הדיון הרשמי של מנצ'סטר יונייטד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י King_Beckham, ‏8/6/04.

1. eastlands Member

פיגו ברפש !!! ואז כל הצוללנים בעולם הכדורגל בקבוצה אחת , ובמיוחד עכשיו אחרי השיא שלו פיגו הוא גדול הצוללנים בעולם אחרי הסוס ,חוץ מצלילות פיגו הוא הבכיין הגדול ביותר בספרד ,30 דקות במשחק הוא בוכה לשופט ובשאר הזמן שהוא על הרגליים לפני הצלילות , הוא כל הזמן עם פרצופים של כאבים ומסכנות .פיגו הטוב נעלם בערך לפני שנתיים וכל שנותר ממנו הוא ללמד את אחיו הפורטוגזים אך ליפול באומנות , אגב גם ביורו האחרון סקולרי קלט את הבכיינות וחוסר התרומה שלו ושלח אותו לספסל .

2. KirkH Member

זה כן קיבעון ואתה מוכיח את זה בדברים שלך. תזכיר לי מתי הייתה הפעם האחרונה בה יונייטד הייתה צריכה לשדרג כל כך הרבה עמדות בקיץ אחד? תזכיר לי מתי שינוי כל כך גדול במערכת הגיע אחרי עונה בה יונייטד הוציאה יותר מ-40 מיליון פאונד...
    מה זה לא קבוצה של פשרות? גם אם אתה נורא רוצה, יונייטד לא מסוגלת היום להביא שלושה שחקנים מובילים בעולם לעמדות המדוברות (שוער, קשר במרכז ושחקן כנף). אז מה לעשות, פשרות יהיו הקיץ.

יונייטד גם אם אתה נורא רוצה, וגם אם אתה נורא בונה על גלייזר - לא תוציא הקיץ סכומי עתק.
    שוער זה עסק שעושה רושם של השקעה בסדר גודל של 4-6 מיליון פאונד. קשר במרכז המגרש לפי השמות שעולים כרגע - נע לכיוון של 10 מיליון פאונד. מה לעשות, אני, ואולי זה רק אני, לא חושב שיונייטד תוכל בקיץ הקרוב להיכנס גם להשקעה נוספת ולהוציא עוד 5-6 מיליון פאונד על שחקן כנף.

לגבי פיגו ספציפית:
    אחלה, וכשרונאלדו משחק בשמאל, מי בימין? קלברסון? או בליון?!?
    בעיקר היות ורונאלדו כן הוכיח שהוא מסוגל לתת תפוקה הולמת בשמאל יונייטד יכולה להיות רגועה כשהיא מביאה שחקן כמו פיגו. פיגו וגיגס יתחלקו בדקות - שנייהם ירוויחו מירידת העומס על הגב שלהם ויוכלו לתת תפוקה ראוייה.

"עסק ישן שכבר הרבה זמן לא מייצר הכנסה מספקת" - רק לי זה מזכיר את טדי שרינגהאם בעונה שלפני הטראבל?

3. THE STRETFORD END Member

KirkH
    "מה זה לא קבוצה של פשרות? גם אם אתה נורא רוצה, יונייטד לא מסוגלת היום להביא שלושה שחקנים מובילים בעולם לעמדות המדוברות (שוער, קשר במרכז ושחקן כנף)"

מה זה לא מסוגלת?מאיפה הקביעה החד משמעית הזו?אם בעוד חודש יגיעו 3 שחקנים בעמדות הללו(ושוער בטוח יגיע עכשיו כשקארול שוחרר)מה תגיד אז?הכל נזיל בכדורגל!
    השידרוגים הם דעה לכאן או לכאן השאלה היא איך פרגוסון רואה את הדברים.

"יונייטד גם אם אתה נורא רוצה, וגם אם אתה נורא בונה על גלייזר - לא תוציא הקיץ סכומי עתק"

אני ממש לא בונה על גלייזר והלוואי שאני טועה .

""עסק ישן שכבר הרבה זמן לא מייצר הכנסה מספקת" - רק לי זה מזכיר את טדי שרינגהאם בעונה שלפני הטראבל?"

לטדי בוי מעולם לא היו לי טענות גם בעונת 98 שבחצי הראשון של אותה עונה היה ענק ולאחר מכן נחלש יחד עם שאר הקבוצה בעיקר בגלל שסבלה מפציעות לשחקני מפתח.
    שרינגהאם בניגוד לפיגו רק השביח ומשביח עם השנים!

