חחחחחחחחחח שחר יתרום כסף כמו שאמרו פה טובים וחכמים לפניי, אין סיכוי. גם למכבי ת"א ופועל ת"א ולעוד קבוצות בליגיש סגלים טובים, למכבי חיפה עם כל הכבוד יש סגל טוב אבל זה לא מכתיר אותה לאלופה הנצחית.
אני חושב שחבל"ז צודק פה בכל מילה במה שהוא אמר והוא האיש הכי צודק בדיון. בקשר לאצטדיון, אז הוא יעלה לי נראה לי סביבות ה50 מיליון דולר או יותר, ויהיו בו בין 25 ל30 אלף מקומות. הוא יהיה האצטדיון הכי מתקדם בארץ ויהיו לו שטויות טכנולוגיות כאלה אל תדאגו
שיקום אצטדיון באמת שם זה גועל נפש מה שיש להם. וגם אם יורשה לי לציין מכבי חיפה בכלל לא תשלם על האצטדיון הזה הכסף יבוא ממכירת שטח קרית אליעזר ומפרסומות
אתם אולי חושבים שזה יהיה עניין של כמה תקופות(5 - 6 שנים) אבל יעקב שחר חכם,עכשיו הוא עושה כסף על יעקובו שהביא לו 2 אליפויות וליגת אלופות,השנה הוא הביא את אג'יפור,וכשיעקובו (ואולי אג'יפור) יעזבו תמורת סכום נכבד הוא לא ילך לקנות את נימני או כוכבים,הוא הולך שוב לניגריה,שוב לוקח איזה יעקובו קטן שיביא לו עוד אליפויות וכך הלאה. במכבי ת"א זה הולך הפוך,מביאים כוכבים ששפכו מנוע(הרוסי ההוא שבשעה כזאת קשה לזכור תשם שלוו,ומהו קודרו,ועכשיו הגיע ארוס שאי אפשר להגיד עליו עכשיו עם הוא טוב או לא).
מכבי חיפה אכן תצטרך להתחדש בקרוב. מספר שחקנים יעזבו לאירופה (אבל לא קטן, הוא לא מספיק טוב כרגע) ואחרים יהיה מבוגרים מדי. בהנחה שיעקובו, אג'יופור ובאדיר יעזבו לאירופה, ורוסו, פראליה, ז'וטא, קייסי וז'אנו "יזדקנו", העתיד של מכבי חיפה יראה כך (לפני הזרים החדשים וחיזוק נוסף): דוידוביץ', ???, בנאדו, ???, יוסי נגר?, אלמושנינו, זנדברג, ישראלביץ', שי בירוק, רפי כהן, ערן לוי/יניב קטן. הקישור נראה טוב וההתקפה לא רעה. יש בעיות בהגנה ומכבי תצטרך כנראה להמשיך את המסורת ולהביא שחקני הגנה מבחוץ - בלם זר כנראה, מגינים מפ"ת אולי או מנתניה. בנוסף יבואו זרים לפי הצורך, ולמרות שקשה לי להאמין שיימצאו זרים ברמה של אלה שיש היום בקבוצה, זהבי ידאג להביא זרים טובים. ככה שהעתיד של מכבי חיפה נראה לא רע, אבל היא תצטרך לדאוג להתקדמות של השחקנים הצעירים. יש סיכוי גבוה שמכבי חיפה תמשיך להיות הקבוצה הטובה בארץ בשנים הבאות, וזה גם אחרי שיעזבו ה"זקנים", ובכלל לפי דעתי יקח להם עוד הרבה זמן לפני שיעזבו את מכבי כי נראה לי שרוסו, ז'וטא וקייסי יתנו עוד לפחות 2-3 שנים טובות בקבוצה.
