אני אוהד מכבי חיפה!!! זה התחיל שהייתי בן 6 או 7 ואבא שלי הראה לי בטלויזיה משחק של מכבי (אני חושב שזה היה בעונה שלפני האליפות הגדולה של 94) ובדיוק היה גול של עטר ואבא שלי אמר לי שזאת הקבוצה והתחיל להסביר לי עליה ושהיא לקחה אליפויות ושאני צריך לאהוד אותה. אז עוד הייתי קטן ולא כל כך הבנתי מה הוא רוצה ממני וככה זה נשאר עד שבגיל 9 אבא שלי לקח אותי למשחק באיזשהוא גביע (לא זוכר אם זה טוטו או גביע מדינה) וישבנו ביציע האורחים לשעבר (13-14) ואחרי זה לעוד איזה משחק. עברו השנים ונהייתי אוהד קצת יותר רציני אבל לא הלכתי להרבה משחקים, הייתי מה שמכנים "אוהד הצלחות" זאת אומרת שהייתי בא לפעמים למשחקי עונה ולדרבים (אז עוד הייתה יריבות ראויה לשמה על כר הדשא) נכנסתי חזק לעניין בעונת האליפות הראשונה אחרי 7 שנות בצורת שהלכתי לאיזה 4 משחקים וחבר שלי צחק עלי שאני אוהד "טלויזיה" ושאני צריך לבוא איתו למשחקים אז שנה אחרי (לפני שנה) עשיתי מנוי ביחד איתו ל- 5ב' ואכלתי את הלב כי כולם שם בשקט ויושבים. בהתחלה לא היה איכפת לי לשבת אבל במשחקי עונה שיש אווירה חבל על הזמן הם ישבו כמו דגים ובקושי קמו שהיו גולים. נמאס לי ואז אמרתי שאני צריך קצת אווירה והלכתי ל-ג' במשחק גביע נגד קריית גת, אז נכון שהיתה שמש והיה חם וגם הרבה פחדו לבוא כי זה היה אחרי המשחק נגד ראשון והם פחדו שיעצרו אותם בגלל שפרצו למגרש! אחר כך היה את הדרבי של האליפות ואני הלכתי עוד פעם ל- ג' וחגגתי אחר כך היה את גמר הגביע, זה היו אחד הבזיונות הגדולים שראיתי בחיים שלי: שעה וחצי לפני המשחק כבר סגרו את שער 10-8 (מזל שהצלחתי להיכנס) בגלל טמטום של ההתאחדות שמכרה יותר מידי כרטיסים. העידוד היה על הפנים כי קשה לארגן את היציע ביחוד שיש לך אוהדים שלא מכירים את השירים ובגלל שהיציע גדול מידי ולא מתוכנן נכון לא שמעתי בכלל את התופים והדבר האחרון הוא שמישהו סיפר לי שיש אוהדים כאלה מפגרים שבמקום ששרו אמיר תתעורר כבר הם שרו אבי רן טמטום לשמו! העונה החדשה הגיעה ואני עושה מנוי נוער ל- ג' בשווי של 880 שקל אבל לא נורא הכל בשביל הקבוצה! ועוד דבר הצלחתי לשכנע את אבא שלי שיעשה לו ולאחי הקטן בן ה-8 מנוי ל- 13-14 (איפה שהיה פעם האורחים) העונה נדחיית ויש גביע הטוטו המעבן אבל לא נורא כי יש משחק גורלי באוסטריה אז אני ואבא שלי הלכנו ומה שהלך שם מבחינת העידוד אולי אפשר לראות רק בארגנטינה ואני לא מגזים. כי היינו איזה 1000 איש ועשינו בית ספר לאוסטרים וגם שהם הובילו 3-1 המשכנו לעודד ואני לא חושב שפעם אני יראה כזה דבר בארץ שכולם בלי יוצא מהכלל מעודדים עד צאת הנשמה!!!!! הייתי גם באולד טראפוד ונגד לברקוזן עכשיו אני רוצה להתייחס למה שבן שרמוטה מ- אופא אמר בדוח שלו! בטורקיה לא זורקים נייר טואלט???????(אז נכון שלא היה לנו מה לעשות איתם בסוף המשחק אז זרקנו אותם על טופמולר) דאגנו לו שלא יהיה מצונן! עכשיו החלק על האבוקות! מה מדליקים האוהדים באיטליה? גפרורים? מה אם לא אבוקות? ואני לא שומע את אופא אומרת על זה משהו? עכשיו אני שואל משהו את אוהדי מכבי ת"א: נכון שהדלקתם אבוקה! אז באה משטרה ועשתה משהו? כי אנחנו הדלקנו אבוקה ותוך 2 שניות קפצו שוטרים ולקחו אותה ועצרו אנשים עוד משהו לסיום: נגד לברקוזן היו לנו 6 אבוקות אבל לא הדלקנו כי לא הכנסנו גולים (זה בדוק היה) וחכות הם לא נתנו להכניס הקפריסאים הבני זונות
