"הושע" הוא לא בלם טבעי ועצם הצבתו בתפקיד זה היה מאילוצים של פציעות והרחקות. בינתיים הוא לא מצליח לשחזר את היכולת שלו מלפני שנתיים, אבל המיקום הטיבעי שלו הוא בשמאל למרות שהוא יכול לשחק גם בימין.... חוץ מזה אני חושב שבראון וגם סילבסטרה מספיקים לצידו של ריו בשביל לזכות בתארים שהזכרת, שאליהם אפשר לצרף את היינצה בעיתות חירום, הוא יכול לשחק גם באמצע.... ותיקון טעות לא התכוונתי לעשור מהיום אלא עד סוף העשור הזה....{2010}. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue3.Xxx
אם ככה אז זה בסדר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx ושוב אני אטען שקבוצנה שמתכוונת ללכת על כל התארים צריכה במיוחד בהגנה שחקן ברמה הכי גבוהה בכל עמדה (ורוצי שזו תהיה העמדה שהוא רגיל לשחק בה), פציעה של אחד מה"בלמים האיכותיים" האלה והלכה עוד עונה.
למצוא מחליף לגיגס זו משימה אולי בלתי אפשרית,שחקן גדול כמוהו אני לא רואה מישהו באופק שיכול להחליף אותו,גם היום שהוא כבר לא בשיאו עדיין אחד המובילים,אולי פחות זוהר אבל עדין מספר אחד בתפקיד שלו. קין אם הפציעות לא יגמרו אותו סופית ימשוך עוד שנתיים(עד למונדיאל),כמובן שזה לא קין מלפני כמה עונות כשהיה הקשר האחורי הטוב בעולם אבל עדיין יש לו כוח ובעיקר חוכמה ונסיון. ווס בראון יכול לתפקד גם כמגן ימיני,עשה זאת בתחילת דרכו ביונייטד(עוד ב 99 )בצורה טובה. ג'ון אושה משום מה חסר ביטחון,ממש לא אותו שחקן שפרץ בצורה כל כך מרשימה לפני שתי עונות, פרגי ניסה לתפקד אותו גם כקשר אך הוא גמלוני מדי, אני חושב שהוא קיבל את חולצת ההרכב בקלות מדי ועכשיו כשריו,היינצה ובראון יחזרו הוא ימצא את עצמו על הספסל בעיקר ובכדי לחזור יאלץ לשכנע במיוחד,פוטנציאל לא חסר לו. Fernando Cavenaghi אתה לא שווה תגובה כי אתה לא מבין כלום,לך לישון!
סטרטפורד, מה אני לא מבין? שווס בראון וסילבסטרה הם לא הגנה של אלופת אירופה? או שאושה הוא אחד הבלמים הטובים בעולם? או שאם אחד מהשחקנים האלה (שמביאים יותר תועלת בלעודד מהספסל) יפצעו יונייטד יאבדו עוד עונה?
נו אז מה הבעיה? הרי גם אתה מסכים איתי שיש שלושה בלמים לפחות ברמה גבוהה ביוניטד?....ולפי דעתי זה די והותר. וכן בראון וסילבסטרה הם בלמים ברמה גבוהה. לעיתים נוצרות בעיות של פציעות והרחקות אז שחקנים נדרשים לשחק בעמדה קצת שונה ממה שהם רגילים לה. לא כולם יכולים להיות כמו צ'לסי ולהחזיק שני שחקנים ברמה גבוהה על כל עמדה ולפעמים צריך להתפשר... מה שכן עד ההשעיה של ריו ההגנה של היוניטד תיפקדה בצורה מצויינת ועכשיו עם יותר עומק שיש על הספסל אני מאמין שעם חזרתו של פרדיננד החלק ההגנתי של היוניטד יהיה סגור לשנים הבאות.
איזה מקרה אבוד? ריו פרדיננד בלם מעולה אושה היה פוטנציאל, אבל גם אתה אמרת שבשנתיים האחרונות הוא לא התקדם כמו שהוא אמור היה. וחוץ מפנאטים של מנצ'סטר (שאני לא יודע למה אבל אני מתכווח עם שניים) אני לא מאמין שמישהו יגיד שבראון או סילבסטרה הם בלמים מהרמה הכי גבוהה.
למה פנאטים ידידי?... בראון לא שיחק בנבחרת אנגליה?...שיחק! סילבסטרה לא שיחק בנבחרת צרפת ?....שיחק! דהיינו שיש עוד אנשים חוץ מסטרטפורד וממני שחושבים שהם בלמים טובים.... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx
יופי, מאמנים של נבחרות, קבוצת האנשים הכי אינטילגנטים בכוכב. ואני עייף, צריך לקום מחר, ובעיקר התייאשתי, לילה טוב.
