הדיון הרשמי של מנצ'סטר יונייטד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י King_Beckham, ‏8/6/04.

1. KirkH Member

גם אם הקשר הוא לא ישיר, וגם אם יונייטד לא בדיוק צריכה את הטובות של התיירים הקוראנים כדי למלא את אולד טראפורד - יש חשיבות מאוד גדולה לשיווק של הקבוצה בשווקים האסייאתיים. ולהביא שחקן קוראני ראשון בהיסטוריה ליונייטד זה חתיכת שיווק מן הסתם.

השוק האסייאתי מאוד חשוב כנראה, גם אם הם קונים רק זיופים. אחרת קבוצות לא היו נוסעות כל שנה למשחקי ידידות במאלזיה וטורנירי הכנה בסינגפור.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוודאי שמנסים לפרוץ לשוק הזה, אבל הנתונים מוכיחים שזה לא עובד. בשנתיים האחרונות נסעו לארה"ב אבל גם זה לא הביא למפנה משמעותי. מנסים, לא מצליחים.

אבל בין מסע משחקים לרכישת שחקן יש הבדל ענק. אני בכלל נעלב כמעט אישית בכל פעם שמישהו טוען שאנחנו קונים שחקן זה או אחר בגלל הלאום שלו. אולי קנינו את קאנטונה כדי לפרוץ לשוק הצרפתי?

3. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

דמיון פורה, הא...

4. Manutd21 Member

ברק, ג'רמיין דפו...
    מי אמר לכם שפארק יתאים לשיטת המשחק של יונייטד? לפי מה שראיתי העונה, הוא שיחק כשחקן ציר במשך רוב הזמן, נגד מילאן בסאן סירו ראיתי אותו עוצר כדורים על ה-16 ויש לו משחק נפלא עם הגב לשער. יש לי רק 2 בעיות איתו ועם זה:
    1. ואן ניסטלרוי וסאהה עושים את זה הכי טוב שאפשר, והוא לא יעשה את זה ביונייטד כל עוד הם משחקים, בטח לא כקשר אחורי.
    2. מי אמר שהוא מספיק פיזי עבור הליגה הפיזית ביותר באירופה?
    3. יונייטד זה מערכת. הוא יצטרך להיות בדיוק רוי קין, אני לא ראיתי אותו באיינדהובן משתלט על מרכז השדה, כך שברק, אני לא יודע עד כמה אתה מדייק. אני לא ראיתי ממנו איזשהו מימד הגנתי יוצא דופן. מה שבטוח- איינדהובן בטח לא הגיע רחוק בצ'מפיונס ליג רק בגללו.

לא יודע אם זה השחקן שאנחנו צריכים כרגע.
    פיגו היה השחקן הכי טוב בספרד לדעתי בעשור האחרון. כמה היום הוא יועיל?
    לא יודע, אני רק יודע שאם הוא משחק מחצית אחת הוא מסיים אותה במכונת הנשמה.

שוער?
    ברק תהיה רגוע, יגיע. אף שחקן לא הוחתם עד עכשיו אז אני לא חושב שאמורה להיות סיבה לדאגה.

ומה עם ריו?? ריו לא מדאיג אתכם??
    הפחד מזה שאולי נצטרך לשנות את כל מערך ההגנה שלנו לא מדאיג אתכם??
    קודם כל להחתים את ריו גם אם זה אומר לאשפז אותו ולהרדים אותו ולהעביר את פיני זהבי לצינוק. אח"כ שוער ואח"כ כל השאר...
    קודם כל לשמר את הקיים. אחר כך לבנות על הקיים יסודות משופרים.

נערך לאחרונה ב: ‏4/6/05
  5. barakrom Member

אני לא מודאג מריו, אבל כן מודאג מהכפפות. תזכור את המילים שלי-אם לא נביא קשר שמאלי וקשר אחורי, אנחנו בצרות. גיגסי היה חושך ברוב שלבי העונה שהסתיימה וצפוי ליעלם לחלוטין העונה. קינו סובל מירידה עצומה בפיזיות ובכושר הגופני. אני חושש מהתפרקות המרכז

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם המערכת של יונייטד משתנה כשצריך. והיא השתנתה בשביל רוי קין שכבר לא יכול לרוץ כמו בעבר, וזה חלק גדול (אם לא הכל) בעובדה שאנחנו משחקים הרבה עם שלושה קשרים במרכז. וזה בלי קשר לפארק שאני ממש לא יודע אם יכול לשחק בתפקיד שכזה.