דייר - ברור שהיציע המערבי הוא לא בחינם, אבל היושבים במערבי פשוט עושים את עצמם קונים בקופות, ומכניסים חלק מהם בחינם. פרוטקציות או מה שזה לא יהיה אני לא יודע, אבל מה שבטוח שלפחות 70 אחוז מהם לא משלמים. אני לא מבין מי קילל את אלי אוחנה, אבל גם אם כן, בכל זאת המון אוהבים אותו. היציע המערבי יודע רק לקלל, וכנראה שבמשחקים שהוא החמיץ ישבת שם. אני יכול לומר לך שכל אוהד של בית"ר, שנראה לי שפוי, בחיים לא קילל את אלי אוחנה. בכל מקרה אני לא יודע כלום על זה, ומבחינתי זה לא נכון, או שיש סיבה מוצדקת לכך (למרות שאני לא יכול להבין איזו סיבה). וניצן מה אתה מדבר בכלל אתם קיללתם את אבי נמני בשבת כשהוא אפילו לא החמיץ.
ורציתי להבהיר שבמשחק מול בני יהודה אוהדי בית"ר עודדו את אוחנה ואפילו נתנו לו את הכבוד בשיר : "אלי אוחנה בוא לפה". בכל מקרה הקללות, אם אכן היו, היו לפני יותר מ4 שנים והקהל מאז השתפר מאד, וכבר לא יושבים שם חבורת חוליגנים.
שכחתי לציין שיש לנו את מספר הדגלים הגדול ביותר בארץ(זה לא הדגלים הקטנים של מכבי ת"א, אצלנו כל דגל יש לו חתיכת גודל) ונגד כפר-סבא היו לא פחות מ- 23 דגלים ברחבים האיצטדיון!!! אם אתם רוצים הוכחה תסתכלו היום בטלויזיה! יש ריב סמוי ביציע ג' בין "חבורת שאול" (שהם איזה 3-4 אנשים בגיל 40 בערך שאי אפשר להזיז אותם) שיושבים על הברזלים, אז יוצא מצב שאי אפשר לשים שם את התופים ולכן התיפים תלויים על מי שמתופף
סליחה שאני כל הזמן מוסיף ככה אבל נקודה אחרונה שאני רוצה לגעת בה היא תופעת הטרמפיסטים! לפני שנה שהשרופים של הפועל אמרו שפתאום באים למשחקים בחו"ל טרמפיסטים לא הבנתי מה הם רוצים! אבל עכשיו אני מבין! כמו שכבר כתבתי הייתי באוסטריה ושם היו כל השרופים מ- ג' והיה עידוד שאין לי מילים איך לתאר אותו וכולם שם היו אוהדים אמתיים שבאים לכל משחק, אבל אחר כך באנגליה הרוב היו טרמפיסטים שלא היו איזה 5 שנים במשחק ופתאום הם מוציאים את הצעיף מהארון וצועקים יאאלה מכבי? ואז היה את המשחק נגד אולימפיאקוס (שבו לא הייתי, לא יודע איך פיספסתי אותו? זה בגלל שחזרתי ביום שני מאנגליה והייתי מת ללכת אבל אבא שלי אמר לי שיש גבול ושהוא לא מסכים לי) ששם כולם שמעו את העידוד (זה רק בגלל שהובלנו) כי במשחק נגד לברקוזן (הייתי) העידוד היה גרוע כי הובילו עלינו. אני רוצה להתנצל כאן בפני אוהדי הפועל ת"א על ההעתקה של "הירוק עולה", סליחה אבל האוהדים שבאים למשחקים האלה רובם לא מכירים את השירים כי הם לא ב- ג' אז אין ברירה וחייבים לשיר את זה
