איתמר שמעוני שהיה מחובר לקבוצה הלך לכלא, המחליף שלו פחות בעניין. זה הבעיה בקבוצות שנתמכות על ידי עיריות, תלויות בחסדים של הגביר התורן. גם אין להם מספיק אוהדים כדי להחזיק את הקבוצה בחיים, לדעתי רוב תושבי העיר אוהדי בית"ר.
מצויין. כספי הארנונה לא צריכים ללכת לקבוצת כדורגל מקצוענית. אני נהנה לראות את שיימן מתבכיין שאין לו תמיכה בכלל מהעירייה. נהדר.
לפי דעתי אסור לקבוצת כדורגל להיות מוחזקת ולהיות תלויה אך ורק מהעירייה, אבל כן העירייה צריכה לתמוך במידה מסוימת (גם או בעיקר כספית) בקבוצות מהעיר שלה בדיוק כמו שהיא משקיעה כספים בעוד הרבה דברים אחרים בעיר שלא קשורים לספורט. אני לא מאוד בקיא בפרטים אבל ממה שאני יודע העירייה רק מנסה לחבל ולפגוע בשיימן (אולי בצדק) ובין היתר מי שנפגעת בעקיפין או באופן ישיר היא מכבי הרצליה. אותם בכירים בעירייה שלא רק שלא תומכים גם פוגעים בקבוצה במצב הרע הזה, שלא יגיעו גם להצלחות (אם בכלל יגיעו מתישהו). אני לא יודע מה קורה בכדורסל אבל אם העירייה תומכת בבני הרצליה וראש העיר יכול להגיע ב-1 בלילה לחגיגות הגביע, אז הוא גם יכול לתמוך בקבוצות הכדורגל בעיר שלו.
מועדון כדורגל מקצועני הוא גוף שצריך לדאוג לעצמו, עירייה צריכה לתקצב ספורט קהילתי. עוד סיבה, אגב, להקטין את הליגות. לא יעלים את זה, אבל במצב שבו יש כל כך הרבה קבוצות עירייה זה אבסורדי לומר שיש 30 קבוצות מקצועניות.
אין בעיה, אז ברגעים של הצלחות שגם לא יקחו חלק. נכון קבוצת כדורגל אמורה להיות ארגון פרטי אבל אני רואה את זה אחרת קצת. קבוצת כדורגל צריכה להיות חלק בלתי נפרד מהעיר, והעיירה צריכה לדאוג בין היתר גם לה, בדיוק כמו שהיא דואגת לתחומי עניין אחרים שלא קשורים לספורט. ברור שלהחזיק קבוצה במיליונים זה לא מוצדק בשום צורה אבל לתת משהו בעייני זה מוצדק מאוד.
בעקרון אני מסכים איתך, אני שמח שכספי הארנונה שלי לא מממנים את הפועל כפר סבא אלא יש גוף פרטי שעושה את זה. מצד שני זאת מהות הדמוקרטיה. אם לתושבי העיר מפריע שראש העיר משתמש בכספים שלהם לממן קבוצה שיעיפו אותו בבחירות. כשדב צור היה ראש עיריית ראשון במשך איזה מיליון שנה לא ראיתי איזה ביקורת בעיר על זה שהוא מממן את הקבוצת כדורסל, להיפך זה רק הגדיל את הפופולאריות שלו, ועכשיו גם זה שהחליף אותו ממשיך לממן אותה. כנ״ל יואל לביא עם הקבוצת נשים. צריך גם להבין שברגע שאתה מממן מועדון ספורט בעיר אתה מושך הרבה ילדים להצטרף אליו, בנוסף אתה גם מספק פנאי להמון אנשים שבאים לעודד. זה לא שהכסף הזה נזרק לפח, יש לו תועלת.
שיימן מקבל תמיכה יפה מאוד מהעירייה. יותר מזה, כבר 3 שנים שמציעים לג'מיל ושיימן להתאחד, ובתמורה, הקבוצה המאוחדת תקבל סיוע כלכלי מהעירייה גדול יותר מאשר סכום הקבוצות לחוד.
תנאי שהיה אצלנו כשחדרה ואולגה היו בליגת א׳ (אולגה הייתה הבכירה אגב בשנתיים האלה). שנתיים אחר כך הגענו לליגת העל. לכאורה מהלך מוצלח, בפועל מהלך מוצלח לחדרה ולא לאולגה שכל סממן או זכר לשם ולסמל נעלמו. אגב שלושה שחקני ״בית״ עלו עם ה״מאוחדת״ לליגת העל, שניים מהם שיחקו באולגה לפני האיחוד, מנש וגומה. השלישי פחות הצליח וזה הקפטן אבבה שעולה השנה עם ריינה. אגב שלישי - הפועל אולגה הביאו למגרש באגרובנק יותר קהל מהפועל חדרה, הקהל הזה נעלם גם כן. בצדק גמור.
שלושה משחקני דינמו זגרב הם קרובי משפחה של זרים ששיחקו בארץ: הקשר האחורי מרטין בטורינה הוא הבן של מאטה בטורינה. השוער השלישי ניקולה צ'בלינה הוא בנו של סילביה צ'בלינה, גם הוא היה שוער. הקשר האחורי מרקו בולאט הוא אחיין של איבן בולאט. אגב איבן בולאט וסילביה צ'בלינה שיחקו בהפועל פ"ת.
כבר לא, מקבל תמיכה מצומצמת. בטח ביחס לשנים עברו. יש שם מלחמה גדולה מאוד וסגרו לו גם את המשרדים באצטדיון. מצד העירייה הם צודקים בהכל, אין שום סיבה שהעירייה תממן 2 קבוצות שמעניינות 250 איש ביחד. רוצים כסף? תתאחדו. מצד הקבוצות ברור שאין רצון להתאחד, גם לי בתור אחד שהולך אחרי הקבוצה הזאת גם ברגעים איומים כמו אלה אין אפילו גרם של רצון להתאחד גם אם מבטיחים לי שהקבוצה המאוחדת תסיים בכל עונה בצמרת ליגת העל. זאת לא תהיה הקבוצה שלי. מעדיף מכבי הרצליה בליגה ב' מקבוצה מאוחדת בליגת העל.