הדיון הכלכלי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Eric Cantona, ‏20/4/16.

1. SerieA Il Capitano

אתה יודע איך עובד ממוצע, כן?

אם אין ג׳וניורים שיורידו את הממוצע, ונשארו בעיקר ותיקים, השכר הממוצע יעלה.

״קריסה״ (שלא תהיה) היא תהליך איטי. אפשר פשוט להתנוון במשך עשרות שנים. זה בערך מה שאתה מציע עם נתניהו והחרדים.

Scouser אוהב/ת את זה.
  2. Scouser Member

מעבר לזה שמרץ זה החודש של הבונוסים ולכן העלייה מפברואר 2025 לא רלוונטית, כמו שאמרו פה עניין הג'וניורים משחק תפקיד משמעותי.
    רשום שיש גידול של 1.2% במספר המשרות ממרץ אשתקד. לפי המספרים שם זה אומר בסביבות 4000 משרות חדשות.
    יש הרבה יותר מסיימי תואר/יוצאי צבא במדעי המחשב כל שנה שרוצים להיכנס לשוק אבל להרבה מהם אין מקום כרגע. צריך להגיד שזה גם מתקשר עם המגמה העולמית וזה לא קשור לדעתי נטו למצב פה. לצורך העניין בחברה שאני עובד בה (אחת הגדולות בעולם), יש מגמה של חיסכון וגיוס אנשים בעיקר באזורים זולים כמו פולין והודו במקום ישראל וארה"ב היקרות.

הנתון היחיד שמעניין לדעתי בהקשר של ההייטק זה כסף שלא נכנס למדינה בגלל המצב. בין אם זה גיוסים והקמת מרכזי פיתוח של ענקיות טכנולוגיה ובין אם סטארטאפים ישראלים שמוקמים מראש בארה"ב כדי להוריד סיכון בכל הקשור לגיוסי הון. זה נתון שהרבה יותר קשה למדוד בטווח זמן קצר כמו עכשיו.

SerieA אוהב/ת את זה.
  3. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה אנשים מתעקשים להעכיר את האווירה עם ירידה לפרטים? מספיק לראות כותרת ברוטר או ציוץ בטוויטר.

Sturridge ו-SerieA אוהבים את זה.
  4. טל. Member

אחי ביבי הלך. טוב?
    הליכוד מת. טוב?
    זהו, פוף. נעלמו.

עכשיו,
    אתה מעדיף את הממשלת שמאל-מרכז המהוללת שלך עם מפלגות שמתקצבות את ארגוני הדת של ש׳׳ס,
    או עם מפלגות שמתקצבות את ארגוני הדת של התנועה האיסלאמית.
    ?

זהו. זו השאלה. אלו האופציות על השולחן. במציאות שבה צריך 61.
    כל השאר פקה פקה.

5. LFC-Gerrard1 Member

יש גם אופציה אחרת, הרבה יותר טובה, שמשום מה אף אחד לא מדבר עליה.
    ממשלת אחדות בלי לתקצב ארגוני דת של אף אחד.
    זה לא יכול לקרות עם נתניהו. אבל אם נתניהו גמור (לדברייך), אז למה שהוא יהיה רלוונטי? הם יכולים להדיח אותו.
    זה יצריך הרבה הקרבה משני הצדדים, אבל זה הדבר הנכון לעשות. במיוחד אחרי המלחמה ולאור השסע שרק הולך ומתרחב.

6. טל. Member

בשביל ממשלת אחדות צריך אנשים גדולים שרואים את טובת המדינה מעל טובתם.
    אין כאלו כמעט בכלל בכנסת הנוכחית אם בכלל.

כשאתה יושב באופוזיציה אתה זוכה לבקר ולבלבל ת׳מוח, וככה להשיג את השלטון בבחירות הבאות אצל העם הכי הפכפך בעולם (שרק אוהב לבקר אבל לא מציע שום דבר בעצמו וגם לא רוצה להציע כי הוא לא מעוניין לשלם מחירים על כלום).

הצד המפסיד רוצה לשבת באופוזיציה ולהדהד מסרים בערוצי הבית שלו בתקשורת. לא רוצים להיכנס לעשייה ולפשרות ולאחריות.
    זה הכי משתלם.
    זו האמת.
    וגם אחרי ביבי זה יישאר ככה.

הצד המפסיד - אם ייכנס לממשלת אחדות - אם זו תהייה קדנציה טובה הוא אכל אותה,
    ואם זו תהיה קדנציה רעה הוא אכל אותה.

Cup of Tea ו-YYY אוהבים את זה.
  7. LFC-Gerrard1 Member

אני לא אמרתי שזה ריאלי, אני אמרתי שזו אופציה. יתרה מכך, אם זו הייתה אופציה שמספיק אנשים בעם שלנו היו דורשים, אז גם היה לזה מענה.
    לצערי, האחדות שהורגשה בעם לאחר ה-7 באוקטובר כבר התפוגגה כמעט לגמרי (מלבד במילואים וכו׳). כולם שונאים את כולם שוב. במצב הנוכחי אני כנראה לא אצביע בכלל, פשוט אין לי למי.

Cup of Tea אוהב/ת את זה.
  8. VAR Member

נקודת המוצא שלך (שביבי הלך/מת) היא שגויה. אתה לוקח סקרים שנערכים עוד לפני שיש תאריך לבחירות ומסיק מזה מה שאתה מסיק.

אתה לא לוקח בחשבון מתקפה באיראן שבטח תגיע לקראת הבחירות. או סיפוח של איזו שכונה בצפון הרצועה. כל דבר כזה ישכיח לגמרי את המחדל וישנה לחלוטין את מפת הגושים.

זו שיטה שכבר הוכחה בעבר כמה פעמים כמוצלחת.

למה לעשות עכשיו את מה שאתה יכול לעשות לקראת הבחירות?

9. Sturridge Member

ביבי מוסר לך תודה.

Bianconeri ו-אמיר ע אוהבים את זה.
  10. טל. Member

אני אישית מאמין לחלוטין שביבי בפרט הוא חיה מתה מבחינה פוליטית. והליכוד בכלל.
    -פגר פוליטי.
    מה שהם יכולים לעשות מהיום ועד הבחירות הבאות זה רק למען שמם. בראיה היסטורית.
    ביבי למשל יכול אולי להציל משהו משמו כדי שבעוד כמה עשרות שנים בראייה היסטורית בדיעבד אולי יחשב כאחד ממנהיגי ישראל הכושלים והגרועים ביותר. אבל לא הגרוע שבהם.
    זהו..
    פוליטית אבל, הם מתים. מחוסלים.

זו אכן דעתי.
    אבל לא על זה דיברתי בהודעה ל @SerieA
    ההודעה אליו כיוונה למקום אחר, שגם אם בוא נניח וכל משאלות ליבך יתגשמו והליכוד וביבי נעלמו - עדיין - אתה עם המון מפלגות חרדיות וערביות בכנסת ועם שיטה שדורשת 61 לרוב בפרלמנט.
    ועדיין, גם הממשלת שמאל המהוללת שלך, אם תרצה להגיע ל-61,
    תצטרך לבחור,
    או לתת כספי מדינה ללשון מאזניים החרדית ומוסדות הדת שלהם (ישיבות),
    או לתת כספי מדינה ללשון מאזניים הערבית ותקצוב מוסדות הדת שלהם (מוסדות הדת של התנועה האיסלאמית).

זו האמת הלא נעימה שהם כל הזמן בורחים ממנה.
    כאילו שמחר כדי להקים ממשלה הם לא יהיו בדיוק באותה פוזיציה של ביבי עכשיו.

ביבי אולי יכול להעלם - אבל המפלגות של החרדים והערבים על מיליוני המצביעים שלהם שנוגסים בעוגת הפרלמנט - לא יעלמו!
    וגם דרישת ה 61 לא תעלם.

11. טל. Member

יש גם אופציה שאני אזכה בטוטו או שהשכנה הסטודנטית שלי תשתעמם כשהיא וחברה שלה לומדות למבחן ותזמין אותי לאורגיה.
    אופציה.

אבל אופציות לא ריאליות יש מה לדון בהן בכלל?
    ————————————————

ביבי כן יילך לא יילך, מה שבטוח זה שמיליוני המצביעים של החרדים והערבים לא יילכו.
    לערבים יהיו לפחות 10 מנדטים בכנסת. לחרדים לפחות 15 מנדטים.
    להשיג 61 מתוך 110 זה קשה. ולהשיג 61 מתוך 105 זה קשה יותר. ולהשיג 61 מתוך 95 זה כמעט בלתי אפשרי.
    ואלו האופציות.
    האמיתיות.

בקשר לזה שלא תצביע.
    א-מצער מאוד כי אצל הערבים והחרדים אפילו המתים הולכים להצביע. וזיופים בקלפי, ומה לא.
    ב- זו תופעה פסיכולוגית מוכרת. מה שיש לך. -היא נקראת ״רוויה״. בן אדם שכל הזמן עסוק בפוליטיקה ומחשבות פוליטיות וויכוחים פוליטיים - מגיע לרוויה. ואז ברגע האמת שהוא צריך לעסוק בפוליטיקה וללכת להצביע, כבר אין לו כוח. הוא כבר תשוש. -כי הוא כבר ברוויה ומיאוס ושובע מכל העניין.

ללמדך. לא צריך לחיות כל החיים במערכת בחירות אחת ארוכה. ולא צריך להפוך לחיה פוליטית 4 שנים תמימות נון סטופ רק כי הפסדת בבחירות.
    פעם בארבע שנים הולכים להצביע. מאחורי פרגוד. לפעמים זוכים לפעמים מפסידים. החיים ממשיכים.

ואני אגב חושב שחוץ מהקפלניסטים הצוררים והסרבנים והאנרכיסטים הפסיכיים - כן יש אחדות בעם. מה זה אחדות לא צריך להיות מאוהבים אחד בשני.
    עובדים ביחד מבינים את החשיבות של עבודה ביחד, מבינים את החשיבות שכולנו באותה סירה. מבינים שלפעמים מנצחים לפעמים מפסידים אבל בחירות חדשות ממילא יהיו בעוד 4 שנים. וזה הכל. לא צריך להתחבק ברחוב.
    צריך להתנהג בצורה קורקטית ולשמור על הסדר הציבורי. ועל זה שהמכונה תמשיך לרוץ. לפעמים אתה למעלה לפעמים אתה למטה, אבל שהמכונה תמשיך לרוץ.

12. VAR Member

הליכוד היא המפלגה של ועדי העובדים. היא לא תמות גם אם מנהיג הקו-קלוקס-קלאן יעמוד בראשה. או דחליל לצורך העניין. 20 מנדטים זו הרצפה. זוכר את זה שאתה תמיד אומר שאנשים במדינה מעדיפים כסף על החיים? אז זה.

כל מה שמפריד בין המצב בסקרים לבין עוד דד-לוק פוליטי כפי שהיה ב2019-2020 זה שתיית המנדטים המסורתית של ביבי מבנט. כל האמצעים יהיו כשרים. ממבצעים צבאיים והצהרות ניציות ועד רצח אופי (שהפעם בהחלט יגיע לו). ולא צריך הרבה, מספיק להחזיר 5-6 מנדטים והוא יהיה ראש ממשלת המעבר (וזו שאחריה, וזו שאחריה, עד שה7.10 יהפוך לזיכרון רחוק או עד שימות מזקנה או עד שירצח, המוקדם מביניהם).

להמר נגד זה, זה להמר נגד ההיסטוריה.

האפשרות הנוספת היא מה שכתבת מקודם, שהחרדים יעברו צד, יקבלו כרגיל את מה שהם רוצים והתקשורת תלבין את מה שצריך להלבין.

13. טל. Member

אני לא חושב שאתה מבין את עומק השבר והסלידה וההתפקחות שהגיעו אליו חלקים גדולים מציבור המצביעים של הליכוד.

כך או אחרת (אחרת = אני הוא זה שלא מבין) ההימור שלי הוא אכן בכל מקרה על תרחיש ב' שציינת.

14. DRORIKO Member

הליכוד תמות אחרי ביבי. אין שם אף מנהיג עם הכריזמה שלו שיכול לסחוף אחריו ציבור שלם. אנחנו עכשיו באווירה של גמר פליאוף אז הליכוד זה דאלאס 2011. סופרסטאר גדול והמון נגרים מסביבו שעוזרים לו לקחת אליפות. ביום שאחרי ביבי נראה נהירה גדולה לבן גביר. הוא המנהיג הכי דומיננטי אחריו במחנה ימין. אלא אם מחשיבים את בנט וליברמן למחנה הימין.

15. LFC-Gerrard1 Member

זה בסדר, את התודה אליכם הוא מסר כבר מזמן.