הדיון הרשמי של מנצ'סטר יונייטד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י King_Beckham, ‏8/6/04.

1. THE STRETFORD END Member

פרגי לגבי מחר ועל ההשפעה של התוצאה לגבי המאבק בליגה:
    "I am not looking at this as a two-legged situation because whoever gets the result tomorrow will be very difficult to stop. There is a great momentum about Chelsea just now and they are playing with confidence. History tells you they will have a blip and both Arsenal and ourselves are hoping it will happen. But that doesn't mean to say it will and I don't think what happens tomorrow will affect it too much anyway."

פרגי לגבי מי ומה מחר:
    "I will not take a full squad with me to Chelsea because we have to keep an eye on the Liverpool game. What happened on Saturday was disappointing and it has changed my thinking slightly because I won't be starting the younger lads who have only played once in the past month. We have John O'Shea and Quinton Fortune back from injury, Wayne Rooney is free from suspension and Louis Saha is back in training and may be on the bench, so I have a bigger squad to select from again.

פרגי לגבי ההרכב ששיחק מול אקסטר:
    "without doubt, the team I picked on Saturday was the correct one. Nine of my squad had just played six matches in 21 days, while Cristiano Ronaldo had played in five of them. What we didn't anticipate was a performance as bad as that. We have to remember some of the players had not had a game for a month but nevertheless, we should be beating Exeter City at home."

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ביקורת, ביקורת, כל הזמן ביקורת. למה? סאהה לא שיחק כמה חודשים, אפילו במשחקי מילואים הוא לא הספיק לשחק. לא יכול להיות שרוצים לרכך לו את הדרך חזרה ולהעלות אותו מהספסל למספר דקות מוגבל במקום לפתוח איתו ולהגביר את הסיכוי של פציעה נוספת?

3. Manutd21 Member

אחי אתה חייב להבין שזה משחק שאתה חייב לקחת.
    וזה לא משנה כמה ישחק, הוא ביכולת טובה, תאמין לי שפרגוסון לא היה נותן לו להתלבש בכלל אם הוא לא היה בטוח שהחזרה ההדרגתית שלו לכושר הושלמה ב-100 אחוז.
    אני מעדיף שישחק נגד ליברפול בשבת גם כן, והכי חשוב שיפתח עם ואן ניסטלרוי נגד מילאן כדי שנבקיע במשחק הזה. 2 החלוצים הכי מסוכנים שלנו.

למה שרוני יפתח לפני לואיס סאהה???
    מה,בגלל שהוא עלה 50 מיליון דולר אז זהו, הוא צריך ישר לפתוח כדי שיראו???
    שימתינו עם רוני איזה 3 שנים, לא יקרה כלום, תאמין לי הוא יהיה רק טוב יותר.

וטים הווארד כבר חייב לחזור לשער על בסיס קבוע, רוי קארול זה לא השוער הטוב ביותר שיונייטד יכולה להעמיד.

בקיצור אנחנו טובים ורק צריך לתת לשחקני הרכש שהגיעו לפני שנה וחצי עוד דקות, לשלב אותם..
    אם זה בליון,אם דג'מבה,אם זה קלברסון ואם גם סאהה ומילר.

רק ככה נראה את האיכות והעומק בסגל.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה 'לא משנה כמה הוא ישחק, הוא ביכולת טובה'? הוא לא שיחק כמה חודשים. אין לך מושג באיזה כושר הוא. לא באיזה כושר פיזי ובטח לא עד כמה הוא חד. גם בפעמים הקודמות שהוא חזר לא היתה סיבה לחשוב שהוא לא כשיר והוא בכל זאת נפצע מהר מאוד. הוא שחקן רגיש פיזית וצריך להיות זהירים.

