הדיון הכלכלי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Eric Cantona, ‏20/4/16.

1. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

נראה לי ששירות לאומי זה דבר שלא משתלם כלכלית. מערך בירוקרטי גדול בשביל עבודות שהן גם ככה בשכר מינימום. לנפח את זה עוד בשביל גיוס חרדים?

2. טל. Member

לכספי המשרדים הממשלתיים המיותרים (של המציאות של לפני ה 7 לאוקטובר) יש אולי ערך סימבולי אבל ערך מהותי כמעט ואין להם בכלל.
    ואני לא מדבר על כך שממילא כל התוכניות בכל המשרדים תקועות ואפילו 50 אחוז מהתקציב של המשרדים האלו לא ימומש.

אני מדבר על סדר גודל של מספרים.

כשדיסטל סגרה את המשרד המיותר שלה, דווח על 23 מיליון שקל שהתפנו.
    זאת אומרת ארבע משרדים כאלו ביחד זה מאה מיליון שקל.

זה צ'יפס. זה סכום בטל בשישים. סימבולית אולי יש לו ערך אבל מספרית/פיסקאלית זה עניין שולי מארץ השוליים.

מהקל אל הכבד:
    יום לחימה אחד בודד עולה בין 200 ל-250 מיליון שקל. לכל יום. הוצאות חימוש הוצאות לוגיסטיות ותשלומים שוטפים. כגון למילואימניקים וכו'.
    אח"כ יהיו לך את ההוצאות של בסוף הלחימה. לחדש מלאים. לתקן כלים. להחזיר מערכות לכשירות אפס.
    אח"כ יש לך לשלם פיצויים ותמיכה כלכלית לנכים לפצועים למשפחות השכולות. מעתה ועד עולם. אלו סכומים שאנשים בכלל לא יכולים לדמיין.
    אח"כ יש עוד יותר גרוע. חכו. אח"כ יש את כל שינויי המבנה ושינויי התו"ל ושינויי הדוקטרינות. הרי אחרי המלחמה כל מבנה צהל וזרועות הביטחון הולך להשתנות. הולכים להיות דוחות הפקת לקחים בקנה מידה שהמדינה עדיין לא ידעה. ויבוצעו שינויים מבניים אסטרטגים בכל זרוע ובכל מוסד. מלמעלה ועד למטה. -הסעיף הזה לבד כבר בעשר-עשרים מיליארד. קל.

וכל זה עוד כלום לעומת אובדן תוצר במשק. שזה מה שאנשים לא מבינים. האובדן תוצר למשק הוא שוטף את כל הסעיפים הקודמים. מגמד אותם.

3. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

בשביל לצאת מהבור צריך ממשלת ימין רזה. משהו שלא באופק כל עוד הליכוד זה ביבי, מירי ודודי.

4. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

@טל.

14 מליארד כספים קואליציוניים

לכתוב לך את זה 14 מליארד פעם שתבין שזה לא סתם גחמה של ׳רק לא ביבי׳ אלא כסף אמיתי והכרחי שדרוש כאן ועכשיו? זה ממש לא סימבולי.
    אגב משרד המורשת לבד זה 146 מליון שקל
    אתה פשוט זורק שטויות שכל משרד זה 23 מליון וזה הכל.

זה בנוסף לדברים כמו השכר שלהם ושל העוזרים הפרלמנטרים שלהם והוצאות משכן שאפשר לחסוך
    חוגגים על חשבוננו: תקציב הכנסת ל-2024-2023 יגיע לשיא של כ-2 מיליארד שקל | כלכליסט

אני לא כלכלן, והחשבון הפשוט של מליארדים(!) מגיע לכל אזרח. אם היו בממשלה אנשים שבאמת רוצים את טובתה במקום את טובתם היו מוצאים פתרונות, יש המון כאלה.

המשק הוא זירת מלחמה נוספת וחשובה לא פחות מהצבאית.
    המדינה צריכה לעודד את המשק בכל מחיר.

