האוף טופיק הישראלי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏11/4/11.

1. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

כן? הארגון היה טוב?

תספר את זה לאלפי הצופים בכל משחק ביורו שנכנסו רק בדקה 20
    תספר את זה לעשרות אלפי הצופים שניסו לנסוע ברכבת ונחמצו במקרה הטוב או לא הצליחו לעלות על הרכבת במקרה הרע

לכאורה הכל עבר יפה והיה אירופי, כמה מזה יישאר פה בליגה?

2. Ice Cream חסה

אני מחכה לאנשים מחו"ל שיספרו על זה...

האיצטדיונים יישארו, זה גם משהו. שאר הדברים כמו סדר ואבטחה, מחירי כרטיסים, חוויית צפייה (אני לא מאמין שלא מכרו את אותם בייגל'ה שלא ניתנים ללעיסה ב-10 שקל, נקניקיה ב-20, ו-3 קסטה ב-10 ביציאה, נכון?) ועוד הן על אחריות הקבוצות ולא ההתאחדות, כך שזה לא בר השוואה. דברים כמו שאטלים או רכבות מיוחדות זה משהו שאפשר לסדר לשבוע בשנה, לא לעונה שלמה (כששוב, זה משהו שההתאחדות יכולה להתעסק בו, הפועל עכו לא יכולה לסבסד שאטלים לנוחיות אוהדיה ותושבי העיר). וכשמכבי פ"ת עושה את זה - אתה (ולא לא בצדק) מדבר על זה שזה פאתטי להביא בכוח אוהדים שהקבוצה לא מעניינת אותם...

3. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

היו מקרים נקודתיים בכמה וכמה משחקים. אל תגיד שכל משחק נכנסו אלפים בדקה 20 כי זה ממש לא נכון.

לצערי כל היורו הייתי בצבא, לכן לא יצא לחוות על בשרי מחיצות או דברים כאלה (תקף גם לגבי כניסות חלקות והגעה מהירה לאצטדיונים). רוב ההתעסקות שלי עם האייפון בזמן היורו הייתה לקרוא טורים כאלה ואחרים על ישראלים שהיו באצטדיונים. לא הרבה מהם התלוננו, וחלק שכן גם דאגו לכתוב בסוף "למען האמת? אשמתי. אני ישראלי והגעתי בשעה האחרונה במקום להקדים" או דברים בסגנון.

לא קראתי כתבות בסגנון "1000 איש נותרו מחוץ לאצטדיון" או "8 נפגעו קל בזמן שנמחצו בכניסה לאצטדיון היהלום". אם היו אומרים לי לפני 5 שנים שישראל תארח טורניר בסדר גודל כזה, עם המתקנים אז והמציאות אז, הייתי בטוח שזה (ומלחמה) דברים שנשמע עלייהם הרבה במהלך האירוח הזה.

הבן אדם שכתב את הטור היה בכל יום במשחק אחר. הוא היה בכל האצטדיונים. הוא ביקורתי מאוד וכן עקץ פה ושם את ישראל, ותאמין לי שאם הוא היה נקלע ל"הסתבכות ישראלית" בדמות חוצפה, גניבות, דוחק בכניסות, תקיעות ברכבות וכד' הוא היה עושה מהומה באתר ההוא. למען האמת - חיכיתי שזה יגיע ממנו. אבל לא - זה לא בא.

אז נכון, אחד לא מייצג את הכלל לרעה ואחד גם לא מייצג את הכלל לטובה. אבל שוב - בזמן היורו פורסמו לא מעט כתבות בכלי התקשורת שלנו על כתבות מתוך כלי תקשורת זרים שמשבחים. אנחנו יודעים כמה התקשורת שלנו אחות רחמנייה, לכן אני בטוח שאם הBBC או כלי התקשורת המרכזי בהולנד היה פותח בידיעה "מחדל: אוהדים הולנדיים נתקעו ברכבת בדרך למשחק" אז גם כאן היו יוצאים בזעקות שבר.
    והרי זה קרה, התקשורת ההולנדית התרעמה על כך שלא הוקצו כרטיסים לאוהדים שלהם, וזה עשה גלים גם בארץ. אבל על כל הבעיות שאתה וכל המלעיזים הייתם בטוחים שיקרו לפני היורו לא שמעתי.