רוני הוא לא תחליף לסאהה כי שניהם חלוצים בסגנון שונה, ואין לך שום זכות לדבר על זה שפרגי מעדיף אחד מהם כי סאהה כמעט לא היה כשיר להתחרות איתו העונה. הגיוני מאוד שלואי סאהה, במשחקו הראשון אחרי 3 חודשים, יעלה מהספסל, ולטיעונים שלך יש ריח של מישהו שלא משנה מה פרגי יעשה, זה לא יהיה בסדר.

בקשר לשוערים, לגיטימי לחשוב שהווארד צריך לחזור, אבל קודם נראה מה הוא עושה מחר במשחק נגד יריבה חזקה לפני שיוחלט או הוא ממשיך או שקארול בשער באנפילד.

5. THE STRETFORD END Member

Manutd21
    "אחי אתה חייב להבין שזה משחק שאתה חייב לקחת"
    "וזה לא משנה כמה ישחק, הוא ביכולת טובה, תאמין לי שפרגוסון לא היה נותן לו להתלבש בכלל אם הוא לא היה בטוח שהחזרה ההדרגתית שלו לכושר הושלמה ב-100 אחוז"

א.זה לא משחק שאתה חייב לקחת כי זה רק גביע הליגה(אני רוצה לנצח אבל עדיין רק גביע הליגה)ויש גם משחק גומלין ככה שלא הכל יסגר מחר(אלא אם כן תיהיה תוצאה שתסגור את הסיפור).
    ב.מאיפה אתה יודע באיזו יכולת סאהה?
    ג.להזכיר לך הוא לא שיחק משהו כמו 3 חודשים,גם אם הוא בריא ב 100% זה לא אומר כלום על כושר המשחק שלו!
    סאהה לא ישחק מחר את כל ה 90 דקות,אני לא חושב שהוא יפתח בהרכב,אם ישב על הספסל אני מאמין כי הוא יקבל מספר דקות,אבל אף אחד לא מספיק טמבל בשביל לתת לו לשחק משחק מלא אחרי העדרות ארוכה כל-כך!

"למה שרוני יפתח לפני לואיס סאהה???
    מה,בגלל שהוא עלה 50 מיליון דולר אז זהו, הוא צריך ישר לפתוח כדי שיראו???
    שימתינו עם רוני איזה 3 שנים, לא יקרה כלום, תאמין לי הוא יהיה רק טוב יותר"

עוד ליצן הגיע http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

6. Manutd21 Member

לשניכם.........
    קודם כל אני אוהב אותכם, גם בגלל שאתם אוהדי יונייטד ובעיקר בגלל שאתם ישראלים, אז the stretford end בבקשה לא לצאת מפרופורציות עם התגובות שלך, אנחנו מנהלים דיון תרבותי ולא מתווכחים על רכוש שאבד חלילה. אני רוצה בהצלחה של הקבוצה לא פחות משניכם.

אשר להיבט המקצועי, אני חושב שלואיס סאהה לא יקבל 90 דקות בצדק, אבל לפחות לפתוח איתו, כי האימפקט הגדול לדעתי הוא בהתחלה. בעיקר לכל אלו שחושבים שאנחנו נכריע את המשחק בסוף אז לא, כי אם צ'לסי תכבוש את הראשון אז אנחנו בבעיה גדולה.

לאמיר, אני לא נגד פרגוסון ולא רוצה שאף אחד יקבל ממני את התחושה שמה שהוא יעשה זה לא יהיה בסדר.
    פשוט אני חולק, בדרך לגיטימית ובלי לפגוע חלילה באף אחד, על בחירת השחקנים שלו מס' פעמים העונה.
    גם כשלואיס היה כשיר אף אחד לא חשב להעלות אותו בהרכב, וזאת טעות כי הוא שווה את רוני פי 2 לדעתי ואפילו לדעת פרגוסון. לדעתי זאת סתם התכחשות או הסתפקות במועט, תקראו לזה איך שאתם רוצים.

