אז עוד פעם אני שואל. מה התפקיד של האיש הזה? על מה משלמים לו?(אני מניח שמשכורת מכובדת). ולמה בכלל צריך משרד כלכלה אם יש כבר את משרד האוצר? ניפוח המגזר הציבורי זה לא ה״ברית המועצות״ שאתה מדבר עליו?
משרד האוצר מחזיק את הכסף של המדינה. משרד הכלכלה מנהל את הכלכלה של המדינה. אלה דברים שונים ולמיטב הבנתי אלה שני משרדים שקיימים כמעט בכל ממשלה דמוקרטית מערבית. טוב מאוד שיש פקידים שלא משקרים לציבור ואומרים אמיתות, גם אם הן מבאסות. להמציא חקיקות נגד אינפלציה זה לא מה שיגרום לנו לחיות ברווחה.
נתניהו: חינוך חינם מגיל 0, הקפאת מחירי החשמל, המים, הגז והארנונה, מהיכן נשלם את כל המיליארדים? מהגז - חדשות רוטר למה מפלגת העבודה מתרסקת שנים? כי הליכוד תפס לה את האג'נדה בהכל. ספציפית מי שעומד בראש המפלגה.
אז מה שאתה אומר שבוחרי העבודה עברו להצביע ליכוד? מפלגת העבודה מתרסקת כי היא בוחרת מנהיגים כושלים כבר שנים שהבריחו את הבוחרים, עברו מאידאולוגיה להתעסק ברק לא ביבי ובזה יש יותר מוכשרים מהם.
אתה יכול לצחוק עד מחר, זו בדיוק המציאות. יותר מדויק הלוביסטים שהתפקדו פעם לעבודה עברו לליכוד, והבייס המקומבן שמקורב אליהם עבר יחד איתם. מירי רגב אמרה את זה בעצמה שחור על גבי לבן: הם הבינו שהרבה יותר קל להשתלט על המפלגה מבפנים מאשר לנצח אותה בצורה דמוקרטית.
אני אמשיך לצחוק. אין לי בעיה עם הטענה שהליכוד הפך והופך למפא"י של פעם (בתקווה שזה ייעצר) , איפה המצביעים של העבודה? הרכב המצביעים של העבודה היו ונשארו שונאי ליכוד.
מצביעי עבודה עברו ברובם לליקוק, מצביעי הליכוד הליברלים (שאינם ביביסטים) התפזרו במפלגות אחרות. לא סתם לחבר'ה כמו סער והשכל כבר אין מקום שם. וזה לא ייעצר כל עוד הם מפלגת השלטון ויש פריימריז.