הלו, הלו, כאן לא כדורסל - אין שום קשר בין גובה ושליטה אווירית. הדוגמא הטובה ביותר לכך היא פיטר קראוץ' שכל קשר בינו לבין המושג נגיחה מקרי בהחלט, וזאת למרות שהוא נושק לשני מטר. הבעיה של ארסנל היא לא בגובה אלא בגישה. זה שהשחקנים נמוכים זה תירוץ נחמד, אבל הוא לא קביל... שחקנים צריכים לנסות ולהגיע לכדורי גובה גם אם הם מטר שלושים ושש. אפשר לחשוב איזה ענק לוחש פראנק למפארד או קלוד מקאללה. אבל אותם אתה תראה מספר לא מועט של פעמים במשחק עולים לכדורי גובה, אם הם באמת מגיעים לכדור או סתם מפריעים לנוגח שמולם זה ממש לא רלוונטי. מספיק להסתכל על הקרן שג'וני טי נגח לרשת ביום ראשון כדי לראות ששחקני ארסנל פשוט מוותרים מראש. אף אחד לא ממש ניסה להפריע, לא רק לטרי, אלא גם ליתר השחקנים של צ'לסי, פלאמיני עומד כמו איזה ליצן באמצע הרחבה ומחפש את עצמו, ועוד שחקן של ארסנל בכלל עומד עם הגב למהלך - ככה לא שומרים בקרן.
מסכים איתך קירק, זה שילוב של שניהם. ארסנל גם נמוכה מדי אבל גם ובעיקר רכה מדי, בכל האספקטים של המשחק. האמור לעיל לא תקף לגבי פטריק ויירה, שאגב, יונתן, גובהו 1.94, ולמרות זאת הוא לא נוגח מדהים, אבל בהחלט טוב בהשוואה לשאר התותחנים.
דווקא ברגי נוגח די סביר,אני זוכר שהוא הכניס גול אדיר בנגיחה מאיזה 14 מטר ביורו 92'.. (שמנסחים את זה ככה,זה באמת נשמע כאילו הוא די גרוע הא...?) Bergy Twelve Years!!!!and y'r still waiting! פירס-ראש-צ'לסי-רביע גמר-סטמפורד ברידג'.
זאת הייתה נגיחה של גאונות. זה הבזק, כמו הגול שלו נגד הארגנטינאים ב98. הוא לא באמת מסוגל לעלות בקרן ולנגוח פנימה או להרחיק.
אחי,ברגי יעלה לקבל כדור מושלם מקרן שרק צריך לתת לו "שווייפט" כזה קטן,הוא יעדיף לעצור על החזה לעשות שתי סיבובים ולהקפיץ מעל השוער,נגיחה זה פאסה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
תגיד לי החרייאט הזה בתמונה שלך זה מהפרסומת של ליוויס לא? וואי זה היה יותר מידי אופ-טופיק,צריך לדחוף משהו על ארסנל...---> הנרי ואיאן רייט נמצאים תחת איום של פורצים,והמשטרה הצמידה להם שומרים איישיים...
איך שכחתי את הגול של פירס http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx , חבל שהוא לא הועיל בסוף... ולמרות השער הנהדר, הוא עדיין לא נוגח גדול. גנ"ל גם לגבי ברגי. גם תיירי הנרי כבש בנגיחה בשבוע שעבר מול בלקבורן, אבל אתם ראיתם שנגיחות זה לא הצד החזק שלו בלשון המעטה.
אני דווקא חושב בדיוק להפך מכל השאר כאן בנושא של רייס- הוא מתפקד יותר טוב כשהוא באגף השמאלי, הוא פשוט לא חלוץ ואין לו שום מאפיין של חלוץ. הוא לא טוב עם הגב לשער, הוא מתקשה להסתדר עם בלמים ברמה גבוהה (כמו אלו של צ'לסי) ועדיף לו להתחיל את ההתקפות שלו מהצד כי שם בד"כ שחקנים יותר רכים והוא מסוגל לעבור אותם עם המהירות שלו, ובעיקר הסיומת שלו לא עומדת בשום קריטריון של חלוץ. אבל הבעייה הכי מרכזית של רייס זה לא שהוא נכנס לכושר גרוע בחודשיים האחרונים (דבר נכון כשלעצמו, והוא נראה הרבה פחות טוב מברגקאמפ, שגם הוא לא מזכיר את פתיחת העונה), זה שבניגוד לדניס הוא טוב רק כשכל השאר טובים. בפתיחת העונה מי שסחף אותנו לכושר כזה לא היה רייס, אלו היו ברגקאמפ שעמד מאחורי כל מהלך התקפי של הקבוצה, פברגאס שהתחבר לקבוצה מצוין במרכז השדה ובמידה לא מעטה גם תיירי הנרי (שהיה אז בכושר פחות טוב מאשר היום, באופן די אירוני. בעצם, למה האירוניה? הוא שחקן גדול, זו התכונה הכי בולטת של שחקנים גדולים). עכשיו, כשאנחנו צריכים את רייס שייקח את הקבוצה על הגב, הוא לא נמצא שם. להבדיל, כריסטיאנו רונאלדו לא הרבה יותר אפקטיבי ממנו. אבל אתה יכול לראות שבזמן שרייס הרבה פעמים נעלם (המשחק עם ליברפול זו הדוגמה הכי בולטת) אחרי כמה ניסיונות כושלים שלו, רונאלדו לוקח על עצמו הרבה יותר במנצ'סטר יונייטד גם אם זה לא תמיד מצליח. בשביל זה שילמנו עליו את הכסף הרב, והוא עדיין לא מצדיק אותו. לגבי הכישלון שלנו בגובה, זה לא כל כך הגובה של השחקנים. רשמתי על זה בשבוע שעבר בדיון המחזור, זו רשלנות של כל הקבוצה, התייחסות לקויה מאוד לאחד המרכיבים הכי בסיסיים בכדורגל- מצבים נייחים. נגד צ'לסי זה עלה לנו בשתי נקודות יקרות, ולא רק נגדה.
אני די מסכים איתך, רייס מתפקד יותר טוב כשהוא באגף שמאל, אבל מבחינתי ההרכב האופטימלי הוא שפרדי בצד ימין ופירס בצד שמאל. אי אפשר לבוא לברגקאמפ בטענות, כי הוא כבר לא ילד שיכול לסחוב עונה שלמה על הגב שלו את כל הקבוצה. הוא פתח מצוין את הליגה, אבל הוא לא צעיר והגיל עושה את שלו. לדעתי טוב יעשה ונגר אם ייתן יותר צ'אנסים לואן פרסי בהרכב לצידו של הנרי. לגבי כדורי הגובה בהגנה, רוב השערים לפי מה ששמתי לב במצבים אלו הם באשמתו של קולו טורה ופחות באשמתו של קמפבל אם כי גם לסול יש חלק לא קטן. אני מקווה שונגר במועד ההעברות יחזק את החלק ההגנתי או לחילופין יתחיל לתת הזדמנויות לסנדרוס.
אי אפשר לתלות את זה בשחקן זה או אחר, עובדה שהבעיות האלו קיימות גם עם סול קמפבל במרכז ההגנה, וזה לא קרה רק כשסיגאן שיחק בהרכב. זה שלקולו טורה יש בעייה במשחק הראש אני אומר מאז היום שבו ונגר החליט שקולו יהיה בלם, אבל זה משהו שניתן לעבוד עליו עם הגנה קבוצתית בסיסית למדי במצבים נייחים. אין קבוצה שלא סופגת בכלל מהגבהות, זה קורה לכולם כולל לטובים ביותר (אפילו לצ'לסי...), אבל מה שקורה בארסנל זו הפקרות. ואן פרסי מוסיף המון דינמיות כל פעם שהוא נכנס (ראו את זה היטב בשני המשחקים האחרונים), משהו שגם רייס אמור להוסיף למשחק אבל זה לא קורה.
אני לא מבין איך שנתיים ונגר לא משפר את נושא משחק הראש אצל טורה. אולי כדאי לתת קצת צ'אנס גם לפיליפ סנדרוס. במשחקים שראיתי אותו הוא נראה יציב מאד במשחק הראש ונראה מנהיג בהגנה,החסרון הגדול שלו זה שיחסית לשחקן כמו טורה הוא איטי.