אין שום סיכוי שמכבי חיפה תהפוך למכבי ת,א בכדורסל מכמה סיבות: כל הדיבורים על הכסף מליגת האלופות הם קישקוש כי אם תורידו הוצאות ומענקים לא ישאר יותר מ 5 -6 מליון ש"ח צריך לזכור שבניגוד לכדורסל יש יותר מאגר של שחקנים לכן לא כל הכוכבים יתרכזו בקבוצה אחת ואם תוסיפו 5 זרים תראו שלכל הגדולות יש אפשרות שווה למכבי חיפה יש לא מעט שחקנים מבוגרים ותוך שנתיים שלוש כמעט כל הסגל יצטרך להתחלף ומהפך כזה לא צפוי להיום קל מכבי חיפה השנה בליגת האלופות אבל לא צריך להשלות את עצמנו שנגיע לשם גם בעונה הבאה כי הסיכויים שלא נקבל קבוצה חזקה מאוד הם לא גבוהים צריך לזכור את הדבר החשוב ביותר שבניגוד לכדורסל שמכבי ת"א קיבלה בשנה שעברה מהערוץ הראשון והשנה מערוץ 10 סכומים שהיו מהווים יותר מתקציבם של כל הקבוצות גם יחד בכדורגל כל הקבוצות מקבלות משידורים אותו סכום לכן לא הייתי ממהר לקבוע שמכבי חיפה תשלוט בליגה כמו בכדורסל צריך להגיד את האמת שבמכבי חיפה יש היום את השחקנים המתאימים ביותר לקבוצה אבל לא נשכח שבמשל 7 שנים הקבוצה לא זכתה באליפות למרות החוזק הכלכלי שלה
יעקובו, אתה טועה. הוצאות ומענקים לעונה הזאת, בתנאי שמכבי חיפה לא תעשה עוד רכש, זה מקסימום 7 מליון שקלים. וכדורגל זה לא כדורסל. שימו לב למנצ'סטר וארסנל באנגליה. איך אמרו שהיונייטד תשלוט לעד ובסוף ארסנל קרעו אותם. למנצ'סטר יש תקציב עצום, מאגר אוהדים ענק ושחקנים גדולים, ומה לחיפה? בית"ר כבר הוכיחה שכסף זה לא הכל בכדורגל.
בארסנל זה שונה שם אכן כולם אמרו שמנצ'סטר תשלוט והיא היתה ממשיכה לשלוט אם היתה מחליפה מאמן אבל היא לא עשתה זאת ונשארה עם כל הזל שהיה לה בעוד שארסנל חידשה את השורות ולאט לאט יצרה לה הרכב חלומות אבל שחר יותר חכם מאדוארדס והוא לא יחזיק מאמן סתם למרות שכבר עשה את זה פעם
אני אוהד מכבי ואני לא רוצה שמכבי חיפה תהפוך להיות המכיבי ת"א של בכדורגל. זה יערוס את כל הליגה בארץ כבר לא תיהיה תחרות. יש קבוצות כמו מכבי ת"א , הפועל באר שבע, הפועל ת"א והפועל פ"ת שיכולות לשחק מול מכבי חייפה בכבוד ואפילו אם קצת מזל לנצח. אבל לטווח הקצר של 1-2 מכבי תיהיה השולטת בארץ , אם מכבי לא תיקח את האליפות העונה זה יהיה פיספוס ענק.
יש סיכוי שזה יקרה , אבל אני בתור אוהד חיפה לא ירצה שזה יקרה מכוון שכבר לא תיהיה יריבות לא יהיה אקשן לא תיהיה תחרות! וגם אם מכבי חיפה תמשיך לזכות באליפויות בכל השנים הקרובות אבל בליגה היא תצטרך להתאמץ בשביל זה מבחינתי זה לא מכבי ת"א כדורסל! בעניין הכסף - הוזכר כאן שלוני יראה ששחר פותח פער מבחינת התקציב לא תיהיה לו בעיה להגדיל גם את של מכבי ת"א וזו עוד סיבה להאמין שאפשר להתמודד מול חיפה מהביחנה התקציבית!
המצב לא נראה מעודד אבל לא צריך להגזים... בעיקרון חיפה לוקחת אליפות כל שנה וגם צ]פויה השנה לקחת אבל היא לא מנצחת את כל הקבוצות 4-0 שזה בערך 30-40 הפרש שמכבי נותנת לכל קבוצה... בכל זאת יש עוד הבדלים. הזרים של חיפה ברמה גבוהה אבל במכבי יש את קווינסי לואיס, לדוגמה, לשעבר שחקן אן בי איי. אתם רואים בחיפה זר ששיחק בקבוצה בליגה האיטלקית/אנגלית/ספרדית ואפילו גרמנית? לא ממש, ככה שעוד לא הגענו לזה. וגם חיפה עוד לא אלופי אירופה....אבל במילותיו של יצפאן/ שאול מופז - "חכה"!!!!
ננאד פראליה בימיו הטובים שיחק ברג'ינה האיטלקית ובאספניול הספרדית , הוא גם הגיע עם ספליט לרבע גמר גביע אירופה לאלופות והפסיד שם לאייקס שבאותה שנה זכתה בתואר!