סיטי, זה לא משנה. קבוצה עם שחקנים ברמה כמו שיש לבורו לא יכולה להיראות כך במשחק החשוב ביותר בעונה שלה, אפילו אם מולה עומדת יריבה חזקה יותר. ההתחזקות של הליגה האנגלית בשנים האחרונות עדיין לא מצדיקה את המיקום הנמוך שלהם בתחתית הטבלה. מעניין באיזה מקום וויגאן, לדוגמה, הייתה נמצאת היום אילו מקלרן היה יושב על הספסל שלה במקומו של פול ג'ול. הוא לא מתאים לאמן את נבחרת אנגליה, נקודה.
בזה אני מסכים איתך, וגם אמרתי את זה במספר הזדמנויות, אבל מה לעשות שמכל המועמדים האחרים מקלארן היה האחד הכי טוב (או הכי פחות רע)? בכל זאת יש לו מספיק ניסיון בכל הרמות, היו לו לא מעט הצלחות בשנותיו כמאמן, וצריך לתת לו את הזמן ואת הקרדיט, אולי הוא יפתיע. יותר גרוע מהשבדי הוא לא יכול להיות.
בואו לא ניתמם, לא הכל זה מקלארן, לא בהגעה לגמר ולא בהפסד לסביליה. אין שום קשר ושום צורך להתייחב באותה צורה לקמפיין בליגה ולזה באירופה. הדבר היחידי שקשור לשנייהם היא העובדה שכל אחד מהם בניפרד הוסיף עומס על השחקנים. צריך לזכור שהסגל שנסע להולנד רחוק מאוד מהסגל שמקלארן התכוון להריץ העונה בריוור-סייד. צריך לזכור ששלושת השחקנים המשמעותיים ביותר בקישור של בורו (דאונינג, פראולור ומנדייטה) שיחקו העונה מעט מאוד כדורגל יחסית לעונה של 65 משחקים. להגיד שמקרונה היה צריך לפתוח זו בכלל בדיחה. הבחור משחק כבר עונה רביעית בבורו וכבש פחות שערים מיעקובו שהגיע העונה. אז הוא הצליח בשני המשחקים האחרונים, ביג דיל. זה לא הופך אותו לחלוץ יותר טוב מוידוקה או הבוק. אני חושב שבורו היו אנדרדוג ברור לקראת המשחק הזה, ניהול משחק פחות הרפתקני בפיגור של שער היה מביא לאותה מנצחת אבל עם תוצאה סטייל 1-0 או 2-0, זה עדיף?
בושה וחרפה לכדורגל אנגלי... להפסיד 4-0 בגמר גביע ? אין דבר יותר מביש מזה... מקלארן מאמן לוזר... שאלוהים יעזור לנבחרת אנגליה..
שטויות. לקבל גול מהחצי זה יותר טוב? לקבל עוד פעם גול מהחצי זה יותר טוב? שני המשחקים נגמרו באותה תוצאה ואותו שוער הוציא את הכדור מהרשת. להפסיד 1-0 כשהיריבה מחמיצה ותוקפת זה בדיוק אותו דבר כמו לקבל גול, להכניס שני חלוצים ולחטוף עוד שניים, שלושה או חמישה שערים.
ל-83 דקות היייתי מלך חח.. לבורו נגמר המזל פשוט...אם בחצי וברבע גמר היא כבשה 4 שערים אחרי שהיתה בפיגור כנראה שזהו נגמר לה הסוס...מגיע לסביליה
city מה היה עוזר לו להוציא את וידוקה(שלמרות שהחטיא פעמיים היה נראה יותר טוב מהסלבנק)במצב של פיגור? את יעקובו הוא הכניס במקום קודרו בגלל שהצרפתי נפצע. יסטה הפסד אחד ואפילו תבוסה לא הופכים מנג'ר לגרוע,אני לא יודע מה אתה כל-כך מתלהב מהסגל הזה של בורו, הוא לא יותר מבינוני גם בליגה האנגלית, עצם זה שבורו בעונה ארוכה מאוד,עם פציעות בדרך הגיעה למעמד גמר אירופאי,הגיעה לחצי גמר הגביע האנגלי...זה לא הולך ברגל,זה הרבה עבודה גם של מקלארן,לבולוטון ובלקבורן יש סגלים פחות צעירים והרבה יותר מנוסים מזה של בורו. ביאליק בניגוד אליך אני יכול לעשות הפרדה בין זה שמקלארן היה מאמן ביונייטד לבין העבודה שלו במקומות אחרים, התשבוחות אליו במקום בלי קשר לעבר שלו. קל מאוד להפיל את התיק על מקלארן אחרי ההפסד אתמול,הרי לו ווידוקה כובש ממטר ובורו היתה חוזרת ואלי מנצחת אז כולם היו אומרים שהוא גאון,צריכים להתסכל על התמונה הכוללת והיא די מרשימה, אתמול החילופים היו במקום,היו בזמן,בורו הגיעה למצבים של לחזור למשחק,שחקני מפתח לא הביאו את הסחורה(בואטנג,הסלבנק,סאותגייט)חבל אבל עדיין כל הכבוד,העיפו את רומא,חזרו פעמיים מפיגור דמיוני, מקלארן משאיר בסיס טוב למי שיבוא אחריו.
הויכוחים פה לדעתי לא ממש לעניין , העניין הוא שסביליה וראו את זה בברור , פשוט קבוצה עדיפה בהרבה על הבורו , שגם חסרה כמה שחקנים טובים במרכז השדה תוסיף לזה חולשה גדולה מאוד בצד ימין ימין של ההגנה ומרכז ההגנה זה לא כוחות וסביליה רמסה אותם , אמנם ה4-0 לא משקף אבל 2-0 או אפילו 3-0 הם תוצאה די הגיוניות למשחק שלא היה שווה כוחות ברוב שלבי המשחק , הפעם לא הלך לבורו ההימור על 4 חלוצים וזה מובן , ההתקפה של סביליה סופר מהירה וניצלה את כל החורים הענקיים שנוצרו בהגנה הגם ככה לא טובה של בורו , בכל מקרה חוסר היציבות ממשיך להכות בבורו , במיוחד בחוץ. בריבר סייד הבורו אריות אבל מחוצה לו הם בקושי נמושות , לראיה הפסדים לסטיאווה באזל ועכשיו תבוסה , בורו תמיד הייתה קבוצה ביתית מובהקת. אין לגרוע מההישג הזה של מקלארן , זה הישג כדורגל קבוצה לא יותר מבינונית ברמות האירופאיות הגבוהות מגיע עד למעמד מכובד של גמר גביע אופ"א , לדעתי מגיע שאפו למקלארן על עצם ההגעה , הוא מאמן טוב.
rippa בורו השיגה ניצחון מרשים בחוץ נגד שטוטגארט. בכל אופן גם הכביכול 4 חלוצים שהוא העלה,זה לא 4 חלוצים שהיו בתוך הרחבה,שניים מהם יעקובו ומאקרונה שיחקו יותר כקיצונים,על הנייר הם חלוצים,על המגרש הם לא בדיוק היו כאלה, סביליה הגיעה לרוב ההזגמנויות שלה במתפרצות כשבורו ישבה על השער שלהם ובזה הם נעקצו בסופו של דבר,אבל מה היה עדיף שבורו תשב בחיבוק ידיים,תפסיד 1-0 קטן כולם היו אומרים שהמשחק היה צמוד? סביליה קבוצה טובה יותר על זה אין ויכוח,לראייה היא מקום 5 בספרד בעוד שבורו אי שם ב 14 באנגליה לכן ההישג של בורו,ההגעה לגמר גביע אופ'א הוא מרשים.
איך בינוני ? נתחיל עמדה-עמדה. קודם כול, בהגנה : בשער שלהם עומד שוורצר, שוער נבחרת אוסטרליה ואחד השוערים היציבים והטובים ביותר באנגליה. במרכז ההגנה משחקים כריס ריגוט וסאות'גיט - הראשון בלם אנגלי סביר למדי והשני לשעבר בלם נבחרת אנגליה, שאומנם נמצא הרבה מעבר לשיא, אבל עדיין מוסיף להגנת בורו המון עם הניסיון וחוכמת המשחק שהוא צבר במשך השנים. שני המגנים - קודרו הצרפתי וסטיוארט פרנבי הצעיר - משלימים לבורו חולית הגנה טובה למדי. אסור לשכוח שיושבים על הספסל של מקלרן שחקני הגנה מוכשרים כמו אמנואל פוגאטטז, המגן האוסטרי הצעיר שהגיע מלברקוזן, ואת יוגו איהוגו (כך כותבים) הוותיק. בקישור : אין טעם להרחיב על שחקנים כמו רושאמבק - שחקן סגל נבחרת ברזיל בעבר ואחד הכישרונות הברזילאים הגדולים ביותר שנים האחרונות, שאמנם טיפה התפספס במשך הזמן, אך עדיין מוסיף הרבה מהאיכות שלו - ובוטנג, שאתמול היה חלש מאד, אבל עצם העובדה שהוא נמצא בסגל המורחב של הולנד למונדיאל אומרת משהו לגביו. חוץ מהם, יש למקלרן שחקני קישור מצויינים כמו דוריבה, פאולר, מנדייטה ומעל כולם - סטיוארט דואנינג, שמהמעט שזכיתי לראות אותו (כמה פעמים מועטים השנה ובשנה שעברה) - הוכיח שהוא כישרון אדיר. אולי שחקן האגף המוכשר ביותר שצומח באנגליה (ויסלחו לי אוהדי טוטנהם וסיטי). בהתפקה : אין להם בקדר חלוץ אחד שהוא ממש כוכב, אם כי כמות של חלוצי פריימרשיפ לגיטימים - יש להם, והרבה : וידוקה, הסלביינק, מקרונה, יעקובו, מוריסון - תראה לי קבוצת מרכז טבלה באנגליה עם קדר חלוצים יותר מרשים מזה. בסופו של דבר, העובדה שהם עברו קבוצות כמו שטוטגרט ורומא, הקמ-באקים שלהם מול באזל ובוקרשט והניצחונות המרשימים בליגה על צ'לסי ויונייטד מעידים כי יש לקבוצה הזאת כישרון ענק, אבל (!) המקום ה-14 בליגה האנגלית + הפסדי הליגה 7-0 לארסנל, 4-0 לוילה, שסיטי ציין מקודם ותצוגת הנפל שלהם אתמול מול סביליה (למרות שסביליה הרבה יותר טובה, זה לא מוריד ולו במעט מההכנה הטקטית הלקויה של מקלרן במשחק אתמול)- מעידים לעומת זאת שיש בעיה רצינית עם המאמן שלהם.
לא מסכים עם הניתוח שלך לגבי הקבוצה ועוד יותר עם הניתוח של ההישגים של מקלארן. אין כאן שחור ולבן, אם נותנים למקלארן קרדיט על הקאמבקים מול השוויצרים ומול הקוריצות - אז מגיע לו בדיוק את אותו היחס אחרי המשחק אתמול. הפעולות שלו בשני המשחקים האלה היו זהות לחלוטין. העניין הוא שמול קבוצות דרג ד' אפשר לעשות קאמבקים מעומק של שלושה מטר באדמה ומול קבוצות שיותר טובות ממך, הרבה יותר קשה. בורו קבוצה בינונית מאוד ברמת הסגל שלה יחסית לפרמיירליג. שוורצר סוגר עונה נוראית שבה הוא עשה שטויות בלי הפסקה, קיבל שריקות בוז מהקהל של הקבוצה ושרד את חודש ינואר רק בגלל היעדר מחליף ראוי בשוק השחקנים. זה שריגוט כישרוני וסאות'גייט לבש במאה שעברה את מדי הנבחרת לא אומר יותר מדי. ההגנה של בורו היא החולייה החלשה ביותר שלה ובעיקר אמורים הדברים לגבי מרכז ההגנה שהיה מאוד מאוד לא יציב. למרות הפציעות הדחופות והחילופים הכפויים, מגינים איכותיים על הקויים תמיד היו בהרכב של מקלארן. קישור: שוב. דאונינג, מנדייטה ופראולר לא בדיוק היו שם עבור הקבוצה העונה. אף אחד מהם לא שיחק אפילו במחצית מהמשחקים של הקבוצה. כשהאופציות הבאות הן נגרים סטייל רושמבאק ודוריבה הכבדים והמוגבלים בהבנת המשחק - זה פשוט לא יכול להתרומם. מוריסון ויתר הילדים סתמו את החורים, אבל זה לא משהו שיחזיק קבוצה בחלק העליון של הטבלה. ההתקפה של בורו היא החלק היחידי בו יש לה איזה שהוא יתרון על קבוצות קטנות אחרות. וגם הוא, יתרון קטן כי הבוק מהולנד ומארק וידוקה לא בדיוק ידועים ביכולתם לשמור על כשירות לאורך זמן. מקרונה? מה הקשר בינו לכדורגל? קבוצה סופר בינונית שבהעדר המנהיגים שלה משלבים מאוד נרחבים של העונה פשוט לא הצליחה לייצר מומנטום חיובי בליגה. הלחימה והרצון הביאו אותה לאן שהיא הגיעה בטורנירי הנוק אווט הרבה יותר מהאיכות הצרופה.
דווקא הגדולה של מקלארן היא בתקופה שהוציא מהסגל שלו. בעונה שעברה בורו הייתה קבוצה לא פשוטה לפיצוח וזה די יפה לקבוצה שמרכז ההגנה שלה סבל מסניליות יתר (אגיו וסאות'גייט). לא לשכוח גם שהעונה בורו איבדה את מי שאמור היה להיות המגן הימני הראשון שלה, אבל שאבייר המסומם, והאופציה היחידה שנשארה היא פרנאבי שבמקור בכלל קשר. גם פוגאטץ וגם קוורדרו הם נגרים ממדרגה ראשונה, עושים הגנה באופן סביר ומוסרים כמו הצרות שלי. הקישור באמת נוראי. חבל שדאונינג היה פצוע רוב העונה, אבל גם הוא עדיין לא הוכיח שהוא איזה קוסם - קשר מוכשר מאוד ולא יותר מזה. מנדייטה לפעמים משחזר את הגאונות שלו מימי ולנסיה או מלפני שנתיים כשבורו לקחה את גביע הליגה, אבל הוא כבר סניל ולא נראה לי שיצליח אי פעם לשחזר את ימי הזוהר שלו. רושמבאק, אדון יסטה, שחקן כל כך גרוע שכואב לי לראות אותו. מעבר לעובדה שצריך לעשות לו בדיקת רקמות כדי להבין איך טוענים שהוא ברזילאי, הוא קשר אחורי מהסוג שבאמת לא עושה כמעט כלום. בתנאים הללו בורו ומקלארן עשו הישג יפה, בעיקר כששמרו על המסגרת האירופאית גם כשהזיעו בשביל לשרוד בליגה. לבורו יש סגל זקן שחייב שדרוג ורענון, ואם הם לא יתקדמו כשמקלארן יילך, הם בהחלט הופכים את עצמם ליורדת פוטנציאלית בעיניי.
יסטה, הניתוח שלך,של בורו מעיד על דבר אחד בולט,אתה לא רואה כדורגל אנגלי ויש לי הרגשה שאתה מנסה להעצים את מידלסברו ואולי דרך כך להעצים את הזכייה של סיבליה, ובכן סיביליה קבוצה טובה יותר,לבורו מגיע הרבה כבוד על ההגעה לגמר ואכן יש לה פוטנציאל להתקדם גבוה יותר אבל כרגע היא לא יותר מבינונית באנגליה.
הדניאל אלבס הזה פשוט שחקן מוכשר בטירוף. הבישול של הגול הראשון היה מדהים כי קשה מאוד להרים כדור חזק מהעמדה שהוא היה,במיוחד שהנוגח עמד לא רחוק ממנו. הוא הכניס את הרגל מתחת לכדור והרים ברגש מדהים כדור שהכובש היה צריך רק לחבר את הראש לכדור מבלי להכניס את הראש בצורה מיוחדת כי הכדור גם ככה טס לבד בגלל איכות ההרמה החדה והחזקה. סביליה קבוצה הרבה יותר חזקה ומי שחשב שבורו תיקח נשען על יכולת הלחימה האנגלית. בסופו של דבר ההבדלים היו גדולים מידי.
נכון, אני לא רואה כדורגל אנגלי. אבל למה שאני אנסה להעצים את ההשיג של סביליה, הרי היא ניצחה אתמול 4-0 באחד הגמרים היותר חד-צדדים שנראו בשנים האחרונות... לגבי בורו - שוב, לא ראיתי אותם השנה מספיק, אבל אני מסתכל על סגל השחקנים שלהם ורואה 5 חלוצים ברמה גבוהה יחסית (לא הטופ שבטופ, אבל עדיין), קשר שמאלי כמו דאונינג, קשר מהסגל המורחב של נבחרת הולנד והגנה סבירה - אין מה לומר, זו אמורה להיות קבוצת אמצע טבלה אנגלית חזקה למדי. אך במקום להיות במקום שבו השחקנים האלה ראויים להיות, בורו מדשדשת לה במקום ה-14 (לפני קבוצות עם סגלים הרבה הרבה יותר נחותים, כמו : וויגן, בולטון, בלקבורן, ווסטהם, צ'רלטון, פולהם... בקיצור, כמעט כול הקבוצות שמעליה) ובו בזמן מפסידה 7-0 לארסנל (והיא בעונה בינונית בליגה) ו4-0 לאחת הקבוצות החלשות השנה באנגליה - וילה. מן הסתם, האשמה שלי הולכת למקלרן ולא לשחקנים. אולי באמת אתה משבח אותו כי הוא היה העוזר של פרגסון ב99 ?