5. טל. Member

לצרוח איזה סכום אקראי ב all caps לא יעזור לך בכלום.
    כמו גם משפטים סתומים כגון "המדינה צריכה לעודד את המשק בכל מחיר". -שזה משפט סתום בכל אות ואות.
    אם על הדרך אתה גם מתכוון להשתמש בסיסמאות החלולות הללו כדי להרים יד על חלקים פנימיים אחרים בעם היהודי ומשום מה לקוות שזו תהיה היד האחרונה שתורם,
    אז אני מודיע לך חגיגית שאתה טועה.
    -תורם עליך יד בחזרה.
    ואז אתה סתם חוזר למציאות ההסתה והפלגנות והמלחמה הפנימית, ולמציאות ולהלך רוח שהביא עלינו את ה 7 לאוקטובר.
    שוב. סיבוב נוסף.

שיהיה לך בהצלחה עם זה. כי פעם הבאה ש 7 לאוקטובר יתרחש, יהיו אלו ראשים חדשים שיתגלגלו על הרצפה.

אני נוקב במספר 23 מיליון כי זה המספר הנקוב שהמשרד של דיסטל פירסם לאחר סגירתו.
    להבדיל מהמספר המומצא שלך 14 מיליארד שכנראה כתב איזה מישהו באיזה עיתון. כנראה מישהו ששונא את האנשים שלא הצביע להם יותר ממה שהוא אוהב את הילדים שלו.
    -שיהיה לנו בהצלחה עם פובלציסטים וכתבים בעיתונות כאלו גם.

אגב, מעבר להיות המספר הזה 14 מילארד מספר מומצא,
    גם לא משנה אם זה 14 מילארד או 4 מיליארד, אין קואליציה בלי כספים קואליציונים. ואין שלטון בלי כספים קואליציונים.
    מה אתה חושב שמחר תהיה קואליציה של 61 בלי כספים קואליציונים?
    מה אתה חושב שמחר לא יהיה תקציב לכנסת?

בוודאי שאפשר וצריך וחייבים להדק את החגורה.
    ולדון מחדש על עניינים של מעורבות ומדיניות ממשלתית במשק. אגב, אין נכון או לא נכון בעולם הזה. טיעונים לכאן, או לשם, יהיו תמיד מצד מומחים בשני הצדדים.
    ומידת הצלחה יכולה עובדתית להישפט רק בדיעבד. אף אחד לא יכול להתחייב על 100 אחוז סיכויי הצלחה גם אם הממשלה תנהג במדיניות מוניטארית או פיסקאלית.
    ואני גם לא מדבר על זה שאף אחד בכלל לא יודע איך ייראו תוצאות המלחמה. שזה פרמטר שהוא כרגע נעלם, ושישפיע המון.

כל שאני יכול לומר הוא שככל שקולות צווחנים מונעי פוזיציה (שרק אלוהים יודע איזו מטרה היא עוד משרתת במציאות החדשה שנכפתה עלינו) כמו שלך יישמעו פחות, יהיה ניתן לקיים דיון יותר ענייני בנושא.

6. alexshw Member

כמה משרדי ממשלה יש בארה"ב עם 300 מיליון תושבים? אין סיבה שלישראל עם 10 מיליון יהיו יותר. וזה צריך להיות חלק מהחוק (עדיף חוקה).
    לא משנה בכלל איזו מפלגה ניצחה בבחירות. אנשם נבחרים לכנסת במטרה לקבל ג'וב במשרד מומצא כלשהו.
    זה מעוות. כנסת בשביל לחוקק. הם אמורים לעסוק בחקיקה.
    בגלל זה חובה להפריד רשויות במדינה הזו.

Bianconeri ו-טל. אוהבים את זה.
  7. טל. Member

נקודה מעניינת. ולטעמי גם צודקת.
    בקואליציה הקודמת של מרכז וערבים גם היו הרבה משרדים מיותרים. בדיוק כמו בממשלה הנוכחית.

כי זה היה עולם אחר.
    העולם של 6 באוקטובר ולפניו לא קיים יותר.

לנו כעת קיים עולם חדש וצריך להתאים את עצמינו אליו.

יחד עם זאת צריך להבין סדרי גודל של מספרים
    ולהבין משמעויות של מונחים.

לנהל שיח ענייני.
    ולהימנע משיח שמשרת פילוג. ובוודאי כזה שנועד רק כדי לייצר פילוג.