מה ניקח איתנו לעתיד? לא נצטרך יותר מדיי. לא נצטרך לסגור כבישים וצמתים כדי להגיע למשחק ליגה בין בית"ר ירושלים להפועל חיפה, נכון?
    במשחקים גדולים גם לפני היורו הזה הרכבת נרתמה לטובת האוהדים. שאטלים זה עניין שאני לא זוכר יותר מדיי לפני היורו וזה דבר מעולה שאפשר לאמץ. גם הכניסות לאצטדיון הוכחו כטובות מאוד (אגב, הכניסות האלקטרוניות ישארו?).
    היורו הזה הוכיח שהבסיס כבר קיים. במדינת ישראל הטבע שלנו אומר שרק יהרסו אותו, אבל אני לא מאמין שזה יקרה. מכאן אפשר רק להשתפר!

4. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אני לא מדבר על שאטלים, אין צורך לעשות שאטלים שרוב המשחקים אין יותר מ2000 אוהדים.

המזונים ביורו מכרו נקנקייה ב4 יורו ( כי אנחנו אוהבים לעבוד על האירופאים )
    וארטיק קרח ביורו, ובייגלה ב2 יורו, קולה ב2-3 יורו
    שזה בדיוק אותם מחירים כמו בליגת העל לפחות בראש הזהב אבל זה לא מה שאכפת לי.

אני בכלל לא ראיתי ארגון ברמה גבוה מאוד, אנשים כל כך התלהבו מהכדורגל שהכל נראה להם ורוד
    גם בנאדם שנכנס בדקה 20 שכח מהצרות האלה אחרי כמה דקות מרוב הנאה
    אבל אם הכדורגל היה רע כמו בליגה אז הוא היה זוכר כל הזמן כמה הוא חיכה בתור בקופות ובכניסה.
    אבל אם אני צריך לקחת את הדברים הטובים שכן היו ( ולא בזכות ההתאחדות )
    אני רוצה שעל המסכים יראו שידור של המשחק ( ולא צריך שהוא ישודר בטלויזיה כי כל המשחקים מצולמים גם ככה )
    אני רוצה שיראו הרכבים
    אני רוצה שיהיו יותר סדרנים בחוץ כמו שהיו ביורו ( לפי דרישות של אוופ"א! ) כי אם ביורו נכנסו 10,000+ אוהדים באיחור של 20 דקות במשחק של 1000-5000 ייכנסו אנשים בזמן

אני רוצה שההתאחדות תקפיד על פתיחת קופות ביום המשחק 3 שעות מראש
    אני רוצה שההתאחדות תקפיד שהשערים נפתחים שעתיים מראש

וזה כן דבר שההתאחדות יכולה לדאוג לו כמו גם מחירי הכרטיסים
    זה בכלל לא בעיה להודיע לקבוצות שכרטיס לא עולה יותר מ50 שקל ושיתפוצצו
    הגיע הזמן לעשות פה סדר ולהעניש קבוצות שלא עומדות בזה

הכי קל להאשים את הקבוצות ולהפיל עליהן את האחריות, הכל מתחיל מלמעלה וברגע שההתאחדות תתחיל להתנהל כמו ארגון אירופאי כמו שהם רואים את עצמם הקבוצות יצטרכו ליישר איתן קו ולהתאים את עצמן לדרישות הגבוהות.

נערך לאחרונה ב: ‏22/6/13
  5. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

הייתי ב3 משחקים בראש הזהב
    1 בנתניה
    1 בבלומפילד
    1 בטדי

6 משחקים, בכל השש בפתיחת המשחק האיצטדיון היה לפחות חצי ריק ואנשים זרמו פנימה עד דקה 20.