קודם כל זה היה קומץ מאוד מאוד קטן(ולא כמו ה"קומץ" של בית"ר), והם לא קיללו אותו בגלל שהוא החמיץ, אלא בגלל שהוא שיחק בזלזול,לא השקיע, לא עשה הגנה, ושיחק כאילו הוא איזה מייקל אואן
בקשר למי ששאל על האבוקות אם שוטרים באו אז כן הם באו אבל רק אחרי דקה היה טירוף ביציע שעוד נהפכנו למסוכנים 400 אנשים קופצים זה די מאיים אז השוטרים באו אחרי דקה של חגיגות ובקשר למי שאמר שיש לנו דגלים קטנים אז אתה טועה ובגדול! http://planet.nana.co.il/dror711/kael2.Xxx זה קטן?אני מניח שלא http://ultras.co.il/gallery/games/haifa/5.Xxx זה? http://ultras.co.il/gallery/games/haifa/6.Xxx וזה? http://ultras.co.il/gallery/games/berseva/5.Xxx אני מניח שזה גם קטן לא? http://ultras.co.il/gallery/games/haifa/9.Xxx ודגל השחקן ה12? נו באמת עכשיו אתה תגיד שזה קטנים? למכבי יש 15 דגלים זה מספיק לא צריך יותר מדי אנחנו גם יציע צר לא צריך ג' הוא ענק והוא מגעיל אין אוירה יש רק גוש קטנטן שמעודד
אני לא יודע על מה אתה מדבר כל דגל שלנו כפול משלכם! ואל תספרו סיפורים כי ביציע- 10 ראיתי אנשים יושבים ורק ב- 11 עודדו אני הייתי בבלומפילד וראיתי את הדגלים שלכם אז אל תראה לי תמונות תבוא לקריית אליעזר ותראה מה זה דגלים
נכון חצי מ-10 יושבים אמרתי שלא? גם חצי מגיל יושבים אז? שער ג' מעודד בטירוף ?לאאאאאאא הייתי כבר בקריית אליעזר וראיתי את הדגלים שלכם ממש לא משהו כל דגל שלנו לפחות איזה 3*4
הפועל באר שבע האהבה שלי אליה התחיל בשנת 1990 היה משחק מול חיפה ואני כילד אהבתי את הצבע האדום הלכתי איתם מאז ועד היום. פעם ישבתי בשער 2 שם ישב רוב האוהדים וזה פעם היה השער של השרופים(מקללים)כלומר למרות שבשער היו הרבה אוהדים רוב המשחק הקהל קילל. ולאחר הבית ספר שהקהל של הפועל ת"א עשה לו שנה שעברה(מבחינת העידוד)הכפיים אחרי הקללות העידוד החליט אדם בשם דודו עזריה שהוא במגרשים מאז מעולם להקים את מועדון האוהדים שהסיסמה שלו " באים ומעודים בכל המישחקים ולא מקללים בשום מצב " קבענו את מקום הישיבה שלנו בשער 5,התחלנו כ500 חברים במועדון האוהדים דודו דיבר עם המישטרה ושיכנע אותם לאפשר כניסת דגלים,כמו כן קנינו דגל לאליניב ברדה "הנסיך שלנו" התחלנו לעשות פגישות כל שבוע בפאב לתכנן מתי באים למשחק,כמה בלונים להביא,ועלה רעיון ליצר 500 חולוצות אדומות שכתוב מקדימה מועדון האוהדים ומאחורה באר שבע אני נשבע במחיר של 15 ש"ח החולצות נמכרו כולםבשער 5 בשבת אחת ולאחר מכן יצרנו 3000 חולצות עם אותו דבר רק מאוחרה כתוב בעד הספורט נגד האלימות הם נמכרו תוך שני שבות ביציע 5 וביציע 2,כיום ביציע 5 יש 5 דגלי ענק עוד דגל שפורסים על כל האוהדים 6 תופים ועוד ועוד והוא רישמית הפך ליציע של השרופים שמעודדים בכל מצב. בגלל שעכשיו יציע 5 הוא היציע של האוהדים השרופים יציע 2 במריבה איתנו אבל זה לא מפריע להתחלת עונה נפלאה ולזה שכגע יש כ1500 והדים