למה אנחנו בכלל צריכים את ג'ו קול? הוא אחלה שחקן, אבל אם תשאל את ונגר הוא יגיד לך שהוא מעריך הרבה יותר את סקוט פארקר או מייקל קאריק, ושניהם גם יותר מתאימים לאופי השחקנים שונגר מחפש. מה קורה באמת עם קאריק? הרי לא יכול להיות שהוא יישאר בווסטהאם עוד עונה בליגה הראשונה, מה גם שהם די זקוקים לכסף... ארסן ונגר, שזוהי שנתו האחרונה בחוזה, אמר שהוא יחליט על עתידו באיזור חודש אוקטובר. בסדר, אז הוא לא יאמן את נבחרת צרפת, וכולם בטוחים בארסנל שהוא יישאר בגלל שהוא היה אחד הדוחפים העיקריים לפרויקט של אשברטון גרוב. כולל פיטר הילווד, שאומר בדיוק את הדברים האלה, ובטוח שלונגר יש עבודה לכל החיים בהייבורי. כהרגלי, אני הרבה פחות בטוח מכולם, ולא מבין את הדחייה הזו. טוב, שיחתמו קודם על חוזה חדש עם פרדי וסול קמפבל, יותר קריטי כרגע.
הדברים של ScottishGunner בדיון ההעברות: נכון, ועדיף לנו אם קולו טורה יתפקד כמגן ימני פול-טיים ג'וב, ויעזוב את המקום שלו במרכז ההגנה. אמנם הוא הפייבוריט בקרב האוהדים ולומר מילה שסותרת את מה שהמיינסטרים של האוהדים אומר זה בגדר דברי כפירה- אבל קולו טורה לא בלם מספיק טוב בשביל שנבנה עליו לשנים הבאות. הייתה לו עונה נהדרת, הוא אחת התגליות הגדולות של הפרמייר ליג בשנה האחרונה- אין בכך שום ספק, אבל יש לי הרגשה שמדובר במקרה לאורן 2. להזכירך, לאורן הגיע להייבורי כקשר ו-ונגר הפך אותו למגן ימני בתחילת עונת הדאבל, מכורח הנסיבות. בעונת הדאבל הוא היה פנטסטי, אחת ההצלחות של ונגר בשינוי תפקידים, וגם בעונה שעברה הוא אמנם נחלש, אבל לא היווה בעייה. היום אנחנו כבר מדברים אחרת... אני חושש שאותו הדבר יקרה לטורה, משום שהוא איננו בלם מטבעו, מלבד אתלטיות ומהירות באמת יוצאת דופן- לטורה אין תכונות שחיוניות לבלם- בראש ובראשונה משחק הראש. אני חושש שכבר העונה לטורה תהיה ירידה, ובסופו של דבר ניווכח שהוא לא הבלם שאנחנו צריכים לבנות עליו- ושהוא בסך הכל כיסוי בתקופת פוסט-אדאמס. אם טרבלסי יבוא (אני בספק)- Welcome, הוא שחקן טוב ושחקנים טובים נוספים אף פעם לא מזיקים. השאלה היא אם הוא באמת מה שאנחנו צריכים...
הכותרת בסאן של היום היא שפטריק ווירה הדהים את ארסנל בכך שהוא רוצה לעזוב את הייבורי, אם זה נכון כנראה שהוא יהיה הרכש הגדול התורן של ריאל מדריד!
stretford end אני הבאתי את הידיעה הזאת לפני כמה ימים וגם ציינתי שזידאן שיכנע אותו במחנה האימונים של צרפת. אתה יודע איך אוהד ארסנל הגונר הגיב בזלזול "מקורות יודעי דבר עאלק"זה מה שהוא כתב עכשיו נותר להגביר את התפילות שהנקניקיה יעבור לריאל מדריד ואז ארסנל תקרוס כמו מגדל קלפים.או שהם יבקשו מההתאחדות הצרפתית לדחות את פתיחת העונה....
הסיפור הזה עם ויירה חורג מכל פרופורציה. כל הטררם בימים האחרונים שנעשה בתקשורת הוא תוצאה של משפט אחד (!!!) שאמר פלורנטינו פרז מיד אחרי שהוא נבחר. כל השאר- ספקולציות על גבי המצאות. מזמן הפסקתי להאמין ל"סאן" (או מתחריו) שהיום מפרסם ידיעה ענקית תחת הכותרת המצורפת, רק שבכתבה עצמה אין אפילו ציטוט אחד של ויירה. העיקר הם אומרים שהוא אמר שהוא "רוצה ללכת" (כמו שב-2001 הוא כביכול אמר שהרכש של ונגר לא מספיק ושהוא מת לעוף... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx ). עד שאני לא אשמע את פטריק ויירה במו אזניי יוצא ואומר חד משמעית שהוא מעוניין לעבור לריאל מדריד, הוא נשאר. היום אני קצת יותר מודאג מאשר בימים האחרונים השבוע, אבל עדיין- עד שויירה לא יפתח את פיו (וחבל מאוד שהוא לא עושה את זה, ממרומי חופשתו בפלורידה), אין כלום בהמצאות של התקשורת הספרדית והאנגלית. http://images.thesun.co.uk/picture/0,,2004321253,00.Xxx לגבי מוריינטס- נראה לי חסר בסיס לחלוטין, גם אם ויירה יילך. *** עריכה: הנה הכתבה עצמה- ה"סאן" שברו את השיאים של עצמם. עד לא מזמן הם הסתפקו בדברי "מקורבים", הפעם אפילו ציטוט אין... סתם מחזור של הכותרת של אמצע השבוע: http://www.thesun.co.uk/article/0,,2002390...4322649,00.html
ברור שלא צריך להאמין לכל פלוץ שיוצא בעיתונות אבל זה עובדה, כל שחקן שריאל מדריד רצתה היא השיגה אותו. וכל השחקנים הכחישו כל קשר למעבר ואז בבום עברו... אז ככה שאם ויירה מכחיש כל קשר לא ממש הייתי מתייחס לזה. השחקנים אוהבים סתם לצאת בהצהרות עד שמגיע הכסף למול העיניים שלהם.
העיתונים מפוצצים כל קיץ בידיעות על כך שהוא בדרך לריאל מדריד זה הקיץ הרביעי ברציפות. בקיץ כולם אמרו שזה בכלל תיירי הנרי שברור שהוא הרכש הבא של ריאל, והיום אפילו לא מדברים על זה- אולי בשנה הבאה? או עוד שבוע? כל שחקן שהיא רוצה היא משיגה? "חדשות": ויירה כבר דחה את ריאל מדריד בעבר! זו ממש לא הפעם הראשונה שריאל מעוניינים בו, וקשה לי להאמין למה דווקא עכשיו הוא יעזוב.
נו ולפני שריאל קנתה את זידאן, בקהאם, פיגו ורונאלדו היא הציעה לפני זה על אותם שחקנים והם סירבו. עזוב זה הכל ספוקלציות ודיבורים על יבש.
מעניין מאוד: הנה דברים שאומר קמאצ'ו על הרכש שהוא רוצה בריאל מדריד. לא יודע עד כמה זה משנה בכל הסיפור, אבל ויירה אפילו לא מוזכר. http://www.skysports.com/skysports/article...1143515,00.html
ובינתיים מי מוזכר בהקשר של ארסנל? מאניש. הידיעות החמות הללו רק מחזקות את הסברה שפאדי הוא העגלקטיקו הבא. ויירה מזכיר לי את רוברטו קרלוס... אמנם הוא היה במילאן, אבל הוא שחקן שתמיד יהיה בקבוצה שאני שונא.
כתבה מעניינת על המצב של ארסנל בשוק ההעברות והתכניות של ונגר לעתיד בינתיים ההעברה של חאתם טרבלסי לארסנל מתעכבת בגלל קשיים בחוזה, כנראה בנוגע לאורך החוזה. ארסן ונגר אישר שיש בעיות בהחתמה של טרבלסי. הוא שחקן מצוין, אבל לא בטוח שזה החיזוק הכי דחוף לנו כרגע. מה בדיוק אתה רוצה...? כולם עצובים שריי עזב, אבל פארלור עם הבעיות האישיות שלו והעובדה שמקומו בהרכב רחוק מלהיות מובטח, עשה את הדבר הנכון מבחינתו לעבור לבורו. הבנאדם רוצה לשחק בהרכב. אף אחד לא רצה לראות אותו הולך עכשיו, גם לא ונגר. אם זה אומר שג'רמיין פנאנט יקבל השנה יותר הזדמנויות בקבוצה, נקבל את רוע הגזירה בעזיבה של ריי. אין לי שום מושג לגבי פלמיני, אבל נראה לי שהוא יותר המחליף לעתיד של פטריק ויירה מאשר המחליף של פארלור...
כתבה ממש מעולה, מדויקת ביותר. אני גם ממש מסכים עם הכותב על כך שצריך להתייחס לעונה הבאה כעונת מעבר (אם ויירה אכן עוזב), בה הדור הצעיר של ארסנל צריך לקבל הזדמנויות להתפתח ולהוכיח את עצמו מבלי יותר מדי לחץ של זכייה בתארים, אותם יהיה כמעט בלתי-אפשרי להשיג בעונה הבאה.הנקודה שהכותב העלה על עזיבה אפשרית של קמבל הקיץ או בעונה הבאה שוב פעם הזכירה לי עד כמה אנחנו זקוקים לבלם נוסף, בייחוד לאחר עזיבתם הסופית בהחלט של כל הגווארדיה הישנה עם מעברו של קיאון לווסטהאם. גם במקרה שקמבל יישאר לעונה נוספת הבלמים היחידים בסגל עם יכולת מוכחת בפרמיירשיפ הם קמבל וטורה, כשהאחרון הוא בכלל לא בלם טבעי. סיגן וסנדרוס על הספסל (ואולי הויט כפי שעדי דיווח לנו) ממש לא מספקים אותי, ולכן טוב יעשו ארסנל אם במקום לבזבז את כל הקיץ במרדף אחרי טרבלסי הם ימצאו איזה בלם טוב בסביבות הגילאים 23-27. אחרי הכל יש לנו יותר אופציות בעמדת המגן הימני מאשר בעמדת הבלם (לא שהייתי מתנגד לראות את טרבלסי אצלנו, פשוט עניין של סדרי עדיפויות).