הדיון הרשמי של ארסנל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י ArsenalFan, ‏4/7/04.

1. THE STRETFORD END Member

Rudess
    "מילא היית משווה למנצ'סטר יונייטד, אבל לקבוצות שרשמת?! זה די מעליב"

צודק,אני מתנצל ומוציא את שיטי מהרשימה.

"מצידי שכל ארסנל תהיה מורכבת מצרפתים! עוד מעט תגיד שצריך גם להגביל את מספר השחורים שמשחקים בהרכב? טפשי כל העיסוק בלאום השחקנים, זה רק מעלה רגשות שהאירופאים רוצים לשכוח כבר יותר מ-60 שנה"

לא תמיד כשמדברים על זהות צריך לעשות קונוטציה שלילית של מה שקרה לפני 60 שנה או שחורים?או להשוות דברים רעים מהעבר לכדורגל?
    אל תדבר בשם כל האירופאים שרוצים לשכוח או לזכור או השד יודע מה,
    מנסיון שלי עם קהל אנגלי יש חשיבות מכרעת לשחקנים מקומיים או בעלי לאום מקומי,אין בזה כל פסול ואין כל רע בלרצות לשמור על המאפיינים של קבוצה אנגלית בליגה האנגלית,אפשר וצריך לשמור על זה יחד עם שיתוף של זרים אבל עם גבול מסויים,בארסנל (ובצ'לסי בעבר) הגבול הזה נשבר בגדול וחבל.

עצוב מאוד שאתה מוותר בכזו קלות על שחקן אנגלי,שחקן שגדל במועדון בלי לחשוב לעומק מה הבעיה שלו ויש לי הרגשה למרות הצהבונים שזה הרבה יותר עמוק מכסף.

2. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחזיר קצת לנושא התלבושת.

קודם כל, זו תלבושת מכוערת. ממש מכוערת. מכוערת ברמות שאי אפשר להאמין. מה הקשר בינה לבין שנות הספרייה אין לי מושג.
    לגבי החולצה הכחולה, לא היה כזה פשע. גם הייתה יפה, גם צבע חולצת החוץ של ארסנל תמיד הייתה צהוב, עם מכנסיים כחולים. אז לא כזה פער אדיר.
    מצידי שיתפרעו בקבוצה שלי כמה שרוצים - על החולצה השלישית. מדי בית שלנו צריכים להיות לבן-כחול כהה, חוץ חולצה כחולה-כהה עם מכנסיים לבנות, ובחולצה השלישית ראינו אצלנו בשנים האחרונות סגול, תכלת (חולצה ממש יפה הייתה) וגם צהוב, שלא הבנתי עד עכשיו מאיפה הביאו.

3. Rudess Member

הרי למה התחיל האיחוד האירופי בכלל בתחילת שנות ה-50 כקהילת הפחם והפלדה של 6 מדינות? בגלל הרצון למנוע מלחמת עולם שלישית,השמדת המונים וגזענות, ועל מנת שאירופה תהיה יציבה,הרמונית ושיתקיים שיתוף פעולה בין המדינות.
    תשמע, ברור שזה כיף שיש שחקני בית או שחקנים של אותה המדינה שמייצגים את הקבוצה שלך, אבל אנשים צריכים להפנים שהעולם השתנה, הגבולות חופשיים ולכן הכדורגל היום הוא לא הכדורגל שהיה לפני 30 שנה, הוא הרבה יותר מהיר,חזק,טכני, וזה בזכות שחקנים זרים שהגיעו לליגות.
    כמו שאמרנו כבר כל כך הרבה פעמים, אם היו שחקנים אנגלים טובים במחירים סבירים אז הם היו משחקים בקבוצות הצמרת בהרכב, אבל כל קבוצה עם סקאוטינג טוב יודעת שמשתלם יותר להביא אירופאי במחיר מוזל יותר שייתן הרבה יותר מאנגלי שגדל במחלקת הנוער.

אני מוותר על קול מסיבה אחת, אם לא טוב לו בארסנל (מכל סיבה שהיא, אין לי מושג) והוא לא רוצה לשחק בארסנל אז לא צריך להכריח אותו לשחק שם. לכן אם הוא יזם פגישה עם צ'לסי והוא רוצה לעבור אליהם, שיהיה לו לבריאות ואני מאחל לו בהצלחה רבה. אני לא חושב שצריך להכריח שחקן בכח להישאר בקבוצה אם לא טוב לו בה. אין לזה שום קשר אם קול אנגלי או גרוזיני.

4. THE STRETFORD END Member

"הרי למה התחיל האיחוד האירופי בכלל בתחילת שנות ה-50 כקהילת הפחם והפלדה של 6 מדינות? בגלל הרצון למנוע מלחמת עולם שלישית,השמדת המונים וגזענות, ועל מנת שאירופה תהיה יציבה,הרמונית ושיתקיים שיתוף פעולה בין המדינות"

זו חשיבה על עולם אוטופי,תראה מה קרה השבוע בצרפת ובהולנד.
    ושוב המרחק גדול בין זה לבין הכדורגל,סגנון הכדורגל,תרבות הכדורגל ואין רע או גזעני בלרצות ולשמור על כך.

"אני מוותר על קול מסיבה אחת, אם לא טוב לו בארסנל (מכל סיבה שהיא, אין לי מושג) והוא לא רוצה לשחק בארסנל אז לא צריך להכריח אותו לשחק שם. לכן אם הוא יזם פגישה עם צ'לסי והוא רוצה לעבור אליהם, שיהיה לו לבריאות ואני מאחל לו בהצלחה רבה. אני לא חושב שצריך להכריח שחקן בכח להישאר בקבוצה אם לא טוב לו בה. אין לזה שום קשר אם קול אנגלי או גרוזיני"

נכון ואין שחקן שגדול מהמועדון אבל כשמדובר במועדונים פחות או יותר שווים צריך לחשוב יותר לעומק מה גורם לו לרצות ולחשוב על עזיבה,יותר כסף?לא נראה לי שזה העיקר בסיפור.

5. Rudess Member

אין שום הבדל בין הכדורגל לבין האיחוד. שחקן כדורגל הוא עובד, ולכן הוא יכול לעבור בין מדינות האיחוד בצורה חופשית לא משנה מאיזה לאום הוא, זה כל הרעיון. תסתכל על הכדורגל האנגלי של היום לעומת זה של לפני 20 שנה, ותראה איך הרמה השתפרה. ממשחק של כדורים ארוכים משעממים , הליגה הזאת הפכה לליגה עם טכניקה,שערים רבים וכדורגל איכותי.
    הכסף הגדול שיש למועדונים באנגליה מושך הרבה שחקנים זרים, וגם הרמה הגבוהה של הליגה, זה מטופש להטיל הגבלות על מכסת זרים בייחוד בעידן בו מנסים לפורר את המילה "זרים" ולהפוך את כל האירופאים לעם אחד,יישות אחת.

ובקשר לקול, אני חושב שזה רק כסף. הוא משחק מצוין בארסנל, זוכה בתארים ויש לו עוד שנתיים בחוזה. זה בדיוק כמו משחקי האגו של פרדיננד עם היונייטד, נסיון לגרום לקבוצה להעלות לך את המשכורת בצורה דרסטית. בלי להתערב במצב ביונייטד, אם אשלי קול עושה את זה בגלל כסף, אז שיילך לקבוצה אחרת שתשלם לו יותר.

6. KirkH Member

זה היה כל כך שקוף ואני דיברתי על זה עוד בזמנו כשהפרשה התפוצצה ואשלי קול המשיך לקבל מצד אחד קרדיט בהרכב ומצד שני עקיצות מונגר בתקשורת.

אני בכלל לא בטוח שקול יזם את הפגישה. זה לא משנה אם זה זהבי / מוריניו או הסוכן של אשלי קול. השחקנים היום הם בובות של אנשים שמנהלים את הכדורגל. הרבה מאוד פעמים שחקנים בכלל לא מודעים למו"מ שמנהלים אנשים הקשורים אליהם.
    מה, לא יכול להיות שצ'לסי בדקה התעניינות של קול במעבר עתידי לגשר? אז הייתה פגישה... ביג דיל!!! גם אשלי קול וגם ארסנל היו יכולים לצאת מהפרשה הזו הרבה יותר טוב אם היו מודיעים (אחרי שהתפרסמו השמועות על הפגישה) שאשלי קול דחה הצעה לחתום בצ'לסי ושהוא מעדיף את ארסנל.

