הדיון הרשמי של מנצ'סטר יונייטד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י King_Beckham, ‏8/6/04.

1. Hammers Fan Member

Manutd21, מסכים איתך רק לגבי החלק ההגנתי. היינצה אכן מגן נהדר (קצת הגזמת עם ה"הכי טוב בעולם" אבל ניחא), עשה עבודה פנטסטית בסגירת הכנף הימנית של צ'לסי. פיל נוויל הפתיע לטובה עם משחק טוב פלוס באגף ימין, לא נתן לדאף יותר מדי פירורים מהם הוא בדרך כלל יוצר מצבים. אושה וסילווסטרה נראים רגועים ושקטים, לא נכנסו לפאניקה מהבליץ של צ'לסי בתחילת המחצית השנייה ודאגו לשמור על האיזון.

לגבי כל השאר אני חולק עליך בגדול. דג'מבה-דג'מבה? בקושי הרגשתי שהוא על המגרש! אז בסדר, הוא תיקל פה ושם, עזר קצת להגנה, אבל איפה לעזאזל הייתה התמיכה שלו בפלטצ'ר בהתקפה? איפה העזרה שלו בניהול המשחק במרכז השדה? אחת הסיבות הגדולות שמנצ'סטר לא הצליחה ולו פעם אחת בכל המשחק ליצור לעצמה מומנטום של מצבים טובים היא שדג'מבה*2 לא כפה שליטה התקפית במרכז השדה כמו שקשר הגנתי טוב נוסח פטריק ויירה עושה כל משחק בליינד.

לא ראיתי ממנו שום כלום. אני לא מאשים אותו, כי הקישור מאחוריו סיפק את הסחורה. אבל אם כבר אתה טוען שדווקא רוני צריך להיות חלוץ המטרה וסאהה זה שעובד עבורו, אז הצרפתי היה צריך לחבור לפלטצ'ר בהובלת הכדור קדימה לוונדר-בוי, מה שהוא לא עשה בכלל.

לגבי האוורד, אמנם לא ספג שער, אבל הכדור פעמיים הכניע אותו בדרך למסגרת, כשרק שחקני הגנה הצילו אותו מספיגה (פעם היינצה ופעם נוויל). תוסיף לכך את הטעות בבעיטה הרשלית היישר לרגליים של קול, ותקבל משחק לא מזהיר בכלל.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצטער לאכזב. לא אמרתי כלום על דג'מבה דג'מבה כי כבר אין לי מה לומר. סתם שחקן, אין לו מה לחפש ביונייטד. אתמול הוא היה סביר, לא פחות ולא יותר.

בקשר להווארד, הוא ממש לא הודח בגלל טעות אחד נגד פורטו. הוא ספג שורה של שערים רכים והמשחק שאחריו קארול החליף אותו היה בכלל מול סיטי, כשהוא ספג רביעייה. אולי אפילו לא שער אחד ממש שלו אבל שוב, לא ממש הופעה טובה. ואין מה לעשות, קארול נכנס לשער והתייצבנו.

אין תירוצים לטעות של הווארד אתמול. זה לא משנה כמה מצבים הוא הציל, אין שום מחילה על בעיטה שכזו שמייצרת ליריב עוד הזדמנות. תשאל את בארטז, שלקינוח משחק אדיר שלו בהייבורי מסר להנרי ואנחנו יודעים איך המשחק ההוא נגמר.

הווארד לא עשה אתמול שוב דבר שקארול לא עשה. לא היו הצלות מדהימות. היתה יכולת טובה על קו השער, היתה יכולת טובה ביציאה לכדורי גובה והיתה מתנה אחת שלא נוצלה. זה פחות או יותר כמו קארול. ואם הווארד רוצה לחזור להרכב, כשהוא מקבל את ההזדמנות הוא צריך להראות שהוא יותר טוב מקארול ולא עושה את אותה טעות אחת גדולה למשחק.

בין אם פרגי ימשיך עם קארול ובין אם ישאיר את הווארד בהרכב... זה בסדר. קשה לומר שיש כאן החלטה נכונה ברורה.

אבל, אם עד סוף העונה שניהם לא משכנעים שהם ראויים להרכב (ואולי קארול בכלל יעזוב כי החוזה שלו נגמר), אני לא רואה איך אנחנו מרשים לעצמנו לא להביא שוער בקיץ. נדהמתי לגלות שטימו הילדברנד משטוטגרט מסיים חוזה בעוד כמה חודשים. אם הוא באמת לא חותם על חוזה חדש ואין לו כבר התחייבות לבאיירן, זו הזדמנות גדולה.

ואגב, גם אני חושב שסאהה מסוכן יותר מסמית'. עניין של מהירות וטכניקה שבסופו של דבר מקשים על שחקני הגנה יותר מקשיחות, אבל נראה היה לי מאוד מוזר לבקר מראש את דקות המשחק ששחקן שרק חזר מפציעה הולך לשחק. הופתעתי שהוא שיחק 90, אבל גם אם הוא היה משחק 30 לא היתה סיבה לבקר. אנחנו לא מודעים למצבם הפיזי של השחקנים.

3. Manutd21 Member

לגבי דג'מבה דג'מבה,
    אני חושב שוב שבמשחק בודד אתה לא יכול לקבוע הרבה.
    תראה,הוא היה בינוני, נכון, אבל לצפות ממנו להיות זידאן או לואיס פיגו אני לא מצפה. זה לא התפקיד שלו. הוא לא הראה אתמול ברק כי הוא לא אמור. הוא משחק בחלק האחוי, קרוב להגנה.
    לעומת זאת, אם אני משווה אותו לקלוד מקאללה, שלבטח עולה עליו ואפילו על רוי קין בכמה רמות מבחינה הגנתית וחילוצי כדורים, אני חושב שלא היה בין השניים הבדל גדול כ"כ בכל הנוגע למשחק ההגנה.
    אני מרוצה,בכל מקרה.
    אני הייתי ממשיך לתת לו אשראי, וגם אם האשראי לא יהיה כרגע בליגה או בליגת האלופות, חשוב שיקבל דקות גם נקד צ'לסי וגם נגד אקסטר, כי עוד פעם, ככל ששחקן מרגיש שהוא משחק יותר אז הוא מגיש שהמנג'ר נותן בו אמון, ואז הביטחון עולה ואתה יכול לראות תצוגות טובות.
    אותו כנ"ל בדיוק לגבי טים הווארד.

אני מעריך שהווארד לא יפתח בשבת, אבל אם פרגוסון יפתיע אותי אני אשמח.
    למרות שכמו שאמרת מקודם, באופן כללי ההופעה של שני השוערים שלנו לא מושלמת אבל הם בהחלט מצויינים.
    הווארד בסה"כ בן 25 (גיל צעיר יחסית לשוער, אם יגיע לגילו של דייויד סימן ועדיין ישחק ביונייטד, הרי שמדובר בעוד 10-15 שנים בשיא) והוא עוד יתפתח ומניין הטעויות שלו יירד (לטעמי גם הישיבה הממושכת על הספסל תרמה לו, כמו שאלכס פרגוסון צין), אנחנו יודעים שמבחינת נתונים לא מדובר בשרוך כמו פטר צ'ך אבל מבחינת אתלטית מדובר בשוער הטוב באירופה עם הזינוקים והאינסטינקטים הכי טובים שיש לדעתי.
    בסדר אחי, אני אומר שיתנו לו סטרייק קטן של הופעות ונבחן אותו שוב לעומק, מאמין שעם הזמן הוא יתייצב ומניין הטעויות יירד.

שוער בקיץ?
    אם קארול יעזוב- בטוח שאנחנו נצטרך מישהו שיתן להווארד פייט.
    אבל במידה ולא...............שמע,טעות פה טעות שם אבל עם כל הטעויות, אנחנו לא סופגים סטטיסטית הרבה שערים, ואני חושב שקרדיט לא מבוטל לגבי זה צריך לתת לשוערים.

בכל מקרה, ריקארדו הזה הוא בושה, הוא שחקן פוטבול לדעתי, לא שוער.
    אני לא רואה אותו ממשיך עוד עונה ביונייטד....אלא אם כן הקור במנצ'סטר מחייב עוד מסה שתחמם את הספסל על בסיס קבוע

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לשוערים שלנו מגיע קרדיט כי הם באמת לא עושים עבודה רעה, אבל במשחקים האחרונים כל אחד מהם עושה לפחות טעות אחת ששווה גול, גם אם הוא יוצא מזה בלי גול. תמיד צריך לרצות להשתפר.

החוזה של ריקארדו נגמר בסוף העונה והוא לא יקבל חוזה חדש מן הסתם.

5. Manutd21 Member

ברור לי כשמש, אם כבר שוער שלישי אתה תעדיף להחזיר את לוק סטיל הצעיר מהשאלה במקרה הפחות טוב מבחינתנו.

במקרה היותר טוב אנחנו נביא שוער שלישי איכותי, אבל לדעתי זה לא יקרה אם רוי קארול ישאר בקבוצה.
    כי כשיש לך תחרות בין שני שוערים זה טוב. תחרות בין 3 עלולה ליצור בעיות אפילו למנג'ר.

הלאה, אנפילד ביום שבת.
    התחזית שלך?
    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

6. Rudess Member

זה משחק שרשום עליו תיקו מראש.

7. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל הדיבורים על ליברפול-מנצ'סטר בדיון המחזור בבקשה...

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ומשהו קטן, אם כל הכבוד להווארד וקארול, אני מקווה לראות שוער שיגיע בקיץ, בתקווה שזה יהיה פרי מפארמה.
    הבעייה הגדולה של קארול(ומשום מה אף אחד לא דיבר על זה) זה לא טעויות חד פעמיות שהוא עושה(כמו הגול מול ליון או הבעיטה מול טוטנהאם),אלו טעויות שיעלמו לחלוטיין ככל שקארול יקבל דקות.
    הבעייה גדולה היא שלקארול היא נוכחות ברחבה.
    מגיעים מולו להרבה מצבים, והוא אכן לוקח כדורים רבים ומסוכנים, אבל הסיבה שהוא צריך לקחת במשחק כל כך הרבה כדורים מסוכנים ( בניגוד לצ'ך למשל שצריך להזיע הרבה פחות), זה לא רק בגלל ההגנה, אלא במיוחד בגלל שאין לקארול נוכחות, הוא לא שולט ברחבה, מעטים הפעמים(אם בכלל) שראיתי אותו מבקר את ההגנה או מפגין נוכחות.
    שוער גדול, שוערים כמו בופון, או קאן ושמייקל בזמני השיא שלהם, היו שולטים ברחבה ללא עוררין, ולא נותנים לכדורים להסתובב להם ברחבה בלי הפסקה(כמו שקורה לקארול).
    כאן מגיע היתרון של הווארד, שהשליטה שלו ברחבה בהחלט טובה, ואם הוא יצליח להתייצב ולהעלים את הטעויות שלו, הוא יבלוט ביוניטד.
    אבל, מכיוון שהווארד לא עושה סימנים של חזרה לכושר של תחילת שנה שעברה, כניראה שאין מפלט מהחתמת שוער, כשההעדהפ שלי היא כאמור פרי, בגלל גילו הצעיר, היכולת שהוא הציג ומציג, והופונטציאל הרב שלו( כשבמקביל גם המחיר שלו הוא זול יחסית לשוער ברמתו).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/1/05
  9. Manutd21 Member

שלום לאדומים,

האם למישהו יש מושג אם יש אתר כלשהו ברשת שבו ניתן להתעדכן במצב הפציעות וסטטוס החלמה של שחקני מנצ'סטר יונייטד??

אני מנסה כבר תקופה די ארוכה למצוא אתר כזה, מהבחינה הזאת האתר הרשמי של צ'לסי נורא מסודר ומאורגן.. האם למישהו יש מושג?
    תודה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

10. Hammers Fan Member

11. Manutd21 Member

ידיעה חדשה פורסמה השבוע בכלי התקשורת באנגליה, לפיה קלברסון מחוזר ע"י בנפיקה ליסבון,אותה מאמן ג'ובאני טראפטוני. ככל שידוע כרגע, המכשול היחיד בין השחקן ובנפיקה הוא הנהלת היונייטד.
    האם לדעתכם ידו של אלכס פרגוסון בדבר?
    האם להערכתכם הוא מתכנן לתת לו צ'אנס נוסף לפרוח במועדון?
    או שמא ההתנגדות מקורה בכסף בסופו של דבר?
    תגיבו,תודה.

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wlcm.Xxx

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מניח שפרגוסון שלח פקסים לכל קבוצה באירופה ותהה אם היא רוצה ברזילאי יד שנייה במצב טוב ("כחדש"). אבל אם הוא יעזוב, ברור שזו החלטה של המנג'ר למכור אותו.

לצערי אני חושב שרקורד הפציעות של קלברסון הופך אותו ל"מכיר מאוד". מה לעשות, הוא כנראה פשוט אחד מאותם שחקנים, כמו פורצ'ן וסאהה, שכל הזמן נפצעים. זה הופך את הסיכוי שהוא באמת יתאקלם בכדורגל האנגלי לקלוש. אני חושב שהוא יכול להיות מצוין במקום הנכון, אבל יונייטד זה כבר כנראה לא זה. אם בנפיקה תסכים לשלם כמה מיליונים (הם רוצים השאלה כנראה), למכור.

13. Manutd21 Member

לדעתך מדובר בפציעות שמרחיקות אותו?
    או בהיעדר כישרון/קשיי הסתגלות לשיטת המשחק של פרגוסון ביונייטד?

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

שילוב. ברור שהוא לא השתלב והתאקלם, אבל איך הוא יכול להתאקלם כשהוא לא היה כשיר ליותר מחודשיים ברציפות? הוא נפצע במשחק השני שלו בקבוצה, חזר בחג המולד, נתן תרומה לא רעה פה ושם, נפצע עוד פעם, אני חושב שהוא היה פצוע גם בתחילת העונה הנוכחית, עכשיו הוא שוב פצוע...

אני ממש לא בטוח שבלי פציעות הוא היה מתאקלם, אבל יחד איתן זה כמעט בלתי אפשרי.

יש לנו בסגל יותר מדי שחקנים רגישים לפציעות. עם בראון אני חי, כי הוא שחקן ביתי טוב מאוד ואני אוהב אותו (למרות מה שאנשים אומרים עליו). אבל כשאתה מוסיף אליו את סאהה, פורצ'ן וקלברסון זה פשוט יותר מדי. וזה לא מקרי שהארבעה הללו היוו חלק משמעותי מרשימת הפצועים שלנו העונה.

זה מזכיר לי את סטיב ברוס, למשל, שהיו ספקות לגבי תוצאות הבדיקה שלו אבל פרגוסון החליט לקנות אותו פשוט בגלל שרקורד ההופעות שלו היה מצוין והוא כמעט לא החמיץ משחקים. לצערי אני לא ממש בטוח שאנחנו חושבים עד כדי כך עמוק כיום. סאהה היה פצוע שוב ושוב מאז שהוא הגיע לאנגליה, אבל קנינו אותו אחרי חצי שנה 'נקייה' בפולהאם. אני לא מתבייש לומר שכמה שאני אוהב אותו כשחקן, אולי היינו צריכים ללכת על דפו.

15. Manutd21 Member

פרגוסון על קלברסון:

"It's difficult to say whether we would let him go.

"He is a terrific footballer but he is a Brazilian and wants to play in the first team all the time."

אם לשפוט לפי הדברים הללו, שפורסמו בסקיי ספורטס, הוא לא מוגדר כמיספיט ע"י אלכס פרגוסון.
    לפי מה שהוא אומר, ולפי מה שזה נראה (מאחר ולא דיברו ולא היו יותר מדי כתבות על קלברסון במהלך העונה הנוכחית) הבעיה היחידה של קלברסון היא, נרצה או לא, פול סקולס.
    עד כמה שזה נשמע מוזר, כן, הבנאדם תופס לו את הבלטה, בצדק כמובן, אבל הבנאדם רוצה לשחק..

קודם כל, מבחינת הפציעות של פול סקולס עצמו, שיהיה ברור דבר אחד:
    העונה הזאת של פול סקולס היא אחת היותר טובות שלו, לפחות מבחינת הפציעות.
    אז נכון,היתה פציעה אחת בהתחלה, אבל שמע, הוא כשיר כמעט לכל משחק, וזה לא דבר מובן מאליו בהשוואה למה שראינו בעונה שעברה.. היו לו יותר פציעות.

אבל אם כבר הזכרנו פציעות....
    בוא נלך על הנדבך היותר גדול ומרכזי ביונייטד, רוד ואן ניסטלרוי, לא פחות ולא יותר, שהעונה הזאת נפצע בצורה שלא הכרנו בעבר, בייחוד בעונת האליפות האחרונה שלנו, לפני שנתיים.

אז מה? שנפתח שוב את סאגת ריאל מדריד?
    לא חושב שאתה מדייק בקטע של הפציעות, מאחר והן חלק מהמשחק, וחלק בלתי נפרד, וגרוע מכך- בלתי נשלט ובלתי צפוי.
    מחר יש לך משחק נגד אסטון וילה- אתה יכול לדעת מי ישאר עומד על 2 רגליים אחרי המשחק?
    אתה לא יכול.
    ומה שבטוח- שחקנים לא נפצעים בכוונה כי הם לא אוהבים את המועדון או משהו כזה....או כי יש להם משהו נגד מישהו חלילה.
    הרי מדובר בסכומי עתק ובשחקנים כמו קלברסון וסאהה, שלדעתי מבחינת כישרון נטו הכי טובים ביונייטד יחד עם רונאלדו וגיגס וחייבים להוכיח את עצמם. אבל מה זה לעזאזל כישרון כשיש לך צורת משחק ולחץ ושיטה וכמובן פציעות וכו'.?

אז אני חושב שצריך לקבל את זה ולא לחשוב שעשית טעות כשרכשת שחקן. הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות כמנג'ר הוא לחזק את הסגל שלך ולהעמיק אותו.
    אז היום סאהה יכול להיות לך כשיר לחצי עונה ולהתקדם בצורה מצויינת, ובינתיים, כמה שאני אוהב אותו וחושב שהוא החלוץ מס' 1 בעולם ברחבת ה-16, רוד ואן ניסטלרוי, יחזיקו חזק אוהדי היונייטד, לא ממש עונה על הציפיות ממנו העונה.
    אז נכון, מלך השערים בליגת האלופות, אבל חליק, כמה שערים הוא תרם בליגה במשחקים ששיחק?
    גם לא חוכמה לשפוט,מצד שני, כי לא שיחק הרבה.

קווינטון פורצ'ון אותו כנ"ל, שחקן על לדעתי, מהיר וחזק, שחקן קבוצתי מאוד, אני רואה המון דימיון בינו לבין רוברטו קרלוס כמגן שמאלי, אבל עוד פעם גם כשאתה כשיר ואושה והיינצה נושפים לך בעורף- אתה לא יכול לצפות ליותר מדי..
    והוא משחק, לא שלא.. אבל במפעלים הפחות חשובים.
    זה אותו תסמין של קלברסון, אני חושב שפשוט אסור לתת להם ללכת, כי הם העומק שלנו.
    כשאתה אומר שיש לך 2 שחקנים טובים בכל עמדה- אז אתה מתכוון לזה שיושבים לך שחקנים ברמה הזאת על הספסל, של אושה ופורצ'ן ווס בראון המצויין ופיל נוויל,וקלברסון וסמית' ודג'מבה דג'מבה.

זה העומק שלך. עכשיו חלק מההחלטה לשחרר את השחקנים גם תלויה במנג'ר, וזה כאב ראש לא קטן כשכולם רוצים לשחק.
    פה, עם כל הכבוד לאלכס פרגוסון, אני רואה יתרון של מוריניו עליו, בביטחון לשחקנים וביכולת לשלב אותם בלי שתראה אותם מתבטאים בכלי התקשורת על עזיבות וחוסר שביעות רצון. לדוגמא: גלן ג'ונסון ומתיאה קז'מן.

בקיצור לדעתי לא צריכים לשחרר אותם לפני שאתה רואה במשך מספר עונות שהם פשוט לא מצליחים...
    אחד כמו קלברסון, שחתום לך עד קיץ 2008, ברור שלא תייבש אותו על הספסל 5 שנים.
    אבל הוא (פרגוסון) עושה את זה כבר עושה את זה כמעט שנתיים והוא רוצה עליו הרבה כסף (וקלברסון שווה הרבה כסף אמיגו, לא בכדי הוא שחקן הרכב ראשון בנבחרת ברזיל).פשוט צריך לתת לו עוד הזדמנויות לפי דעתי, העונה הוא לא קיבל מספיק, גם בגלל הפציעות.

נערך לאחרונה ב: ‏21/1/05