האוסקר הישראלי לשנת 2003

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י ג'רי בית הלוי, ‏2/6/03.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני שאני מגיב על הדברים שנאמרו כאן,הבחירות שלי:
    שחקן העונה- ראובן עטר.
    מכבי לקחה אליפות למרות שדגו לא שיחק,ובכלל כל העונה מדברים מה היה קורה עם נמני היה משחק קודם,איפה ברוך דגו בעניין,הוא לא,זה הסיבה שבחרתי את עטר.
    לא ציפו ממנו כלום,בהתחלה בחנו אותו ולא ידעו עם להחתים אותו,בסוף החתימו אותו,ורק ביקשו שנתניה תישאר בליגה.
    אך עטר "הלך לחפש אתונות ומצא מלוכה".
    בלי ספק,כל דקה העונה עטר נתן לנוכדורגל טוב,פשוט כיף לראות אותו,הפך את נתניה מקבוצה אפורה שמועמדת בטוחה לירידה,לקבוצה טובה ומפתיעה.
    הוא נתן ביטחון לכל השחקנים,וגם אחרי שפרש בגלל פציעה המשיך לתרום מהניסון שלו כעוזר מאמן.
    תשאלו כל שחקן בנתניה,והוא יגיד לכם שבלי עטר השנה נתניה נלחמת נגד הירידה.
    ובשבילי הוא שחקן העונה.

מאכזב העונה- בלי ספק קיסי.
    נכון שגם אנטבי איכזב,אבל מקיסי,מגן נבחרת ישראל,ציפנו לרמה יותר גבוהה של כדורגל,הרבה יותר גבוהה.

השחקן המשפיע-רוסו.
    התלבטתי בינו לבין אבוקסיס,אבל בסוף בחרתי בו.
    כשהוא טוב ההתקפה של חיפה טובה,חיפה טובה,כשהוא רע חיפה גרועה.
    השנה הוא היה באמצע,עונה טובה של רוסו הייתה מביאה לחיפה אליפות,עונה גרועה הייתה גורמת לחיפה לאבד את האליפות הרבה לפני המחזור האחרון,הוא נתן עונה בינונית,עליו קמה ונופלת חיפה,עליו קמה ונופלת האליפות בישראל.

תגלית העונה- חליבה.
    באמת לא צריךלהרחיב,לפני שנתיים בהפועל משוש,לפני שנה בחולון,השנה חזר לבאר שבע,קיבל צאנס רק כי נגר היה מורחק,לקח את הצאנס ונתן הופעה נהדרת,מאז הוא בהרכב הפותח של באר שבע,ואף הוזמן לנבחרת ישראל,איזה הפתעה נעימה.

הרכש של העונה- עטר.
    נתניה שילמו על עטר כל כך מועט,והוא תרם כל כך הרבה.

הרכש המאכזב של העונה- ארוס.
    לא הבנתי מה שחקן של פינרוד בא לארץ,למכבי תל אביב,אחרי העונה הנוראה שלו,הבנתי.

מאמן העונה- קשטן.
    מצטער,אבל כל כך הרבה שחקנים בהפועל תל אביב תפסו עונה גרועה,בנוסף איבד את שתי הבלמים,בלמי הנבחרת,כל שבוע חיסרון נוסף,ובכל זאת כמעט הביא להפועל תל אביב תואר.

המאמן המאכזב של העונה- מאבק קשה בין יצחק שום ללופא קדוש.
    שום עם התקציב הענק לא הביא אליפות,לופא עם התקציב החמישי בליגה,כאשר הרביעי של בית"ר המפורקת,היה חייב לסיים רביעי,במיוחד לאור היכולת הנהדרת של השחקנים השנה,הוא לא הצליח במשימה,ואף הצליח להפסיד להפועל רמת גן בגמר גביע המדינה,לוזר רציני.

שער העונה- המספרת של אבוטבול.
    לא יאומן,כשהוא נכנס האוהדים שלנו לא יחסו לכך חשיבות כלשהי,חשבנו סתם חילוף,אבל התוצאה,תוך כדי קריאות האולה שלנו,מספרת ענקית של אבוטבול לקורה ופנימה,איזה גול ענק!!!!!!!

משחק העונה- הגמר שלנו(באר שבע) מול הפועל רמת גן.
    מה לא היה בו,מתח,שער שיווין בדקה ה90 של באר שבע,עיפות,תשישות,דרמה גדולה(פנדלים),ובסיום עצב אדיר לצד שמחה אידרה(חבל שאני הייתי בצד העצוב),וכמובן בסוף סידרלה אמיתית.