בקשר לריו, דאגה, דאגה, אבל מה יש לעשות? אנחנו חלק מהמשא ומתן על החוזה שלו? האמת, לא מטריד אותי. יישאר - נהדר, יסרב לחתום - אנחנו לא צריכים שחקן כזה. נמכור ונביא אחר, כזה שאולי דווקא כן יודע מה המשמעות של לשחק ביונייטד.

7. Manutd21 Member

אמיר אם המערכת לא השתנתה בשביל ווין רוני היא בטח לא תשתנה עבור פארק.
    רק בשביל הסכום שרוני עלה לנו היינו צריכים כבר העונה לשנות את המערך ההתקפי שלנו כדי שרוני יתמוך ברוד וסאהה. אם לא הפציעות של סאהה, אני לא רואה למה לא לפחות לנסות גם את זה.
    אם מילאן משחקת עם קאקא מאחורי שבה וקרספו ועם גאטוסו וסיידורף בצדדים ופירלו באמצע, למה שאנחנו לא נוכל לעשות את אותו הדבר עם השחקנים שלנו?
    הרי אחד לאחד גם אם אנחנו פחות טובים מהם זה לא בהרבה וגם פרגי הוכיח העונה כי הוא גמיש מבחינת המערך שהוא מעלה למגרש. בקיצור, אם ניסינו 4-3-3 היינו בשקט יכולים לנסות גם את זה אם לא הפציעות של סאהה. עם אלן סמית' זה גם אפשרי אבל הוא לא ממש סקורר.

8. KirkH Member

זו בדיוק הבעיה של חלק מאוהדי יונייטד, הם לא הסתכלו על הקבוצה בזמן האחרון ולא הפנימו את השינויים שהתחוללו...

יונייטד מערכת? יונייטד צריכה שחקן תואם רוי קין ב-100%?!? מי קבעי? על סמך מה?

אם יש משהו שפרגוסון כן הוכיח העונה זה שהוא יצא מקיבעונות עבר שלו ונפתח לשיטות ומערכים חדשים. יונייטד העונה התאימה את עצמה לכל כך הרבה אילוצים (ואקום על קו שמאל, קשרים אחוריים שלא מסוגלים להשלים פס על 4 מטר, קשר אחורי שהפה שלו רץ יותר מזוג הרגלים שלו, שילוב חלוצים שעושים בדיוק את אותה עבודה ולא מסוגלים לשים את הכדור ברשת...)

עם כל הכבוד למנהיגות של רוי קין, להביא במקומו שחקן רעב שמסוגל לרדוף אחרי שחקנים כמו למפארד וג'רארד זו ברכה ליונייטד, בכל הרכב ובכל קונסטלציה. להביא שחקן שלצד תכונות הגנתיות גם יכול להרשות לעצמו לתמוך בהתקפה בלי לעשות חשבון של צריכת חמצן בדרך חזרה להגנה ישדרג את רמת האינטנסיביות של יונייטד - וזה בכלל לא משנה אם לבחור קוראים פארק, מייקל אסאיין או מיכאל באלאק.

לגבי פיגו, לדעתי שוב מדובר באיזשהו קיבעון של יונייטד או יותר נכון של האוהדים שלה.
    יונייטד לא מפזרת הקיץ כסף. זה פחות או יותר ברמת עובדה. זה לא משנה אם זה בגלל גלייזר / חוסר יכולת להתמודד כלכלית מול צ'לסי / חוסר הצלחה בעונות האחרונות / או כל סיבה אחרת. יש סכום כסף מסויים ועם זה צריך לעשות את המקסימום.
    זה שיש הרבה יותר מעמדה אחת בה יונייטד צריכה חיזוק זה נכון. אבל במצב הנתון יש צורך לעשות סדרי עדיפויות. אי אפשר להביא שלושה או ארבעה שחקנים גדולים ומובילים באירופה מהסיבה הפשוטה שאין מספיק מזומנים.
    יונייטד תהיה חייבת לעשות פשרות. לדעתי, לואיס פיגו היא פשרה נהדרת. גם בעוד 5 שנים לואיס פיגו יהיה שחקן כנף יותר טוב מפלטצ'ר, קלברסון, פורטצ'ן, פיל נוויל או כל שחקן אחר שיונייטד נאלצה לדחוף לאגף העונה כדי לסתום חורים.
    גם אם פיגו צריך מסכת חמצן אחרי 45 דקות של כדורגל - את הארבעה ספרינטים באגף ושתי ההגבהות שהוא מסוגל לתת, יונייטד צריכה לקחת בשלוש ידיים. טכניקה, בעיטה וראיית משחק הם דברים שלא שוכחים ומזה לא חסר לפיגו. כשחקן רוטציה שייתן לגיגס לשבת בנחת על הספסל, הוא בהחלט שווה את המשכורת המנופחת שהוא מן הסתם יקבל.

9. THE STRETFORD END Member

קירק
    "אם יש משהו שפרגוסון כן הוכיח העונה זה שהוא יצא מקיבעונות עבר שלו ונפתח לשיטות ומערכים חדשים"

פרגוסון שינה את התפיסה העיקרית שלו ה 4-4-2 לאחר ההדחה ע'י ריאל מדריד ב 2000 ולא רק בעונה האחרונה.
    בהחלט צריכים דם צעיר יותר,רענן יותר וגם רעב יותר בקישור לא על חשבון אלא לצד רוי קין,ברוטציה עם רוי קין ושילמד מרוי קין.

"יונייטד לא מפזרת הקיץ כסף. זה פחות או יותר ברמת עובדה. זה לא משנה אם זה בגלל גלייזר / חוסר יכולת להתמודד כלכלית מול צ'לסי / חוסר הצלחה בעונות האחרונות / או כל סיבה אחרת. יש סכום כסף מסויים ועם זה צריך לעשות את המקסימום."

רק רגע,בסך הכל עברו שבועיים מסוף העונה,פרגוסון נמצא בחופשה,הוא יחזור וגם הת'כלס יגיע,
    בעיתונים כרגיל יש דיבורים על אלף ואחת שחקנים כמו בכל קיץ,הסאן עשה כותרות 3 ימים על כך שואן ניסטלרוי אמר לפרגוסון כי הוא רוצה לעזוב ולאחר ששוב הוא הכחיש זאת הסאן החליט על רכש חדש של יונייטד רובינסון מספרס,לא צריך להתרגש מזה או מאי קנייה עד עתה של שחקנים.

חוסר הצלחה בעונות האחרונות???מאז 98 עונה ראשונה ללא תואר אז על איזה עונות אחרונות אתה בדיוק מדבר?אולי כתבת על יונייטד וחשבת על צ'לסי?

פיגו,לא תודה ואין קשר לקיבעון של אוהדים ויונייטד לא קבוצה של פשרות למרות חוסר הבהירות של מה יקרה בעתיד,פיגו משחק על צד ימין,בשביל זה יש את רונאלדו,סולשיאר(רק שלא יפצע)פלטשר(עדיף במרכז)רוניי לעת צרה.
    אני לא צריך/רוצה שחקן שנמצא הרבה מעבר לשיא שיגיע על מנת לעשות קופון ולהעביר עוד עונה או שתיים ולרשום ברזומה שלו גם ששיחק ביונייטד.

גלייזר,אני עדיין מחכה למוצא פיו אז נהיה חכמים יותר.

"גם אם פיגו צריך מסכת חמצן אחרי 45 דקות של כדורגל - את הארבעה ספרינטים באגף ושתי ההגבהות שהוא מסוגל לתת"

שוב כתבת על יונייטד וחשבת על צ'לסי,שם רגילים לתת משכורות ענק לשכירי חרב.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפעמים העונה שיחקנו עם שני חלוצים (רוני ורוד), לפעמים רוני שיחק כחלוץ בודד, לפעמים רוני שיחק באגף. גם רוני שינה עמדות וגם המערכת השתנתה.

