הגרמניות באירופה 2009/10

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏7/8/09.

1. eran levy Member

אפשר לומר שהליגה ההולנדית נחלשה, אבל לדעתי הליגה אף פעם לא היתה במקום גבוה יותר בעשור האחרון, מקום 6-8 הוא המיקום הריאלי של הליגה ההולנדית.
    הנה ניתוח קטן על פי תוצאות העונה בליגה האירופית.

הולנד - 3 קבוצות
    תורכיה - 3
    בלגיה - 3
    צרפת - 2
    פורטוגל - 2

אם נותנים משקל לקבוצות המשתתפות בצ'מפיונס מצרפת ופורטוגל (ליון, בורדו ופורטו)

1-4 אנגליה, ספרד, גרמניה, איטליה
    5-6 צרפת, פורטוגל
    7-8 הולנד/בלגיה
    9 תורכיה

נערך לאחרונה ב: ‏21/12/09
  2. U&U Member

ממה שאני זוכר דווקא פ.ס.וו הגיעה להישגים לא רעים באלופות עד לפני כמה שנים (לגבי אייאקס ופיינורד אני לא זוכר).

אגב, עד לא מזמן היו שם רובן , ואן דר וארט , ואן דר מיידה, הונטלאר , פטריק קלייברט, נייג'ל דה יונג ועוד רבים וטובים שעזבו לליגות אחרות באירופה, פרדו כבר או נעלמו.

3. דנידין Member

אתם יכולים לצפות לבונקר קשה לפיצוח של האיטלקים ולא טיול כמו מול דורטמונד.

4. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אם יש דבר אחד שאני לא סובל זה שחצנות כמו זה של רובן - אנחנו צריכים לנצח 0-6 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

5. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

הליגה שלנו העונה היא פח אשפה - פ.ס.וו וטוונטה לא משחקות כדורגל כל העונה, אבל רק מנצחות בדרכים לא דרכים.

עם המאזן שלהן אני לא אתווכח, אבל זה פשוט תת רמה מה שקורה אצלנו. ראיתי את המשחק האחרון של איינדהובן עם הארקלס בליגה- תוצאה של 1-8 להארקלס הייתה משקפת, במעט, את הלך העניינים.
    אגב, נגמר 0-1 לאיינדהובן.

אבל מול קבוצות חזקות כמו המבורג וורדר זה יגמר. אולי טוונטה העיקשית תעשה חיים לא קלים לורדר, אבל על המבורג אני סומך שכבר בשלב הראשון אילייה והחבר'ה יתנו לאיכרים המגעילים 3-4 חתיכות.

אנטי כדורגל.

6. dudi Member

הדרך הכי מהירה של ריברי לברנבאו מתחילה מחר בערב במינכן, שמה המשוכה איטלקית סגולה עם לא מעט בעיות,חיסורים,וכושר ירוד(בליגת האלופות הבעיות האלו מתפוגגות!!) תנסה להיות המחסום לעבר החלום.

לכן דווקא עכשיו, ולפני שבכלל הגומלין יחשוב להגיע איך רובן מבהיר חד משמעית?!-צריך לפרק את פיורה ולכמת חתיכות ,חתיכות שלא נוכל לספור על יד אחת(למרות שגם 3 או 4 אפס כמובן יספיק).

יש התרגשות באוויר אחרי כמה שנים טובות(או פחות נכון יותר..) התרגשות שלא היתה בשנים האחרונות(היתה ציפייה למשחקים אבל לא התרגשות) ,כי הפעם אפשר להסתכל לכולם בעיניים.
    התרגשות שנובעת מהעובדה שואן חאל בנה(על אף לא מעט אנשים לא סבלניים במיוחד(כמוני) שלא כ"כ נתנו לזה צ'אנס) בנה יחידה שיכולה להגיע עד הברנבאו ולעשות שמה רעידת אדמה!!

שיהיה המון בהצלחה!!

7. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

יכול להיות שאתה צודק ארז.
    בעוד המבורג לטעמי יציבה יותר, ברמן לעומת זאת יכולה במשחק אחד להתפוצץ עליך עם 6 חתיכות ובמשחק אחר להפסיד במשחק שכולם ציפו ממנה לניצחון.

