הרעידה שאתה מדבר עליה היתה בעוצמה נמוכה,נמוכה בהרבה מזו שהיתה באסיה. איך אפשר להשוות בכלל. אני לא אומר שיהיה צונאמי במקרה של רעידה בים המלח, אבל זה מועד לפורענות כיוון שרעידה מאד חזקה במרכז ים המלח עשויה באותה מידה לגרום לצונאמי.
בקשר למאמרים באינטרנט.... הנה למה אפשר לצפות... קצת פיזיקה (גל, אני נשבע לך... ארגגג...): צונמי נוצר בד"כ מתזוזת האדמה מתחת לפני הים. במקרה תאילנד, לוח אחד של אדמה התחיל לעלות על השני מה שדחס כמות מים אדירה החוצה לכל כיוון. כשהמים התקדמו לכוון החוף הם אספו איתם את המים הרדודים איתם וכך נוצר הגובה. שורה תחתונה, אין קשר בין ים לאוקיינוס במקרה הזה. רעידת אדמה גדולה באיזור יוון תכסה אותנו לא רע. מבחינת בניה, בארץ.... לא ידע, מישהו מבין בזה?:\ ארתור, מבהיר.
יש הבדל בין רעידת אדמה בקרקע, לבין רעידת אדמה בים שתביא צונאמי אל היבשה. אני מניח ש- 90% מהמבנים יהיו עמידים מפני גל, אבל רק שליש מזה מפני רעידת אדמה, במיוחד מבנים שנבנו לפני יותר מ- 40 שנים והזמן לא עושה להם טוב באופן טבעי. בדיחה ממש טובה שהייתה אצל יאיר לפיד השבוע לפי מה שאמרו לי: למה אומרים שצריך ברעידת אדמה לעמוד מתחת למשקוף?? עדיף לרוץ למקרר ולקחת קבנוס. "למה" אתם שואלים? מכיוון שככה אפשר להיות בטוח שכלבי ההצלה יגיעו אליך ראשונים! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx
אממ לפני 700 שנה או משהו כזה היתה רעידת אדמה בשבר הסורי-אפריקני והיה מיני צונאמי בכינרת.. די מגניב... אפו, גר קילומטר מהים (קיבוצניק.. מה לעשות), ירטב?
זה מהתוכנית של מנצור!! יש לארז שלם מזל שהוא חבר שלהם ובטח הם הרשו לו להשתמש בקופירייטס חח ארתור, מזכיר!
אני נישאר - זאת מנייה בטוחה, אין צ'אנס שהיא תרד. היום היתה גם הנפקה חדשה בתאילנד, כדאי לקנות? יש סיכוי טוב שזה יעלה בתוך ימים ספורים.
חכה עם זה... בדיווח של הישראלים בתאילנד, כפי שהיה באולפן שישי אמש, ראו אותם שרים ורוקדים "שאבתם מים בששון.." פעם ראשונה צחקתי מהאסון:\ ארתור, מתחיל לחשוש לשפיותו.