המשחק המשפיע- משחקי חצי הגמר.
    בשבילנו החצי גמר היה חשוב יותר מהגמר,להראות למיליונרים מחיפה שגם אנחנו יכולים,וכמובן לעלות לגמר.
    ובצד השני,הסינדרלה מרמת גן,שרצתה פעם אחת,פעם אחת בחיים להרגיש מעל מכבי ת"א,להיות מעליה.

נבחרת העונה:
    הגנה- אסי רחמים,תומר חליבה,אוזן,מגמדוב,פנסטיל.
    קישור- נמני,בונפלד,סתיו אלימלך,עטר.
    התקפה- דגו,רמיק יז'רסקי.

הציטוט המצחיק:
    שחר כדורי קפטן הפועל רמת גן יום אחרי ניצחון קבוצתו בחצי הגמר על מכבי ת"א-
    "היחס לנצחון של רמת גן על מכבי תל אביב בווינר היה כל כך גדול, שמי ששם אתמול על ניצחון של הפועל רמת גן ,היום יכול לקנות בית".

2. Roy Member

מעניין שבכל הבחירות הטובות מעורבת הפועל ב"ש....

עוד יותר מעניינת העובדה שאסי רחמים בנבחרת העונה שלך....

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

והנה תגובה על כמה דברים שנאמרו כאן:
    שטראובר הוא שוער בינוני,שוער ליגה טיפוסי לא יותר.
    השנה הוא,כמו הקבוצה שלו,תפס עונה טובה,אבל אסור לתפוס מזה יותר מידי,הוא עדיין עושה פוזות,יותר מידי,והוא למרות העונה הטובה,גם בשיאו לא התקרב לרמה שהציג השוער מהצד השני של הכביש אלימלך,ובמהלך העונה היה גם פחות טוב מאסי רחמים שוערה של הפועל באר שבע.
    אין ספק ששטראובר לא מתקרב לרמה של שני השוערים הטובים בארץ איציק קורנפיין ושביט אלימלך,הוא מדשדש איפה שהוא באמצע.
    בקשר לתגלית העונה,הרבה כאן בחרו את מליקסון.
    מליקסון העונה שיחק במעט משחקים,והראה מידי פעם ניצוצות של כדורגל,בניגוד למליקסון,יש את תומר חליבה,שבא משום מקום,והסיבה היחידה שהוא שיחק השנה בבאר שבע,כי הקבוצה היחידה שרצתה אותו(חולון),בה הוא שיחק שנה שעברה לא יכלה לשלם לזינו עליו את סכום ההשאלה שהוא רצה.
    ושוב,הסיבה היחידה שהוא קיבל את הצאנס,מכוון ששוקי נגר המגן השמאלי הקבוע היה מוצהב,ומחליפו תומר טדסה היה פצוע,אך לאחר הופעה נהדרת,המשיך לפתוח בהרכב ולהצטיין,וכמובן השבוע הגיע לנבחרת ישראל.

נ.ב
    רוי שמע,חוץ מתגלית העונה שום תואר לא הלך לבאר שבע,אהה והמאמן המאכזב עם אתה מחשיב תואר.
    בדבר משחק העונה,מצטער אבל יותר מ20אלף בר שבעים,ברמת גן,במשחק שהיה בו הכל,כולל עצב אדיר,שמחה גדולה,וסינדרלה אחתעשה לי את זה.
    בדבר המשחק המשפיע,התלבטתי בין חצי הגמר למשחק הניצחון של מכבי ת"א על חיפה 3-2,בחרתי בחצי גמר,משום שבאותו יום,קמה נפלה העונה של 2 קבוצות,וכפי שהתברר בהמשך אף 4 קבוצות.
    בדבר נבחרת העונה,אמרתי,בבאר שבע העונה בלטו מספר שחקנים מעל כולם,במיוחד אסי רחמים,שהיה העונה השוער מס' 1 בליגה,עם כל הכבוד לאלימלך שהיו לו אתשתי בלמי הנבחרת, או לא שטראובר שהיה לו שחקנים כמו בן חיים,פנסטיל,וברומר בנבחרת,לנו היה את שוקי נגר ומדונביץ',אסי העונה היה השוער הכי טוב בליגה,בכל פרמטר.
    אגב,רוב הבחירות כאן של המצביעים הם של שחקנים ומשחקים של השלוש העשירות(מכבי תל אביב,הפועל תל אביב,מכבי חיפה)רוח חדשה לא תזיק לבחירות.
    עוד שאלות,אני יענה אליהם בשימחה.

