.Accountability מאמן זה אדם שחולש ואמון על מערכת. ועל היעדים שהוגדרו לה. זה אדם שמונה כדי לעמוד ביעד. הוא בעל הנכונות והחובה לתת דין וחשבון ולשאת בתוצאות במידה של כישלון/אי עמידה ביעד.
פעם בכמה זמן קמה קבוצה שזוכה בתואר רק בגלל שהיא כל כך יותר טובה מכל היריבות שלה? 10 שנים? זה לא יכול להיות האם מגיע לך. אני זוכר את ה4 זכיות של ריאל מדריד, באף אחת מהן הם לא היו הפייבוריטים, ובכל זאת הם נלחמו וניצחו ובגלל זה הגיע להם. לרומא הגיע לנצח, כי הם נלחמו והגיעו לשם. למוריניו הגיע תואר, כמו שלאנצ'לוטי הגיע תואר לפני שנתיים, כי השחקנים שלהם נלחמו והביאו תוצאות.
הקדנציה של מוריניו סה"כ הייתה לא רעה , אני חושב שהיא הייתה WIN-WIN לשני הצדדים. מוריניו שהמוניטין שלו היה ברצפה ורומא שרצתה מאמן שיקח אותה לצעד הבא. בעונה השלישית זה כבר נהיה מסטיק , מוריניו הביא את רומא לבאר ודה רוסי ישתה כי עכשיו הקבוצה מוכנה. עשו את זה באיחור בגלל השנתיים הקודמות שהיו בסדר.
Win win ואני כאמור מוסיף על זה ל max max בשנתיים הראשונות: כל מה שמוריניו יכל לתת למועדון הוא נתן. כל מה שהמועדון יכל לתת לו - הוא גם נתן. מילת מפתח ''כל''. מהנהלה שנמצאת וחיה ונושמת בטריגוריה: ציפיתי להבין את זה בזמן אמת כבר בקיץ האחרון. ולא למתוח את המסטיק, כמו שקראת לזה, אל תוך העונה השלישית...
לא יודע מה היה בסדר בקדנציה של מוריניו או על איזה WIN אתם מדברים. רומא מחוץ לטופ 4 כל עונה איתו והקונפרנס ליג מעניין קבוצות כמו קרבאח , לא אמור לעניין את רומא.
מוריניו חידש את הקשר (ההדוק) שהיה פעם בין הקהל והעיר לבין המועדון. והצליח להטמיע סטנדרט, לפחות רצוי (בלי קשר לשאלה האם אכן מושג) של ווינריות. ויכולת מנטלית נדרשת. במקום שבו נמצא הכדורגל העולמי כיום: אני לא חושב שהוא מאמן טוב או מאמן בכלל. כבר כתבתי את זה 50 פעם... -בטח לא מאמן מועדונים. אבל בתור מנטור ואחראי פסיכולוגיה ותקשורת: בלי קשר לשאלה האם הצליח להשיג התקדמות בפועל, לפחות הוא לימד את השחקנים ואת המועדון מה צריך להיות הסטנדרט. מה צריך להיות להם בלב ובראש. לפניו, במשך שנים רבות, גם זה לא היה.
אם הכדורגל שלו מיושן ומנוגד לכל המגמות, אז איזה סטנדרט הוא בדיוק יכול להנחיל? סטנדרט של שריפת משאבים? מה המועדון האחרון שלא יצא מרוסק מהקשר איתו?
הוא נתן שוק חשמלי למועדון מת במשך שנים רבות. נכון הוא לא מאמן לרוץ איתו שנים . אבל את השוק חשמלי שהוא נתן לא ניקח לו.
כדי להביא תגובה עניינית אתה צריך לדעת ולהבין מה היה המצב של רומא טרום מוריניו- אי רלוונטיות בליגה,אי רלוונטיות בשום מפעל אירופאי, תפוסה של 50 בלחץ באולימפיקו כל משחק. מוריניו ב2 מ3 הסעיפים נתן שדרוג מעולה. עם כל הכדורגל המסריח, וכל ההרחקות, והציניות והגועל.
מוריניו נתן ערך בכל מה שמחוץ למקצועי, בהחלט. בפן המקצועי אני לא רואה ערך מיוחד שהוא הביא לרומא, עם כל הכבוד לגביע האינטרטוטו החדש וההפסד בגמר הליגה האירופית
נוקאאוט אף פעם לא מעיד על איכות קבוצה , לבנות על זה את העונה שלך זו החלטה מביכה שבמבחן המציאות גם לא השתלמה לרומא. מוריניו הגיע לכאן כדי להתמודד על אליפות , בפועל הייתי צריך לראות כל שנה איתו משחקים מול ספארטה פראג כי אפילו לרביעייה הראשונה לא הצליח להכניס אותנו. הבמשך שנים שלך נשמע כמו עשור , בפועל רומא לא הצליחה בדיוק שנתיים עם פונסקה , לפני זה הייתה משתתפת באופן קבוע באלופות ואף הגיע לחצי גמר של המפעל. רוב הקהל שנא את הבעלים הקודם (פאלוטה) , שינוי הבעלים הוא גם גורם לחזרת הקהל למגרשים.
BARCELLONA (4-3-3): Ter Stegen; Kounde, Araujo, Cubarsì, Cancelo; Fermin Lopez, Christensen, Gundogan; Yamal, Lewandowski, Raphinha. All. Xavi NAPOLI (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mario Rui; Anguissa, Lobotka, Traorè; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia. All. Calzona