על סמך ניתוח פשוט של מה שקורה ביונייטד. תפקידה של מערכת קודם כל לייצר תנאים להצלחה וחלק מזה לייצר מוטיבציה. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אוקיי, אני לא מדבר ספציפית רק על היום. ההגנה והקישור של יונייטד ברמה מביכה ואתם עדיין מקבלים החלטות כמו להאריך חוזה למאטיץ'. מה הכוונה אורגיה? זה העומק שיש לכם, אתם לא יכולים לשחק כל משחק עם אותו 11. סולשאר פשוט חסר אונים אם אין לו על המגרש את ההרכב הכי חזק שלו, וגם זה לא בדיוק world beaters. יש ליונייטד הרבה עבודה, הרבה נקודות שהיא צריכה להתחזק בהן בשוק, ומשחקים כמו היום רק מחזקים את הטענה של אנשים כמוני שחושבים שסולשאר לא האיש המתאים לכך, וכל עוד הוא אצלכם, לא תוכלו לחזור למעמד שאתם רוצים.
@VAR, ואולי: 6. הוא איבד חצי שנייה בזמן התגובה או בזריזות הרגליים - כמו שקורה לעתים כשמתבגרים, בכל מיני תחומים - וזה מיתרגם למה שאנחנו רואים ממנו בשנתיים האחרונות, פחות או יותר. זה קרה לטורס, זה קרה לשבצ'נקו ואולי, לשם שינוי, אנחנו רואים את זה קורה גם למי שאינו חלוץ שצ'לסי שברה עבורו את הבנק (סתם, זה קרה גם לראול, וכנראה לעוד רבים וטובים).
אנחנו מדברים פה על שוער ברמה היסטורית, לא על איזה מרסיאל שצריך מוטיבציה כדי לממש את הפוטנציאל שלו. שייתן את היכולת שהרגיל אתכם ולא כלום מעבר, זה לגמרי יספיק כדי להצדיק את המשכורת. או שאתה חושב שהוא עושה בכוונה. @ChelseaPensioner בגיל 29? לא סביר בעיני. לשוער זה עוד הרבה פחות סביר כי הוא לא רץ הרבה ולכן נשחק פחות בהשוואה לשחקן שדה.
גם אני חשבתי על שבצ׳נקו ועל טורס - אבל להבדיל מהמקרים שלהם - אני לא מזהה ירידה פיזית אצל דה חאה שהפכה לקריסה מנטלית. אני לא יודע להגיד מה הוביל לשם, אבל הוא כבר שנתיים - פחות או יותר - סופג שערים מביכים על בסיס שבועי. יש אינסטינקטים פחות זריזים ויש להתנהג כמו קאריוס. זה חסר תקדים להפוך משוער עצום - לפחות מבחינה ״הגנתית״ גרידא - לאיך שהוא נראה כיום. אין פה אמצע. זה אור וחושך. ואני לא קונה את זה שבנאדם שהיה מולטי מיליונר במשך כל השנים שהיה השוער הטוב באנגליה בקילומטרים קיבל עוד כסף והחליט שנמאס לו דווקא עכשיו שיש מסביבו שחקנים טובים יותר (נכון, יש עוד המון מקום לשיפור). אולי חוסר ביטחון, אולי דיכאון. בכנות, אין לי הסבר. יש תקופות פחות טובות בקריירה לכל שחקן. זה לא חריג. כאן מדובר בקריסה טוטאלית.
לא עושה בכוונה. הוא נשאר בגלל סיבות לא נכונות ואין לו שום סיבה לעבוד קשה, לעבוד על ריכוז ולשפר אלמנטים במשחק. ביונייטד מתגמלים על דשדוש ומקדשים דשדוש. לאן כבר מרסיאל הוביל את המועדון? גם הוא מתוגמל על דשדוש. התרבות הניהולית ביונייטד איומה ונוראה בשנים האחרונות והכל קשור לכך. גם היכולת של דה חאה בסוף. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
שלא יעבוד קשה ושלא ישפר כלום במשחק שלו. שיהיה מה שהיה ב2018. מספיק בשביל להיות בtier של אליסון וטר שטגן. לא מתווכח על התרבות הניהולית ביונייטד - זה לא מסביר איך באותה התרבות הוא הפך לאחד מ2 השוערים הכי גדולים של העשור האחרון ועכשיו הוא פתאום נהיה שוער ברמה של צ׳מפיונשיפ.
"שיהיה". הכדורגל לא עובד ככה. שוב זה דבר דינמי. כל שחקן באשר הוא שנמצא בטופ ביכולת שלו, עובד בשביל זה קשה כדי לשמר את מעמדו. דה חאה הפך לחתול שמן פשוטו כמשמעו. כיוון שביונייטד יש אפס ידע בכדורגל, הם חושבים שמספיק לתת חוזה שמן לשחקן וזהו או מספיק לשים 100 מיליון יורו על שחקן וזהו. טעות גם מי שחושב שיבוא סנצ'ו ולבדו יהפוך את יונייטד לאלופה.
יש כאן סתירה מוחלטת. מצד אחד, אתה אתה קוטל את דה חאה ומאשים זאת ב״תגמול על דשדוש״. מצד שני, אתה טוען שעשו את אותו הדבר עם מרסיאל שנמצא בעונת שיא. מצד אחד, אתה מתלונן שאין מערכת!!!1 ביונייטד. מצד שני, בא בטענות למרסיאל שלא הוביל (!) את המועדון לשום מקום. מצד אחד, אתה צוחק על מי שחושב שסאנצ׳ו יעשה שינוי משמעותי. מצד שני, איזה אפס חסר מושג וודי שלא הביא את ברונו כבר בקיץ.
@alexshw לא מובן לי איך השערים שהוא סופג מעידים על שוער שהפסיק לעבוד קשה. משוער מהנוער אתה מצפה ליכולת יותר טובה. ובכלל מה השתנה בתפקיד של השוער בשנתיים האחרונות? יש לך דוגמה לשוערים בעלי סגנון מסוים שמבוקשים יותר בכדורגל של היום?
לא רשמתי שהשתנה בתפקיד של שוער. שוב הסיפור פשוט. דה חאה נמצא במועדון עוד משלהי תקופת פרגי וכמובן כל תקופת פוסט פרגי. יודע טוב מאוד איך המועדון מתנהל. הוא קיבל את החוזה הכי גבוה בעולם לשוער והחליט להשאר במועדון מדשדש, שמתגאה בכך שהוא חסר מושג בכדורגל ומתנגד לכל שינוי מהותי. כתוצאה מכך אבדה כל המוטיבציה שלו כאן. אם תשים לב, אני מאשים את המערכת בעיקר. זה קורה לעוד שחקנים שנוטים לדשדש, גם מרסיאל דוגמא טובה, אם נסתכל לאורך זמן ארוך ולא תקופה טובה שלו עכשיו. הוא גם יושב על חוזה גבוה בהרבה לעומת מה שהביא למועדון בפועל. לעומת שחקנים אחרים במעמד הזה בעולם. זה מצב לא בריא.
גם אם יש ירידה ביכולות הפיזיות, יהיה הרבה יותר קשה להבחין בזה אצל שוער מאשר אצל חלוצים כמו טורס ושבצ'נקו. להיפטר מדה-חאה? ברצינות עכשיו, מי בעולם מסוגלת לשלם לו? אולי אם פריז תחליט שהיא רוצה שהוא יהיה השוער שלה, אבל בזה בערך זה נגמר. הוא מרוויח כנראה באזור ה400K פאונד לשבוע (דניאל טיילור מהגרדיאן אומר שזה משמעותית יותר מ350K לשבוע).
הוא לא שוער ראשון רק כשהוא היה פצוע קרוב לעשרה חודשים בגלל שבר בעצם כף הרגל, תעשה שיעורי בית לפני שאתה קובע מסמרות. אני לא בטוח שדה חאה היה חוזר יותר טוב אחרי פציעה כזאת, הוא היה חצי שנה לפחות על קביים בגלל השבר ברגל, אף שוער לא היה חוזר מיידית ליכולת שיא אחרי פציעה כזאת. אין מה להשוות את זה לנפילה של דה חאה שהיא מנטלית ולא קשורה לפתיעה. השנה נוייר נפלא וטוב מדה חאה. Sent from my SM-A750F using Tapatalk
אני מניח שאלכס התייחס לבעיות ההתקפיות של דה חאה שהיו שם מאז ומעולם. להבדיל משוערים כמו נוייר, טר שטגן, אליסון, אדרסון ואחרים הוא לא מעולה - או אפילו קרוב לכך - עם הרגל. או עם היד. או ביכולת שלו לקרוא חורים ולצאת באגרסיביות קדימה כמו בלם נוסף. אבל זה בכלל לא הבעיה שלו כיום. הוא לא עוצר כדורים פשוטים. זו הבעיה שלו.
סבבה, לא צריך להגזים. שחקני כדורגל שמשתמשים הרבה יותר ברגל שלהם חוזרים מצוין משבר ברגל(חלקם גם מכמה שברים ברגל). הנפילה ביכולת אצל נוייר הייתה עוד לפני הפציעה הזאת. ואם הוא חזר למצב שהוא שוער אמין אחרי המשבר והתקופה הארוכה "מחוץ לענינים" בהחלט סביר שאפשר עוד לתקן הרבה דברים עם שוער שהיה הטוב בעולם עד לא מזמן והוא רק בן 29(ויושב על 400 אלף פאונד בשבוע, לחולמים שאפשר ככה סתם להפתר משחקן שלא רוצים).