במועדון האוהדים(כ1000 מהם יושבים ביציע 5)ןלכך שאנחנו מביאים 2000 אוהדים בממוצע למשחק חוץ. האיצטדיון הישן סרמיל עומד לההרס ועוד כשנתיים אנחנו עוברים לאיצטדיון חדש שלפי התוכנית יהיה הטוב בארץ. יתרונות: הולכים עם הקבוצה לכל מקום אפילו בליגה השנייה,( הבאנו למשחקי בית 10 אלף אוהדים בליגה השניה למרות שהינו במרכז טבלה לא ראיתי קבוצה שמביאה כל כך הרבה אוהדים במצב כזה). עוד יתרון יש לנו את יציע 5 שמעודד כל המשחק ולא מקלל ותומך בקבוצה בכל מצב. וכמו כן יש לנו מועדון אוהדים נפלא שמיצר כרטיסים שכל חבר במועדון האוהדים מקבל,כרטיסים אלו מביאים ל הנחה לכל מה שקשור להפועל באר שבע. מועדון האוהדים הזה קונה דגלים,בלונים,מארגן הסעות טופים וכדומה. חסרונות:שער 2 שמקלל הרבה והורס את הרושם של הקהל שלנו. מחלוקות:כמו שאמרתי עם שער 2 לדעתם צריך לקלל את השחקנים לדעתנו לעודד בכל מצב. סמילם:כרגע שלושה אסי רחמים,רמי אליהו,והקפטן שנחשב לנשמה הכי דולה סתיו אלימלך. שחקן שלא הייתי רוצה לראות בקבוצה תומר טדסה.
- לאחר עריכה - מתי התחלתי לאהוד את באר שבע: האהבה שלי אליה התחיל בשנת 1990 היה משחק מול חיפה ואני כילד אהבתי את הצבע האדום התחלתי ללכת עם אבא שלי למשחק הבית ולחלק ממשחקי החוץ,משנת 1996 עד היום לא החמצתי משחק בית במסרת הליגה. מקום הישיבה שליבאיצטדיון: פעם ישבתי בשער 2 שם ישב רוב האוהדים וזה פעם היה השער של השרופים(מקללים)כלומר למרות שבשער היו הרבה אוהדים רוב המשחק הקהל קילל. הקמת מועדון האוהדים: ואז שנה שערבה בסיבוב הראשון נסענו לבלומפילד למשחק מול הפועל ת"א,באנו כ1500 איש וחשבנו שנוכל לתת לה פייט בעידוד להפועל ת"א אבל המציאות הייתה שונה חלוטיין. הקהל של הפועל ת"א לימד אותנו מה זה באמת לעודד בלי הפסקה,מה זה להמציא שירים,וגם מחינת החומרים(דגלים תופים וכדומה נחשפנו למציאות חדשה). אחרי המשחק החליט אדם בשם דודו עזריה שהוא במגרשים מאז ומעולם מנהל אתר האוהדים+פורום האוהדים שלנו לעשות משהו בנידון. הוא הקים את מועדון האוהדים של הפועל ב"ש שהסיסמה שלו "באים ומעודים בכל המישחקים ולא מקללים בשום מצב". התחלת הדרך והשינוים של מועדון האהדים: קבענו(מועדון האוהדים) את מקום הישיבה שלנו בשער 5,התחלנו כ500 חברים במועדון האוהדים דודו דיבר עם המישטרה ושיכנע אותם לאפשר כניסת דגלים,כמו כן קנינו דגל לאליניב ברדה "הנסיך שלנו" התחלנו לעשות פגישות כל שבוע בפאב לתכנן מתי באים למשחק,כמה בלונים להביא,ועלה רעיון ליצר 500 חולוצות אדומות שכתוב מקדימה מועדון האוהדים ומאחורה באר שבע אני נשבע במחיר של 15 ש"ח,המטרה שכל יציע 5 יהיה אדום ויהיה משהו שיאחד את כל היציע. החולצות נמכרו כולם בשער 5 בשבת אחת, ולאחר שראינו שהרעיון הצליח חשנו אולי ניצר כמות יותר גדולה של חולצות שיקנו ביציעם שמאכלסים הכי הרבה אודים שתיים וחמש. אז יצרנו 3000 חולצות בצבע אדום שמקידמה מועדון האוהדים ומאחורה כן לספורט לא לאימות. הם