הדיון הרשמי של המצב הבטחוני

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Avvvi, ‏2/4/11.

1. לייזר Member

חשיבות ההחלטה לא משנה את איכות קבלת ההחלטות האנושית. זו אשליה ובורות לחשוב אחרת.

2. מזגן Member

למה אתה חושב שהם עשו את זה? הרי זה היה ברור שזאת תהיה התוצאה.

3. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

ע"פ עיתון גרמני, מטוס ריגול אמרקאי יורט מעל שמי אירן. הגיזרה מתחממת?

http://bilder.bild.de/fotos-skaliert/us-drohne_23214561_mbqf-1323008980-21374634/2,h=343.bild.Xxx

4. shlomydavid מנהלים

5. StevieG Member

אזרחי הדרום כבר ירדשו למקלטים, אני מקווה.

6. Mellow29 Kopite

אני רק שאלה (בעצם שתיים):
    1. אתה מקווה שאזרחי הדרום כבר במקלטים, כלומר איום הרקטות הוא כנראה די מוחשי ומאיים. איך זה מתיישב עם הטענות הקודמות בנוגע לכך שהקסאמים הם בעיקר הפחדה של הממשלה שלנו, שמנסה לשכנע את התושבים שהאיום הזה הוא ממש לא מאיים כמו תאונות דרכים למשל. אני במקומך הייתי מקווה שהם מסתכלים ימינה ושמאלה לפני שהם חוצים את הכביש.

2. האם גם כאן מסתתרת בדבריך ביקורת מרומזת? תן לי לנחש, היינו צריכים לחכות שהוא יבצע את הפיגוע כדי להוריד אותו...

7. StevieG Member

לא, אני אומר שאני לא מאמין לממשלה שלנו. זה מה שאני אומר. הם יכולים לטעון עד מחרשהוא היה בדרך לבצע פיגוע. אני עדיין לא מאמין לאף מילה שהם מוציאים. הם הרוויחו את החוסר אמון שלי ביושר ובזכות.

אני מעולם לא אמרתי שאיום הרקטות הוא לא איום. הוא איום. הממשלה אבל משתמשת במניפולציות שונות באיום הזה כדי להסיט נושאים חברתיים כלכליים מסדר היום. היא עושה זאת ע"י חיסול "טרוריסטים בדרך לפיגוע", מה שמסלים את האיזור וגורם לאזרחים חפים מפשע משני הצדדים לסבול.

8. vasisualy Member

אני חושב שזה גם לא מספיק ליברלי! צריכים פשוט להתאבד לבד!

9. מזגן Member

אפשר לחשוב שצה"ל שולט על וואינט לפרסם את זה ככה. יכלו גם לשים את זה בכותרת פחות בומבסתית תחת מדיני\בטחוני ולא בעמוד הראשי.

10. benos Member

תאוריות קונספירציה בארבע שקל זה דבר מאוד אהוב על איש השמאל הקיצוני המצוי, הרי זה ברור שמה שחזירביבי רוצה זה לא לעשות שלום אלא לפתוח במלחמה חסרת אנושיות נגד ארגון חופש ירוק שרוצה לשמור על שטחים ירוקים במדינת ישראל ע"י סילוק אוכלוסיה יהודית רצחנית באמצעים ליברלים לגמרי...

ולעניינינו,

צריכים לסגת יותר תמורץ ניירות, זה בטוח יגרום לערבים להבין שאנחנו נחושים ואמיצים במטרה לשמור על המדינה שלנו...

האמת היא ששוב אנחנו רואים מה הרעה החולה של הפקרת ציר פילדלפי וגוש קטיף לידיים פלשתינאיות עושה לנו, ישראל צריכה לפחד מכל פעולה התקפית כנגד ארגון ברברי משום שעכשיו יש לו ארטילריה משופרת שכבר מגיעה למרכז הארץ אוטוטו, לא רק מאש תלולת מסלול צריך לחשוש אלא גם מהכנסה מקיפה של נשק נ"ט שהופך את האיום לכוחות ממונעים וליישובים אזרחיים לפי כמה מסוכן יותר.

11. StevieG Member

אתה רוצה שאני אזכיר לך מה ההתיישבות ברצועת עזה גרמה לנו? כי אני זוכר את זה כל יום. דוד שלי נהרג ברצועת עזה. הוא לא היה מתנחל. הוא בסה"כ הלך לאסוף את בנו מהצבא. אני יכול לת לך עוד דוגמאות למה הישיבה בגוש קטיף תרמה לנו. אתה זוכר את אוטובוס הילדים? האוטובוס ממנו יצאו ילדים בלי גפיים? גוש קטיף שלעצמו היה מובלעת בתוך רצועת עזה, גוש שהוקם בחטא. מובלעת יהודית באיזור הצפוף בעולם. מעבר לכל הסכנות לתושבים היהודיים, שסיכנו את חייהם של ילדיהם בלי רחמים, המובלעת היוותה בעייה רצינית עבור תושבי עזה, שגם ככה מאוד צפופה והיוותה משקולת כבדה על אורך חיים נורמלי. ציר פילדלפי? להזכיר לך את חיילי צה"ל שחיפשו את חלקי גופות חבריהם בחול? אז אל תנסה לשכתב את ההיסטוריה ולהגיד שההתנתקות היתה טעות. היא אולי לא בוצעה כמו שצריך, אבל היא היתה נדרשת ומחוייבת למציאות. מה שלא היה מחוייב למציאות הוא הגוש עצמו, שהיווה בכייה לדורות ואסון.

ולגבי התאוריית קונספירציה, חשבתי שכבר הוכחתי לך ששהתנקשות הרנדומלית בפלשתינים בעקבות הפיגוע בכביש 12 היתה מנותק מכל קשר למציאות ורק היווה ניסיון להסלים את האיזור כדי להשתיק את המחאה החברתית. ישראל התנקשה(שלא לומר, רצחה) בפעיל ועדות ההתנגדות ולאחר מכן בפעיל בג'יהאד האיסלמי, בלי שהיה להם שום קשר למקרה. מה הקשר באמת בין ועדות ההתנגדות לג'יהאד האיסלמי? מסתבר שלפי גרסאת ישראל איש הג'יהאד האיסלמי "מימן", כביכול, את הפיגוע שועדות ההתנגדות "הוציאו" ממצרים. כמובן שלא גרסא הזאת לא היה שום קשר, אפילו קלוש, למה שקרה באמת. מה שקרה באמת הוא שפעילי ג'יהאד עולמי מצריים, ללא קשר לרצועת עזה, ביצעו פיגוע מאוד מתוחכם בתוך ישראל. כל המחבלים היו מצריים, וצה"ל הודה בזה בסופו של דבר. העיקר ששלוש שעות אחרי המקרה ישראל כבר תקפה בעזה בלי לחשוב לדקה. כתוצאה מכך - מאות טילים על הדרום והרוג ישראלי אחד לפחות, ממה שאני זוכר, בב"ש בעקבות הטילים.

אז, כן, הם הרוויחו את חוסר האמון שלי.

12. מזגן Member

אל לנו להגיב על פיגועים שמה נעיר את הדב העזתי! מה חשבנו לעצמנו שניסינו להלחם בטרור ועל בטחון מדינת ישראל. השתגעתם?! זה מסכן את תושבי עזה החפים מפשע ומעמיד את תושבי הדרום בסכנה אל מול איום הטילים של השלטון העזתי.

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אז הנה כבר החל הירי לעבר הדרום.
    לפני כחצי שעה בוצע ירי שנפל בשטח פתוח בין המועצות האזוריות שער הנגב ושדות נגב. לא דווח על נפגעים או נזק.
    לפני כ 5 דקות עוד ירי לעבר באר שבע ואופקים, אין נפגעים.

הנה זה מתחיל..

14. מזגן Member

נו מה אמרתי השמאל צודק. אסור להכעיס את החמאס ולוחמי החופש, עכשיו תושבי הדרום יקבלו מנת טילים.

15. benos Member

לא היה שום יתרון צבאי בהתנתקות מגוש קטיף וציר פלידלפי, בטח ובטח גם לא מהקטע הצפוני של ההתנחלויות שהיה מחובר בכלל לישראל בקשר ישיר. ההתנתקות הייתה אחת הרעות החולות של שלטון החוק בישראל ובוצעה ע"י ראש ממשלה שלא באמת האמין בה ושביצע את המהלך באופן מלוכלך ומסריח. להזכיר לך שההתנתקות הביאה את עליית החמאס וגרמה לרצועה לההפך לאזור מוסכן פי כמה ממה שהיה לפני כן? להזכיר לך שהחמאס נהפך להיות איום אסטרטגי שיכול לפגוע באמצעות נשק תלול מסלול בערים ראשיות בדרום ובמרכז הארץ? לפני ההתנתקות לא היה לחמאס שום יכולת נ"מ ונ"ט ארוכת טווח וכיום יש לו יכולת כזאת שהוא התחיל להשתמש בה, לפני ההתנתקות החמאס לא חטף חיילים ושיחרר תמורתם מחבלים, לפני ההתנתקות לחמאס לא הייתה יכולת לאיים על המרכז הפיננסי של ישראל. בקיצור, ההתנתקות הפכה את אזור הדרום לעוד עצם בגרון בנפרד מאיו"ש ולבנון והייתה גרועה לישראל מבחינה צבאית.

צר לי אבל הפיגוע בכביש 12 היה הדבר שהסיט חלק גדול מעניין המחאה לא שום דבר אחר, אתה עדיין לא הוכחת כלום אלא שוב פעם חזרת על מלל חסר ביסוס כהרגלך. גם אם נגיד שלא היה שום קשר לפיגוע מעזה, לישראל הגיעו התרעות פיגוע מעזה עוד מלפני הפיגוע, המחבל שחוסל ואתה כל כך מצר על לכתו (חבל שלא קראת לו השהאיד ולא הנרצח) היה חלאה שלא היה צריך להשאר בחיים או חופשי, ה"הסלמה המכוונת" נגמרה תוך ימים ודפני והניפים חזרו לזיין לנו בשכל על המצוקה הקשה שלנו ואיך הפתרונות שלהם יובילו אותנו אל המצב של יוון וספרד, סליחה, אל צדק חברתי.

סטיבי, תאוריות קונספירציה אלו דברים שקיצונים מתים עליהם, מה לעשות שרובן הגדול לא ממש בעל אחיזה במציאות.המציאות הפשוטה היא שגם בלי שום "פרובוקציה" ישראלית הארגונים הפנאטיים ירו טילים וימשיכו לירות חרף האמונה הדתית הפנאטית שלך שנסיגות חסרות אחראיות מובילות לשלום ולשקט..