אבל לא. ארסנל ניסו לדפוק את צ'לסי והלכו לבכות להתאחדות. למה שאשלי קול ישאר בארסנל שמתייחסת אליו כמו לבוגד? למה לאשלי קול לחתום בארסנל אחרי שהם ניצלו אותו (נתנו לו לשחק ובו בעת הגישו בהתאחדות תביעה שבפועל תעלה לקול המון כסף)?

עכשיו גם קול וגם ארסנל מסונדלים. צ'לסי כמובן לא תיגע באשלי קול, אם זה בגלל הפרשה או שלא באמת הייתה התעניינות רצינית כנראה שכבר אף פעם לא נדע. מצד שני, אין קבוצה שמסוגלת לשלם לארסנל את שווי השוק של קול (10-12 מיליון פאונד בלי למצמץ לדעתי), בטח שלא בידיעה שעוד שנה קול מסיים חוזה...

נערך לאחרונה ב: ‏4/6/05
  7. THE STRETFORD END Member

Rudess
    "תסתכל על הכדורגל האנגלי של היום לעומת זה של לפני 20 שנה, ותראה איך הרמה השתפרה. ממשחק של כדורים ארוכים משעממים , הליגה הזאת הפכה לליגה עם טכניקה,שערים רבים וכדורגל איכותי"

איך אני יכול להתווכח עם דבר כזה?
    יום חמישי אני ואיסטלנד עשינו ערב כדורגל וראינו די וי די של הדרבים הגדולים של יונייטד-שיטי משנות ה60 ועד היום(די וי די של שיטי ככה שהיו רק ניצחונות של שיטי או תוצאות תיקו),
    כשתבוא לחופשה בארץ תיצור קשר ונזמין אותך לערב דומה ואז תבין עד כמה אין לך מושג בכדורגל אנגלי!

נערך לאחרונה ב: ‏4/6/05
  8. Rudess Member

יאללה אני כבר מחכה לפגוש אותך ,איסטלנד ורובי כבר הרבה זמן!

9. KirkH Member

דברים שאומר היום אשלי קול. עכשיו תהרגו אותי אם אני מבין את האינטרס של ונגר או הנהלת ארסנל לרמוז שאשלי קול היה בדרך לצ'לסי.

אני לא אתפלא בכלל אם היה כאן ניסיון לרכב על הפרשה כדי לחסוך את משכורת העתק של קול ולהקפיץ את קלישי להרכב בלי לעורר מהומות אצל קהל התותחנים שזוכר באיזה מדינה מתקיימת הפרמיירליג...

10. Y2G Member

אוי, נו באמת! בוא לא ניסחף. אתה באמת חושב שהנהלת ארסנל תעדיף לעשות תרגיל מסריח בשביל להרוויח כמה גרושים מבלי להתחשב בעובדה שהם מוותרים מרצונם על אחד השחקנים הטובים בעולם בעמדתו? יש גבול אפילו עד כמה הדמיון הפרוע של אוהד קבוצה יריבה יכול להגיע.

11. Rudess Member

בדיוק. זה התנהגות שמתאימה להנהלות בליגת העל הישראלית, ולא להנהלה של קבוצה כמו ארסנל.

12. KirkH Member

אז בואו תסבירו לי למה הם לא נתנו לו גב בזמן הפרשה. שחקן שמקבל קרדיט מהמאמן שלו בהרכב ושאומר משפט שכזה - למה הוא קיבל כל יום עקיצה מונגר / הנהלת התותחנים? זו השיטה שלהם להשאיר שחקנים בקבוצה או להראות להם שמעריכים אותם?

13. Rudess Member

איזה עקיצה? הוא קיבל את כל הגיבוי שבעולם מהנהלת ארסנל, דיוויד דיין אפילו אמר שהוא מצטער שאשלי קול קיבל עונש.

14. robson Member

אם הוא מצטער אז למה הוא הגיש את התלונה?...

15. Y2G Member

התלונה הוגשה כנגד יוזמי הפגישה, שאלה היו נציגי צ'לסקי. לא היתה שום כוונה לפגוע באשלי קול.