הדיון הרשמי של מנצ'סטר יונייטד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י King_Beckham, ‏8/6/04.

1. THE STRETFORD END Member

לילה עם שינה טרופה,איזה דיכאון,לא מספיק צריך לסבול את אבי כהן בשידור("אחרי 5 דקות הוא אומר כי נוריץ עלתה למשחק בכדי לנסות ולכבוש שער"....אז מה הוא חשב שהם עלו לעשות פיקניק על הדשא???הפרשן הכדורגל הגרוע ביותר בתולדות התקשורת בישראל),

לדעתי מה שבלט אתמול ולא בפעם הראשונה זה הצורך בקשר יצירתי באמצע,
    אין לי כוח לראות יותר את קווינטון פורטצון,אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה כל-כך לא רציתי שחקן של יונייטד,אולי בארטז בעונה האחרונה שלו,אז כן הוא משקיע נלחם אבל זה לא זה,שום יצריתיות,שום תיחכום,שום כלום,
    פיל נוויל היה לא רע בקישור האחורי אבל לא ממנו תבוא הישועה בקטע ההתקפי,
    קלברסון היה פרווה,כל פעם אני מצפה ממנו שיהיה יותר מעורב,ייקח יוזמה אבל הוא מנסה רק לא לטעות ולא יותר,
    לו היתה אופציה חכמה חוץ מסקולס(לצערי הפרישה מהנבחרת שחשבתי כי תעזור לו יותר ביונייטד לא בדיוק באה לידי ביטוי כמו שצריך עד עכשיו)אז זה היה משחרר את רוניי,רונאלדו,סמית,ואן ניסטלרוי לקבלת הכדורים במקום להיות אלו שמנסים ליצור את המצבים בעצמם כל הזמן,זה היה גורם להם להיות יותר בלב ההגנה של היריב במקום לשחק יותר באיזור הקישור,
    המשחק שלנו אתמול היה איטי מדי,שקוף מדי,מדכא,זו לא יונייטד,יונייטד זה התקפה,מהירות,התקפה,מהירות,הפצצה מכל הכיוונים אבל כשפיל נוויל,פורטצון וקלברסון הם אלה שמנגנים כינור ראשון אז גם נוריץ מנצחת אותנו,
    אני מקווה שפרגוסון(והוא לא מוותר על הליגה או המאבק על המקום ה 2 בגלל הגביע שבוע הבא)פשוט נתן הזדמנות לשחקנים הנ'ל לקראת העונה הבאה לראות האם עוד יש בהם משהו שיגרום לו להשאיר אותם,
    בגדול גם ההרכב אתמול היה צריך לנצח את נוריץ אבל אולי טוב שזה לא קרה.

פרגוסון לא טיפש,הוא יודע שעוד עונה כזו ויותר מזה יכולת כזו(ולא רק אתמול)ממש לא באה בחשבון,
    עונה הבאה יהיו מהפכים אם זה ברכש(וימצאו את הכסף לכך עם או בלי למכור שחקנים)ואם זה בלהעלות כמה שחקנים צעירים מהריסרב(רוסי לא מפסיק לכבוש).

2. MUFC - 1878 Member

מסכים ב100 אחוז!!
    פורצ'ון הבייתה חזרה לאפריקה...

3. barakrom Member

זה לא רק פורצ'ן, העונה יש לנו בסגל כמה שחקנים ממש בינוניים ולערי הכוכבים לא מספקים סחורה בגלל פציעות, הרחקות וצרות אחרות.
    למען האמת גם מוויין רוני ציפיתי ליותר ואני ממש חושש לרוד ון ניסטלרוי שבגללו לקחנו אליפות אחרונה ובאחרונה הוא נראה גמור

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לחלוטין לא בטוח שגם אם ההנהלה יכולה להקריץ כסף מעבר לשוער, היא תיתן אותו לפרגי. הוא קיבל הרבה מאוד מזומנים להוציא בשנים האחרונות והתוצאות... לא ממש מעודדות. הרבה מאוד כסף ירד לטימיון.

אבל אני מסכים לגבי הצעירים. אני מעדיף לתת הזדמנות לשחקנים צעירים שיכולים לנצל את הדקות האלה ולהתפתח, מאשר להמשיך עם בינוניים כמו פורצ'ן ובליון שאנחנו יודעים מה התרומה שלהם, ושיותר מזה הם כבר לא יעשו לעולם. אני לא מאמין שדייויד ג'ונס, שאנשים שצופים במילואים כל כך מדברים עליו, או רוסי, יעשה עבודה פחות טובה מפורצ'ן.

אבל כבר אמרתי את זה למישהו כאן, שאני לא מרגיש שלפרגי יש את אותה אמונה בצעירים שהיתה לו בעבר. הקטע הזה של "אם הוא טוב מספיק, הוא מבוגר מספיק", כבר לא כל כך נראה בשטח.

אני לא מצפה שיקפצו חמישה שחקנים ביחד כמו החבורה באמצע שנות ה-90, אבל כל מה שקידמנו בחמש השנים האחרונות זה פלטשר ואושיי. והסגל כל כך רחב שכשכבר נותנים הזדמנויות לשחקנים שלא פותחים בהרכב בדרך כלל, זה לא צעירים אלא אלה שנמצאים בשולי הסגל. כי אי אפשר לייבש אותם לחלוטין. ואז הרכב ה'צעירים' בגביע הליגה, למשל, לא היה כל כך צעיר. הוא פשוט כלל את כל השחקנים שנמצאים בשוליים אבל הם ממש לא ילדים.

5. robson Member

אני לא חושב שהבעיה היא האמונה של פרגי בצעירים או חוסר האמונה, אלא הכל מתחיל ממערכת הציפיות האדירה ממנצ'סטר יוניטד.
    בשנות ה90 לא היה על פרגוסון אותו לחץ היסטרי לתארים כמו שיש היום. כמובן שתמיד במועדון כמו היוניטד מצפים לתארים
    אבל נראה היום שהמועדון סובל מגל ההצלחות הבלתי אנושי כמעט ושאין לו אח ורע בכדורגל האירופי משנות ה90.
    אבל היום לי אישית נראה שפרגוסון בשנים האחרונות ניסה ללכת על "בטוח" ברכישת שחקנים שבסופו של דבר לא הוכיחו את עצמם.
    בסופו של דבר המצב הפיננסי במועדון והעובדה שיהדקו את החגורה בתקופה הקרובה יכול להיות שתגרום לפרגי לחפש פתרונות בבית
    ואולי בסופו של דבר ייצא משהו טוב מהכשלונות האחרונים.
    אם כבר להכשל אז אני מעדיף שאלה שיכשלו יהיו איגלס, רוסי,ספקטור ולא קלברסון או פורצ'ן עם כל הכבוד לשניהם...

6. Manutd21 Member

בסדר רובסון ברור שיש העדפה לשחקני בית.
    אתה צריך לראות אבל גם את הצד המקצועי, אני בטוח שאלכס פרגוסון מודע לציפיות ממחלקקת הנוער ומהצעירים אבל הוא עדיין מנסה לבנות את הקבוצה הכי תחרותית וטובה שהוא יכול כי, מה לעשות, אנחנו נמצאים בטופ עדיין ושואפים תמיד להישגיות.
    תהיו בטוחים שרוסי,כבר בעונתו הראשונה ביונייטד, עשה את קפיצת המדרגה שלו.
    אגב, רוסי איגלס,פיקה וספקטור יושבים על הבלטות הכי שופעות שחקנים שלנו- ושחקנים כאלה לא יימכרו מהמועדון כל עוד שחקנים כמו רוסי וספקטור לא הוכיחו שהם יכולים ויודעים.
    תסלחו לי על ההשוואה, אבל אני אשווה דווקא קבוצת כדורסל ישראלית, את מכבי הצנועה שלנו, שהיא מועדון הישגי בסטנדרטים של כדורסל אירופאי, והמאמן שלה דווקא לא נותן העדפה לשחקני בית מאותה סיבה שציינתי. הקבוצה היא הראש שלו, וכדי שלא יורידו לו את הראש הקבוצה חייבת להצליח.
    יעלו שחקנים מהנוער, יגיעו שחקני בית, אבל בסוף המאמן יודע את המגבלות והיכולות שלו ומנסה להוציא מהם ת הטוב ביותר.
    אמיר כבר אמרתי לך, אם מקלברסון ופורצ'ן יצא לנו משהו,ולו קטן או קצת יותר, יכול להיות שזה שווה את ההשארה שלהם במועדון כי הם יכולים לתת תפוקה, גם אם לא תענה על הציפיות, גדולה יותר משחקני נוער לא מנוסים ועוד להשאיר לנו סיכוי.

7. barakrom Member

ההשוואה למכבי לא טובה, בגלל שמכבי ממילא לא חיה מקהל במשחקי הליגה שמוכרעת מראש. יונייטד כן חיה מהליגה וצריכה שחקני בית שיגבירו את הקשר שבין הקהל לקבוצה. המשוואה פשוטה-אם כבר שחקני רכש, אין בעיה, רק שיהיו בשתי רמות מעל מה שממילא יש לנו בסגל

8. robson Member

הכל טוב ויפה אבל אנחנו שוב מגיעים למסקנה שפרגי ניסה ללכת על בטוח ברכישות האחרונות שלו..יכול להיות שזה היה בגלל שהוא לא מצא בנוער חומר שיוכל לענות על הציפיות שלו ושל היוניטד אבל מהעונה הבאה כנראה שלא תהיה לו בררה אלא לחזור ולחפש את הפתרונים לבעיות הקבוצה בתוך הבית..

אומנם איגלס, ספקטור, ורוסי לדוגמא יושבים על עמדות "בטוחות" בקבוצה אבל אין זה אומר שהם אינם יכולים להיות המחליפים הראשונים לאותם שחקנים. אף אחד לא אומר לזרוק אותם כבר היום למים הקרים אבל להוות אופציות לחילופים במקום קלברסון ובליון לדוגמא ומשם השמים פתוחים עבורם ומי שיוכיח את עצמו יתפוס מקום בהרכב..

9. THE STRETFORD END Member

אמיר ע
    "אני לחלוטין לא בטוח שגם אם ההנהלה יכולה להקריץ כסף מעבר לשוער, היא תיתן אותו לפרגי. הוא קיבל הרבה מאוד מזומנים להוציא בשנים האחרונות והתוצאות... לא ממש מעודדות. הרבה מאוד כסף ירד לטימיון"

גם ההנהלה או בעלי המניות שבסופו של דבר מה שמעניין אותם זה הכסף ולא הקבוצה מבינים כי אם הם רוצים לראות כסף ע'י מימוש מניות או דיוודנטים או מה שזה לא יהיה אזי הם צריכים להשקיע ברכש כי המשוואה היא מאוד פשוטה:
    כסף לשחקני רכש=שחקנים טובים יותר=הצלחה/תארים=כסף נכנס!

בהחלט חלק נכבד מהרכישות האחרונות של פרגסון הם לא סיפור הצלחה(אני לא אוהב את העובדה שאח שלו הוא הסקאוט הראשי של יונייטד)אבל זה לא צריך להוות תירוץ לאי נתינת כסף לרכש נוסף שאותו אנחנו צריכים(דבר ראשון 2 קשרים אפילו לפני שוער)ואני בטוח שבקיץ למרות הירידה בהכנסות ובפירסומים כי אין תקציב....כן יהיו רכישות,
    וכן פיתרון נוסף הוא מכירת כמה שחקנים שמעולם ולעולם לא ישפרו את הקבוצה(פורטצון)או כאלה שלא מסוגלים להישאר נקיים מפציעות יותר מחודש(סאהה למרות היותו חלוץ מצויין והסימפטיה שיש לי אליו אבל אי אפשר לסמוך עליו בהקשר של עונה שלמה וזה לא מספיק טוב,כנ'ל לגבי קלברסון)בכדי שיהיו מזומנים נוספים.

לגבי השחקנים הצעירים,אין מה לעשות אבל דור כמו הדור של 92 בקבוצת נוער אחת:בקהאם,סקולס,באט,גארי נוויל ועוד לפני ראיין גיגס(ועוד כמה כשרונות אמיתיים שבסופו של דבר לא הצליחו בגלל פציעות או חוסר מזל או מנטליות כמו:טרי קוק,בן טורנלי)לא צומח כל 10 שנים אלא אולי כל 75 שנה,
    גם הקבוצה אליה נכנסו הצעירים דאז היתה משופעת במנהיגים בעלי אופי חזק(קאנטונה,סטיב ברוס,שמייכל,יוז,רובסון,מקלייר ועוד)שעזרו,עיצבו וכיוונו את הצעירים והרבה בזכותם הם התפתחו למה שהם היום(לא רק מבחינה מקצועית אלא גם מחוץ למגרש,תקשורת,מקלייר למשל היה מייעץ להם ומכוון אותם בחוזים שהם חתמו עם הקבוצה)והיום חוץ מרוי קין וגארי נוויל אין מנהיגים כאלה בקבוצה.

גם הדור הנוכחי שלפני שנתיים זכה בגביע המדינה הוא לא מספיק טוב ברובו,קירון ריצאדסון למשל שהיה מהמובילים בנוער אולי מספיק טוב אולי לווסט-ברומיץ אבל לא ליונייטד,
    לגבי השחקנים שעכשיו נמצאים בנוער/ריסרב כמו רוסי,גונס,פיקה,אני בעד לתת להם כבר עכשיו טבילת אש בליגה,יותר גרוע מפורטצן הם לא יעשו(ובוודאי שחקן כמו ספקטור שכבר קיבל הזדמנויות ולדעתי הצליח בהן).

