודייר אני ממליץ לך בחום לקרוא את שלי.

13. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמובן ששכחתי לציין שהאוהדים הידועים של בית"ר יושבים כולם ביציע המערבי. אני מדבר על דני גרעפס, עוד אחד שאני תמיד שוכח את השם שלו והוא מחיפה, נומה, דוד ערק וכל השאר...

ועל אוחנה אני לא רוצה להוסיף מילה. אני את שלי אמרתי ואין לי מה להוסיף וגם מה להגיב.

ניצן קראתי את מה שכתבת ואכן זה מעניין ויש לי מה להגיד לך אבל אני עייף אז בהזדמנות אחרת... מה שכן אני רוצה לציין התנהגות מגעילה של האוהדים שלכם: בעונה שערה, הפועל ת"א - צ'לסי, אני הייתי ביציע של צ'לסי. ויחד איתי שמה היו כמה ילדים אוהדים של מכבי, אמנם הם היו בערך 5, אבל עדיין זה היה מגעיל, הם באו רק בשביל לעודד את צ'לסי. כל אחד ואחד מהם הוציא 200 שקל (גניבה, פשוט כך, של אדון תאומים ושות') רק בשביל לקלל את הפועל ת"א ולראות אותה מובסת (או שלא). הרגשתי בושה לעודד את אותה קבוצה שהם מעודדים.

14. ג'רי בית הלוי Member

למה?
    זה לגיטימי מאוד

ולמה בדיוק אתה הלכת לעודד את צ'לסי?
    אתה הרי אוהד ניוקאסל..

15. דרור Member

זה נקרא יריבות אמיתית
    כל עם ישראל צריך ללמוד מהיריבות שלנו ושל הפועל

כמו שהם חגגו אחרי שפאו ניצחו אותנו בפיינל פור אז אנחנו שמחנו שמילאן העיפה אותם לעזאזל
    או שהם שיחקו נגד צ'לסי בארץ ובאו לעודד את צ'לסי

אם הייתי יכול להרשות לעצמי ועוד כמה אנשים הייתה רואה שם לפחות עוד איזה 200 אוהדי מכבי

וזה היה ממש זול היית יכול לראות את שער 8 מתמלא בכיף
    אבל לא רצו שתאומים ירוויח עוד כסף על חשבון אוהדי מכבי