איזה יכולות? הוא מהיר. מאוד מהיר. מאוד, מאוד, מאוד מהיר. אולי השחקן הכי מהיר באנגליה. סיימתי לציין את תכונותיו החיוביות. ממה שאני שומע, גם במשחקי מילואים השחקנים הצעירים מאפילים עליו. אני יודע שהוא כבש כמה שערים, אבל הוא חלוץ, או לפחות קיצוני, סביר להניח שזה יקרה. גם לוק צ'דוויק כבש כמה שערים ביונייטד. גם אמיל הסקי הבקיע שערים בקריירה. הסיכוי היחיד של בליון להפוך לשחקן שראוי להיות ביונייטד זו השאלה לקבוצה אחרת בפרמייר ליג. אולי הוא ילמד וישתפר ויגיע לרמה הדרושה. מהספסל והמילואים של יונייטד זה לא יקרה.
אתה לא קופץ כמה מכשולים במכה אחת עם אסיין? הוא יעלה הון, יש עוד כמה קבוצות שמעוניינות בו, וזה שהסוכן שלו אמר שיונייטד מתעניינת לא אומר שבאמת נלך עליו. לקבוע שהוא מאוד רוצה להגיע זה יומרני. אם גם ארסנל מעוניינת בו, כדי שסוף סוף יהיה שותף איכותי קבוע לוויירה, אני מאמין שהוא יילך לשם. בקשר לעניין החלוצים, אני לא חושב שאמרתי (ואם כן, לא התכוונתי) שאחד החלוצים יילך. אני לא חושב שזה יקרה הקיץ. אבל אם מישהו כן יילך, זה יהיה סאהה.
בלומקוויסט הגיע כאופציה נוספת שהיתה חסרה לנו מאוד באגף. שחקן טוב, אבל בשום שלב לא היה נראה שהוא באמת יכול לתפוס את המקום של גיגס ולהשאיר אותו על הספסל. זה לא מה שאנחנו צריכים עכשיו. אנחנו צריכים שחקן שיוכל להיות הקיצוני השמאלי הבכיר שלנו לאורך שנים. בלומקוויסט לא היה מספיק טוב לזה. דאונינג אולי? הבעיה באגפים היא באמת פחות חמורה מאותה סיבה שציינת (יש גם את רוני). שוער וקשר מרכזי זה דברים הרבה יותר דחופים. למה אתה פתאום מוציא לי מהפה מילים שלא נאמרו? אמרתי שגיגס וקין לא שווים כלום? לא אמרתי. רק אמרתי שברמות הגבוהות ביותר הם כבר לא מספיקים. אתה רוצה לזכות בליגת האלופות? צריך להביא לעמדות שלהם שחקנים שמסוגלים לשחק כיום ברמה גבוהה יותר. זה לא שהם לא יכולים לעזור, אבל בתור כינור ראשון הם כבר לא מספיק טובים. זו המסקנה העיקרית שלי משתי הדחות רצופות בשמינית גמר ליגת האלופות (וזה כשאני מסנן דברים כמו חסרונו של פרדיננד בעונה שעברה והשער של סקולס שנפסל). הם צריכים להיות במועדון יחד עם המחליפים שלהם, בלי שום ספק. אבל מי אמר שזה יתאים להם? אולי הם רוצים לסיים את הקריירה כשחקני הרכב ראשון קבועים? אם זה לא יתאים להם, נצטרך להמשיך בלעדיהם. נגד מילאן שיחקנו באולד טראפורד עם שלושה קשרים מרכזיים מול שלושה קשרים מרכזיים של האיטלקים. והיתרון עדיין היה של מילאן. מה זה אומר? שמשהו לקוי באיוש השחקנים אצלנו. אני לא אתן לך שמות של מוצרים מוגמרים. שמעתי על אסיין, הזכרתי את דאונינג בסימן שאלה כי אני לא מכיר אותו מספיק. אני לא יודע. זו העבודה של פרגי. וזה לא שהוא לא רוצה. הוא ניסה קשרים אחוריים חדשים, הוא רצה להביא את רובן. לא הלך, אבל זה לא שהוא לא ניסה להביא את דור העתיד שיחליף את גיגס וקין. לומר על בליון שהוא לא שחקן כדורגל זה באמת מוקצן, אבל זה יותר קרוב למציאות מאשר לחשוב שיש לו מקום ביונייטד ביכולתו הנוכחית. פלטשר קשר מרכזי טוב, אבל אין לו מה לחפש באגף, נקודה. אין לו את התכונות של שחקן אגף.
מסכים לחלוטיין עם ברק. השוער הוא החולייה החשובה ביותר במגרש. בנושא הזה אין אמצע, או שמדובר על שוער שמתאים לרמות הגבוהות ביותר או שלא. גם אם נביא את ג'אררד בקיץ ( ולא נביא) כל עוד הווארד/קארול בשער לא נצליח להתקדם באירופה לעבר השלבים המכריעים. אסיין? הרשים אותי מאוד, אבל שוב, קודם כל פריי. גם קודצ'יני בסיטואציה מסוימת יכול להיות מקובל עלי.
אמיר ע, רק עצה קטנה - במקום לכתוב שלוש הודעות ברצף, אתה יכול להשתמש בכפתור "ערוך" על מנת להוסיף משהו ששכחת או להגיב על עוד משהו.
אמיר ע "זה לא שהם לא יכולים לעזור, אבל בתור כינור ראשון הם כבר לא מספיק טובים" זה בדיוק מה שכתבתי בעמוד הקודם:"אולי כבר לא ככינור ראשון אבל בהחלט יכולים להביא שינוי או תועלת בזמן מסויים במשחקים גם ברמות הגבוהות" "הם צריכים להיות במועדון יחד עם המחליפים שלהם, בלי שום ספק. אבל מי אמר שזה יתאים להם? אולי הם רוצים לסיים את הקריירה כשחקני הרכב ראשון קבועים? אם זה לא יתאים להם, נצטרך להמשיך בלעדיהם" נחיה ונראה,לבאט ולאנדי קול זה לא התאים,אולי להם כן. "נגד מילאן שיחקנו באולד טראפורד עם שלושה קשרים מרכזיים מול שלושה קשרים מרכזיים של האיטלקים. והיתרון עדיין היה של מילאן. מה זה אומר? שמשהו לקוי באיוש השחקנים אצלנו" אחד השחקנים במרכז היה פורטצון והוא באמת לא מתאים למשחקים הללו ברמות הללו ולאו דווקא קין, פורטצון היה זה שלא טוב סגר את סיידוף בבעיטה שהובילה לשער של מילאן! "פלטשר קשר מרכזי טוב, אבל אין לו מה לחפש באגף, נקודה. אין לו את התכונות של שחקן אגף" שוב,הוא עדיף באמצע אבל כבר העונה הוכיח במספר משחקים העונה(ניוקאסל בחוץ למשל)כי הוא מביא תועלת גם שם.
פורצ'ן גם היה זה שיצר את ההזדמנות הכי טובה שלנו במשחק. הוא לא מדהים, גם הוא לא טוב מספיק להרכב הראשון. אבל הוא לא היחיד. בקשר לפלטשר, נצטרך להסכים לא להסכים.
ועדיין הוא לא מתאים לרמות הללו, המשחק באולד-טראפורד היה 0-0 קלאסי,משחק נטול טעויות כמעט משני הצדדים עד שפורטצון מיצמץ ראשון. עונה שעברה אותו קישור בראשות סקולס שלט ושיחק טוב יותר מפורטו(במשחק השני,קין היה מורחק) מי שזכתה בסופו של דבר בגביע ורק טעות שוער,עיוורון של קוון ושופט עקום מנעו מאיתנו העפלה ומי יודע מה היה קורה אז? בגדול למילאן היה מגיע לעלות,עדיין שני השערים שלהם נבעו מטעויות של שוער ואי סגירה של בלם(ריו), עדיין הגענו ל 3 מצבים בכל משחק ואין הרבה מצבים במשחקים מהסוג הזה ואם לא מנצלים אותם אז אי אפשר לצפות לעלות, זה כואב,עצוב,מדכא,מרגיז אבל לא צריך לעשות הכל שחור. לגבי פלטשר,אז לא מסכימים,לא נורא. כן מסכימים שצריך שינוי אז גם זה משהו.
סטרטפורד אני לא מבין מה הסקופ שטמון בדארן פלטשר שכולם מקרקרים סביבו... אולי אתה תסביר לי? הרי מדובר בשחקן שמגן טוב (כמובן) ובהתקפה הוא למד ב-21 שנים שהוא חי (וברובן משחק כדורגל) להעביר פס. מה יש בשחקן כזה שהוא יועדף על פני שחקנים כמו פורצ'ן שיודעים גם להבקיע וגם לתקל במרכז הקישור? ואפלו לעבור שחקן, מה שפלטשר לא... ובאגף מה הוא יודע לעשות?? לא יודע, קראתי פעם שאיזה מטורף כתב עליו שהוא הדייויד בקהאם הבא.. אתה לא מדמיין לעצמך עוד כמה בקרים בהירים וגשומים כאחד קיימים, ובהם הוא צריך לקום מדי בוקר ולצחצח למשעי את נעליו של דייויד בקהאם כדי שהשוואה מעין זו בכלל תעמוד על הפרק... אני לא מבין מה יש בו שהוא מקבל כל כך הרבה אשראי. ועוד לחשוב שמשחקנים ברמתו, שהם סבירים ותו לא לפרמיירליג, תבוא לנו הישועה.. בדיחה. הוא הסיבה הכי טובה להגעה של מיקאל אסיין או דומה לו. אני מסתכל על פלטשר ואני רואה צרות. אוי ואבוי אם על כאלה שחקנים נסתמך. אבל שוב, כשם שאתם מתפלאים שסאהה מועדף על פני אלן סמית' (ואני ממש לא) ככה גם אני אתפלא בנושא פלטשר, ואתם כנראה לא. עוד סימן שאלה גדול ולא ברור בהעדפות המשונות של אלכס פרגוסון.
אם אתה היית מנג'ר אני הייתי בטוח שהיית בונה קבוצה של כוסיות שכל שבוע חצי מהם בחוץ בגלל פציעות, קלברסון, סאהה ושוט. הסיבה שפרגוסון ( וגם אני לנוכח העניין) אוהבים שחקנים כמו סמית', הם כי הוא ( כמו קין ) פייטר. שחקן שבא ונותן הכל גם כשהוא לא טוב. אז נכון, סמית' פחות כישרוני מסאהה, ופלטשר פחות כישרוני מקלברסון, אבל להוציא את האלמנט שהצרפתי והברזילאי פצועים הרבה, הקהל יודע מה הוא יכול לצפות מהם. אני יודע שפלטשר וסמית' יתנו הכל כולל הכל, וזה גורם לי להרגיש טוב. וזה דומה ( סליחה על ההשוואה) לינון ברדה, חלוץ הפועל באר שבע, שנמצא בחתימה שלי. יניב אברג'יל, החלוץ הפותח של הפועל באר שבע, אולי בעל איכויות יותר גבוהות היום מברדה הצעיר ( וגם זה בספק), אבל בעוד אברג'יל הולך על המגרש ולא מתאמץ, ברדה קורע את התחת, סוגר את האגף כמו שצריך ונותן הכל. וזה למה בכל יום אני מעדיף שחקן מסוגו של ברדה או סתיו אלימלך על אברג'יל. הבעייה שלך שאתה חושב שמדובר במנג'ר או בפיפא שאתה יכול לשים שחקנים, והתוצאות יהיו לפי הפונטציאל שלהם. בלי קצת ברק, בלי קצת זיעה ודם בכל קבוצה הקבוצה שלך לא תצליח. אז כן, סמית' פחות אלגנטי מסאהה, ועדיין, אני מעדיף אותו בכל סיטואציה על סאהה. כן, פלטשר פחות טכני מקלברסון, ועדיין, המלחמה ללא הפסקה שהוא נותן גורמת לי להעדיף אותו על קלברסון. לא סאהה ולא קלברסון לא הראו את האיכויות המצופים מהם, ובנוסף הם פצועים לעיתים קרובות. אז למה שהם יקדימו את סמית' ( שהיה פנומנלי בתחילת השנה והחזיק את ההתקפה שלנו) או את פלטשר ( שאין בכלל מה להשוואות בין התרומה שהוא נתן עד היום ליוניטד לתרומה של קלברסון)? בכלל אני לא מבין אותך - " העדפות המשונות של פרגוסון " מה ציפת שפרגוסון יפתח עם סאהה וקלברסון כשהם פצועים? או שאולי יעדיף אותם על פני פלטשר וסמית' שנותנים הכל כדי לקבל דקות וגם מציגים יכולת יותר טובה ( דבר שאולי שכחת לציין).
קשה מאוד (מאוד? בלתי אפשרי) להאשים את פורצ'ן בהפסד למילאן אלא אם אתה מחפש דווקא אותו. הוא איחר בסגירה, זה קורה. הרי זה לא שאנחנו לא הצלחנו להתגבר על ההגנה של מילאן פעמיים. ההפסד ההוא חתום כולו על קארול. בקשר לעונה שעברה, אני מניח שהדבר המצחיק הוא ששיחקנו טוב רק במחצית אחת בשני המשחקים נגד פורטו, הראשונה באולד טראפורד, כשדג'מבה דג'מבה שיחק. אחרי שהוא נפצע פרגי העלה את סאהה כחלוץ שני ובמערך של 4-4-2 פורטו שלטה במחצית השנייה, בדיוק כמו בכל המשחק בפורטוגל. Manutd21, כתבת "כשם שאתם מתפלאים שסאהה מועדף על פני אלן סמית'". ואני תוהה, מועדף על ידי מי? על ידיך אני מניח. לא ראיתי סימן שפרגוסון חושב כמוך (ולא, זה שהוא בחר להעלות את סאהה בשמונה הדקות האחרונות נגד מילאן באנגליה ולא סמית' זו לא הוכחה).
הגול של מילאן? יש לריו חלק באשמה, גם לפורטצ'אן, אבל בעיקר להווארד. מיקום איום ונורא (למה לעמוד מחוץ לקו ?), לא לדבר על התגובה המאוחרת בזינוק. בקשר לפורטו בעונה שעברה, אין לי ספק שאם השתיין הרוסי ששפט באותו משחק היה מאשר את ה2-0 של סקולס, שהיה חוקי לחלוטיין, היינו עולים. השער לא אושר, נשאר 1-0, ופרגי הכניס את סאהה במקום דג'מבה דג'מבה והשליטה עברה לפורטו, שגם כבשה בסופו של דבר בעקבות הטעות של הווארד.
אוחיון, כל מי שראה את המשחק של יונייטד בסאן סירו חושב שהווארד לא היה אשם בשער הנגיחה של קרספו. תפסיק לבלבל במוח. אם זה היה עכשיו סבסטיאן פריי אף שמוק לא היה קם ומתחיל להשמיץ. תנו גם צ'אנס, טים קיבל ציון טוב אחרי המשחק נגד מילאן ובסה"כ לא עשה טעויות מאז חזרתו כולל השער מול פומפי. למה ישר לקטול??? ואני אומר לך שאם פרגי ישקיע בפרי 10 מיליון ליש"ט על ההעברה (והוא שוער שהייתי מעוניין לראות בקבוצה, קשה לי לומר במקום מי) ולא ישקיע בחלקים האחרים של הקבוצה, מישהו פה יסבול. וזה אנחנו האוהדים כי בעונה הבאה רוי קין יצטרך קביים וגיגס מקל סבא. ובגלל ההעדפה שלך לשחקנים שיודעים לשבור רגליים ולהרביץ (אם אתה צופה בכדורגל הישראלי כנראה שבאמת זה מה שיש לו להציע, ככה שאני לא מופתע). ותאמין לי שפרגוסון רכש את ה"כוסיות" שאתה מגדיר על סמך כישרון. כי כישרון זה דבר שחסר ביונייטד. הם מנסה את זה עם רוני ורונאלדו אבל אמרתי כבר ואני אגיד שוב, ווין רוני וגיגס היו הדבר הכי קרוב שיש לנו בסגל שמשלבים יכולת לעבור שחקן וגם לסיים עם כדור ברשת. ועובדה שפרגוסון מעדיף את סאהה בכל זאת על סמית' גם אם עכשיו הוא חוזר מפציעה. מבחינת העונה אני לא בא בטענות לאף אחד. כדורגל זה לא איגרוף ולא האבקות בסגנון יווני-רומי שאתה אומר את מה שאתה אומר. אני מעדיף כישרון, מעדיף ברזילאים וצרפתים מוכשרים ולא איזה סקוטי או אירי שיודעים להרביץ. קח לך את נבחרת אנגליה או אירלנד למשל. השחקן היחיד בשתי הנבחרות האלה שיודע לעבור שחקן ולשים כדור ברשת הוא אך ורק דמיאן דאף! לא אואן,לא ממש רוני, לא בקס וגם לא האילתורים עם רייט פיליפס וכו'. בשתי בקבוצות יחד רק שחקן אחד! קח את נבחרת צרפת או את נבחרת ברזיל- אם זה רונאלדו,רונאלדיניו,אדריאנו,קאקא,הנרי,סיסה. שחקנים ברמה עולמית (טוב נו, הגזמתי עם סיסה) אבל כולם טכניים. אמיר ע, לגבי ההעדפה של פרגי לסאהה.... הוא העדיף אותו מול מילאן כי הוא יודע לעקוץ. אלן סמית' עוד לא. ההוכחה מול מילאן היתה הוכחה רצינית מאוד. אז מאיפה תיקח הוכחה? שסמית' מועדף כשלואיס פצוע? אז אתה טועה.... והקבוצה שלנו העונה נראית גם כקבוצה שמעדיפה פיזיות על פני כישרון. ככה זה נראה בדיוק. חזרה אליך, אוחיון, אתה כותב פה שבלי זיעה ודם הקבוצה שלי לא תצליח. אני טוען שבשביל לפרק הגנה כמו של מילאן אתה צריך שחקן כמו רונאלדיניו, יצירתי וטכני עם כישורים אישים לפרק הגנה כזאת. והוא הוכיח את זה גם העונה. אני מסכים שההגנה היא הגורם החשוב ביותר בקבוצה, אבל בהתקפה לצד שחקנים כמו רוד ורוני אתה חייב עוד כישרון. וכמה שיותר טוב יותר. אצלנו כל שחקני ההתקפה וכל הקבוצה עושה הגנה, אין שחקנים שלא עושים הגנה ובגלל זה צריך לבחור אותם על סמך איכויות. לא על סמך מלחמה. ואם אתה חושב שאני אומר את דבריי על סמך פיפא אז אני, ברשותך, אתעלם.