הדיון הרשמי של מנצ'סטר יונייטד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י King_Beckham, ‏8/6/04.

1. THE STRETFORD END Member

רובסון שכחת את ווס בראון שחוזר מפציעה

2. I M M O R T A L Member

אל תגיד לי שאתה בונה על וס בראון

3. THE STRETFORD END Member

אני לא בונה כלום,בשביל זה יש את פרגוסון והוא יודע את העבודה טוב יותר מכולם!

4. robson Member

מה רע בווס בראון?...הוא בלם לא רע בכלל....
    לקראת סוף העונה שעברה הוא כבר חזר לעצמו ושיחק לא רע בכלל.
    אני חושב שפרגוסון מייעד את ריו וסילבסטרה להיות הבלמים בהרכב הראשון, אבל כמו שסטרטפורד אמר
    פרגוסון מחליט ולא אני....

5. I M M O R T A L Member

אה, חשבתי שאתם מחליטים.......
    אישית, כל פעם שאני שומע את השם ווס בראון, אני נזכר בטעויות שלו נגד לה-קורוניה(לא שוכחים כזה דבר) וגם היה לו חלק נכבד בכמה הפסדים של יונייטד בעונה שעברה, הבחור כ"כ חסר ביטחון .
    אני לא רואה מה טוב בסילבסטרה כבלם. הוא טוב בתפקיד המקורי שלו-מגן שמאלי ,הוא בטח עדיף מפורצ'ן ולדעתי סילבסטרה ובטח בראון הם לא בלמים מתאימים. בשביל זה הביאו את היינצה-עייף לא עייף זה התפקיד שלו לצד המסומם ההוא.

6. THE STRETFORD END Member

א.הטעות היתה של בארטז
    ב.התפקיד המקורי של סילבסטרה הוא בלם,גם באינטר ואחר-כך לתקופה ארוכה הוא עבר לשחק כמגן
    ג.המסומם הזה מעולם לא הואשם בלקיחת סמים אלא באי הגעה לבדיקה

7. robson Member

את היינצה פרגוסון הביא בתור מגן שמאלי ולא כבלם...כך הוא משחק בארגנטינה וכך הוא שיחק בפ.ס.ז'.
    ווס בראון עשה שטויות בקריירה שלו{מי לא?...} אבל הסה"כ הכללי שלו הוא טוב ויש לו פוטנציאל גדול. עד כמה שידוע לי פרגוסון ייעד אותו להיות הבלם המרכזי ביוניטד אך הישנות הפציעות אצלו גרמו לו לחשוב בכיוון אחר ולהביא את ריו....
    וריו לא מסומם...הוא פשוט לא הופיע לבדיקה...בדיקה שנערכה יום אחרי הוציאה אותו נקי {מסמים לפחות, לא מטיפשות...}

8. ArsenalFan Member

רק כדי להעמיד דברים על דיוקם- מבחינת כל רשות ספורטיבית בעולם, ובראשם הועד האולימפי כפי שניתן היה להיווכח באולימפיאדה האחרונה, דין אי הגעה לבדיקת סמים כדין שימוש בחומרים אסורים...

סילבסטרה נתן בעונה שעברה כמה משחקים קטסטרופליים, כמו שחקני הגנה אחרים של יונייטד, אבל בעונה שלפניה וגם בכמה משחקים בשנה שעברה הוא היה מצוין. מכל השמות שהועלו כאן לא הייתי מזכיר את סילבסטרה כעדיף על קווינטן פורצ'ן באגף השמאלי, גם משום שפורצ'ן היה אחת מנקודות האור היחידות בעונה שעברה במנ' יונייטד והתפקוד שלו בשמאל היה מהלך מוצלח של פרגוסון, ובעיקר בגלל שסילבסטרה עשה כל כך הרבה פשלות כמגן שמאלי בחייו, שעדיף כבר שישחק כבלם.

אגב, איפה הוא היה בשבת...? על הספסל או מחוץ לסגל הצרפתי?