אני בסה"כ חושב שפרגוסון לוקח מתוך סגל של עשרים וכמה שחקנים את ה-15-16 שלו וננעל,כשיש לו עוד עומק בספסל. זה הכל.

ואני מזכיר לכם שוב, אני אוהב אתכם וכולנו "באותה סירה" מה שנקרא.
    אז ננהל ויכוח או דיון בצורה מנומסת סטרטפורד, אני יודע שאתה לא מסכים איתי, אבל בכל זאת.

יום נפלא לשניכם.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה יקרה אם צ'לסי תכבוש שער ראשון ותנצח 0:1? זה ישאיר הכל פתוח לגומלין. צריך לזכור שזה משחק ראשון משניים. ואם סאהה פותח, הוא ישחק מן הסתם לפחות 45 דקות כי לא יחליפו אותו לפני ההפסקה. אולי רוצים לתת לו פחות דקות?

סאהה היה כשיר למשך כמה שבועות בלבד מאז שרוני חזר, לפעמים הוא היה על הספסל ולפעמים הוא פתח במקום רוני (סיטי, ברמינגהאם)... בלי לספק מינימום תוצרת. אי אפשר להתלונן על העדפה של שחקן אחד על אחר כשהאחר כמעט לא כשיר. ועל סמך התקופה הקצרה ששניהם היו כשירים אי אפשר לטעון שמישהו מועדף.

בקשר לעומק בספסל, הוא קיים בעמדות מסוימות ובאחרות לא. העומק בחוד קיים רק על הנייר כי שניים מהחלוצים שלנו בקושי היו כשירים בחודשים האחרונים. וראינו נגד אקסטר מה בדיוק שווה העומק בסגל כולו. יש לנו הרבה מאוד שחקנים בינוניים.

חוץ מזה שאתה לא יכול לחלק את דקות המשחק בין כולם, כמו שבכדורסל אי אפשר לתת לעשרה שחקנים לשחק. צריך לבחור את מי שטוב יותר ובכושר וללכת איתו.

נערך לאחרונה ב: ‏12/1/05
  8. cityblues beter dead than red

מה פרוגי אומר על ההרכב החדש של הממשלה בישראל?
    מה דעתו על אסון הצונאמי (ולמה הוא לועס מסטיק בפה פתוח בזמן דקת הדומיה)?
    חפש עוד ציטוטים על דעתו על התגברות הליחה אצל שחקנים במגרש.

9. robson Member

ביאליק, המצב אצלכם כל כך טוב שאתה מחפש להעביר את הזמן במחוזות זרים?..
    אני במקומך הייתי בודק שקיגאן התעורר והצליח לעזוב את הספסל באולדהאם..

10. Manutd21 Member

אמיר,
    שוב פעם אחי, אקסטר זה לא דוגמה. או שכן דוגמה- אבל להגנה וקישור אחורי יציב.
    כנראה שדייויד בליון באמת לא חלוץ ויהיה יעיל יותר כקשר כנף, עמדה בה הוא יוכל לנצל את המהירות שלו ואת הטכניקה, וקצת להדחיק את הסיומת הבינונית שלו.
    אין מה לעשות, כשאתה מעלה שחקני נוער כמו דייויד ג'ונס ואח"כ מתפלא למה למען השם ההתקפה לא פוגעת- אפילו שהוא היה הבולט כביכול... צריך למצוא גם היגיון.. הוא לא מנוסה.. כנ"ל ריצ'ארדסון.
    ריצ'ארדסון הוא לדעתי שחקן שיונייטד חייבת להיפטר ממנו כי הוא לא הכי יעיל, אולי יהיה יעיל בליגה השניה.

לטעמי ההתקפה לא פגעה כי באמת שיחקו בה שחקנים בינוניים (גם כשבליון לבד בחוד אתה לא ממש יכול להאשים אותו) וכשאלן סמית' נכנס לרבע שעה הוא לא ישפיע.

אלן סמית' הוא שחקן שצריך לשחק מעל 60 דקות (ואני לארג') בשביל להוציא לפועל את הכישרון שלו.
    הוא חלוץ אנגלי טיפוסי, יותר מלחמה ונחישות ופחות טכניקה.
    אבל הוא טוב לקבוצה. היתה לו פתיחת עונה נפלאה והוא עזר במשהו בהעדרם של ואן ניסטלרוי,רוני וסאהה.

הוא לא יביא לך שינוי כי האימפקט שלו בקבוצה הוא של חלוץ תומך ולא של חלוץ מטרה.
    גם רוני חלוץ תומך ולואיס סאהה הוא היחיד שיכול להיות גם חלוץ מטרה ולקבל כדורים עם הגב לשער ולחלק אותם לשחקנים שלידו. כמובן שרוד ואן ניסטלרוי הוא הטוב ביותר שיש בקטגוריה זו.

אתה באמת חושב שדג'מבה דג'מבה ביכולת שיא או ליאם מילר יביאו שערים ליונייטד?
    אני חושב שבמשחק אפילו נגד קבוצה חלשה כמו אקסטר, המקסימום שהם יכולים לעשות זה לסייע בעבודה השחורה ולעזור להגנה ולדחוף קדימה..
    הסגנון שלהם זה הסגנון של מקאללה,קין ודווידס, הם טאף-טאקלינג, פחות תוקפים.
    ואם להסתכל על התוצאה, אני לא חושב שהם היו הגורמים לפאשלה הזאת.
    ההגנה שלנו מעולה מאז שריו פרדיננד חזר, כולל הקישור האחורי.
    אני לא חושב שדג'מבה דג'מבה, על אף הנטיה שלו למסור מדי פעם כדורים לרגלי היריב, מהווה כזה הבדל מרוי קין נגיד.
    הוא פחות מנהיג ופחות מנוסה מרוי קין כמובן http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
    אבל עדיין לא אומר שהוא לא מרביץ בהגנה וחוטף ומתקל פחות טוב ממנו, פה אני חולק על כל מי שיגיד שכקשר הגנתי הוא לא מתפקד כמו שצריך... למה, ליאם מילר יעיל יותר ממנו בהתקפה? גם עושה טעויות, פלטשר אותו כנ"ל... אפילו רוי קין לא גדול כזה בהתקפה למרות שהוא המבריק ביותר מבין הארבעה אבל גם המנוסה שבהם.

11. cityblues beter dead than red

אוהו...ברוכים השבים.....
    חסרת פה לסטרטפורד שחיפש דרכים לברוח מחרפת התיקו המשמים שלכם מול נציגת הליגה הרביעית שנקראת בעברית צחה "ליגת ה ח ו ב ב י ם".
    את הנחמה הוא מצא כמובן,אצלנו.נכון שיחקנו רע ולא הגיע לנו לנצח וקיגן אכן נדבק לו לכסא.
    בכל מקרה אשמח היום להתחיל לספור גם בשבילכם עד 4-מספר התארים שתאבדו השנה.
    קדימה צ'לסקי
    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bluboomteamenforcer.Xxx

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ריצ'רדסון קיבל מספיק הזדמנויות. אין לו בעיה של חוסר ניסיון, אלא של חוסר יכולת. ונגד אקסטר אני מצפה גם מבליון, שכן שיחק לא מעט כחלוץ במהלך הקריירה, שיידע להסתגל גם אם תפקיד של חלוץ החוד זה לא התפקיד הקלאסי שלו.

מילר לא ממש קשר הגנתי והוא לעולם לא יהווה תחליף לרוי קין. ממנו דווקא כן אפשר לצפות לפחות ליצור מצבים.

דג'מבה דג'מבה, על הנייר, כן מחליף לקין - אבל לא מספיק טוב. את המשחק נגד אקסטר לא ראיתי אבל משחקים קודמים כן. הוא שולח מסירות פשוטות ליריב ומאבד את הכדור יותר מדי. לא טוב מספיק כשאתה משווה אותו לשחקן עם 90 אחוז הצלחה במסירות. וקין כן מבשל שערים.

שחקן שלא מסוגל למסור כדורים פשוטים, לא משנה אם הוא מגן, בלם, או קשר אחורי, הוא לא טוב מספיק לרמה שאנחנו צריכים.

13. Manutd21 Member

טוב חברים, סיכום של המשחק מול צ'לסי מאמש מנקודת הראות שלי:

1. משחק מעולה, דבר ראשון.
    קבוצות ברמה מאוד גבוהה, שחקנים ומאמנים איכותיים והרפיוטיישן של הכדורגל האנגלי רק עולה אחרי אינטנסיביות כזאת של משחק ורמה כ"כ גבוהה.
    אני מקווה שהוכח פעם נוספת לאוהדי הכדורגל האיטלקי ה"טקטי" מה זה באמת משחק טקטי.
    ההגנות הטובות בעולם היום הן של צ'לסי ויונייטד, לא מילאן ולא שומדבר, אתם יכולים להיות רגועים.

2. אשר ליונייטד:
    הגנה נפלאה, אמיר אני בטוח שהמשחק של דג'מבה דג'מבה אתמול הוא לא המילה האחרונה של אף אחד מאיתנו בנושא שלו. אני ראיתי אותו משחק בצורה טקטית טובה, ממושמע מאוד ומתקל נפלא כרגיל. 70 דקות הוא היה באמת מצויין אני חושב. כנ"ל פלטשר וכל ההגנה שלנו מעולה.
    אשר לסאגת השוערים- טים הווארד חבר'ה, הוא ולא אחר.
    טעות קטנה שלו אתמול בבעיטה הדי מרושלת אפשר לומר.. אבל בסה"כ הופעה מצויינת שלו.
    היינצה במשחק ענק הוכיח שוב שהוא (הוא, ולא אשלי קול אוהדי ארסנל!!! הוא ולא זאמברוטה אוהדי יובנטוס!!! הוא ולא רוברטו קרלוס אוהדי ריאל מדריד!!!) המגן השמאלי הטוב בעולם כיום.
    רכש נפלא של יונייטד, בתור אוהד ממש נהנתי ממנו אתמול.

ונחתום בהתקפה...
    בסוף הש.ג ניצח, אני אמרתי שסאהה יקבל 90 דקות ושימו לב מי התחיל לפרוח לצידו כשהוא חלוץ מטרה..
    ווין רוני!! הוא ולא אחר.
    הסיבה: בחלקים יחסית גדולים במשחק לואיס קיבל שמירה צמודה ומשך אליו 2 שחקנים וזה השאיר את רוני חופשי יותר גם בגיחות מאחור וגם בבעיטות לשער..
    אני מאמין שעם ראיין גיגס בהרכב ועם סקולס מההתחלה במקום פלטשר היינו "יושבים" על הכחולים קצת יותר, עם כל החילופי מקומות בקישור וכו'.

סאהה מעולה, משחק מצויין שלו, היו לנו קצת פערים בקישור כפי שציינתי והם השפיעו אבל בסה"כ בהחלט משחק הגנתי מעורר השראה והשתאות של יונייטד.
    אושה כבלם לא נופל מווסלי בראון לטעמי, וזה סימן טוב עבור הקבוצה.

4. התוצאה ומה שבעקבותיה:

מקדמה טובה עבורנו לקראת הגומלין בעוד כשבועיים.
    צריכים לזכור ששתי הקבוצות היו פחות או יותר מאוזנות כשגם גיגס אצלנו וגם רובן בצ'לסי לא שיחקו וגם ריו פרדיננד שלנו וגם ריקארדו קרבאליו (אני לא מחזיק ממנו כזה גדול,אבל יש כאלה שכן) היו חסרים..
    סה"כ משחק טקטי ונוקשה ותוצאה הוגנת עבור 2 הקבוצות

אנחנו עם הפנים לליברפול.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

תקן אותי אם אני טועה, אבל לא ניבאת שסאהה יישאר על הספסל והיית עצבני בגלל זה?...