אמיר ע
    " יכול להיות לגבי באיירן, כך אני זוכר את זה בכל מקרה. אבל אולי אתה צודק. במשחק השני נדרסנו, בראשון אולי שלטנו אבל לא ממש יצרנו הרבה"

כך היה,שלטנו במשחק הראשון בלי הרבה הזדמנויות(לקול היה פה ושם)ושער מעצבן בסיום ובמשחק השני
    באיירן ניצחו בגדול למרות שער מצמק יפה של גיגס.

4. KirkH Member

להיפך, מה שאני אומר הוא שבגלל שיונייטד חייבת להביא את אותם שלושה שחקנים - היא בהכרח תהיה חייבת להתפשר ולהביא שחקנים שבעונה בה היו צריכים להחליף רק שחקן הרכב אחד לא היו מגיעים.

אני אומר שבגלל שיונייטד זקוקה לאותם שינויים בשער ובמרכז המגרש, את הפשרה הם יעשו בעמדת הכנף, אם זה פיגו או אם זה שחקן אחר, זול יחסית. אם יונייטד הייתה מגיעה לקיץ הזה עם צורך בשחקן הרכב חדש אחד בלבד, אז אפשר היה להגיד שיונייטד לא צריכה להתפשר ויכולה לשים דגש על שחקן אחד. זו הכוונה שלי בפשרה.

5. THE STRETFORD END Member

אסור ליונייטד להתפשר בנושא האיכות של השחקן ולא משנה באיזו עמדה,
    אם מביאים שחקן צעיר אזי זה לעתיד הרחוק ולא למיידי ומיידי זה מה שיונייטד צריכה עכשיו,שחקן בשל מכל הבחינות.
    פרגי החל בבנייה של קבוצה חדשה וצעירה יותר ואני מאוד מקווה שלא ישנה את דעתו בנושא לכן פיגו גם לא בגיל המתאים,
    כן הוא טוב,כן הוא מנוסה אבל בגיל שלו וסגנון המשחק לו הוא מורגל פתאום להגיע לאנגליה לקצב ולסגנון חדש ולתרום מיידית כמו שיונייטד צריכה?לא נראה לי,
    וגם לדעתי לא מסוגל להזיז את גיגס או רוניי או רונאלדו מצד שמאל או רונאלדו מצד ימין וממש לא חושב שפיגו כשאין לו עוד הרבה שנים יסכים להיות כינור שני או שלישי גם לא ביונייטד.

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/05
  6. robson Member

סטרטפורד ידידי, אף אחד לא יודע כמה כסף יוקצה הקיץ לרכש מלבד לשוער אם יוקצה בכלל לכן האופציה של פיגו יכולה להיות פתרון זמני עם הדגש על זמני יעיל.
    נכון הוא מעבר לשיאו, נכון יהיה לו קשה להסתגל לסגנון המשחק באנגליה אבל עדיין הכשרון והניסיון שלו שווים הרבה ואני חושב שהוא כן יסכים להכנס לרוטציה עם גיגס ורונלדו...כל זאת כמובן אם בכלל פרגי רוצה אותו מכיוון שעד עכשיו שמענו רק על רצון של פיגו לשחק ביוניטד ולא להיפך..

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

היו דיבורים שקיירוש דוחף את פרגי להחתים את פיגו.

בראיון היום הוא אמר:

Queiroz added that age would not be an impediment to signing Real Madrid winger Luis Figo but he refused to say if the club has its sights set on the 32-year-old.

"I don't want to speculate about that. The decisions we make are not made according to ages, but according to the interests of the team. As far as I know Figo is at Real Madrid," the Portuguese assistant manager said.

שזה רחוק מלפסול את הרעיון כמו שהוא יכול היה לעשות.

8. MUFC - 1878 Member

פיגו לא פתרון טובף פתרון זמני עד ינואר מקסימום אחר כך יגמר לו האוויר, בלי קשר לזה שאני שונא אותו אים הוא היה יכול לתרום- כיף.

אסיין אופציה טובה אבל כמו שניראה לי סטרטפורד אמר פה אין מה לדבר כרגע כול עוד פרגי בחופשה.

תזכרו דבר אחר...
    others may rise and others may fall but great
    man united stay geatst of all

9. THE STRETFORD END Member

קירוש מצד אחד:
    "I don't want to speculate about that. The decisions we make are not made according to ages, but according to the interests of the team. As far as I know Figo is at Real Madrid"

וקירוש מצד שני:
    "Manchester United is building an entire project around Ronaldo. Around him, striker Wayne Rooney and the younger players"

אז שיחליט לפי מה המועדון הולך,לפי הצערת הקבוצה ובנייה סביב הצעירים או שגיל לא משחק תפקיד.