נמכרו תוך שני שבות ביציע 5 וביציע 2,כיום ביציע 5 יש 5 דגלי ענק עוד דגל שפורסים על כל האוהדים 6 תופים ועוד ועוד והוא רישמית הפך ליציע של השרופים שמעודדים בכל מצב. הויכוח עם יציע 2: בגלל שעכשיו יציע 5 הוא היציע של האוהדים השרופים יציע 2 במריבה איתנו אבל זה לא מפריע להתחלת עונה נפלאה ולזה שכגע יש כ1500 אוהדים במועדון האוהדים(כ1000 מהם יושבים ביציע 5)ןלכך אנחנו מביאים 2000 אוהדים בממוצע למשחק חוץ וכ8000 אוהדים במומצע למשחק בית. חידושים: האיצטדיון הישן סרמיל עומד לההרס(כל הקבוצות בארץ עכשיו צרכים לשמוח על זה) ועוד כשנתיים אנחנו עוברים לאיצטדיון חדש שלפי התוכנית יהיה הטוב בארץ. יתרונות: מועדון האוהדים הולך עם הקבוצה לכל מקום אפילו בליגה השנייה,( הבאנו למשחקי בית 10 אלף אוהדים בליגה השניה למרות שהינו במרכז טבלה לא ראיתי קבוצה שמביאה כל כך הרבה אוהדים במצב כזה). עוד יתרון יש לנו את יציע 5 שמעודד כל המשחק ולא מקלל ותומך בקבוצה בכל מצב. וכמו כן יש לנו מועדון אוהדים נפלא שמיצר כרטיסים שכל חבר במועדון האוהדים מקבל,כרטיסים אלו מביאים לו הנחה לכל מה שקשור להפועל באר שבע. מועדון האוהדים הזה קונה דגלים,בלונים,מארגן הסעות טופים וכדומה. חסרונות:שער 2 שמקלל הרבה והורס את הרושם הטוב של הקהל שלנו. מחלוקות:כמו שאמרתי עם שער 2 לדעתם צריך לקלל את השחקנים לדעתנו לעודד בכל מצב.ציפיות לעתיד:שיכירו בנו כקבוצה גדולה,שנהפוך לקהל הטוב בארץ(כרגע אנחנו בחמישיה הראשונה עם בית"ר,חיפה,הפועל מכבי ת"א). שחקן שלא הייתי רוצה לראות בקבוצה תומר טדסה. סמלים: כרגע שלושה אסי רחמים,רמי אליהו,והקפטן שנחשב לנשמה הכי גדולה סתיו אלימלך.
לא היה לי כח לקרוא את כל התגובות, מישהו דיבר פה על כרטיסים. אני נכנסתי עם אבא שלי למשחק בקרית אליעזר ביציע הכבוד בחינם בגלל שהשיטור שם דפוק, אמרנו להם שאנחנו רוצים לעבור דרך האוהל הזה של היציע כבוד כי אין לנו כח להקיף את כל האיצטדיון אז הם נתנו לנו לעבור ולא שמו לב שעלינו למעלה.
עוד בעייה זה יתר השערים(חוץ משער 5 ושער 2)שהם יושבים ומעודדים מדי פעם לא כמו השרופים. וכמו כל קבוצה גם אנחנו שרים שער 6 להתעורר. על המחלוקת בין המקללים ללא מקללים סיפרתי,וכדי להבהיר זה לא אם לקלל או לא לקלל בכל,אלא אנחנו טוענים שאסור לקלל את הקבוצה שלנו(כל מי שלובש את הסמל)ולדעתם מותר לקלל,בקשר לשחקנים של קבוצות אחרות כולם מקללים. עוד בעייה זה בנוגע לזינו,יש אוהדים שבעדו ויש אוהדים שרצים שילך הביתה אותו דבר בקשר ללופא קדוש. בעוד ששער 2 מקלל אותו בלי הפסקה ורוצה שהוא ילך הביתה,אנחנו(שער 5)מעודדים אותו בלי הפסקה. זינ זה סיפור אחר את זה שהוא מנהל את הפועל ב"ש בצורה שכונתית כולם מסכימים אבל חלק אומרים שהוא צריך ללכת הביתה וחלק אומרים שבלעדיו אין הפועל(אני משתייך לאלה שאומרים שהניהול שלו שכונתי אבל הוא חייב להישאר כי אין היום הרבה קופצים על קבוצות כדורגל). זה מספיק בעיות?