אני אישית נסעתי לפני המשחק של ישראל נגד אנגליה בטדי לקחת חבר מהרכבת בת"א כי היא בכלל לא עצרה בתחנה כי " הרכבת מלאה ולא יכולה להעלות נוסעים " וזה אחרי שהיא עברה באיחור של 30 דקות.

אותו אדם שכתב את הכתבה הזו הוא עיתונאי שמן הסתם ישב ביציע העיתונאים ונכנס לאיצטדיון בכניסה נפרדת משאר הקהל ואולי אפילו חנה בחנייה שמיועדת לעיתונאים ולא היה צריך לנסוע בשאטלים כי הוא חנה רחוק.

ועל ביזיון הכרטיסים אני בכלל לא מדבר, אם זה נחשב לארגון טוב אז המצב רע.

6. Telkiyski Member

בטורניר בדנמרק הנבחרת המקומית הוגרלה לבית שכלל את שוויץ, בלארוס ואיסלנד
    כמה צופים היו באים לפה למשחק בין 2 שוויץ לבלארוס או איסלנד?
    יש עוד כמה סיבות גם לזה שלפה באו יותר אנשים.

בכל מקרה הטורניר בדנמרק לדעתי לא ממש קנה מידה בגלל שבלארוס ואיסלנד היו שם ושובצו אפילו לאותו בית.

7. Ice Cream חסה

כן אלה המחירים בכל מקום, לא רק באיצטדיונים ולא רק בארץ. אבל איי, תראה מה קורה כשיש פיקוח מצד ההתאחדות או פיקוח בכלל. אם כל קבוצה מוכרת בעצמה איזה אוכל ובכמה שהיא רוצה, וכל הרווחים הולכים אליה כי היא זו שמארגנת את זה - כבר זה יגרור דברים טובים. אני רוצה שההתאחדות תכפה כמה שפחות דברים על הקבוצות והן יתנהלו כמו שהן חושבות שנכון עבורן. בכלל לא חושב שזה נכון לשים שידור מצולם במגרש, אבל שוב - זה החלטה של קבוצה אם היא יכולה לעשות את זה ורוצה לעשות את זה, כנ"ל הרכבים (גם בליגה לאומית ובליגה א' צריך? מה לאוהדים שם, שאפילו לא יכולים לבדוק באייפון את ההרכב, לא מגיע לדעת את זה?)

אם למכבי חיפה מתאים למכור כרטיסים ב-80 שקל וכולם מרוצים, הפועל מוכרת כרטיסים ב-80 שקל ו-20 האוהדים שמגיעים מרוצים, ומכבי פ"ת רוצה לחלק כרטיסים חינם, למה ההתאחדות צריכה למנוע מהן את זה? לכל קבוצה יש את הצרכים שלה, היכולות שלה ותכנון משלה וזה לא יכול ולא אמור להיות מרוכז דרך ההתאחדות, ואם יהיה אז הוא יהיה גרוע ומלא שחיתות, כמו כל דבר מרוכז.

במשחקים שההתאחדות מארגנת אתה יכול לבקר אותה כשיש על מה (למרות שקורה שיש תקלות ולא רק בארץ), במשחקים של הקבוצות תבקר את הקבוצות ישירות.

8. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

http://imageshack.us/a/img191/6522/ngdr.Xxx
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

9. BvB Member

חח גדול
    נראה לי הוא עבר לח"ול רק בגלל פרשת הזקנות כל משחק שרים לו אותו שיר,בצרפת יהיה לו קצת שקט

10. Ice Cream חסה

Eliran devalise vieuxes, Eliran devalise vieuxes...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/6/13
  11. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

יש מספיק יהודים בצרפת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

12. alexshw Member

מבטיח שלא נשכח אותו גם שם.

13. eran levy Member

נשמה טובה שכמוך...

14. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/969861_220397831440963_1345622601_n.Xxx

שיהיה לכל המעורבים בהצלחה
    ולילה טוב לדני נוימן.

15. 1982 Member

איזה מאמנים משלושת הליגות הבכירות יצאו לשוק?