וכמו שאמרתי ולא טרחת להגיב, כבר *שינינו* את המערכת, בשביל רוי קין. וזה לא קשור לעובדה שאני לא רואה בכלל את פארק כמחליף לרוי קין. אני לא מכיר אותו מי יודע מה אבל הוא לא שחקן עם אוריינטציה התקפית בכלל? אני מאמין שכן...

אגב, סטרטפורד, פרגוסון דווקא ויתר על ה4-4-2 שנה אחרי ריאל, אחרי שבאיירן די עשתה מאיתנו צחוק. אבל גם הוא הודה לאחרונה שהעובדה שהרגליים של רוי קין זה לא מה שהיה פעם היווה חלק מזה. פעם קין באמת היה כמו שני שחקנים על המגרש, עכשיו הוא לא יכול.

כך או כך, אני מעריך שיהיה רכש הקיץ כי גלייזר צריך קבוצה מצליחה יותר. לא יוצאו סכומי ענק אבל יובאו 2-3 שחקנים.

וקירק צודק בלי להיות צודק. יונייטד לא צריכה לחפש תואם רוי קין כי אין כמעט דבר כזה. הדבר היחיד שאני רואה בעולם הכדורגל שדומה זה ג'רארד, והוא לא יבוא.

והוא כן צודק לגבי פיגו. אם אנחנו יכולים להביא קיצוני צעיר, מה טוב. אבל אם הבחירה היא בין מה שכבר יש לנו לפיגו שיכול לתרום שנתיים טובות, אז למה לא?

בקשר למערך של מילאן, אם אנחנו נשחק כך ידרסו אותנו. השחקנים שיש לנו במרכז השדה הם או מעבר משיא (קין), או כאלה שיכולים לזרום על המשחק אבל לא להשתלט עליו (סקולס), או צעירים שעדיין לא יכולים לשלוט במשחק (פלטשר) או סתם בינוניים (נוויל, פורצ'ן).

11. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטרטפורד, פיגו שיחק לא מעט באגף שמאל גם בתקופה שלו בבארסה, הוא שחקן שממילא מרבה להחליף אגפים ודווקא כשהוא ורונאלדו יהיו בהתקפה, אני רואה אותם משגעים לא מעט הגנות.

12. THE STRETFORD END Member

אמיר ע
    "אגב, סטרטפורד, פרגוסון דווקא ויתר על ה4-4-2 שנה אחרי ריאל, אחרי שבאיירן די עשתה מאיתנו צחוק"

בערך מה שכתבתי:פרגוסון שינה את התפיסה העיקרית שלו ה 4-4-2 לאחר ההדחה ע'י ריאל מדריד ב 2000 ולא רק בעונה האחרונה.

4-5-1 בעיקר באירופה ולצערי יותר מדי פעמים גם בליגה.
    באיירן לא עשתה צחוק מאיתנו,במשחק הראשון דווקא היינו יותר טובים וספגנו שער דקה 87(הייתי במשחק),במשחק השני(ערב יום השואה,איזה יום מעצבן להפסיד לגרמנים)זו כבר היתה אופרה אחרת,בכל אופן פרגוסון הודה כי ראה דברים אחרת לאחר ההדחה מול ריאל שבו אמצע המגרש היה פרוץ לחלוטין בעיקר כשיונייטד ניסתה להשיג שוויון לאחר השער העצמי של רוי קין בכל מחיר ושילמה על כך במתפרצות.

"יונייטד לא צריכה לחפש תואם רוי קין כי אין כמעט דבר כזה. הדבר היחיד שאני רואה בעולם הכדורגל שדומה זה ג'רארד, והוא לא יבוא"

יחד עם גרארד יש גם את לאמפארד וגם הוא לא יבוא.

ולא מסכים לגבי פיגו,לא חושב שהוא מסוגל להביא כזה שינוי(מבורך)או תרומה שיכולה להחזיר את יונייטד לדבר חזק יותר,אני אישית מאוד מקווה שהוא לא יגיע.

Hotspur
    "פיגו שיחק לא מעט באגף שמאל גם בתקופה שלו בבארסה"

בדיוק,בבארסה,כמה זמן עבר מאז?יותר מדי זמן.
    צד שמאל יש את גיגס,רונאלדו,רוניי,מי יודע אולי הקוריאני,
    לא קונים עסק ראשון שמוצע למכירה רק בגלל שהוא למכירה,בוודאי לא עסק ישן שכבר הרבה זמן לא מייצר הכנסה מספקת.