8. alexshw Member

הממשלה הנוכחית מנופחת עוד יותר. כל הממשלות פה מנופחות בגלל שיטת ממשל קלוקלת וכאמור היעדר חוק הכרחי בנושא. עדיין ממשלה קודמת הייתה טובה בהרבה למדינה מהנוכחית. הרבה יותר עניינית בעיסוקה. שוב רחוקה משלמות, כי היא גם התבססה על רוב שברירי מדי.

Bianconeri אוהב/ת את זה.
  9. Scouser Member

אחת הסיבות לממשלות מנופחות הוא הפיחות במעמדה של הכנסת. רוב רובם של הח"כים מעדיפים להיות סגן שר במשרד לא גדול מאשר להיות בועדות. אגב לטעמי זה טפשי - חבר בועדה חשובה (כספים, חוק ומשפט, חוץ וביטחון) הוא לא פחות משפיע מסגן שר מיותר.
    יש מעט מאוד פוליטיקאים שהם באמת פרלמנטרים בנשמתם, כאלו שמבחינתם עבודת החקיקה היא השליחות האמיתית. היתר בעיקר רוצים ג'וב בממשלה שמביא איתו תקציבים, תקנים וכיבודים של "שר".

Bianconeri אוהב/ת את זה.
  10. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

@טל.

שאלת אותי באיזה הודעה קודמת אפשהו באחד הדיונים אם אני כועס, האמת שמאוכזב.
    מאוכזב כי מעבר לבורות וסיסמאות אתה פשוט לא אומר יותר מדי, ובטח שלא מתייחס בצורה קוהרנטית או לוגית לדברים.

אני אעזור.

טיעון ראשון של טל
    ׳תורם עליך יד בחזרה׳ - לא בטוח אם זה מגיע מנאומי ההסברה העלובים של הערבים או קלאסיקת גן ילדים של ׳הכל חוזר אליך וקקה בידיך׳. כך או כך - לא מבין את הנקודה הזו בכלל. הטענות שהעליתי ענייניות לדיון ולא קשורות אליי בפן האישי

טיעון שני של טל
    ׳אתה חי במציאות של לפני ה6 באוקטובר׳
    בפועל דרישתי ומה שאני אומר זה בדיוק כמו שכתב אלכס(איתו אכשהו אתה מסכים) - לסגור לחלוטין ולהחזיר לקופת המדינה את כל מה שאינו מוגדר פעילות חיונית לצרכי המדינה בזמן מלחמה. להפוך את הממשלה לרזה ויעילה כדי להתמודד עם המשבר הגדול הזה.

טיעון שלישי של טל

׳14 מליארד הוא מספר ממוצא׳
    פה אתה פשוט מראה בורות במקרה אחד או טומן את ראשך בחול במקרה השני - שניהם בעייתים. המספרים הנקובים נמצאים בכל מקום, המידע עדיין חופשי במדינת ישראל למרות שאתה מעדיף שנחיה במדינה בה אין חופש מידע או חיים מערביים כמו שהתנסחת בעבר

טיעון רביעי של טל
    ׳תמיד יהיו כספים קואליציוניים׳
    עכשיו מי חי ב6 באוקטובר? אם במלחמה הזו והשבר הנורא הזה, שר המורשת לא יכול להחזיר מאות מליונים - האין זו הוכחה שהוא וכל שכמותו שמחזיקים בכוח בכסא ובכסף לא מבינים את המציאות של ה7.10?

טיעון חמישי של טל
    ׳להחיות את המשק בכל מחיר זה משפט סתום׳
    לא פירטתי למה אני מתכוון, אז אקח את זה על עצמי למרות שהתגובה שלך לא רלוונטית לכלום.

- ענפי החקלאות והבניה קיבלו מכה אנושה ויש להזרים להם עובדים זולים בצורה מיידית. בני ישיבות חרדים ובני נוער יכולים להיות גיוסים מצויינים לחלק מהמקומות האלה, בנוסף הקלה בתנאים למעסיקים על עובדים זרים מאסיה הוא צעד מבורך שהרי הישראלים לא יסכימו לעבוד בחקלאות בניה וסיעוד - כך שאם רוצים תחליף לעזתים - צריך להביא כזה מחול(בזול)
    - להוריד מס לחברות גלובליות כדי להשאיר פה כוח עבודה. יש אשכרה ישראלים שעובדים בהייטק מאירלנד כי המיסוי שם עד כדי כך שווה לחברות, שעדיף להם לקחת עובד מישראל עם כל עלויות הרילוקיישן שלו ולשלם לו באירלנד ולא בישראל, למרות שהוא עובד על השוק הישראלי.
    - להוריד זמנית מס רווחי הון ולאפשר לישראלים להרוויח יותר מהשקעות זרות

סתם דוגמאות שעלו לי בראש, אולי חלקן לא מחזיקות מים אם יסתכל עליהן כלכלן מוכשר ואמיתי, כך או כך צריך להיות שינוי מדיניות שמתעדף את המשק ממסים. בעצם ׳לממן׳ את החיים של המשק באמצעות הורדת רווחים לטווח קצר

יכול לענות על הדברים קונקרטית? מצוין.
    רוצה לעשות שוב קופירייטינג לסטיקרים? רק תגיד לי לפני שאדע לעבור הלאה.

עומר ו-WhitRM אוהבים את זה.
  11. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

12. DRORIKO Member

בראיון של יאיר לפיד לפגוש הוא נשאל אם הוא למד לקח כלשהוא משבת השחורה. הוא ענה שהוא מתחרט על זה שהוא היה חלק ממדיניות קפיטליסטית שהחריבה את כל השירותים החברתיים, ועכשיו זה מקבל זום אין עם מפוני העוטף. קודם כל, כל הכבוד על הכנות. דבר שני אני צועק פה שנים על הקפיטליזם החזירי שמתנכר לכל מי שהוא לא עשיר בריא ויפה. ותקפתי את ביבי לא מעט על זה. למעשה יש כאן מדיניות כלכלית שהיא הכלאה מעוותת של קפיטליזם וסוציאליזם, כלומר לקחנו מכל אחד את הדברים הכי רעים שלו. מהסוציאליזם לקחנו את הקצבאות לחרדים, ממשלות מנופחות ואבטלה סמוייה במגזר הציבורי. מהקפיטליזם לקחנו קמצנות על מה שחשוב באמת. רופאים, עובדות סוציאליות, דיור מוגן, קצבאות מכובדות לקשישים ונכים. אז עכשיו זה ה״תור״ של מפוני העוטף לחטוף את מנת זרועו של אותו קפיטליזם.

13. Cup of Tea Liverpool, UK

או! עכשיו אתה מדבר :sm_eusa_clap:
    זאת הגישה שבאמת תוביל לאחדות - להיות עם האמת בלי קשר לצד פוליטי.

14. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

להאשים בזה את הקפיטליזם זה קצת בדיחה בעייני.
    מה זה בדיוק אומר?
    למה ביטוח לאומי מופרט ולא ידענו?
    הסיבה שהמפונים לא מקבלים כסף היא כי הסוציאליזם במדינה הזו חזק מאוד והוא סקטוריאלי לחלוטין. שוב צריך להזכיר כמה מליארדים יש במשרד למורשת גירוד ביצים או במשרד לבטלה גלויה?
    תפרק את הועדים שמחזיקים חלקים מהמשק בביצים, תדאג שהכסף מהמדינה הולך לטובת השוק והמשק, בניגוד לעסקנות ויהיה פה טוב.
    המדינה צריכה להיות רגולטור שתומך בכלכלה במקום להיות חסם.

שופרסל הפכו למונופול על גבול המאפיה? תורידו חסמי יבוא/תנו הקלות לחקלאות מקומית ותעזרו לייצר תחרות ראויה.

הבנקים חזירים? תאפשרו שרותי אשראי, מימון, השקעות ושאר מכשירים פיננסים במקומות אחרים(מה שקורה לאט לאט אגב)

WhitRM אוהב/ת את זה.
  15. DRORIKO Member

@Bianconeri
    החקלאים הם הבעיה שלך? הם בקושי גומרים את החודש. למה לא ללכת על ראש הנחש? על הטייקונים. תכניס חברות זרות שיתחרו איתו, תעניש אותם חזק אם הן עוברות על התקנות, אל תרוץ לעשות להם תספורת כל פעם שהם מזילים דמעה. אני כבר לא מדבר על הנוהל המעוות שפוליטיקאים או נערי אוצר עוברים לעבוד אצלם. העסק פה מושחת מהיסוד ואתה מדבר איתי על החקלאים?