9. I M M O R T A L Member

מה שאהבתי זה שאמרו שברקוביץ' היה איתו באותו היום שהא שכח להופיע.....כמה לא מפתיע רק צרות הוא מביא זה(למרות שארסנל מאוד הרוויחה בזכות אותו יום)-זה לפחות התירוץ הקבוע של היונייטד
    סילבסטרה לא הוזמן לנבחרת

נערך לאחרונה ב: ‏6/9/04
  10. THE STRETFORD END Member

ArsenalFan
    לא מסכים איתך לגבי זה שפורטצון עדיף על סילבסטרה בעמדת המגן השמאלי,
    פורטצון לא מגן טבעי אלא קשר ופרגי אכן הפך אותו למגן,
    החצי הראשון בעונה שעברה הוא הגיע לשיא שלו ביונייטד אך בסופו של דבר הוא מגן בינוני מינוס וגם כקשר לא יותר מבינוני,לא מספיק טוב ליונייטד לפי דעתי.

סילבסטרה לא נתן עונה גדולה עונה שעברה אך בעונות לפני תיפקד מצויין כמגן שתמך בהתקפה לא מעט,
    הוא יותר מהיר ויותר אתלט מפורטצון ואלו תכונות חשובות מאוד לשחקן הגנה.
    בסך הכל סילבסטרה עדיף כבלם,גם הוא מעדיף את התפקיד הזה.

"מבחינת כל רשות ספורטיבית בעולם, ובראשם הועד האולימפי כפי שניתן היה להיווכח באולימפיאדה האחרונה, דין אי הגעה לבדיקת סמים כדין שימוש בחומרים אסורים"

נכון ולכן הוא נענש כאילו היה אשם,אבל לקרוא לו מסומם זה טיפשי כמו שרובסון כתב הוא ערך בדיקה למחרת ויצא נקי,כמו כן הוא שלח דגימת שיער למעבדה בארה"ב שבודקת שאריות סם בשיער לתקופה של חצי שנה אחורה וגם בבדיקה הזו יצא נקי.

הוא אכן בילה באותו יום עם ברקוביץ בבית קפה(ברקוביץ העיד על כך במשפט),
    אני עדיין חושב שהעונש היה חמור מדי,רק בגלל היותו שחקן מוביל שמשחק ביונייטד הוא קיבל עונש חמור כל-כך.

והוא חייב לקבוצה בגדול על הטיפשות שלו שבעצם היתה מכריעה לגבינו במירוץ לאליפות עונה שעברה.

11. robson Member

סטרטפורד ידידי,
    אומנם ריו חייב לקבוצה ובגדול על הטיפשות בה הוא נהג{ מה זה שכחתי?...מה הוא ילד קטן?}, אבל לבוא ולהפיל
    את כל התיק של אובדן האליפות על המקרה הזה יהיה מוגזם...אבל אני מסכים שהמקרה הזה ביחד עם פרשת "צוק גיברלטר"
    יצר כדור שלג שאף אחד בקבוצה לא ידע לעצור את זה....שתי דברים שחייבים להוסיף הם: 1- היוניטד היתה רוב העונה שעברה ללא עוזר לפרגוסון
    עד שהובא וולטר סמית', דבר שהתברר כקריטי עבור הקבוצה. החתמתו של קירוש השנה לתקופה של שלוש שנים עוד תוכיח את עצמה.
    2- לא בגלל ההגנה הפסדנו את האליפות, אלא הגימגום בחלק ההתקפי שלצערי נמשך גם בתחילת העונה הזאת....יוניטד של שנות ה90
    היתה סופגת כמות ממוצעת כמו שספגה בעונה שעברה, אך אם פעם ידעת שעל כל שער שהיוניטד סופגת היא מגיבה בשלושה מטחים{כמו שרשם בקהאם בספרו}
    זה כבר לא קורה יותר ובעונה שעברה סיימנו יותר מידי משחקים עם אפס שערים בצד הזכות....

12. THE STRETFORD END Member

צודק כמעט 100%
    אני לא חושב שהפרשה של צוק גיברלטר היתה לה השפעה על פרגוסון ובטח שלא על הקבוצה.

אני כן חושב שההגנה וחסרונו של ריו היה להם משקל כבד ביותר,עד הרחקתו ספגנו הכי פחות שערים(גם פרגי עצמו חושב כך).

הסיבה לכך שאנחנו כבר לא מבקיעים בצרורות כבעבר זה בעיקר בגלל שעברנו לשחק ברוב הפעמים ב 4-5-1 עם רוד לבדו בחוד,יותר מדי נטל על רוד שבשלבים מסויימים היה נגמר מעייפות לעשות הכל כמעט לבדו,
    פורלאן לא היה מחליף ראוי וסולשיאר סיים את העונה בתחילתה,
    אני מקווה שעכשיו כשיש 4 חלוצים ברמה גבוהה נחזור ל 4-4-2 המסורתי וההתקפי שלנו.

השילוב של ספיגת שערים(חסרונו של ריו)והבקעת פחות שערים(רוד לבדו עד ההגעה המאוחרת של סאהה)
    היו הגורם המכריע,
    מספר 2 לצד פרגוסון היה מייק פילאן(עד וולטר סמית) אך כנראה שזה גדול עליו בכמה מספרים.
    חזרתו של קירוש מצויינת,יש לו מה להוכיח אחרי הכישלון עם ריאל מדריד,הוא מעומד מצויין לרשת את פרגי בעתיד(שאני מקווה שלא יגיע לעולם).

כמובן שבניית הקבוצה מחדש(פלטשר,רונאלדו,דגמבה דגמבה,קלברסון,סאהה,בליון,הווארד)גם כן השפיעה.

13. Fernando Cavenaghi Member

איך עלית על זה? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

וכשאתה אומר בנייה מחדש ונותן את השמות האלה זה נשמע לא טוב, לא נראה לי שמנצ'סטר רוצה לבנות קבוצה שהבסיס שלה הוא דג'מבה דג'מבה ובליון.

רונאלדו (לא ניכנס לדיון הזה שוב) והווארד יכולים להיחשב חלק מבנייה מחדש, אבל למעשה העונה האחרונה הייתה התחלה לא ממש טובה של בנייה מחדש, את העונה הזאת אפשר להגידר בתור בנייה מחדש, העונה האחרונה הייתה אולי ניסיון מגומגם טיפה לבנות את ה'קבוצה מחדש.

14. robson Member

מה שכן הבנייה עדיין לא הסתיימה. עדיין לא נמצאו המחליפים הראויים לגיגס ולקינו. אין מה לעשות, שניהם מעבר לשיאם, בעיקר גיגס
    שיש לי תחושה שהבחור עייף מנטלית ואפשר להבין אותו. הוא נזרק למים הקרים של שחקן הרכב ביוניטד ועוד כג'ורג' בסט החדש בגיל 17 לפני 15 שנה, ונראה לי שהוא מעדיף להיות במקום אחר ולא על מגרש הכדורגל {זאת דעתי האישית בלבד...}.
    לעומתו קינו עדיין רוצה מאוד כמו תמיד רק לא בטוח שהוא כבר יכול בגילו...מה שכן הוא עדיין הכי טוב שיש לנו ואיתו נצא למלחמה, אבל רק
    כאשר פרגי ימצא את המחליפים הראויים לשני השחקנים הגדולים האלה נוכל לדבר על הסתערות מחדש על אנגליה ואירופה.
    מבחינת שאר המערכים אני חושב שאנחנו מסודרים לשנים הקרובות....יש שוער צעיר וטוב להרבה שנים, יש הגנה שחוץ מגארי נוויל כולם מתחת לגיל 26,
    יש התקפה צעירה טובה ומגוונת להרבה שנים, גם סמית וגם סאהה בני 24 ורוני כמובן....רוד בן 27. כדי להשלים את הפאזל
    צריכים למצוא את המחליפים לגיגס וקין ואז אני צופה עוד עשור של שליטה אדומה....

נערך לאחרונה ב: ‏7/9/04
  15. Fernando Cavenaghi Member

בשביל עשור של שליטה אדומה תצטרכו מישהו טיפה יותר איכותי ליד ריו, הושע (זאביק זלצר סטייל) נחמד, אבל לא נראה לי שהוא יהפוך לאחד הבלמים הטובים באירופה. ונכון, ווס בראון מאוד מפחיד וגם סילבסטרה הוא לא בדיוק עדין, אבל זה לא מספיק כדי לזכות לדעתי בליגת האלופות ואולי גם לא מספיק טוב בשביל הליגה האנגלית.

אלא אם אתם מתכוונים לעשות את זה כמו ריאל מדריד (ראינו שזה עובד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx ).