דיברתי איתו פעם, והוא טען שהכתבות שהוא מפרסם נוצרות כתוצאה מתהליך כתיבה של ספר על ההיסטוריה של הכדורגל הישראלי (ולפי איכות הכתבות, נראה שהספר הולך להיות מצויין). אגב, מהיכן המידע על הגיל שלו? הוא נראה צעיר יותר בתמונות.
גיגול פשוט של אליעזר שפיגל מראה שבאפריל 2009 הוא היה בן 86 ושהבן שלו, גיורא, נולד ב-1947. אז הגיוני מאוד אפילו אם הוא נראה צעיר. גם סופיה רוטרו לא נראית בת 65 (אבל אצלה זה כבר הפלסטיקאי...)
אין לך מושג כמה שאתה טועה... אחד החלוצים הכי אנמיים והכי אדישי שראיתי בחיי, בוסרמיל היינו קוראים לו 'הילדה'. חלוץ מעפן ובטח שלא לרמות גבוהות, סתם תופסים ממנו בגלל שלושער כל כך קל נגד סכנין.
אם הייתי בוחר את המאמן הבא לנבחרת של ישראל זה היה, אוסקר ממכבי תל אביב או מישהוא בעל פרופיל מקצועי דומה לשלו, שהגיע ממקום עם סטנדרטים מקצועיים ברמה גבוהה באירופה, ולא יהיה צריך להתעסק בסוגיות לא מקצועיות כמו התקשורת, ושחקנים שהוא יותר קרוב אליהם וכל השטויות האלה. לדעתי יש לדבר כזה סיכוי יותר גבוה להצלחה. למרות שלא רק המאמן משפיע, אלא כל המערכת מסביב.
הייתי ממנה את אוסקר למנהל מקצועי של כלל נבחרות הנוער תפקיד שיהיה זהה למה שזלצר עשה בעבר שיהיה מעורב בכל נבחרת כשיהיו מתחתיו מאמנים שיאמנו בדרכו ( כל הנבחרות עם אותה שיטה ואותה דרך ) ואז שהם יגיעו לבוגרים אולי יהיה פה משהו שונה ואז המאמן של הנבחרת הבוגרת יהיה באמת אפקטיבי ולא בובה שלא אשמה בכלום
אוסקר רוצה לאמן קבוצה שאיתה יגיע לליגת האלופות ולכן החליט לבוא למכבי ומשם יפרוץ לקבוצה יותר בכירה. הרי ברור לכולם שהוא לא הולך להישאר במכבי למספר שנים, גג שנתיים והוא יעבור לקבוצה בכירה יחסית באירופה. בנוסף לזה, עצם העובדה שאימן בנוער של ברצלונה, רק תוסיף לו.
גם אם זה לא אוסקר, אז מישהוא ברמה מקצועית גבוהה מבחוץ זה עדיף לדעתי, יהיה יותר שקט מקצועי לעבוד בלי הפרעות אינטרסנטיות.
אבל אין לך ולא יהיה לך מישהו כזה שיירצה לבוא מחו"ל בשביל להיות מנהל מקצועי של כלל נבחרות הנוער. גם לא ייצא לו מזה כלום וגם זו לא המדינה שלו.
התכוונתי למשרה הראשית, אם מאמן כזה לא בתפקיד בקבוצה בכירה, אז יכול לצאת לו מזה משהוא, ואולי גם לנבחרת יהיה מאמן ברמה מקצועית גבוהה. ככה 2 הצדדים יצאו נשכרים.
האיש לא עבר סיבוב וכבר עשיתם ממנו מלך. לנילסן היה יותר נסיון ובטח יותר הצלחות מלאוסקר וגם הוא נכשל בנבחרת ישראל אז שאוסקר יצליח?
לא יודע אם זה הצלחה בטוחה, אבל לפחות נראה לי שיהיה סטנדרטים של עבודה מקצועית, לאורך הזמן ברמה יותר גבוהה.