בקשר להווארד, לא ראיתי שום הבדל מקארול. עשה את הרוב בסדר, והוסיף טעות אחת שרק בגלל שיש לו מזל לא יצא ממנה שער. אני עדיין חושב שהווארד פשוט יותר מוכשר מקארול, אבל זה לא בהכרח צריך לתת לו את המקום בהרכב. כרגע שניהם לא אמינים.

15. Manutd21 Member

אז קודם כל אני לא אתקן אותך כי אתה לא טועה.
    פשוט מרוב שראיתי כבר משחקים של יונייטד אני מכיר כל כך טוב את המדיניות של אלכס פרגוסון לגבי שחקנים שחוזרים מפציעות ממושכות, שלא היתה לי ברירה אלא פשוט להגיד שזה מה שיקרה.
    וזה עיצבן אותי כי אני חושב שלואיס סאהה הרבה יותר מסוכן מאלן סמית', עם כל ההערכה שלי ל-200% שאלן סמית' נותן בכל משחק.
    אבל הסתבר שגם מי שחושב שמכיר את פרגוסון לא ממש מדייק כי הוא לא צפוי בכלל.
    אני חושב שאתמול הוא העמיד הרכב מצויין, אולי פחות קין,רוד,גיגס וריו אבל בהתחשב בסגל שעמד לרשותו הוא ממש הפתיע אותי לטובה.

לגבי סאגת הווארד, אני חושב שלא הוגן "ליפול" עליו בגלל הטעות שעשה, ושהוא מציל הרבה יותר משהוא מזיק.
    בל נשכח 2 דברים:
    האחד- צ'לסי לחצו אתמול כמעט כל המשחק והגיעו להמון מצבים של 200%. אז נכון שגודיונסן אפס מאופס ונכון שאלוהים היה איתנו לפחות באיזה 5 התקפות.
    אבל הווארד הציל הרבה והגיוני לגמרי שעם כמות כזאת של הצלות הוא גם יעמד או חצי-ימעד פעם אחת. קורה, בן אדם בסה"כ.

דבר שני, בעונה שעברה עד המשחק מול פורטו בתיאטרון האדום הוא לא טעה כמעט והיה נותן הצלות של שערים בטוחים.
    הבעיה של שניהם זה השמטת הכדורים.
    אם אני משווה את הווארד לפטר צ'ך נגיד אני יכול לומר שהאינסטינקטים שלו טובים יותר, אין לו בעיה ביציאות לכדורים והוא ערני ומנהיג את ההגנה.
    אבל כל זה ושוער זאת העמדה האכזרית ביותר בכדורגל-ושתי השמטות- בפורטו בעונה שעברה וליון השנה הורידו את הערך שלו. אני חושב שככל שישחק יותר על בסיס קבוע הביטחון שלו יעלה והוא גם יעשה פחות טעויות.

לא חושב שאנחנו צריכים להביא שוער. פשוט ללכת עם מה שיש.
    גם לא הוגן לומר שבגלל שהווארד שמט פעם אחת וקיבלנו בגלל זה שער אז הוא הפסיד לנו את המשחק.
    קבוצה גדולה צריכה לדעת לצאת מפיגור ולנצח.
    וטעויות של שוערים זה חלק מהמשחק, אתה פשוט חייב להבין שהשוערים של יונייטד מועילים בסופו של דבר הרבה יותר משהם מזיקים.

ולסיום, לא אמרת כלום על דג'מבה דג'מבה אז נראה לי שהפעם אני צודק..... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
    תקן אותי אם לא...

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx