אני מודה ומתוודה שעד לעונה הזאת לא הייתי מאלה שהתלהבו מקראוץ' כשהיה בסאות'המפטון או וילה, או כל הקבוצות בהן הוא עבר במהלך הקריירה שלו, אבל אי אפשר להתווכח על זה שהוא חלוץ טוב, והוא מוכיח את זה כל הזמן בליברפול. ויחסית לעובדה שהוא כל כך גבוה, יש לו גם טכניקה מצוינת ושליטה בכדור, שזה דבר שלא רואים בדרך כלל אצל שחקנים אנגליים ,בוודאי לא גבוהים.
מישהו יכול להביא לי בבקשה את ההרכב המשוער של צ'לסי? (איך אני אחטוף חרדה כשאני אראה את השלישייה החייתית בקישור)
שוער: צ'ך. מגן שמאלי: אשלי קול. בלמים: טרי,קארבליו\אסיין. מגן ימני:דיארה. קשר שמאלי: באלאק. קשרים מרכזיים:למפרד,מיקל. קשר ימני: רייט פיליפס. חלוצים:דרוגבה,קאלו. תזכור זה משוער,אל תבוא בטענות אחר כך.
זהו בדיוק שאל המסקנה שהגעת אליה היום אני (ועוד כמה שרואים כדורגל לעומק) הגעתי אליה אחרי שתי עצירות כדור שלו בחזה במדי סאותהאמפטון. כל אחד וטביעת העין שלו,כל אחד והאסימון שלו.
AW forever "וואלה, אני דווקא זוכר בצורת מזעזעת ושוברת שיאים בתחילת תקופת ליברפול שלו, וגם העונה הוא היה בהרבה משחקים גרוע (וסופסל בצדק ע"י בניטז)" אתה בוודאי יודע שגם לדניס ברקהאמפ לקח זמן כשהגיע לארסנל שעד שהתחיל לכבוש ולהפגין יכולת טובה, ולא חסר דוגמאות אחרות לשחקן שעובר לקבוצה חדשה ובמקרה של קראוץ מקבוצה קטנה יותר לאימפריה שהלחצים בה הם שונים לגמרי. העונה קראוץ סופסל גם כחלק מהמדיניות של בניטז שיש לו יותר מחלוץ 1 בסגל, קראוץ סופסל גם לאחר משחקים שכבש ושיחק טוב,כמו גם בלאמי,כמו אחרים, ואפשר לדבר עד מחר,כמות הכיבושים שלו,האיכות של לא מעט שערים שלו,של היכולת שלו בכל מסגרת,כולל באירופה אומרות הכל, מי שמתווכח,מתתעלם,ממעיט בזה או שאין לו מושג בכדורגל או שלא מסוגל להודות שטעה לגביו.
סטראטפורד, יודע מה זה קשיי התאקלמות, אחרי הכל רוב הסגל של הקבוצה שלי מתקשה להתאקלם לאנגליה... אני הזכרתי את הבצורת שלו רק בתגובה למשפט של הוטספר: "רפאל, התקופה הזו כבר נסחבת שלוש עונות... מעניין מתי היא תיפסק, והאם גם אז זה יהיה נתון לויכוח." אני לא חושב שהוא הראה איזה איכות יוצאת דופן, יש לו כמה שערים יפים (מה הייתי מצפה מחלוץ בליברפול כששחקן כמו סטיבן ג'רארד מזין אותך בכדורים) אבל הוא אוברייטד, בטח כחלוץ לנבחרת אנגליה שם הוא היה במשך הרבה משחקים פשוט אסון וגם לדעתי כחלוץ מוביל בליברפול. המטרה היא לא לנופף בשמות, אבל היי- הוא לא הנרי (ולא ואן פרסי), הוא לא רוני (ולא סאהה) ולא דרוגבה (ולא שבצ'נקו)- לכן הוא לא מתאים לרמות האלה. ומשחק-שניים טובים לא יהפכו אותו למה שהוא לא.
עם כל הכבוד לכדורים של גרארד,קראוץ הראה בכמה וכמה שערים במהלך הקריירה שלו,גם בליברפול,שערים איכותים כתוצאה מנטו מעבודה שלו. ואני ממש לא מתכוון למספרת ההיא מול גלאטסריי, יש לו כמה שערים שהוא נותן בטאצ קטלני כדורים מסובבים לפינה כשחלוצים אחרים היו מנסים לתת בעיטה חזקה ותשאל חלוצים והם יגידו לך מה יותר קשה,מה יותר מתוחכם, אני מדבר על כידרורים בתוך הרחבה מבית היוצר של עודד מכנס,עם הרבה קור רוח וטכניקה על שטח קטן, גם באנגליה ולא היו לו יותר מדי משחקים במדי אנגליה,המספרים שלו יפים מאוד, ואני אפילו לא מדבר על הבישולים שלו, ושמות יש בספר שמות,לא קוראים לו הנרי,לא קוראים לו שבצנקו,לא קוראים לו ואן ניסטלרוי, הוא מכוער,הוא גבוה,הוא נראה מגושם, אבל גם "השמות" הנוצצים שהבאת לא היו מתנגדים לכבוש כמו קראוץ העונה, אבל אתה תמשיך להסתכל על השמות,תמשיך לדבוק בעמדה המעייפת הזו שלך("הוא לא מתאים לרמות האלה. ומשחק-שניים טובים לא יהפכו אותו למה שהוא לא") אני מעדיף להמשיך לראות מה הוא עושה על המגרש ולצערי כאחד ששונא את ליברפול הוא עושה גם עושה.
למה כל הזמן מדברים על השערים ? מה עם העבודה הנהדרת עם הגב לשער ? מה עם השמירה הפנטסטית על הכדור והכנסת שחקנים אחרים למשחק ? זאת העבודה האמיתית שלו,ואת זה הוא עושה נהדר. האמת שאחרי שאמרו כאן שרונלדו סתם שחקן לא מועיל,אז אני כבר לא יודע איך להתייחס... גם מראדונה היה אוברייטד...בטח אצל כמה תמהונים באתר הזה.
ומה באמת המספרים של קראוץ העונה? ובכן,16 משחקי ליגה ו 9 שערים ו 5 בישולים,באירופה עוד כ 6 שערים, קוייט שהוא החלוץ המוביל של ליברפול ונחשב ל שם גדול יותר עם 24 משחקי ליגה ו 9 שערי ליגה גם כן,3 בישולים ואף שער באירופה, הנרי העונה עם 16 הופעות בליגה ו 10 שערים ו 4 בישולים ושער אירופאי בודד, איך אומרים,אפשר לדבר עד מחר אבל הטבלה לא משקרת.
קראו'ץ הוא חלוץ מצוין, אחד הטובים באנגליה לפחות בכושרו הנוכחי. הסטטיסטיקה שלו לא משקרת, הוא חולץ נהדר, יש לו משחק ראש נהדר, הוא גם מוסר טוב וכמו שרובי אמר פה העבודה שלו עם הגב לשער מצוינת( ככה אגב מגיעים רוב הבישולים שלו) ולאחרונה גם גילינו שיש לו טכניקה לא רע בכלל. ברור שחסרים לו עוד הרבה דברים כדי להפוך לאחד החלוצים הטובים בעולם אבל הוא בדרך הנכונה.
רובי קין+סטראטפורד, שמח שאתם מרוצים מהחלוץ הנהדר קראוץ' שהמשחק הנפלא שלו עם הגב לשער, הגולים והבישולים שלו יובילו את אנגליה לעוד טורניר מדהים שבו הוא יסחוף את הנבחרת קדימה. אני חושב שאם ליברפול ונבחרת אנגליה רוצות להתקדם, אז המקום של הסולם הוא על הספסל, או מקסימום למשימות מיוחדות- כמו נניח קבוצה הולנדית מבולבלת שמשחקת בלי הבלם (והשחקן) מס' 1 שלה.
מה הקשר עכשיו לאן אנגליה תגיע עם קראוץ?אפשר לחשוב שהצלחה של אנגליה תקום או תיפול על שחקן אחד,כנ'ל לגבי ליברפול או כל קבוצה אחרת. תמשיך לעצום עיניים ולשכנע את עצמך שהשערים שלו,הבישולים שלו,המשחקים הטובים שלו היו נגד הגנות מבולבלות, כובע אחד גדול בדמות רונאלדו אתה כבר לועס, כובע אחד גדול נוסף בשם מנצסטר יונייטד עונת 2006-2007 אתה בדרך ללעוס, כשתבלע את שניהם כובע נוסף יהיה מוכן עבורך.
אני רואה ששוב צוות ההווי והבידור קפץ לבריכה כדי להודיע לכולם שהסולם שוב עשה את הבלתי יאומן וכבש. כולי מתרגש. היות וחוץ מהעקיצות הרגילות שוב לא בדיוק דיברו כאן על דברים רציניים, אני ארשה לעצמי להתעלם ואדבר איתכם עוד חודש כשהסולם שוב יכבוש (עד אז הרי ברור שישרור שקט בגיזרה)... בקשר להרכב של צ'לסי, לא יודע מאיפה הבאת אותו - אבל הוא לא ממש מדוייק. אסיין פצוע בברך ומוריניו לא יסכן אותו. ג'ואי קול וגם ווין ברידג' חוזרים סוף סוף מפציעות וישבו על הספסל. עוד פעם מיקל? מה עשינו רע?!? מקה כשיר ואני לא רואה סיבה לא לפתוח איתו. שבצ'נקו יפתח מן הסתם ולא קאלו. אם יש זמן שבו שון רייט פיליפס אמור לתת את המשחק הטוב היחדי שלו אי פעם בגשר - אז היום זה הזמן, רובן בחוץ, ג'ואי לא כשיר עדיין ליותר מדי דקות, דידי קיבל את האביב בשינה עמוקה, בקיצור, ההתקפה שלנו זועקת לקצת יצירתיות על הקו. או היום או אף פעם.
אתה צודק קירק, כשרובי קין מדבר על הדברים שהוא עושה על המגרש זה לא רציני, כשאני מביא נתונים בשטח זה לא רציני, אז ברור שתבחר בתחפושת של להתעלם מהדברים הללו,לא נורא,זה קורה במשפחות הכי טובות.
אתם משום מה לא מביאים את הנתונים האלה כשאני מדבר על משחקים רעים או החמצות מגוחכות שלו. אני האחרון שבורח. לא כולם חייבים לחשוב כמוכם תמיד. זה בטח שלא הופך אותם לליצנים או תמהונים.