לבראון יש אכן פונטציאל, אבל בעייה חמורה בביטחון. אחרי כל פציעה יש לו תקופה של חודש וחצי ויותר שהוא לא נכנס לתיקול ופשוט משחק גרוע. ולאחר אותם חודש וחצי, רק כדי לעצבן, הוא נותן הופעות מעולות. בשנתיים האחרונות היו לו 2 פציעות קשות, דבר שמאוד מקשה על ההתפתחות של בלם צעיר. תוסיפו לזה פציעה שלישית השנה שבגללה הוא לא פתח את העונה, ותבינו למה הוא עושה צעד קדימה ושניים אחורה. סילבסטרה וריו כמו הווארד הם עמדות בטוחות בהגנה והם ברמה הגבוהה ביותר, גארי נוול הוא שחקן יציב, נכון, הוא לא פויול, אבל הוא שחקן סולידי. פרגוסון כבר אותת בעבר שכשנוול יפרוש הוא ילך חזק על פויול. אושה לדעתי הוא פונטציאל ענק, אבל רק מהעמדה של המגן השמאלי. ולכן, אין לנו בעייה גדולה מידי בהגנה. במידה ואושה יאכזב (או לכאורה ימשיך את הכושר הבינוני שלו) היינצה יחליף אותו. בקישור גיגס הוא לא הבעייה. יש לו לפחות עוד שנתיים ברמות הכי גבוהות, אפילו יותר. הבחור היה ענק שנה שעברה ככה שלהגיד שנמאס לו בכדורגל, ממש לא. וכל עוד הוא בנבחרת העלובה שלו, עולם הכדורגל לעולם לא ימאס עליו (ככה זה חלומות). ושוב, אני לא מכניס לכאן עד בראון מהסיבות שציינתי. כרגע, הוא לא שחקן ברמה הגבוהה ביותר, לא עד שהוא סוף סוף יצבור ביטחון ולא יצטרך חודשיים כדי להתייצב.
ראיין גיגס היה ענק שנה שעברה? ראיין גיגס? אם יש שחקן שעוד איכשהו אני מסוגל לראות לובש חולצה של מאן יו ומשחק כדורגל בלי להקיא זה ראיין גיגס, בימים היפים הכדורגל שלו פשוט גאוני, ככה שאי אפשר להתעלם ממנו. אבל בעונה שעברה? הוא היה צל של עצמו, איבד המון מהמהירות שלו. לא יודע אם זה קשור לאיכות השחקנים סביבו או לא, אבל בעונה שעברה ראיין גיגס ממש לא היה ענק - רחוק מזה.
ראיין גיגס נתן עונה בינונית מאוד בעונה שעברה...אני לא יודע מה הסיבות לכך , אני ציינתי את הדעה שלי שהוא עייף ושבע מכדורגל, סה"כ מדובר באדם המעוטר ביותר בתולדות הכדורגל האנגלי, ושובע הוא בהחלט דבר שבא בחשבון. אולם אני חייב לציין שדווקא גיגסי אכזב אותי בעונה שעברה, דווקא אחרי העזיבה של בקהאם שנוכחותו תמיד העיבה על גיגס ציפיתי שהוא יתפוס יוזמה וייקח את המושכות של הקבוצה לידיים, מה שבסופו של דבר לא קרה והוא אף איבד את תפקיד ה"מבדר" ביוניטד לטובת רונלדו שהיה הרבה יותר פעיל והחלטי ממנו, גם אם לא יעיל במיוחד. בקשר לווס בראון, אני זוכר אותו במדי אנגליה הצעירה, איזה בלם אימתני הוא היה וללא ספק הפציעות החוזרות ונישנות הרסו לו את ההתקדמות. אני זוכר ראיון של פרגוסון בעונת הטרבל בו הוא נשאל בקשר להבאתו של סתאם ופרגי ענה שסתאם הובא על מנת לשמש בעתיד כשותף של ווסלי במכז הגנת היוניטד, אך איפשהו במהלך השנים הכל השתבש לבראון ופרגי נאלץ לבנות את ההגנה של היוניטד סביב ריו.
בדיוק עכשיו הראו את המשחק המדובר של יונייטד מול לקורוניה. (משעמם למישהו ב5+, "המשולש" - טעויות שוערים. לאן הגענו...) בכל אופן כמובן שהטעות של בראון ובארטז מעוררת גלי צחוק מחודשים. אבל המחק שגיגס נותן שם פשוט נהדר, פעיל, נע לכל אורך הקו שלו, עובר שחקנים כאילו הם מים, עקבים, קטנות - שימו את המשחק הזה מול כמעט כל משחק שלו בשנה וחצי האחרונות ותראו בדיוק מה ההבדל בין גיגס טוב ואיכותי שיונייטד צריכה לבין הצל שלובש בימים אלו את הסיפרה 11 באדום...
שתי הטעויות הן של בארטז,דווקא לבראון היה משחק טוב אבל בארטז גמר לו ולכל ההגנה את הביטחון במשחק ההוא. כמה שאני לא מתגעגע לגמד הזה. בכל אופן לווס בראון יש את כל התכונות להיות בלם מוביל,גבוה,מהיר,אתלט,משחק טוב עם כדור,משחק ראש טוב אבל מה אין הרבה שחקנים שחוזרים מכל-כך הרבה פציעות כמו שהוא עבר, תחשבו שבראון משחק עוד מ 98 ויש לו רק 129 משחקים במדי היונייטד,עדיין רק בן 25 ככה שיש לו מספיק זמן(בתקווה שלא יפצע שוב)להוכיח את עצמו.