אני בכוונה קטנוני אבל שוב קשה לי לראות את פיגו ממשיך להיות שחקן ספסל כמו בריאל בעונה האחרונה(ותודה לבקהאם על כך),הוא גם לא שחקן רעב שצריך להוכיח את עצמו,עד כמה הוא יכול לשפר את הצדדים של יונייטד גם כן יש לי ספק לכן רוצה מישהו חדש,טרי,רענן,רעב ועם פחות אגו.

הדיבורים של קירוש בהחלט מדאיגים אותי שבסופו של דבר הוא ינחת אצלנו.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בעד הצערת הקבוצה אבל אני נגד הליכה לכיוון אחד עם הראש בקיר בלי לפזול ימינה ושמאלה.

כמו שכבר אמרתי, אנחנו צריכים עוד אופציה איכותית באגפים, כי פלטשר ופורצ'ן זה ממש לא זה. אבל אם אין לנו את האפשרות למצוא פיתרון צעיר, כי אין לנו כסף להוציא על זה או כי אנחנו לא מוצאים משהו מתאים, פיגו זה בהחלט פיתרון הגיוני.

אי אפשר לחשוב תמיד לטווח ארוך ולפעמים צריכים למצוא פיתרון קצר טווח כשמדובר בבעיה משמעותית אצלנו כמו היצירתיות.

11. THE STRETFORD END Member

אין לי בעיה עם פיתרון זמני אבל שוב עד כמה פיגו יסכים להיות כינור שני?עד כמה יוכל לתרום בליגה הקשוחה ביותר והמהירה ביותר בפרקי הזמן שיקבל?יותר מדי סימני שאלות לגביו,
    אפשר למצוא שחקנים אחרים יצירתים בכנפיים,צעירים יותר,רעבים יותר ובמשכורת נמוכה יותר.
    סקוט פארקר מצ'לסי למשל,אני יודע שהוא יעלה כסף(שיש או אין לנו)אבל הרבה פחות ממה שאולי חושבים בתחילה בגלל שאיבד הרבה מהמניות שלו מאז שהגיע לצ'לסי(לא באשמתו),צעיר,סופר רעב,טכני,יצירתי,אני מחזיק ממנו,יכול לשחק גם במרכז וגם בימין.

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/05
  12. KirkH Member

מסכים לכל המחמאות - רק שהוא לא מסוגל לשחק באגף...
    קיבל מספיק צ'אנסים להוכיח את עצמו כשחקן כנף ולמעט משחק או שניים היה בינוני ומטה. כקשר במרכז השדה הוא אמור להיות מצויין. ככה שגם אם הוא מגיע ליונייטד (ואני מקווה מאוד שזה לא יקרה) שאלת פיגו עדיין תרחף באוויר.

13. KirkH Member

פשרות כבר אמרנו???

אדווין ואן דר סאר על סף סיכום במנצ'סטר יונייטד.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיכם, ונשאר רק הבדיקה. אבל אם להיות הוגן זו פשרה של היעדר הרבה שוערים טובים בעולם ולא של כסף. רובינסון היה יכול לעלות פי 5 אבל הוא באמת שוער יותר טוב?

15. THE STRETFORD END Member

אין ספק שזו הפתעה אבל רחוק מלהיות פשרה!

דברים שכתבתי בסיכום העונה ב 23/5:
    "הווארד איכזב אותי עוד יותר,לאחר עונת התאקלמות שברובה היה מצויין ציפיתי שיעלה דרגה אך לצערי הוא חזר אחורה.
    מה יהיה בעתיד?להאוורד עוד יש סיכוי להצליח אבל חשוב להביא שוער מנוסה וטוב שהאוורד ילמד ממנו בשנים הקרובות,אין צורך למהר איתו כי שוערים מגיעים לשיא שלהם דווקא בשנים מאוחרות יותר"

ובכן ואן דר סאר שפרגוסון רצה אותו כבר לפני כמה שנים יגיע כנראה לשנתיים,שנתיים שהאוורד ילמד ממנו הרבה,
    שוער טוב,שוער יציב,מנוסה ברמות מפחידות,לאחר כמה עונות חסרות בשר בפולהאם אני בטוח שיתעורר לחיים עם האתגר לשחק ביונייטד,כבר כמה שנים טובות שלא טעם הצלחה והוא רעב,
    כבר לא משחק בנבחרת הולנד אז כמו שפרגי אוהב הוא לא יטוס לכל מיני משחקי ידידות טיפשים בינלאומיים,

חשבתי על ניימי,חשבתי על גיבן,הייתי בהלם בדקה הראשונה אבל כשחושבים על זה בהחלט הפתעה לטובה.