ואז עמיקם יכתוב שתמיד קראו לו "ג'וני". אבל זה תלוי אם הוא יצליח או לא. אם לא יצליח יישאר "יוני". אם בכלל ייכשל סטייל אצילי ועטר כנראה יחזור להיות יונתן.
השיא היה שאורימור סיפר פה שהמחקלת קריאייטיב/ניו מדיה/שם סחי-מכבי אחר כלשהו שלהם כאלה גאונים שהם ביימו ניפוץ של זכוכית בתחנת אוטובוס שבה נתלתה חולצה שלהם. עכשיו מסתבר שהפערים הם לא רק בשיווק הגאוני אלא גם בתרבות הנעלית. הכסף של הקנדי זה משני כמובן.
כן ודאי. אני בכלל חשבתי פה בין השנים 2013-2016 שאי אפשר להצליח בכדורגל בלי מנהל מקצועי, ושחשוב שהוא יהיה מצוין, כמו ג'ורדי הגאון קרויף כמובן. עכשיו אני מגלה שלא רק שאפשר להצליח בלי מנהל מקצועי, גם אפשר להצליח בלי מנכל כלבויניק. מדהים. אולי זה הגנן האירופי שמשקה שם את הדשא בגאוניות, אחרת אין לי הסבר איך הם לוקחים פה אליפות שנתיים רצוף. בלי מנהל מקצועי ובלי מנכל?! הזיה.
אתם יורים פה חיצים של רעל על בסיס ציוץ בטוויטר של אדם פרטי שלא מתיימר לשום דבר. לא אושיית רשת (ז'אנר נתעב בהחלט) ולא נעליים, בסך הכל אוהד עם טוויטר. דודי קוגן (המבריק, יש לומר) למשל, שהובא ציוץ שלו עכשיו, יותר קרוב למה שאתם משערים מאשר אילן בן חיים. נוטל חלק בפודקאסט של אוהדי הפועל.
מה זאת אומרת לפי מה? היכרות עם פיד הכדורגל הישראלי בטוויטר. שניהם מדברים בעיקר על כדורגל בטוויטר, כל אחד מהזווית שלו. דודי קוגן אוהד הפועל ונראה שמחפש להיכנס לתחום התקשורת (לא יודע בוודאות, הוא סטודנט למיטב ידיעתי אבל בכל אופן חלק מהפודקאסט של אוהדי הפועל ברדיו תל אביב), בחור שנון מאוד שכותב יפה. אילן, שאכן פרסם ציוץ מטומטם להפליא וחטף עליו שם גם מאוהדי מכבי יפה מאוד, הוא בסך הכל אדם בן 30 שמתפרנס כעורך דין ממה שאני יודע וכותב יחד עם עוד כמה אנשים על כדורגל, מבלי לקחת את עצמו יותר מידי ברצינות. כאן לקחתם את זה כממצא אנתרופולוגי על אוהדי מכבי.
ברור שפוסט בודד של אוהד בודד לא מעיד על כלום, אבל ניכר שהפוסט הזה אכן מייצג באופן ראוי את הוייב הכללי של האוהדים שלהם, או לפחות של אלה שפעילים ברשתות החברתיות (או פרומים כמו זה). אתם מתים על להמציא על עצמכם כל מיני מאפיינים (ווינרים גדולים מאוד, שאיפה למצויינות, עבודה קשה ומדהימה וכ'). אתם מתים על לספר סיפורים למה העליונות המקצועית שלכם בישראל נובעת מכל דבר בעולם בערך (ניהול מדהים, מאמן על, מחלקת ניו מדיה גאונית ועכשיו גם עליונות תרבותית מסתבר) שאינו הכסף של הקנדי. זה לא רק הציוץ של הבחור (שאין לי מושג מי הוא , סתם מנחש שהוא מצביע כחול לבן), זה בכלל הרושם שאני (ואני מנחש שעוד לא מעט אחרים) מקבל מהאוהדים שלכם.
מכבי נתניה רביעית. היא כנראה תרד למקום החמישי עד סוף העונה הבאה ותפסיד את המקום הרביעי לביתר ירושלים. מדהים שמכבי נתניה מעל הפועל פ"ת, ביתר ירושלים והפועל ב"ש בנקודות, אבל מתחת שתי הראשונות ושווה לאחרונה באליפויות. מראה כמה הלוזריות נמצאת עמוק ב-DNA של המועדון. הרי כל מי שהיה רואה את טבלת הנקודות הזו והיו מספרים לו כמה אליפויות יש לשלושת הראשונות, לבטח היה מנחש שלמכבי נתניה יש לפחות 7 אליפויות באמתחתה. עוד פרטים שהפתיעו אותי מאוד: - מכבי פ"ת מקום 7 בכל הזמנים ואין לה אליפות אחת. כל ארבע הקבוצות שאחריה - בני יהודה, הפועל חיפה, הפועל ב"ש והפועל כפ"ס - הניפו את צלחת האליפות לפחות פעם אחת. - הפועל ב"ש מקום 10 בכל הזמנים ויש לה חמש אליפויות. - הפועל ירושלים, מועדון שכבר שני עשורים נע בין גסיסה לכמעט אי קיימות, מקום 12. - מדהים כמה בני יהודה והפועל חיפה זהות כיום: בכמות הנקודות, בכמות האליפויות, בכמות גביעי המדינה, במעמדן של כל אחת בעירה.
הפועל חיפה לא ממש דומה לבני יהודה. ראשית עד שנות ה80 היא הייתה החיפאית הבכירה,כשאמרו חיפה התכוונו לאצטדיון בקריית חיים.לעומת בני יהודה שמעולם לא נחשבה להכי בכירה. שנית,לבני יהודה יש תחרות עם שני מועדוני ענק בתל אביב,בעוד שלחיפאי ממוצע יש רק שתי אופציות.