על הנייר שתי הגרמניות פיבוריטיות ונקווה שכולן יעלו לשלב הבא (פרט לשטוטגארט ולהרטה המשימות של כולן אפשריות).

8. dudi Member

הרכבים להיום באיירן-פיורה

באיירן:האנס יורג בוט;להאם,דמיכליס,ואן בויטן,באדשטובר;ואן בומל,שווייני,רובן,ריברי;גומז.

פיורה:ס.פריי;קומוטו,קרולדרופ,פיליפה,פסקאוולה;מוטוליביו,בולאטי,מרקיוני,יובטיץ',וארגאס;ג'ילארדינו.

אז כמו שאנחנו רואים באיירן עולה בהרכבה החזק ביותר הרכב שעובד מצויין בכימיה שלו,ונהנה מהנעת כדור אדירה של שווייני וואן בומל שמייצבים את חוט השדרה הקבוצתי,ומשאירים לצמד רוברי עבודה נוחה מאד שאלה כמובן ינצחו על הכרעת המשחק כמה שיותר מהר,כמה שיותר בגדול.

מצד שני הרכב טלאים של פיורה אבל מאד ממולץ לשים עין או שתיים אפילו על וארגאס שהוא ההבדל בין הטוב ורע בפיורה,וכמובן לא לעזוב לשניה את הילדון(ג'ילה..),זהו כל השאר להוציא את השוער הצרפתי הנהדר פריי קרשים שיבואו להתיש,ולייאש.

שיהיה בהצלחה ומקווה שנרעיד את האדמה באליאנז ככה שישמעו חזק חזק בכל מקום ביבשת!!

9. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

דודי, אם נעלה בהרכב הזה, אנחנו מפסידים 3:0 טכני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx . שכחת שחקן אחד וכידוע אסור לפתוח את המשחק עם פחות מ - 11 שחקנים. כנראה ששכחת את מולר שישחק חלוץ שני ליד גומז.

10. אפנברג Member

ממה שהבנתי הוא התכוון לכך שבתשובה לשאלה "מהי תוצאה טובה עבורכם"? הוא ענה 0:6, לא בקטע של שחצנות. בכל מקרה אני חושב שבאיירן צריכה לגמור את הסיפור כבר הערב. לפני כמה חודשים פיורנטינה נראתה הרבה יותר חזקה ואנו גמגמנו, מאז עברו הרבה מים בריין ויחסי הכוחות נוטים בבירור לכיוון באיירן.

11. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

טוב, אין הפתעות בהרכב.
    היום אני בשביל סלע בעיקר עם הבווארים, נקווה לתוצאה משכנעת שתסיים את הסיפור כבר בסיבוב הראשון ושתכניס לגרמניות עוד נ"ק.

לפני המשחק נשאר בקנבוואר האם אין סיבה לחשוש משחצנות שעלולה לפגוע בקבוצה. הקייזר אומר שאין סיבה. זה הדבר היחידי שממש מדאיג לפני המשחק.

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

בדיוק על זה דיברתי שלואן חאל אסור היה לשנות את ההרכב המנצח שלו. היום ללא השופט באיירן לא היתה מנצחת וזה מול קבוצה בינונית שבכול יום נתון באיירן צריכה לנצח.

מה שבעיקר הפריע לי זה חוסר היצירתיות מול יריב שמסתגר, והרי לבאיירן יש ניסיון וורלד קלאס עם קבוצות שמסתגרות ולמרות זאת היום שום דבר לא עבד. מולר הולך לאיבוד בתפקיד החדש, גומז לא ממש מוצא את עצמו, ריברי לא טוב ורובן עוד היחידי ששיחק טוב היום.

קונטנו אגב מצא חן בעייני.

חבל שמנצחים דווקא בצורה הזאת.

13. C-J Member

אכן, חבל מאוד. נצחון צודק אבל לא הוגן.

המשחק של פיורה הזכיר לי את קלן שבאה לאליאנץ בסיבוב הראשון. אבל זו כנראה הדבר היחיד שהיא מסוגלת להרשות לעצמה בתנאים השוררים אצלה.

