גם בגיל 34 ואן דר סאר אחד השוערים הטובים בפרימיירשיפ, בטח יותר טוב מלהמן הליצן. הוא אחד השוערים היחידים בעולם שמשלבים גובה וגמישות חתולית. פחות או יותר שולט בכדורי הגובה, שוט סטופר מעל לממוצע, וכמובן שיש לו ערימות של ניסיון. הוא יעשה את העבודה ביונייטד, בוודאי שיותר מקארול. לפני שנתיים (או שלוש שנים, אם אתם כבר סופרים את העונה החדשה כבר מעכשיו), בעונת הבלהות של ג'אן טיגנה, ואן דר סאר היה הסיבה היחידה שפולהאם נשארה בליגה, זכור לי משחק פשוט על אנושי שלו נגדנו. שוער זה לא שחקן שדה, לא צריך להבהל מקידומת ה30 בגיל. להפך, זו התקופה הכי בשלה שלהם בקריירה. נייג'ל מרטין הוכיח את זה העונה, דייויד סימאן ופיטר שמייכל הוכיחו את זה במשך שנים.
אפשר בסכום לא גבוה בהרבה להשיג כמה מהשוערים המוכשרים בעולם. נכון, הסיכון הברור שם, אבל שוב - מנצ'סטר לא צריכה להתפשר על שוער סביר פלוס אם היא רוצה לחזור לזכות בתארים. בטח לא כל זמן שצ'לסי מחזיקה בשני השוערים הטובים בליגה.
יש לנו כבר שוער מהמוכשרים בעולם, אבל הבעיה היא שהכישרון לבד לא מספיק. בקשר לצ'לסי, בסופו של דבר לא השוערים היו הגורם לפער הגדול בין הקבוצות בעונה שעברה. קארול והווארד, על כל עוולותיהם, לא עלו לנו בהרבה נקודות ליגה. ותראה מי זכתה בליגת האלופות - ליברפול, עם דודק. כמו שכבר אמרתי, אני לא משתגע מוואן דר סאר, אבל זו רכישה שהיא בסדר גמור. אם הוא יפסיק את הטרנד של השוערים שלנו לחלק שערים מתנה במשחקים קריטיים שבהם כל גול משמעותי במיוחד (בקיצור, ליגת האלופות), דיינו.
פי איזה כשרון יש לרוסי הזה... יופי של שטיקים וטריקים עם הכדור, ויפה לראות שהוא גם יודע לשלב את זה עם משחק מעט יותר פרקטי, תראו איזה גולים מגוונים הוא כבש שם מול המילואים של צ'רלטון. אני מניח שיקחו עוד איזה שנתיים לפחות עד שהוא יגיע למצב של שחקן רוטציה ביונייטד, אבל העתיד בהחלט ורוד עבורו.
כן רוסי בהחלט מוכשר. אבל הריסרב זו ליגה למקומות עבודה, תסכימו איתי. רוסי צריך להיות בסגל של הקבוצה הראשונה אבל גם זו נקודה לקיץ. אמיר, דייויד בליון- מה הלאה? האם הוא ימשיך לתפוס את מקומו כחלוץ החמישי לפני רוסי הצעיר? מה יצא ליונייטד ממנו לטווח הארוך? ואחרי שנפתרה סאגת ואן דר סאר (וכנראה גם סאגת ואן ניסטלרוי, שישאר ביונייטד אם ואן דר סאר הגיע סופית, כצפוי), מה יהיה עם הקישור שלנו? מה זז בשוק הקשרים הקיץ? אסיין לא יעזוב את ליון, ואם יעזוב זה ככל הנראה יהיה לצ'לסי רגיירו כבר לא יגיע ברוך השם יש אופציות כמאלודה,פיגו, פארק ולא הרבה מעבר.. התקציב דל, פרגי כנראה מנסה לחלק אותו כל בין כלהעמדות הדורשות חיזוק. מנגד, יש לנו שחקנים בקבוצה שלא ברור מה מעמדם, מדובר בעיקר בשחקני ספסל- בליון,מילר,קלברסון,פיל נוויל, ג'ון אושה/סילבסט שלא ברור איך יתפקד הצמד בלחץ עם היינצה ו-ווס בראון.. אני בכוונה טוען שמעמדם לא ברור כי אנחנו עוד עלולים למצוא את עצמנו ממשיכים עם אותם שחקנים בעונה הבאה. שאלת השאלות: מה פרגי מתכנן? האם יהיה פה רכש חדש במקום שחקנים קיימים? האם הרכש יתווסף לסגל הקיים? והאם בכלל פרגי יתחיל לשחרר שחקנים ולתת לצעירים במה?