4. Roy Member

משה, לא ממש מתחשק לי להכנס איתך לסוגיית המשחק המשפיע, אז אני אדבר איתך רק על עניין השוער.

איך אתה יכול להגיד שאסי רחמים היה העונה מספר אחת בליגה???
    לפני שביט שיחקו שני בלמי הנבחרת??? אלון חלפון ויעקב הלל, או קודם לכן אלון חלפון והקשר האחורי גאבור הולמאי, הם לא בלמי נבחרת.
    אלימלך זכה למעט מאוד רגעי חסד בהם שיחק מולו הצמד הנפלא דומב את גרשון.
    כבר ארבעה- חמישה חודשים שהוא נאלץ לשחק עם בלמים סוג זין.

בכל אופן, תסתכל על כמות השערים שכל אחד מהשוערים ספג, ותזכר בחלק מהשערים המטומטמים שרחמים קיבל (כמו השער מדודו אברהם, או מישמעאל אדו), ותבין למה לדעתי הבחירה הולכת לאלימלך, בעיניים עצומות.

ונקודה אחרונה, בקשר לבלמים. אתה תמיד אומר כמה הבלמים והמגנים של ב"ש טובים ומגיע להם להיות בנבחרת. אם כך, אז אתה לא יכול להשתמש בהם כתירוץ לשערים שספג אסי רחמים.

לא ככה?

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ROY על תעשה סלט.
    אני דרשתי שאכן,המגן שלנו חליבה יהיה בנבחרת,והקשר המרכזי שלנו אלעד בונפלד יהיה בנבחרת.
    בדבר אחד אני מסכים איתך עכשיו,וזה שבנבחרת העונה עשיתי טעות,שכחתי את עומרי אפק הנפלא,ולכן שמתי את רמיק יז'רסקי,באמת אני מתנצל,ובסוף ההודעה אני אחליף בינהם.
    ועם כל הכבוד,אני לא צריך להזכיר שהסיבה היחידה שאלימלך חזר לשער זה כי ניר רחמין נפצע,וגם כשגרשון ודומב היו פצועים,עדיין היו לפני אלימלך את יעקב הלל המנוסה וזולל התארים,ואת חלפון.
    בנוסף המערך של הפועל ת"א הרבה יותר הגנתי,וכולל את אבוקסיס,אונשינקו והולמאי,הפועל תל אביב רוב השנה שיחקה סגורה,ולכן אלימלך לא היה בסכנה גדולה.
    אני מסכים איתך שמבחינה כללית אלימלך הרבה הרבה הרבה יותר טוב מאסי רחמים,ושבכל עונה שתשווה בינהם תגיע למסקנה שאלימלך,הרבה יותר טוב.
    גם אני מחשיב אותו יותר טוב מרחמים.
    אבל השנה,רחמים נתן את העונה הכי טובה בקרירה שלו,והיה פשוט יותר טוב משטראובר ואלימלך.

נ.ב
    בנבחרת העונה שלי אני מבקש לעשות תיקון קטן,להכניס את אפק במקום יז'רסקי.

6. קופירוק Member

יעקב הילל נתן את העונה הכי גרועה בקריירה שלו. וחלפון בכלל הגיע לת"א כברירת מחדל.אלימלך נתן עונה יותר טובה מרחמים וגם ספג פחות. עובדה.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מס' דברים:
    יעקב הלל נתן עונה סבירה,חלפון הובא כבר בתחילת העונה כתחליף לגרשון,כלומר קשטן סמך עליו כבלם הקבוצה במקום גרשון.
    ותעשו לי טובה,אתם יכולים להשוות בין יגאל אנטבי/אייל בן עמי לשוקי נגר/תומר טדסה?
    בין דומב וגרשון/חלפון והלל למדונביץ/עבד.
    חליבה ואלול/יפרח(יפרח החליף את אלול כשהוא גמר את העונה בסיבוב השלישי)נתנו עונה מצוינת,וזהו הכל,אז יש מגן ימני ובלם ברמה טובה,אבל מגן שמאלי בין החלשים בליגה,והבלם השני כבד ביותר.
    כל הכבוד שאתם מסתכלים רק על המשחקים עם הגדולות,אבל זה פשוט מאוד,מי שראה את אסי רחמים העונה ראה את השוער הטוב בליגה השנה.

8. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כל הכבוד..יש פה רק אחד שטוען את זה..ואתה לא הכי נחשב אוביקטיבי במקרה הזה..עד עכשיו היה ויכוח בין שטרואבר לאלימלך..

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע,פשט מאוד,לאנשים כבחוץ הוא נראה הכל חוץ משוער,נמוך,בלי שם,בלי פרוטקציות,בלי פוזות,בלי תארים,אבל מי שבאמת עקב אחריו העונה ראה את השוער הטוב בליגה.
    זה כמו מאיר לוי שוערה של אחי נצרת,בתחילת העונה עשו סקר,והוא נבחר כשוער הכי לא רצוי בליגה השנייה(אפילו מתחת לשוער של הרצליה),ואחרי העונה באחי נצרת,הוא מקבל הצעות מהרבה קבוצות מבליגת העל(כבר ידוע על נתניה,בני יהודה ואשדוד).
    אסי רחמים נתן עונה נפלאה,הכי טובה בקרירה,בזכותו הצלחנו בגביע,בזכותו סימנו בצמרת ליגת העל,בילעדיו הינו עפים כבר בשמינית גמר,ומסימים בליגה במקום יותר נמוך.

10. קופירוק Member

אותו דבר אצל הפועל ת"א עם אלימלך שרק בזכותו הפועל לא סיימה במקום יותר נמוך. וגם אני לא עוקב אחרי אלימלך, אבל לא צריך להתאמץ כדי לראות שהוא שוער העונה בליגת העל.

11. Roy Member

משה, בלי רחמים לא הייתם עוברים את שמינית הגמר? חחחחחחחחח

במשחק נגדנו לא הגענו למצב אחד, שיחקנו כל כך גרוע. אולי אתה מדבר על הפנדל שהוא עצר, אבל זה היה פנדל כל כך שקוף, חלש וגרוע- שגם אחותי הייתה עוצרת אותו.
    בכל אופן, ביג דיל, לקח פנדל, זה לא הופך שוער לטוב יותר, זה גם הרבה עניין של מזל.

ושוב- אתה היחיד שטוען שאסי רחמים שוער העונה, מסיבות לא מובנות.
    תסתכל שוב, על איזה שוער בלט יותר השנה, מי הציל יותר הצלות, מי הנהיג יותר את הקבוצה שלו, ובעיקר- מי ספג פחות. אני בטוח שאם תרצה, תגיע למסקנה הנכונה.

12. Fernando Cavenaghi Member

והציטוט שלי הוא- קייסי לא שיחק בכדור, הכדור שיחק בו

שופטים של חיפה :evil:

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שכחתי איזה פורום אוביקטיבי יש כאן,אוהדי ראשון מכבי פתח תקווה מתוכחים כאן בפורום מי שוער יותר טוב אלימלך או שטראובר,מה לא?אהה אוהדי מכבי ת"א,והפועל ת"א,מתוכחים מי שוער יותר טוב שטראובר או אלימלך,כאשר מידי פעם אוהדי חיפה ממלמלים משהו,ומזכירים את השם דוידוביץ'.
    אסי רחמים נתן עונה יותר טובה מאלימלך ושטראובר,זה ששמים לב אליהם יותר זה משהו אחד,אבל העונה הוא היה יותר טוב מהם.

14. AFC Member

יש תופעה בפורום הזה, כאילו אם אתה לא אובייקטיבי אז אתה לא צודק ודעתך לא נחשבת.

לדעתי אסי רחמים שוער מצוין - אבל העונה לא הראה יכולת טובה כמו אלימלך ושטראובר. אצלי הוא לוקח מקום רביעי, קצת אחרי קורנפיין.

ומי שאומר שדוידוביץ' היה שוער העונה הוא מטומטם. לא מאמין שמישהו אמר את זה.

15. Roy Member

באמת אף אחד לא אמר את זה.

ובני- אם אתה לא אובייקטיבי, אז מין הסתם רוב הפעמים אתה לא תהיה צודק, מכיוון שאתה לא יכול להסתכל על אותו נושא בצורה רחבה, אלא רק מהזוית הצרה הסובייקטיבית ממנה אתה מסתכל. אם אני אגיד "הפועל הכי טובה. ההגנה הכי טובה, הקישור הכי טוב, ההתקפה הכי טובה" אני אהיה צודק רק בפעמים בהם באמת אחת החוליות הכי טובה, ובשאר, בגלל שאני לא אובייקטיבי, אני אטעה בגדול.

ומשה- התשובה האחרונה שלך הראתה הכל- אתם אוהדי הפועל ומכבי, ובכל זאת אסי רחמים נתן את העונה הכי טובה. ברור מאוד, יישר כח.