לסיכום,למרות העונה המאכזבת אני מקווה שגם הפעם גביע ימתיק את האכזבה(כמו עונה שעברה),
    כן זה לא מספיק טוב ליונייטד וכן היום כולם מצאו מלך חדש=מוריניו,אבל אני תמיד יהיה מאחורי מי שהפך אותנו להיות מה שאנחנו כיום,אלכס פרגוסון,ולמרות שזה קל להשמיץ אותו כשלא משחקים טוב או את ההחלטות/רכישות שלו אני סמוך ובטוח כי כמו תמיד הוא יהיה זה שיצחק בסוף כי את מה שהוא שכח הרבה לעולם לא ילמדו והוא הרי כבר ראה את הכל!

10. robson Member

סטרטפורד, אני לא חושב שמישהו כאן חושב שסיר אלכס צריך ללכת אבל מצד שני גם הוא לא חסין מטעויות ומביקורת שנלווית אליו.
    עדיין אני סומך עליו בעיניים עצומות ואני לא חושב שיש מישהו אחר שיכול לעשות את העבודה יותר טוב.
    חוץ מזה אני מסכים ששני קשרים הם יותר חשובים כרגע משוער מכיוון שהווארד יכול לעשות את העבודה אולי לא בצורה שכולנו מקווים אבל
    הוא לא כזה גרוע כמו שציירו אותו..אבל שוב הכל זה פונקציה של כסף וכמה ממנו פרגי יראה בקיץ הקרוב. גם אם נמכור את פורצ'ן,
    קלברסון,בליון ושאר השחקנים ה"לא נחוצים" קשה לי לראות שנקבל על כולם ביחד יותר מעשר מיליון ליש"ט.
    והכל תלוי כמה תשרחר ההנהלה הקיץ.

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשוואה שלך הגיונית, אבל לא מתחייבת. זה גם יכול להיות: כסף לשחקני רכש=שחקנים טובים יותר על הנייר=לא תמיד הצלחה ולפעמים זה מתברר כממש בזבוז כסף=שום כסף לא נכנס ואתה מסיים עם חור גדול בכיס ומשחרר שחקנים כמו ורון ופורלאן בהפסדי ענק.

וזה בסדר, אני לא חושב שההנהלה לא תיתן כסף לפרגי בגלל שזה פרגי. היא פשוט לא תיתן כסף נקודה. השקענו המון, עשינו ג'סטה מיוחדת עם רוני בגלל שזו היתה הזדמנות של פעם בחיים (יונייטד לא יכלה להרשות לעצמה לאבד את הכישרון האנגלי הגדול ביותר מזה שנים), אבל כאן זה נגמר.

ולא, אני לא מאמין שבלי מכירת שחקנים יהיה תקציב רכש. זו לא היתה איזו הצהרה מקרית של יונייטד. המועדון הודיע בבורסה, כחלק מהסיכום החצי-שנתי, שאין כסף. זה לא משהו שאפשר לזלזל בו ולומר שבטח בסוף כן יהיה. תזכור שזה עסק כלכלי לכל דבר. ועסק כלכלי שישקר לבעלי המניות שלו... לא ייצא מזה טוב. מה גם שאנחנו נמצאים ב'מלחמה' עם גלייזר. אם דייויד גיל ייצא שקרן כלפי בעלי המניות, אנחנו כבר יכולים לשאול את גלייזר באיזה כיסא הוא רוצה לשבת.

פרגי אגדה, המנג'ר הטוב בכל הזמנים, אבל זה לא סיפור מהאגדות כאן. האמת, אני לא ממש רואה איך הוא לוקח אותנו בחזרה לטופ. יש לנו יותר מדי בעיות בסגל, ולצ'לסי יש יותר מדי כסף כדי לפתור את הדברים שהיא עוד יכולה לשפר. אפילו ארסנל, שעומדת לסיים עוד עונה מעלינו כנראה, תוכל להוציא הקיץ סכומים משמעותיים. אז לא, אני לא חושב שפרגי יצחק אחרון. אין לו את הסגל כדי לצחוק אחרון.

אני לא אחד מאלה שהפכו למעריצי מוריניו האדוקים, אבל אין מה לעשות - הוא איש כדורגל מהמעלה הראשונה. ובניגוד לפרגי, הוא מצליח בשנים האחרונות שוב ושוב להוציא את המקסימום מהקבוצות שלו ולסחוט כל טיפת יכולת שיש להן.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוער זו עמדה קריטית כי היא שונה לחלוטין מכל שאר העמדות. ומה לעשות, קארול וריקארדו יעזבו בקיץ (הללויה!) ואנחנו נישאר עם שוער בוגר אחד (הווארד), והמשמעות הברורה היא כמובן שאנחנו חייבים להביא שוער בכל מקרה.

עכשיו השאלה היא מה תעשה. תקנה שוער בכיר חדש שמן הסתם יחליף את הווארד בהרכב, או תביע כל כך הרבה אמון בהווארד שתשאיר אותו שוער ראשון, ותביא לו עוד גיבוי בינוני נוסח קארול? אנחנו באמת סומכים על הווארד כל כך שאנחנו מוכנים לא להביא הקיץ מישהו שאולי יפתור לנו את הבעיה בשער?

13. Manutd21 Member

אמיר, לא יודע..
    בנושא השוער אני נוטה להסכים עם רובסון כי העמדה היא לא עד כדי כך בעייתית שכקבוצה אנחנו לא מצליחים לתפקד.. צריך לדייק ולומר שההתקפה היתה השנה הבעיה העיקרית שלנו. וזה לא שהיא לא טובה.
    היסודות שהיא נשענת עליהם כבר גמורים. אנחנו צריכים ריענון בקישור קודם כל.
    טים הווארד שוער טוב, אתה יכול להיות סמוך ובטוח שאם היינו מובילים בסוף המחצית בנוריץ' הקבוצה לא היתה שולחת את פרדיננד קדימה כמו שהיא נוטה לעשות בד"כ במצבי פיגור. במצב כזה קטנים הסיכויים שהיינו סופגים.
    גם זאת נקודה: ככל שעוברות הדקות והקבוצה לא מצליחה להבקיע היא לוחצת יותר ושולחת יותר ויותר כלים קדימה.
    בשער השני של נוריץ' שילמנו את המחיר הזה.
    רוי קין היה חסר לי מאוד בנוריץ', המנהיגות,ההשראה והמוטיבציה שהוא משרה בקבוצה.
    פיל נוויל נתן משחק לוחמני מעולה בקישור האחורי אבל יש משהו מסביב לקינו שאין לאף אחד. קינו מרביץ, קינו דוחף קדימה, קינו הוא לב,נשמה,לוחם והכל ביחד.
    אבל עם הכל, גם הוא כבר עשה את שלו. המחליפים שלו ושל גיגס- לטעמי בעדיפות ראשונה לקיץ, גם אם שחקנים יותר זולים.
    תהיו בטוחים שהצמד מליון לא יגיע לאולד טראפורד בקיץ, ואם כן- אז זה יהיה אחד מהם וכנראה גם על חשבון איכותו של השוער.
    והשוער צריך להיות איכותי, אין ספק...

14. robson Member

זה לא שאני סומך במיוחד על הווארד אבל כשאני חושב על הבררה שיש לקבוצה או שוער או קשר או שניים אני חושב
    שעם הווארד אפשר לצאת למלחמה אבל בלי שינוי דראסטי בחלק הקידמי יוניטד תמשיך להראות רע ואז זה לא כל כך ישנה
    איזה שוער גדול יש לך בשער אם לא נכבוש..
    הווארד על כל חסרונותיו לא שוער רע למרות שהוא לא מתאים לשלבים הגבוהים באירופה אבל עם יד על הלב מישהו חושב שאנחנו נאיים על התואר
    האירופי בשנה שנתיים הקרובות?..בשביל הליגה האנגלית הווארד מספיק על מנת לסיים במקום 2-4 שהם כרגע המקומות הריאליים שלנו.

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

עמדת השוער לא בעייתית נורא, אבל זה שוב לא משנה את העובדה שאנחנו צריכים שוער נוסף. זה גם לא משנה את העובדה שההנהלה הודיעה שיהיה כסף רק לשוער. לא יודע מה גורם לכם לחשוב שאם נביא שוער זול, ההנהלה הנדיבה תיתן כסף נוסף לרכש נוסף. יהיה שוער זול, יהיה שוער זול. ושם זה ייגמר. ההנהלה אמרה שוער, לא נגיד 15 מיליון ליש"ט שאפשר לקנות בו מה שרוצים.

וכיוון שכל מה שנביא הקיץ יהיה שוער, אני מעדיף להשקיע סכום סביר בשוער ברמה גבוהה ולא להסתכן שוב עם הווארד. עם כל הכבוד, הוא כבר הודח מההרכב פעם אחת בעונה שעברה, והודח מההרכב פעם אחת גם העונה. סלחו לי אם אני רוצה ללכת לקרב הבא כשיש לנו עוד שוער מבוסס ולא קארול או ריקארדו נוספים.