הבעיות שעושים לרוסו עם הנבחרת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Tomzo, ‏13/12/02.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה נהייתם לי פתאום יפי נפש..
    פתאום לא שמעתם על המושג קומבינה???אף פעם לא נדחפתם בשום תור?אף פעם לא השתמשתם בקומבינות???המדינה שלכם והצבא שלכם בנויים על קומבינות..
    ורוסו מפורסם.אז הוא קיבל איך נקרא לזה בצורה יפה "פריבילגיה"
    ורק בגלל שזה לא הולך לטובתכם אתם בוכים..
    אם קאקו היה מקבל עכשיו אזרחות משה היה מגן עליו מול חצי עולם..וככה לגבי וידוקה ואינדיו..
    יאללה רוסו רוצה להיות אזרח..מתאים להיות אזרח..ובגלל שהוא מפורסם אז הוא מקודם..זה לא משהו שאתם לא רגילים אליו ורק בגלל שזה מכבי חיפה שאתם שונאים אתם סתם מתבכיינים..
    אם אתם רוצים להיות צדיקים תתבכיינו על החברי כנסת שמקבלים פי 10 ועושים פי10 יותר בעיות..

2. לירן-ביתר Member

עוד לא ראיתי סיבה אחת הגיונית לזה שרוסו צריך לקבל אזרחות. למי הוא תורם? לי בטוח לא וגם לשאר אוהדי בית"ר. בעצם חוץ ממכבי חיפה הוא לא תורם כלום לאף אחד.

אם רוסו באמת היה אוהב את הארץ אז הוא לא היה הולך לשחק בקרואטיה!!! מה שכתבת כאן מראה בדיוק שמה שרוסו רוצה זה רק נבחרת. אם הוא באמת כל כך אוהב את ישראל למה הוא הולך לייצג באליפות אירופה מדינה אחרת??? אם הוא באמת הוא אוהב את ישראל, גם הוא לא יכול להיות בנבחרת ישראל, אז הוא צריך לא להיות באף נבחרת.
    אם הוא רצה אזרחות הוא היה צריך להתנהג כמו אזרח ישראלי. ואזרח ישראלי לא היה הולך לשחק בנבחרת אחרת.

3. Ilan Member

וידוקה, החיים הם קומבינה, תתמודד עם זה.
    זה כמו שאני אגיד עם בית"ר שהסוף שלה היה צריך להיות כמו הסוף של יפו (יפו, ? אני כבר לא זוכר כבר...) שהורידו אותם לליגה ג' בגלל שהם לא שילמו בזמן, והמצב הזה היה בדיוק עם בית"ר לפני שנה, זה מדינה דמוקרטית לא? אז למה לא עשו לבית"ר מה שעשו ליפו? חשבתי שאתה שומר צדק, איך זה שלא הורידו אותם אוטומטית לליגה האחרונה?!? אל תיהיה כ"כ יפה נפש, אתה יודע טוב מאוד שככה זה בחיים, בחיים יש קומבינות, ובמדינה הכי דמוקרטית זה יהיה ככה. מה אם אבא שלך היה רופא או שהוא רופא, אז אם אתה חולה הוא יגיד לך לעמוד בתור? לא... בגלל שיש לך פורטקציות אצלו אז אתה תיהיה ישר בעדיפות ראשונה אצלו, לפי התאוריה שלך אבא שלך היה אומר לך לחכות בתור (ואני לא מדבר על תור של חמש דקות בקופת חולים...), זה בדיוק אותו דבר. אפשר לתת ים של דוגמאות כאלה, זה לא יעזור, תבין העולם הזה מבוסס על קומבינות, וזה לא דבר רע כ"כ, ככה זה אין מה לעשות.

אם פיליפינית מסכנה תקבל אזרחות, אז כמה אנשים זה יעניין אותם? 1? 2? 50? ...
    אם רוסו יקבל אזרחות תאמין לי שמיליון אנשים יהיה מאושרים בגלל זה, ואתה לא דוגמא, כי אם תעשה סקר בין כל הקבוצות תראה שהרוב הגדול אוהב את רוסו, ולא אוהדי בית"ר הקנאים שליהי הגדירה טוב מאוד את הסיבה לשנאה כלפיו. אם רוסו יקבל אזרחות זה יעשה להרבה אנשים חם על הלב, להבדיל מפיליפינית, אז מה לעשות... יש קומבינות ורוסו עדיף עלייה.

ודאייר, שקול מילים לפני שאני יהיה פולדאש.

4. AFC Member

טוב, זה מה שרציתי.

שתהיה מודע, שרוסו קיבל אזרחות לא-חוקית בגלל הקשרים של יעקוף שחר. זה הכל, כי לפני עמוד אתה טענת שלרוסו מגיעה אזרחות. העיקר שהאתה יודע שהאזרחות לא הגיעה לו.

וקומבינה בבית חולים זה ממש לא כמו לתת לבן-אדם אזרחות. אזרחות זה לא כמו תרופה בבית מרקחת, זה הרבה יותר רציני מכך - אברהם פורז מנסה להבטיח עוד תומכים לשינוי עם הצעד הזה. מה אם הוא מטורף (מרביץ, יורק וחונק את כולם)?

הכל מזימה של יעקוף שחר. אבל את זה אתם בוודאי תכחישו, נכון?

5. Ilan Member

תגיד, אתה דביל או שאתה יותר מידי חכם בשבילנו? מה לא הבנת... מה זה שזה היה קומבינה (כמו 90 אחוז מהחיים שלנו אגב) אז זה אומר שלא הגיע לו? מה הקשר? הגיע לו, בחיים לא אמרתי שלא הגיע לו, מגיע לו הרבה יותר מהטרטיאק המכוער הזה, אבל ההבדל שלו היה קומבינות בזכות שחר הגדול מכולם.

6. לירן-ביתר Member

במי אוהדי בית"ר מקנאים?

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

תראה לא כל אוהדי ביית"ר מקנאים..
    אבל וידוקה כן..מפריע לו שקבוצה אחרת לוקחת את כל התהילה שהייתה של ביית"ר ואז הוא ממציא שטויות על יעקב שחר כאילו הוא ראש ההתאחדות..ובעצם קשה לשכוח שביית"ר בעצם היום הייתה צריכה להיות יחד עם מכבי יפו איפשהו..

8. Ilan Member

בחיים שלי לא ראיתי ילד כ"כ בכיין כמו וידוקה. על כל דבר הוא בוכה, לא יאמן. הוא בטח מהילדים הקטנים המלשינים האלה שמרביצים להם קצת הם "אומרים אותך" למורה.

9. לירן-ביתר Member

אני שונא את רוסו אבל זה לא אומר שאני קנאי. לאוהדי בית"ר אין שום סיבה לאהוב את רוסו. בלי קשר לזה שאני שונא אותו, רוסו לא צריך לקבל אזרחות.

10. AFC Member

כמה תיאוריות יש לך לגבי, אילן...

התבכיינות? אולי החדרת מודעות, אפילו מרד? אתה ממש לפני עמוד הסכמת שיש לשחר קומבינות - למה שאני אסבול מזה? למה שאני אצטרך לראות עוד טעות שיפוט, ועוד טעות שיפוט, ולשמוע שהכל בסה"כ "טעויות אנוש"?

למען השם, אתה בעצמך רשמת שאכן לשחר יש השפעה על ההתאחדות והוא פוגע הספורטיביות (בצורה עקיפה) - ואז אתה מתפלא שאני יוצא נגדו? בגלל שהוא חבר של גברי, הוא יקח אליפויות ואסור לאף אחד להוציא מילה מהפה?

אם אין לך משהו ענייני להגיד, עדיף שלא תגיד דבר.

11. Ilan Member

ברור שיש השפעה, אבל גם בית"ר יש השפעה! תסביר לי למה לא הורידו אותכם אוטומטית לליגה ג' כמו עם יפו? מה בגלל שאתם בית"ר? הרי חוק זה חוק לפי הגדרתך, וכמו שיעשו ליפו היו צריכים לעשות לבית"ר, לא? אתם בלי הקומביניות שלכם עכשיו אמורים להיות בליגה ג', אז מה אתה מדבר על קומבינות. כל הליגה הזאת זה קומבינות, גם של שחר, אני לא תמים, אבל גם של לוני, גם של תאומים, גם של כל הליגה.

12. AFC Member

קודם כל, גם אם בית"ר היתה מורדת ליגות, זה היה לליגה א' ולא ליגה ג'. כך אומר התקנון.

דבר שני - בית"ר ירושלים שילמה את חובותיה, וזה מספיק כדי להישאר בליגה. הרי מדוע בית"ר כמעט התפרקה? בגלל החובות, שאותם שילם פניג'ל, עוד לפני שבכלל התקבלה החלטה בקשר לקבוצה. זה לא שהשופט החליט ואז ביטלו את החלטתו - בית"ר חיפשה נואשות משקיע, והוא בא בטיימינג הנכון. למרות שזה היה בנסיבות טראגיות (בגלל רצח בנו, אורן).

13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לביית"ר דחו 4 מחזורי ליגה והם לא שילמו בזמן את הכסף..לכן היו צריכים להוריד אותם ליגה..
    כמו שעשו ליפו שגם להם בסוף היה את הכסף שדרשו מהם..

14. Ilan Member

אני בטוח שאם בית"ר עכשיו הייתה בליגה א'- וידוקה היה אוהד את הפועל ת"א או משהו.

15. AFC Member

אילן, לא חוזרים על בדיחה מליון פעם. אם בית"ר היתה יורדת לליגה א' הייתי נשאר אוהד שלה, תאמין או לא - בדיוק כמו שאוהדי פיורנטינה ו-ווימבלדון לא עזבו את קבוצותיהם. קשה להאמין שאפשר לאהוד קבוצה כשהיא מסיימת מתחת למקום שישי בליגת העל, נכון אילן? לאוהד מכבי חיפה אין שום זכות לקרוא לי אוהד הצלחות, אז שב ביציע ג' ותמשיך לשרוק בוז לקבוצה שלך במקום השלישי רק בגלל הפרש שערים.

וריינמן... תבין, הליגה נדחתה בגלל שלקח זמן במו"מ של פניג'ל עם הקבוצה, כל העניין של המפרק וכו'. בתכל'ס השופט קבע שבית"ר נשארת בליגה בגלל שהיא שילמה את חובותיה - אומנם אולי קצת מאוחר, אבל זה לא שהוא קבע שבית"ר מתפרקת ואז שינו את פסק הדין (דוגמת מכבי חיפה והפריצות למגרש) - הוא ראה שהעניין לוקח זמן, אז חיכה קצת, החובות שולמו, הקבוצה מתפקדת. הכל כאן חוקי, לך לתקנון ההתאחדות ולא תמצא שום דבר פסול במה שקרה.