13. Rudess Member

לטעמי פיגו רק יכול להוסיף למנצ'סטר יונייטד, כמו שקירק אמר, יש לו עוד הרבה מה לתת.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטרטפורד - יכול להיות לגבי באיירן, כך אני זוכר את זה בכל מקרה. אבל אולי אתה צודק. במשחק השני נדרסנו, בראשון אולי שלטנו אבל לא ממש יצרנו הרבה.

בקשר לפיגו, אני לא מתלהב, אבל אני מעדיף שלאופציות שלנו באגף יקראו גיגס, רונאלדו ופיגו ולא גיגס, רונאלדו ופורצ'ן/פלטשר. בחוזה לשנה-שנתיים הוא עדיין יכול לעשות כמה דברים מבריקים שפורצ'ן ופלטשר לא יכולים וזה יכול לעשות את ההבדל שיביא עוד כמה נקודות ליגה כשאנחנו מתקשים או סובלים מפציעות.

15. Manutd21 Member

הבעיה שאם מחפשים קשר עם אוריינטציה התקפית שיחליף את רוי קין- הדבר עלול ליצור בעיות קשות דווקא להגנה שלנו. וזה עלול להיות לנו לרועץ.
    אני כבר מתחיל לחשוב שלא נמצא לעולם כבר קשר אחורי שיהיה טוב יותר מפיל נוויל, ואם ככה, והוא הקשר האחורי שעובד הכי טוב בקבוצה מלבד רוי קין, אז גם כשחקן 11 לא הייתי שולל אותו, עד כמה מפתיע שישמע הדבר,לאחר הפרישה של קינו (ככל הנראה בקיץ הבא)
    אמיר/קירק/סטרטפורד- לי יש התחושה שפרגי לא יוותר על הקינו שלו. את קינו יחליף שחקן עם אוריינטציה הגנתית ונטיה לעמוד על קו החצי ובינו לבין הרחבה שלנו. פרגי התרגל לזה, זה הבלם החמישי שלו. לחשוב על שני שחקני כנף, על פול סקולס, ארבעה חלוצים וגם על שחקנים כמו קלברסון,פורצ'ן וכו' בעלי אוריינטציה התקפית- זה עלול גם להפחיד את פרגי שמא ארבעה שחקני הגנה+ שוער לא יצליחו לכסות את החלל ההגנתי שמותירים אחריהם 6 שחקני התקפה רעבים לכדור ולכיבוש שערים.

להערכתי, בהנחה ושחקנים כמו מאלודה/אסיין או דומים להם ברעב שלהם לכדור ובגילם הצעיר לא יגיעו לאולד טראפורד, יווצר מצב שאנחנו נאלץ להסתמך על שחקנים כמו פיגו,גיגס,פלטשר,קלברסון ופיל נוויל עונה נוספת.
    לא שיש לי בעיה עם זה, אחרי הכל אני חושב שמה שהפיל אותנו חזק העונה זה הפציעות ולא ראיין גיגס או רוי קין.

אמיר, אני אחיה טוב אם פיל נוויל יתחלק עם רוי קין ופלטשר בדקות המשחק בעונה הקרובה.
    להערכתי יותר קריטי יהיה להשקיע בקיצוני ובשוער.
    כמובן שקשר אחורי איכותי וצעיר יתקבל בברכה כתחליף ארוך טווח לקין, אבל אם זה לא יקרה נראה לי שפלטשר ונויל, בנוסף לפורצ'ן, יעשו כבר את העבודה.

ומה קורה באגף שמאל שלנו?
    מי יעזוב ראשון, סילבסט או ג'ון אושה? מה דעתכם?
    לדעתי סילבסט ילך ראשון, אולי כבר הקיץ. האגף הזה, עם היינצה וביחד עם פורצ'ן וספקטור (וסילבסט ואושה), סובל מעודף של שחקנים. בדומה לסיטואציה שנוצרה עם פורלאן וכמות החלוצים בקיץ האחרון, אני חושב שיהיה כנראה שחקן שייאלץ לעזוב..