האוף טופיק הספרדי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Riki, ‏16/12/05.

1. xavi6 Member

http://www.youtube.com/watch?v=R2m107IMUOk

אני מתגעגע לבחור הזה. לא, לא לריקלמה, אלא לזה שהשחיל לו ועשה ממנו צחוק.
    פלסנטה, שיחק בסלטה ויגו בתור מגן, לפני כן היה בלברקוזן והגיע איתן ל-גמר ליגת האלופות, הפסיד לריאל. במחזור האחרון באותה עונה הפסיד את האליפות, ובגמר גביע הליגה בגרמניה הוא גם הפסיד. הכל באותה עונה. מנדייטה, קופר-לא רק הם הלוזרים.
    אוי פלסנטה פלסנטה, כמה איכותי, כמה לא מוערך. איפה ישנם עוד מגנים כמוהו? כל הפלופים האלה שמיסתובבים לנו בין הרגליים. מרסלו, אלבס, אבידאל, זמברוטה, דל הורנו...אחד שבאמת אני תופס ממנו המגן הטוב בליגה הספרדית זה המגן של לה קורוניה. פשוט מדהים הבחור! שיתק את מסי לגמרי, עשה צחוק מהגנת ברסה וצחוק מההתקפה.

נערך לאחרונה ב: ‏12/5/08
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שאלה לי...אני זוכר שחוסטו וייאר שוער נבחרת פאראגוואי וניואלס מארגנטינה סיכם בקבוצה ספרדית לפני כמה חודשים ואלייה הוא אמור לעבור בסוף העונה בארגנטינה , מישהו יודע אם אני זוכר נכון ואם כן על איזו קבוצה מדובר ? ( יכול להיות ויאדוליד )

3. REAL MADRID Member

לפי מה שידוע לי (לא יותר מידי) הוא אמור לעבור לויאדוליד ב-1 ליולי אך יש עיקובים כי ניאלס צריכה אותו ולא ממש נלהבת לשחרר אותו.
    נחכה ונראה,
    לשאלתך, הקבוצה היא ויאדוליד וכרגע המצב די תקוע. הוא יהיה שחקן ויאדוליד החל מ-1 ביולי בעיקרון, מה יקרה בפועל זה כבר עניין אחר.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

תודה על התשובה המהירה והמפורטת.

לא נראה לי שהתאריך יהווה בעייה , הליגה בארגנטינה נגמרת ב 22\6 וגם אם ניואלס תדרדר בצורה כלשהי (מאוד לא סביר) למשחקי הפלייאוף אני מעריך שהם יגמרו עד יולי , מלבד זאת לדעתי החוזה שלו נגמר גם ככה.

5. xavi6 Member

sixtobastia ידידי, בתור אחד שעוקב אחרי הליגה הספרדית-איך פלסנטה? טוב לו בארגנטינה, נחשב שחקן מוביל?

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

סאן לורנסו עושה רוטציה גדולה בהרכבים שלה בטורניר אז קצת קשה לסכם את היכולת שלו אבל בסה"כ הוא התחיל לא רע את העונה בזמן שהקבוצה דווקא נראתה רע , כשהתחילו עם הרוטציה בגלל הליברטאדורס הוא יצא קצת מהקצב ונחלש אבל לאחרונה חזר להפגין יכולת טובה (כמ גם כל הקבוצה).
    בליברטאדורס שם הקבוצה עולה עם ההרכב החזק ביותר הוא שחקן הרכב קבוע בעוד בליגה פתח ב 6 משחקים ונכנס ב 3 כמחליף (מתוך 14).

במשחקים שאני ראיתי הוא היה בכלל לא רע אבל עדיין לא מספיק בשביל לחזור לנבחרת כמו שהוא רוצה , מה שהיה שיקול מרכזי אצלו בחזרה לארגנטינה לדעתי.

אגב זו דעתי אבל יש הרבה בארגנטינה שסבורים שהוא סוג של פלופ וזה נובע בעיקר מהניפוח המוגזם שעשה המועדון מהחתימה שלו שלא באשמתו , ארגנו מסיבת עיתונאים חגיגית כאילו מינימום הגיע זאמברוטה בעוד הבחור הגיע אחרי תקופה ארוכה שהתאמן לבד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/5/08
  7. xavi6 Member

אני בחיים לא ישכח את הדמעות שלו במונדיאל 2002. אחרי ליגת האלופות הוא לא בכה, כשהפסיד את האליפות בלברקוזן הוא לא בכה, אבל במונדיאל הוא נשבר לגמרי. אני מקווה ומתפלל כל יום לראות אותו חוזר לאירופה.

8. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי שתרגעו מהמתח בליגה הלאומית תעבירו בשעה 19:30 לערוץ יורוספורט . שם יערך גמר אליפות אירופה עד גיל 17 שנערך בטורקיה , בין ספרד לצרפת .

שחקנים בולטים בספרד : טיאגו[מספר8] ורובן ורוצי'נה[מספר9](ברצלונה) , קקו[מספר7] (אתלטיקו) ועוד .

אגב בשלב הבתים של הטורניר השניים שיחקו באותו בית והמשחק בינהם נגמר בתיקו רבע שערים (3-3) .

9. xavi6 Member

שימו לב לתיאגו אלקנטרה. יש האומרים שבעונה הבאה הוא ואסולין עולים לבוגרים של ברצלונה, כאשר בונים על אלקנטרה לבעל הבית הממשי בעוד כ-3 שנים בקישור. שחקן טכני מאוד, אלגנטי ברמות, זריז, שחקן סטייל דקו. שווה לעקוב אחריו.

10. RubberSoul Member

לאחר מספר בדיקות,גיליתי כי:
    אין לאמר סביליה,יש לאמר סבייה.
    קסיטליה-קסטייה.
    קסטליון-קסטייון.
    מאותה סיבה שאומרים מאיורקה ולא מאלורקה,ויאריאל ולא וילאריאל,ויאדוליד ולא ולאדוליד.
    LL=Y
    L=L(ולנסיה)

אז מעכשיו כולנו נאמר סבייה ולא סביליה.כמו גם שבפורום האיטלקי ציינו שאומרים ג'נואה במקום גנואה,ותיקנו את אבי מלר,מה אתם אומרים על לתקן את יעקובי על סבייה?

11. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

יעקבי יודע ספרדית. פשוט כולם חוץ מהספרדים עצמם אומרים סביליה.

12. RubberSoul Member

אותו דבר עם ג'נואה.
    כולם קוראים להם גנואה,אבל קוראים להם באמת ג'נואה.
    עניין של מבטא,אבל יותר נכון לאמר סבייה.מוזר,אבל ככה אומרים.
    עובדה שככה אומרים את שמות הקבוצות שרשמתי בנוסף.

13. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

לא כולם. הרוב קוראים לעיר גנואה, ברוסית זה גנוייה, באנגלית ג'נואה, באיטלקית ג'נובה. מועדון הכדורגל נקרא ג'נואה כמחווה לאנגלים. ואותו דבר עם מילאן.
    בספרד יש רק קבוצה אחת שאיכפת לה איך מבטאים את שמה: אתלטיק. וגם זה שם אנגלי.

14. oFiRzZz Member

כמו שאומרים דוד וייה ולא דוד וילה ..

15. tu-vieja-en-tanga Member

ריקארדו אוליברה חתם בסארגוסה ל4 עונות.