לא נתתי נאום, אתה רוצה לצטט אותי אז בבקשה תקרא כמו שצריך. כן זאת גניבה. אני משלם על הרבה מאוד דברים שאני לא צורך דרך המיסים שלי, ואני לא חושב שיש לי את הזכות להחליט האם מותר לי לשלם או לא. ואפשר לחשוב אם הממשלה שלנו הייתה הממשלה היעילה בעולם האנשים שמתמחמקים ממס פתאום היו רצים לשלם. האידיאל מבחינת כולם זה שכולם ישלמו מיסים חוץ מהם עצמם, כמו שהאידאל של כולם שבפקק כולם יעמדו כמו בני אדם ורק אני אדחף מהצד. מה לעשות שהעולם לא עובד ככה, וכל אדם שלא משלם מיסים מעודד אדם אחר לא לעשות את זה. המנגנון הממשלתי מסואב ללא קשר לכמות האנשים שמתחמקים. זה בסך הכל מעלה את הנטל על מי שאשכרה מבין את מקומו בחברה. ותכנון מס זה כמו אייל גולן דופק בת 16 וחודש, חוקי אבל מסריח.
לקרוא כמו שצריך..? אתה דיברת על זה שצריך לממן תרבות. אז תעמוד מאחורי הדברים שלך. יצא לך הדמגוג, הנחות חסרות בסיס("כולם רוצים שאחרים ישלמו מס חוץ מהם"), או סתם משהו לא נכון("תכנון מס=גניבה" שזו עבירה פלילית של לקיחת כסף ממישהו מ-ב-ל-י רשותו...) או השטויות על הפקק. או בקיצור, תחיל את המוסר בלירה שלך על עצמך ולא על אחרים, כי מה לעשות יש אנשים שמצידם שכל אחד יעשה תכנון מס שבו יישלם מינימום מס ממה שהוא מחוייב לו. ושהצדקן סיונרה יעשה תכנון מס שבו יישלם מקסימום מיסים, למרות שמשום מה יש לי השערה שבחיים לא עשית דבר כזה..
אני לא אמרתי שצריך לממן תרבות. אמרתי שאין לי בעיה עם זה. זה לא אותו דבר. להניח שכולם רוצים לשלם כמה שפחות מס ולקבל כמה שיותר שירותים תמורת זה זאת לא הנחה חסרת בסיס. אם זאת הנחה חסרת בסיס כמעט כל דבר שתניח בחייך זאת הנחה חסרת בסיס. אלא אם כמובן יש על זה מחקר אקדמי. ואז לך תניח שאתה יכול לסמוך על מחקר אקדמי. מה זאת אומרת, אני זה המדינה. אם המדינה לא מרשה לך לא לשלם את מיסיך כחוק, אז אתה גונב מכל מי שעושה את זה. לצערי חוקי המיסים בגלל כל מני סיבות מסובכים עד לרמה שיש הרבה מאוד פינות שקל לעגל, ויש אנשים שמתמחים בכך. אף אחד לא טוען שכל אחד צריך לנסות לשלם מקסימום מס. יש רמות מסויימות של תכנוני מס. כמו שיש רמות מסויימות של פערי גיל ביחסי מין. יש כאלו סבירות ויש כאלו שלא ממש, גם אם חוקיות. זאת דעתי כמובן.
פעולה נאה של בנק ישראל "לחפון וללחוץ על הביצים " כל עוד הענין המשפטי אינו סגור, יש מניעה חלוקת דיבידנדים לבעלי המניות. כנראה שהסיבה הזו ורק היא גרמה להם להסכים לקנס גבוה במיוחד. News1 | כאל תשלם קנס של 85 מלש"ח
השמועה אומרת שרקפת עמינח עדיין מתרעמת על הגבלת שכר הבכירים אחרי הפאדיחה שהיא עשתה עם האמריקאים אשתקד (או שזו הייתה גליה מאור, בכל מקרה, לא משנה) גם הסכום "העצום" (לשומע מהצד) לא מרשים אותי. שמישהו ישלם בחופש שלו לפני ש"נמשיך הלאה". בפרשיות עצומות פי 3 ,היו כאלו שיצאו נקי מפני שאחרי הקנס/כליאה של אחד ה"משתתפים" - מתקדמים הלאה. חשד: יבואנים וספקים חסמו יבוא מקביל כדי למנוע הוזלה - גלובס רוצה לחסום, כי תחרות זה מיותר לי (על לחן הדג נחש - מה נעשה) עד מתי קנס בסופר
דיברו פה טיפה על ההייטק, אז אני רוצה יותר להתעמק בנושא. יש כבר דיבור חזק על זה שבעקבות כל מיני סיבות ההייטק העולמי הולך להיפגע וכבר מתחילים להרגיש ניצנים של זה בישראל. יש אף כאלה שמשווים את למשבר הדוט קום. עכשיו אני לא חושב שההייטק בישראל הוא ״בועה״, התעשיה תשאר ורוב העובדים ישארו(לא בהכרח באותם תנאים) אבל בתור אחד שלא מגיע מהתחום אלא מסתכל מהצד היו כמה דברים שנראו לי מוזרים. למשל זה שכל טמבל שלמד חודשיים במכללת שקר כלשהיא פתאום נכנס לחגיגה של ההייטק. או למשל הקטע הזה של מנהלים בני 20. כולנו פה חיים את עולם הכדורגל. האם זה נראה לכם הגיוני שאת מנצ׳סטר סיטי ינהל ילד בן 25? ברור שלא, הרי מה הילד הזה ראה בחיים שהוא יכול לנהל מועדון בסדר גודל הזה. עזבו מנצ׳סטר סיטי, האם ילד בן 25 יכול לנהל את מכבי תל אביב? במקסימום להיות איזה סקאוט זוטר. אז מה פתאום זה הפך להיות טבעי שילדים בני 25 מנהלים סטארט אפים? ואל תגידו לי שזה כי הייטק זה לצעירים, גם הכדורגל הוא מזמן הייטק.
סטארטאפ יכולים להקים אנשים צעירים ואז הם מנהלים את זה מה הבעיה בדיוק? בחברות גדולות המנהלים יותר מבוגרים. זה ניהול של הרבה יותר עובדים. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
שמע יש הרבה בלוף בתעשייה הזאת. רוב אלה שעוסקים בהייטק הם בכלל לא אנשי מחשבים. אני מתכוון שעד שלא למדו הייטק הם לא ידעו איך מדליקים מחשב בכלל, אז עכשיו הם "מנהלי מוצר" וכל החרטבונה הזה. יש לי חבר טוב, אמיר דורימני, שהוא היו מנהל גדול בעולם הגיימינג, זה אחד שהוא איש מחשבים מגיל 0. אני עוד זוכר שהייתי בא אליו הביתה והיינו עושים סרטוני פלאש קומיים ששברו את הרשת, באותה תקופה אנשים בארץ עוד לא ידעו בכלל מה זה פלאש, אני מדבר איתך 20 שנה אחורה. לזה אני קורא הייטקיסט אמיתי, אחד שגדל לזה, לא לכל מיני ערסים שעשו איזה קורס ועכשיו הם "אנשי הייטק". זה כמו שאת מכבי חיפה יאמן מישהו שעשה "קורס כדורגל" לפני חצי שנה ולא אחד כמו ברק בכר שהוא בתחום מאז שהוא נולד בערך. אם נעשה עוד פעם את ההשוואה לכדורגל.
לאחרונה דיברתי יזם היטק. ספציפית לא סטרטאפ בתחום התוכנה, ובכל זאת הוא לא איש מחשבים בכלל. זה לא מנע ממנו להקים חברה שעשויה להביא מוצרים משמעותיים לשוק. אז אולי הוא 'חרטבונה' בעיניך, אבל הוא שווה היום כמה עשרות מליוני דולרים על שנות עבודה בודדות, ובצדק גמור. (אם זה יצליח בפועל או לא זה סיפור אחר, אבל הסיכוי שזה יצליח כבר שווה הון)
כמה מהסטארטפים באמת השפיעו על האנושות? שבאמת הועילו במשהו? אז נכון יש את וייז ואת מוביט וצ׳ק פוינט ואפשר למצוא עוד דוגמאות, אבל רוב הסטארט אפים הישראלים מתעסקים בקקה. לא מעריץ גדול של ארץ נהדרת, אבל המערכון שלהם על ההייטק היה מדוייק לאללה. אני כיום עובד בתחום אחר לגמרי ומרגיש שאני כן משפיע, בחלקת האלוהים הקטנה. יכול להיות שאם יום אחד אני אמצע את עצמי בלי עבודה ובלי כסף אני אלך לכתוב קודים לחברת ספאם אקראית, שמח שעוד לא הגעתי לשם.
דרור צודק בזה שרוב הסטרטאפים בארץ מתעסקים בחרטא. רובם מתקיימים בעיקר בשביל להכניס כסף לבעלים ולעובדים (למרות שיש הבדל בין ספאם לבין חברות שלא משפרות את העולם). אבל זה לא נכון שכל מי שרק ירצה צריך ללכת לעשות קורס של חודשיים באיזה מכללתשקרכלשהו ולהתחיל להרביץ עשרות אלפי שקלים בחודש בהייטק. רוב הסיכויים שמישהו כזה בכלל לא ימצא עבודה בתחום. יחד עם זאת, יש הרבה מאוד תפקידים בהייטק שהם לא להיות מתכנת\QA. אנשי שיווק, מוצר, מכירות, תמיכה טכנית, ניהול תיקים שאפשר להרוויח בהן הרבה ולא דורשים תואר במדעי המחשב\הנדסה. כמובן שבשביל להקים חברה בכלל לא חייבים להגיע מהתחום (כמו שיונמו ציין). בחברה קודמת שעבדתי בה, הבעלים בכלל הגיע מהעולם החקלאי. הקים סטרטאפ כי נדלק על התחום, לא כי חיפש להתעשר.
דרוריקו יש יותר מדי משתנים בשביל לצאת בקביעות נחרצות של שחור ולבן. לא כל ערס טיפש שעושה קורס של חודשיים ימצא את עצמו בתעשייה. למעשה לא כל איזה טיפש שעשה תואר במוסד עם רמת לימודים ממוצעת ומטה לא מובטח לו תפקיד. הייטקיסט לא חייב בהכרח להיות איש מחשבים. מתמטיקאים לדוגמא מאיישים חלק נכבד ממשרות אלגוריתמיקה ואנליזה. שלא לדבר על תפקידים שיווקיים שקיימים. בנוסף יש לא מעט אנשים עם ידע וניסיון רב בתחומים ספציפים (חקלאים, עורכי דין, בעלי עסקים כאלה ואחרים) שמודעים לבעיות הקיימות אצלם בתחום ולהם יש את הרעיונות איך לייעל את התהליכים שלהם באמצעות עזרים טכנולוגים. הם אלו שיחברו לאנשים הייטק ויקימו חברות שיפתחו מוצר שיענה על התנאים האלה. בנוגע ל״חרטא של מנהלים בני 25״. אני אשתמש באנלוגיה שלך ואציין שהמודיעין הצבאי הוא ה לה מאסיה של ההייטק הישראלי. כל בחור צעיר שיוצא בגיל 21 עם 3 שנות ניסיון בפיתוח/אנליזה/בקרה/סקריפטינג/ניהול פרוייקטים הוא כוכב עולה בשוק. כולם ינסו להנחית אותו והחבר׳ה האלה לא צריכים לעבור קורס אחד אקדמי בשביל להתחיל לעבוד בשכר של בכיר בשוק הקלאסי (25-35 בחודש). חלק גדול מיוצאי אותן יחידות בגיל 25-30 אחרי 8-10 שנות ניסיון מקימים את החברות הפרטיות שלהם.
בשביל ללמוד לתכנת צריך: 1. לדעת אנגלית 2. לדעת להשתמש בגוגל 3. להקדיש לזה זמן. זהו. תואר במדעי המחשב או כל קורס מחורבן אחר זה אחד הדברים המיותרים ביותר שאפשר לעשות. אני יכול להעיד שברגע שציינתי בלינקדאין שאני מחפש עבודה, קיבלתי מטר של הודעות ממגייסים (מקבלים גם בלי שמציינים, אבל פחות). בשום ראיון עבודה שהייתי בו לא עניין אף אחד שאין לי תואר או איזושהי הכשרה רשמית במדמ"ח (בגרמניה אין להם מושג מה זה ממר"ם/8200). מעניין אותם לדעת רק על דברים שעבדתם עליהם ואילו טכנולוגיות אתם מכירים ואת זה לא בעיה להוכיח שאתם יודעים. מקומות שמקבלים ללא ניסיון גם כן לא חסר (כמובן בשכר נמוך יותר, אבל עדיין גבוה מהממוצע במשק).
דבר ראשון, תואר במדעי המחשב לא מתחיל ונגמר בסרטונים של איזה הודי ביוטיוב. דבר שני, הייטק לא מתחיל ונגמר בתכנות. לגבי זה שלא שאלנו אותך לגבי השכלה אקדמאית זה תלוי משרה, יש משרות שמספיק להם שלמדת בעצמך תכנות באינטרנט ויש משרות שדורשות ממך את התואר במדמ״ח/הנדסת תוכנה/חשמל