יסטה שוב,אתה לא רואה כדורגל אנגלי אבל מהנייר אתה קובע שלווסטהאם,בלקבורן או בולטון יש סגל נחות יותר וזה פשוט לא נכון. אתה שוב לפי הנייר מדבר על הגנה סבירה או על זה שבואטנג נמצא או היה בסגל המורחב של הולנד וזה על הנייר מבלי לראות את היכולת לאורך עונה שלמה ואחרי זה מתפלא למה בורו נמצאת בחלק התחתון יותר של הליגה באנגליה. יש על הנייר ויש על המגרש וזה ההבדל בין מה שאני מדבר לעומתך ועל זה שלמרות הכל מקלארן הוציא מהסגל הבינוני של בורו דברים יפים מאוד כמו חצי גמר גביע אנגלי וגמר גביע אופ'א, לו היה זה קווין קיגאן ואין לו קשר ליונייטד או דיוויד אולירי וגם לו אין קשר ליונייטד הייתי אומר את אותם תשבוחות. סאותגייט,השיא שלו היה אי שם באמצע שנות ה 90 בואטנג,מתי היה שחקן שבנו עליו בנבחרת הולנד ולא אחד שנמצא בסגל המורחב? מאקרונה,עד היום כישלון באנגליה, קוורדו,מגן חלש, רושמבאק,ההוכחה שיש ברזילאים שהם חוטבי עצים רייגוט,סביר לא יותר שווארצר,בינוני למדי, אז אל תהפוך אותם ליותר ממה שהם באמת. והגמר לא היה כזה חד צדדי כמו שהתוצאה מראה.
סטרפורד, וידוקה, הסלביינק ויעקובו (אולי גם מקרונה ומוריסון ) חלוצים טובים, ובטח ובטח שהם עדיפים על החלוצים שיש בקדר של (לפחות) 90 אחוז מהקבוצות שנמצאות מעליה בטבלה (למעט כמובן 6 הגדולות). שוורצר שוער מצוין (לא יודע מה רוצים ממנו). באשר לסאת'גיט, הוא כבר קשיש ובהחלט נמצא הרבה מעבר לשיא, אך עדיין מדובר בבלם עבר של נבחרת אנגליה. בסך הכל הכללי הוא עדיין בלם סביר. בנוסך לאלו שציינתי, שאר שחקני ההגנה שלהם גם כן לא רעים בכלל (במיוחד קדרו הצרפתי וריגוט המוכשר). כך או כך, אני משוכנע שעל הנייר (וקבוצות, מעשית, נבנות בראש ובראשונה מהנייר) ההגנה של בורו יכלה להציג יכולת טובה יותר לו היתה מאומנת טוב יותר. בקישור ציינת את בוטנג. הרי הולנד מפוצצת בקשרים איכותיים, אז מה לעזאזל הוא עושה בסגל הנבחרת אם הוא כזה אפור ? ומה לגבי דאנוניג ? לאיזה עוד קבוצות ממרכז הטבלה באנגליה יש קשרים שמאליים טובים ממנו (אולי רק פדרסן בבלקבורן) ? גם לדוריבה לא חסר שום דבר. מנדייטה ופאולר לא שיחקו הרבה השנה, אבל גם הם נמצאים בסגל של הקבוצה הזו. נו, אז כשרואים את הסגל של בורו קשה מאד להבין מדוע הקבוצה נמצאת השנה היכן שהיא נמצאת. זו באמת אשמת השחקנים, שכביכול לא מספיק טובים, או שהמאמן שלהם לא מסוגל להוציא את המינימום שבמינימום מהסגל הזה ?
תגיד, לא נמאס לך לנהל דיון כל כך מטומטם? אתה לא יודע מה רוצים משוורצר? יכול להיות שזה קשור לעובדה שלא ראית אותו יותר מפעמיים העונה? אתה לא יודע מה חסר לדוריבה? יש מצב שזה בגלל שפעם אחרונה שיצא לך לבדוק את היכולת שלו הייתה כשהוא עוד שיחק בסלטה? אתה רוצה להמשיך ולטעון שבורו צריכה להיות בשישייה על סמך הנייר? אחלה. על סמך אותו נייר היה כתוב שהמקום של ברמינגהאם בשמינייה הראשונה. אז כתוב...
יסטה, המנג'ר שלהם הוליך אותם לגמר אירופאי!גמר ראשון שלהם אי פעם. המנג'ר שלהם הוליך אותם לפני שנתיים לזכייה הראשונה שלהם בתואר אי פעם,אז האם זה לא נחשב?או שבמקרה של הצלחה הקרדיט הולך רק לשחקנים? סאתגייט בלם עבר של אנגליה,אז מה?מה הקשר בין העבר(שגם הוא לא היה מי יודע מה)להיום? אז בואטנג בסגל הרחב של הולנד,אז מה?הוא עשה שם משהו מעבר מלהיות בסגל המורחב?גם מייקל יפה היה בסגל המורחב של נבחרת ישראל. קוורדו מגן חלש,מנדייטה פצוע אבל נכשל באנגליה,פארלור...תגיד אתה נורמלי?הבן אדם כבר ממזמן משחק בשביל הפנסיה, בקיצור,אתה לא רואה כדורגל אנגלי אבל מביע דעה נחרצת לגבי שחקנים,קבוצות ומאמנים...תלמד,אסור לערבב חלב ובשר,זה עושה כאב בטן.
מה זה קשור לבשר וחלב ? חברך איסטלנדס( גם הוא לא מבין בכדורגל אנגלי ? ) כתב את אותם דברים לגבי מקלרן כשזה מונה למנג'ר אנגליה, וזאת עוד לפני המשחק הביזיוני שלהם אתמול. אין לי שום סיבה להעצים את הקבוצה הזו כדי להראות כביכול כמה שסביליה גדולה, ואולי בחלק מהדברים אני טועה, אבל בדבר אחד אני משוכנע - מאמן טוב יותר ממקלרן היה מביא את הקבוצה הזאת למקום יותר גבוה מהמקום ה-14. תגיד מה שתגיד....
אני לא יכנס כאן לכל הויכוחים שהיו כאן, אבל לדבר אחד אני כן יכנס. הגמר היה חד צדדי לגמר, וכן, כפי שהתוצאה מראה. ההבדלים באיכויות של סביליה לעומת מידלסבורו גדולים. אמנם על המגרש, בורו ניסתה ליזום ולתקוף, אבל זה מה שבדיוק סביליה רצתה שהיא תעשה, כדי שיהיה לה יותר מרחב לתת לארסנל ההתקפי הרחב והמשובח שלה להראות מה הוא יודע. תכנית המשחק של חואנדה ראמוס הלכה כאחד לאחד, מה שהיה על המגרש זה מה שהוא בדיוק רצה ותיכנן. למקלארן ובורו לא היו תשובות, במיוחד לא כנגד החולייה ההתקפית והכלים ההתקפיים הכל כך רבים שיש לסביליה. ההבדלים באיכויות נראו, וזה לא צריך שזה יעשה דרך תצוגת תכלית יוצאת דופן. סביליה קבוצה הרבה יותר טובה מבורו, נקודה.
יסטה, אתה צריך להבין משהו בקשר לאיסטלנד, הוא מבין גדול מאוד בכדורגל אנגלי אבל כל מי שהיה אי פעם ביונייטד יש לו נוגדנים אליו ולכן כל מה שהוא כותב בנושא יונייטד או מי שהיה כשחקן או כמאמן בה קח את זה בערבון מוגבל. לגבי הבשר והחלב,אתה לא יכול להביע דעה לגבי שחקנים(אתה יכול רק שזה לא יהיה רציני),קבוצה ומנג'ר ולגבי העונה שלהם מבלי לראות אותם ולנתח אותם לפי משחק אחד או לפי השמות שלהם.
יש לי שאלה די חוצפנית שלא ענו לי עליה בפורום העולמי.למה נדמה לי שהיו לי מקומות ריקים ביציעים במידלסבורו,ולמה ראיתי בתקצירים יציעים ריקים בריברסייד?
לא יודע מה ראית אבל זה ידוע שהקהל של בורו הוא הגרוע ביותר בפרמייר. העיר מאוד קטנה 180 אלף בסך הכל. האנשים עניים והערפיחים לא עוזבים אותם...סוג של אנשים מדוכאים... פעם באיצטדיון הישן ז"ל "איירסם פארק" הייתה אווירה מחשמלת ביציעי העמידה אבל מאז שהם עזבו זה כבר לא אותו הדבר.