בצד של באיירן הקישור לא דפק. ולמה?
    פשוט מאוד. היריב נעל את שני המתפחות - רובן וריברי - והנה לשוייני וואן בומל אין למי למסור. הדבר מסביר את כמות הכדורים הארוכים (והאבודים) מההגנה ישר להתקפה.
    מול יריב שמצופף ציפיתי ליותר תנועה בקישור. רובן עוד עבר מדי פעם לשמאל במהלך המשחק, אבל ריברי נזכר לעשות זאת רק ב5 דקות האחרונות.
    ריברי היה מרותק מדי לאגף שמאל. טוב יעשה ואן חאל אם יתחיל לשנן לו תרגילים של פריצה מהאמצע ושינוי אגף בצד של רובן.

אגב, הפעמים היחידות שבהן יצא משהו מההתקפה זה כשרובן וריברי חברו לאותו אגף. היריב לא ידע איך להגיב.

הערת אגב 1: חבל שאינסטינקט האגואיסט גובר על רובן לפעמים.
    הערת אגב 2: דימיכילס הגזים בנסיונותיו להוכיח לנו כמה הוא לא אחראי.
    הערת אגב 3: יש מחיר לכך שרוקדים בשלוש חתונות.

נערך לאחרונה ב: ‏18/2/10
  14. cazzo Il Capocuoco

נו, אתם רואים, סלע כמעט צדק. פיורנטינה אפילו הפתיעה אותי, נתנה משחק הגנתי מדהים בניגוד לכל הציפיות, עם חצי סגל פצוע. מישהו בישראל מכיר את צ'זארה נטאלי ואת פר קרולדרופ? חשבנו שאם אלסנדרו גאמבריני ואדריאן מוטו היה שם, זה היה נראה יותר קשה לבאיירן, אבל בסופו של דבר השחצנות של מר אריאן רובן לא ממש הייתה הגיוניות. הבווארים עדיין לא ברבע הגמר.

נערך לאחרונה ב: ‏18/2/10
  15. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

חברים, אתם בכלל קראתם את מה שאלו את רובן ומה הוא ענה או רק את הכותרת? בסה"כ שאלו איזה תוצאה תהיה טובה לבאיירן והוא אמר 0:6. הוא לא אמר שננצח בתוצאה הזו מה לא נכון בזה?

לא נכון. ניצחון גם צודק וגם הגון. רק מהזיכרון שלי בשלוף אנחנו עדיין במינוס של שני פנדלים שלא היו ונשרקו נגדו (וגם הובקעו) ושער מנבדל של אינזגי שמנעו מאיתנו פעמיים לעבור את מילאן. וזה רק באיירן ורק מהזיכרון בלי להתאמץ.

המסירות הארוכות אכן היו מיותרות, אבל זה עד כמה שאני מבין (במיוחד אחרי ראיונות ששמעתי) הן נבעו מהוראה של המאמן לשחק כמה שיותר מהר קדימה. חבל שהוא לא שינה הוראות.
    התאפקתי 3 משחקים, אבל הדבר מסתמן לי יותר ויותר. הקבוצה נראתה יותר טוב, שיחקה יותר טוב והיתה יותר יצירתית (גם מול בונקרים) כשמולר היה בקישור השמאלי ובמקומו שיחק חלוץ אחר (ההעדפה האישית שלי היא קלוזה עם גומז, אבל גם אוליץ' עם גומז זה מצויין).
    ואן בויטן פצוע ולא ישחק נגד נירנברג. אני קצת שמח. ככה נוכל לקבל שוב את קונטנטו שמתגלה כמגן שמאלי מצויין ואת באדשטובר במרכז. אולי עד שואן בויטן יחלים קונטנטו יקבל מספיק piel praxis וואן חאל יקבל מספיק ביטחון להאמין בו ודמיקליס ירד לספסל.

ועוד דבר אחד קטן. במחצית השניה שיחקנו עם 3 שחקנים גרמניים מהנוער בני 20 או פחות (באדשטובר, מולר וקונטנטו) ועוד שני שחקני בית בני 26 (לאם ושוויני) וכל זה בשמינית גמר ליגת האלופות. רספקט למועדון ורספקט למאמן.