לגבי שחקני בית אכן יש בערך שוויון (למרות שזה עניין של דיעה) - לטוטנהאם היו שחקנים דוגמת פאט ג'נינגס, גלן הודל, גארי ליניקר, ריי קלמנס, קלייב אלן, ג'ימי גריבס וכריס וודל הם גם שמות שלא היו מביישים שום תוצרת ביתית. לא הייתי מימיי באפטון פארק, אני מבין שזו לא חוויה מלבבת, לעומת האיזזור המטופח (אך פקוק להחריד) של צפון מזרח לונדון, אבל המתקנים המטופחים, המשרדים היפהפיים, חדרי ההלבשה המפנקים, תאי העיתונות הנוחים והאצטדיון המפואר הופכים את וייט הארט ליין לחוויה שכולה גאווה. מלבד האיזור אותו הם מייצגים, לווסטהאם ממש אין במה להתבייש - מדובר במועדון עם עבר מכובד, שורשים עמוקים בפרמיירשיפ ומספר שחקני עבר (ועתיד) מכובדים. אין ספק שלווסטהאם יש את אחת ממחלקות הנוער הטובות באנגליה, יחד עם ליברפול ומנצ'סטר יונייטד. ובסיבוב חד ממזרח לונדון חזרה אל הקבוצה עליה דנים כאן - טוטנהאם.
היציע המערבי, הדרומי והצפוני יפיפיים וזוכים לשבחים בכל פעם שאני מאזין לשידורי רדיו של קבוצות שמתארחות באפטון פארק, זו לא דעה סובייקטיבית שלי. היציע המזרחי באמת נראה די מפוקפק, אבל דווקא בו יושבים האוהדים הכי שרופים, מה שהופך אותו לאטרקטיבי לא פחות. מתי בדיוק היית לאחרונה באצטדיון? כי השיפוץ האחרון היה בעונת 2002/03. כיום לעניות דעתי כמעט אין שוני באיכות שני האצטדיונים (למרות שמה שחשוב באמת הוא התכולה, ובזה שניהם שווים כפי שציינתי קודם). לא סתם נבחרת אנגליה התארחה בו בעונה שעברה. שוב אתה סתם יורה עובדות באוויר. ווסט האם שולטת לחלוטין בכל הצד המזרחי של לונדון, שבו חיים לפחות רבע מיליון איש. טוטנהאם חולקת את צפון לונדון עם ארסנל. אני לא אומר שלווסט האם יש יותר אוהדים, כי אי אפשר לקבוע עובדות כאלה כל עוד אתה לא רואה קרחות ביציעים. אתה משום מה מנסה לקבוע אותן על דעת עצמך. כמו שהאוהדים של הקבוצה שלך עשו כאשר העפנו אתכם מהגביע באולד טראפורד ב2001? -ווסט האם הפסידה משחק עלייה גורלי הרבה יותר בקארדיף והאוהדים המשיכו לעודד. כמו שאוהדי טוטנהאם עשו כאשר חטפו את השער החמישי במהפך 5-3 נגד יונייטד בווייט הארט ליין? -אוהדי ווסט האם שרו "We're gonna win 7-6" ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx ) כאשר היינו בפיגור 6-0 באולד טראפורד במשחק הגביע לפני שנתיים. יש עוד אלפי דוגמאות לנאמנות, השנינות וחוש ההומור המיוחד שיש לאוהדי ווסט האם. אני מסרב בכל תוקף לקטלג אותם יחד עם האוהד האנגלי הממוצע (שאכן עומד בדרך כלל מאחורי הקבוצה שלו).
נבחרת אנגליה משחקת בכל רחבי אנגליה מאז החלו השיפוצים בוומבלי,אז שיחקו גם באפטון פארק(לא שזה הביא מזל,הפסד לאוסטרליה)! במספר הפעמים שהייתי באפטון פארק היה אפשר לשמוע בבירור את צעקות וקללות השחקנים משום שחוץ מ -3 פעמים לפני ובזמן המשחק ששרו את שיר הבועות אוהדי ווסטהאם היו בשקט מופתי! "יש עוד אלפי דוגמאות לנאמנות, השנינות וחוש ההומור המיוחד שיש לאוהדי ווסט האם. אני מסרב בכל תוקף לקטלג אותם יחד עם האוהד האנגלי הממוצע"---נו טוב כל הורה חושב שהילד שלו הוא היפה והמוצלח ביותר, אפשר לחשוב שאוהדי ווסטאהם מריעים לקבוצתם בכל פעם שהיא מפסידה!!! ואכן חוש הומור מצויין שמתבטא גם בזריקת בננות על פול אינס!!! ומה שלום החבורה הידועה לשימצה ה I.C.F ???
אני דווקא הייתי באפטון פארק פעמיים, פעם במשחק של ווסטהאם מול ניוקאסל, ופעם במשחק של ווסטהאם מול צ'לסי, אחד המשחקים הגרועים שראיתי בחיי, ודווקא את האוהדים של ווסטהאם שמעתי מצוין. הם עודדו 90 דקות ונתנו אווירה אדירה. אם יש משהו שאי אפשר להגיד עליהם, זה שהם לא מעודדים.
הקהל של ווסטהאם נאמן ומסור. מספיק להסתכל על נתוני היציעים שלהם בעונות האחרונות גם מאז הירידה להבין. אבל באמת, מבקש לחזור לנושא של טוטנהאם בלבד. קודם זה היה טוטנהאם מול ניוקאסל, עכשיו זה טוטנהאם מול ווסטהאם?
בנושא העידוד אין לי מה להוסיף על דבריו של דאייר... אני בטוח שאם כ. רונאלדו לצורך העניין היה מצטלם עם חולצה של ארסנל בדיוק יום לפני משחק בהייבורי, הייתם עושים הרבה יותר מלזרוק עליו בננות... זה מדהים אותי כמה שהICF הפכו למיתוס (סחטיין על הידע, אגב). כבר למעלה מ20 שנה לא נראה ולא נשמע חבר ICF באפטון פארק ואוהדי כל שאר הקבוצות מתעקשים להמשיך להשמיץ את אוהדי ווסט האם על סמך מה שהם עוללו בשנות ה70, גם ידוע שרובם בכלל לא אוהדי ווסט האם מושבעים, אלא רק אנשי איסט-אנד מתוסכלים ממעמד הפועלים שחיפשו דרכים להביע מחאה כנגד האריסטוקרטים. מעולם לא טענתי שחסרים מטורפים בין אוהדי ווסט האם, אבל מעשי אלימות כמו של הICF לא נראו שנים. וזהו חברים, זהו דיון על טוטנהאם, זו ההודעה האחרונה (שלי לפחות) בנושא הזה, אני בטוח שאם תרצו להמשיך בדיון נוכל לעשות את זה בת'רד אחר ולא על חשבון מעללי סנטיני בשוק ההעברות.
בואו נסכם את דיון ווסטהאם המכונה "בני יהודה של אנגליה" להשוות את ווסטהאם לספארס?נו שויין..........החדשות האחרונות:בטוטנהאם רוצים להעביר לפומפי את דין ריצארדס הגיבן תמורת עגלה אחרת העונה לשם מאתיו טיילור.בעמדת הקיצוני השמאלי נעשתה פניה רצינית לקילי גונזלס. ואל תחשבו שעבר יום בלי שהחתמנו שחקן....ליי מילס קפטן אנגליה עד גיל 16 נרכש מסוינדון.
דין ריצ'רדס בדרך החוצה זה בסדר, למרות שהייתי נפטר קודם מבונייבסביץ' שיותר זקן ופחות כשרוני (וזה הישג די מרשים), אבל מרטין טיילור (הסקתי שאתה מתכוון אליו)? בשום אופן. אנחנו צריכים בלם ברמה גבוהה שינהיג עם לדלי את ההגנה. דפנדי הברזילאי, הוא מגן שיכול לשחק בשני האגפים, אבל הוא לא בלם. ליי מילס נחשב הדבר הבא בכדורגל האנגלי בכל מה שנוגע להגנות. נקווה שנפתח ממנו שחקן טוב. קילי גונזלס? בהחלט שחקן טוב, אבל אחד שלא יודע להנהיג ונתמך תמיד בהתקפה שאיתו. כיוון שהתקפת טוטנהאם בנוייה משחקנים צעירים זה נראה לי רעיון רע.
מרטין טיילור הוא בלם מבלקבורן,מדובר במאתיו טיילור מגן שמאלי צעיר ואוהד טוטנהאם מילדות,דווקא עקבתי אחריו במשחקים של פומפי,יש לא בעיטה אדירה אבל אין לא הרבה רגש גאסטין אדינברו עולה עליו....
ג'סטין אדינברו עולה גם על רוברטו קרלוס http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx לא רוצה אותו. רובי, אתה בא עד עכשיו בסקופים מדהימים - פוסטיגה תמורת מנדז, קילי... אני מקווה שפה אתה טועה. למה שווה לוותר על ריצ'ארדס, בלם שעדיין יש לו קצת מוניטין תמורת מגן שמאלי שבקושי שיחק העונה.?
אני שם לב שאתה כל הזמן מנסה לשכנע את עצמך אולי יש משהו בריצארדס אז זהו שאין כלום,אנחנו גמרנו עם בלמים שכל הרחקה שנייה בועטים אוויר והוא עוד עלה לנו 8 מיליון לי"שט האוזני כורסה הזה...אם נקבל תמורתו סט תלבושות מהשוק הפקיסטני נגיד תודה רק שיקחו אותו כבר...
דין ריצארדס,אם טוטנאהם רוצה לשנות פאזה היא חייבת להעיף את כל שואבי המים וריצארדס הוא אחד מהם, בנוי מצויין,גבוה אבל בלי רגש,טיפול בכדור לוקה בחסר,גמלוני,בלי ראיית משחק ולא מסוגל להתמודד מול חלוצים מעל הממוצע, הצליח מאוד ב 45 הדקות הראשונות שלו בטוטנאהם(שער נגד יונייטד ו 3-0 במחצית)אך מאז חלה ירידה דרסטית ביכולת!