אני מקווה שבליון, קלברסון ומילר - שחקנים שבוודאות לא יכולים לתפוס מקום בהרכב אלא אם יש מכת פציעות גדולה - לא יהיו ביונייטד בעונה הבאה. במקרה של בליון (בלבד) אפשר גם להתפשר על השאלה כי אולי יש בו משהו שצריך שפשוף. השניים האחרים פשוט לא כאלה צעירים ובגיל הזה הם כבר לא צריכים לחפש השאלה בתקוה שאולי מתישהו הם יהיו מספיק טובים ליונייטד. אלה שלושת המרכזיים לדעתי שממלאים את הסגל בלי לתרום כמעט דבר, אבל תוך שהם חוסמים כישרונות צעירים. לפי הדיווחים היום באנגליה, דייויד גיל נמצא בהולנד שם, מלבד לסגור את נושא ואן דר סאר, הוא גם שוחח עם הנציגים של פארק וייפגש עם איינדהובן. בסך הכל אם אנחנו סוגרים על שוער ופארק עבור 5-6 מיליון ליש"ט, זה משאיר אותנו לפי הערכות עם עוד 14-20 מיליון לקשר מרכזי. אני לא רואה אותנו מביאים יותר משלושה שחקנים הקיץ בסה"כ. אסיין עוד עשוי להיות אופציה, למרות שהעובדה שלא נראה שהגשנו הצעה אמיתית מחלישה את הסיכוי.
ומה הפרסום הזה בנושא דייויד וילה מסארגוסה? האם אמת בו אמיר? http://skysports.planetfootball.com/list.a...nel=Premiership
http://www.manutd.com/news/fullstory.sps?i...icategoryid=120 יונייטד רוצה את ליגת הארלופות עונה הבאה בכדי לבסס את עצמה באחד המועדונים בכול הזמנים
מצויין ואני רוצה קוואדרופל כדי שנהיה המועדון המפואר ביותר בעולם בכל הזמנים. אתה שוכח שהקיץ בקושי החל עבורנו ושהספקנו רק להחתים שוער. בשביל לדבר על גמר ליגת האלופות דבר איתי קודם על רכש איכותי בקישור. תודה.
קירק, באמת, כמה הוא יכול לחרוג מה-5-6, בינינו? זה לא שקלברסון ,שבזמנו עלה 7, היה פחות טוב ממנו על הנייר. גם העובדה שאיינדהובן הצליחה בליגת האלופות לא יכולה להעלות את הערך שלו לסטנדרטים של מעל 10 מיליון פאונד. צריכים גם להיות ריאליים.. MUFC - 1878 עזוב מה אומרים שם, אני אומר לך שאנחנו צריכים הרבה מזל ורכש טוב. אתה מדבר על סגל שבעונה החולפת זכה בכלום תארים ועונה לפני כן בגביע האנגלי. מה שאומרים באתר הרשמי טוב ויפה, במצב הנוכחי ועם הסגל הנוכחי מי שבונה על ליגת האלופות כנראה שצריך לבצע אנליזה מעמיקה יותר לתפיסתו את הכדורגל.
להיות ריאלים זה אחלה. אבל בוא בעת גם מציאותיים. אם הבנתי נכון, אמיר דיבר על החתמה של פארק + ואן דר סאר תמורת 5-6 מיליון פאונד. ואן דר סאר מהווה 2-3 מיליון מהמשוואה הזו באופן ודאי. אם למישהו יש אשליות שסדרי הגודל של המחיר של פארק הם זהים - שיתעורר.
אני לא אומר שאני מסכים איתם אני הבאתי כולה ידיעה. עכשיו ליהיות קצת יותר אופטימים שמתי לב ניראה לי אני האוהד יונייטד האופטימי היחידי פה אז אתם אולי ריאלים ואני בסרט אבל עדיין מעט אמונה בסר שהביא אותנו עד לפה. אז כן אני מאמין שעונה הבאה ניכשל בליגה (הרי מקום 3-4 זה כישלון) אבל נצליח באירופה. והצלחה באירופה זה לא חצי גמר ולא גמר זה רק זכייה.אולי אני חיי בסרט אבל תנו להאמין http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx