ההתאחדות האנגלית לא יכלה למנות מאמן טוב יותר מקאפלו. אין לכם על מה להתלונן מפני שאין אופציות טובות יותר. הבעיה היחידה של קאפלו בשנים האחרונות היא שבטורנירי נוק אאוט הוא הירבה לפשל והפסיד נגד קבוצות שהיה חייב לעבור אותן, גם ביובנטוס וגם בריאל מדריד. הוא מאמן שמתעקש לשחק באותה שיטה כל הזמן וזה הרבה פעמים דפק אותו.
אפילו אמא של קאפלו יודעת לאיזה סיר לחץ הוא הולך ליפול וחוששת לבנה... http://www.sportinglife.com/football/news/...l&TEAMHD=soccer
ממש לא מת על המינוי... מלבד זאת שהמינוי של מאמן איטלקי, והדיבורים על זולה או כל איטלקי אחר בצוות המקצועי, משמע - צוות כל איטלקי, פוגעות מעט בכל חובב כדורגל אנגלי, אני ממש לא בטוח שקאפלו יצליח במולדת הכדורגל. הוא ווינר, טקטיקן, עם רזומה מרשים, אבל אני לא יודע איך הוא יתסגל לצורת המשחק האנגלית. ועם זאת, אין מאמן אחר עם רוזמה כמו מוריניו, ניסיון, ווינריות, אם לא מוריניו אז קאפלו האופציה הטובה ביותר. אין לי הרגשה טובה, למה מוריניו, למה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
זה בעיקר אומר שאין שום קשר בין הדברים שאתה אומר למציאות.... סטרטפורד, יש משהו במה שאתה אומר, אבל בוא נניח את הדברים השולחן - ההקבלה הכי הגיונית של זכייה בגביע העולם למשל היא ברמת המועדונים לזכות בליגת האלופות או מינימום זכייה באליפות בליגה בכירה. צריך לדעת איך להתמודד עם הלחץ הזה של מאבקי פסגה. לקאפלו יש את זה. לרדנאפ לא.
אני לא יכול להגיד שקאפלו היה הבחירה הראשונה שלי, אבל מוריניו לא רצה או שאולי לא רצו אותו מספיק אני לא יודע, ושאר המאמנים הפנויים בשוק ברמות הגבוהות הם קאפלו וליפי, ליפי מאמן אפור מאוד, רק לראות את איטליה במונדיאל האחרון לראייה. קאפלו מביא תוצאות, לא המאמן הכי אטרקטיבי אבל לפחות נראה תוצאות, והכי חשוב קבוצה מאורגנת שיודעת מה היא רוצה מעצמה. להוטספר וסטרטפורד, חשבתי על זה קצת, רדנאפ בהתחלה נראה לי מועמד ראוי, נכון שאין לו אליפיות וגביעי אירופה, הקבוצות שלו בדרך כלל מציגות גם כדורגל יפה אבל חסר משהו, גם ניסיון ברמות הגבוהות כמובן שזה משמעותי. קין אמר שהבעיה של הנבחרת היא המון שחקנים עם אגו, אני לא יודע אם רדנאפ יכול להסתדר עם שחקנים כאלה, אני לא ראיתי אותו מתעסק בקבוצות שלו עם שחקן ברמות הגבוהות באמת. קאפלו גם עם בעיות המשמעת והחוסר אמון שלו בריאל השיג אליפות, נגד ברצלונה, במאני טיים.
הוטספר ודניס, אין אף אחד מושלם, לרדנהאפ אולי אין רזומהב התמודדות במאבקי צמרת(שוב,בעיקר כי לא קיבל הזדמנויות בקבוצות גדולות ולא מובן לי מדוע)אבל מכיר את השחקנים באנגליה(ודווקא התמודד עם שחקנים בעלי אגו בקבוצות שלו והציא מהם הרבה מאוד טוב)את היכולות והתכונות שלהם טוב יותר מקפאלו,מכיר כמובן טוב יותר את המנטליות האנגלית,אין לו מחסום שפה כמו שיש לקפאלו, ככה שדברים מתקזזים,יש יתרונות ויש חסרונות לכל אחד.
ובכל זאת, קשה לי לראות אותו מסביר את עצמו טוב ועושה שיחות מוטיבציה באיטלקית http://www.asoccer.co.il/fmisrael/html/emoticons/wink.Xxx
מסכים איתך. אני גם חושב שקאפלו נכנס למצב שהוא יחסית מוכר לו והוא הלחץ העצום מכל כיוון. איך שאני רואה את זה, יש הבדל בין הלחץ של לאמן את רומא ואפילו את מילאן מאשר לאמן את ריאל מדריד אשר נחשבת למועדון המפואר בעולם וכיו"ב. בנבחרת האנגלית נוצר הלחץ המובן מאליו כתוצאה מהשנים האחרונות. גם כאן אני חושב שיש להבדיל בין שני סוגים של לחץ. יש לחץ של לאמן במקום חדש (ע.ע אברהם גרנט מיודענו) ויש את האוהדים האנגלים. זה סיפור שונה מכל נבחרת בעולם. מבחינת כדורגל, מעניין יהיה לראות האם קאפלו יצליח להפוך את נבחרת אנגליה ליעילה, מה שאומר בין היתר לבחור בשוער אחד ולהכניס בו ביטחון לאורך זמן, לנתב את שיתוף הפעולה בין ג'רארד ללאמפרד למשהו חיובי (אין צורך להרחיב על היותם "תאומים סיאמיים" בנבחרת) וגם בהתקפה אני מאמין שצריך לבחור בשותף קבוע (עד כמה שניתן- פציעות וכו' זה כבר משהו אחר) לרוני. אני מצפה שקאפלו יידע מתי לשלב כשרונות עולים כגון ריצ'ארדס, בייל ושות' ומתי לסמוך על הניסיון של גארי נוויל ואחרים. ניסיון שווה זהב בטורנירים הגדולים באמת- אין עדות טובה יותר מחבורת הצרפתים הוותיקים שחזרו לעוד פעם אחת (נשמע כמו איזה סרט) כדי לצעיד את הנבחרת שלהם לגמר
קאפלו מאמן שמסוגל להפיק מהסגל האנגלי הקיים, הרבה. יש לו המון זמן להכין את הנבחרת לקראת מוקדמות המונדיאל מהסיבה הפשוטה, שהנבחרת תראה את היורו מהבית. אני חושב שההשפלה הזו בסופו של דבר עשתה טוב לאנגלים, זה יצר זעזוע וזה עדיף על עוד קמפיין משעמם ועל עוד רבע גמר כמו בתקופת אריקסון. קאפלו מאמן שיודע לעמוד בלחץ, הוא זכה באליפות כבר בעונה הראשונה שלו עם כל קבוצה וזה מסביר הכל. אנגליה צריכה לשחק כדורגל, להפסיק עם הכדורים הארוכים, יש מספיק שחקנים שיכולים להניע שם כדור. קאפלו לא מפחד מכוכבים, הוא סיפסל את דל-פיירו ביובנטוס(טוב אולי זה היה משהו אישי), הוא הוציא את בקהאם במשחק האליפות שלנו אחרי שראה שהעסק לא עובד, ולטעמי הוא ייצטרך לקחת החלטה חשובה - לאמפרד או ג'רראד. בשביל לזכות במונדיאל לא חייבים כדורגל גדול, באמת שלא, איטליה שזכתה לא הייתה סופר-התקפית. כמו שציינו כאן, אולי בריאל מדריד בעונה האחרונה לא הצגנו כדורגל התקפי ומלהיב, גם ביובנטוס(זו המסורת), הכדורגל היה קצת משעמם, אבל ברומא קאפלו בנה קבוצה שבכל פעם הייתה מספקת מהלכי כדורגל נהדרים במשך 90 דקות, וזה לא שהיה כדורגל נפלא באנגליה לפני קאפלו. מיכאל, כשקראתי את התגובות שלך היה אפשר לחשוב שאתה חושב שעידן אריקסון היה מוצלח, ממש לא.
לדעתי, שמסתמכת בהרבה על איך שהאנגלים נראו על המגרש, להדחה מהיורו היה בדיוק את האפקט השלילי- היא הוכיחה לאנגלים ולאוהדים שלהם שאחרי שנים של רבע-גמרים בינוניים למדי הם סוף סוף הצליחו רשמית להוציא את עצמם מחבורת הצמרת של הנבחרות העולמיות. אם קאפלו יביא את אנגליה לפחות לחצי הגמר בדרא"פ זה הרבה בגלל שהוא עשה מה שקאפלו תמיד עושה- רמס את מה שהיה לפניו ובנה את מה שהוא רוצה כמו שהוא רוצה- ממש מהבסיס.
אני מודע לעובדה שאין אף אחד מושלם, רדנאפ לא קיבל קבוצה גדולה מהסיבה הפשוטה שהיה אפשר להביא מאמנים זרים שברמה נחשבים יותר גדולים מרדנאפ, נכון שעם הקבוצות שלו הוא עושה דברים יפים. אתה דיברת לא פעם על הלחץ שיש בין קבוצה עם שאיפות לכל התארים לבין קבוצה שתואר זה בונוס בשבילה, לקאפלו יש את הניסיון הזה, מחסום השפה יישבר בסופו של דבר, עד המשחק הראשון אני בטוח שקאפלו יעשה כמה קורסים בשפה האנגלית. בסופו של דבר קאפלו יותר מתאים מרדנאפ.
אני מאמין שקאפלו הוא בחירה מאוד נבונה. תמיד האמנתי שמאמני נבחרות צריכים להיות טקטיקנים גדולים, פשוט בגלל שנבחרות משחקים כמות משחקים מוגבלת, והמאמן צריך לדעת לבחור את אחד-עשר השחקנים הטובים ביותר ולשים אותם על המגרש בצורה הטובה ביותר - פר משחק ספציפי - וככה להביא את התוצאות. כשמשחקים משחק או שניים פעם בחודש או יותר, לא צריך מאמן שיכניס מוטיבציית שיא לשחקנים (כי מן הסתם זה משחק נבחרת, כולם יתנו 100 אחוז), ולא צריך מאמן שידע לבנות קבוצה לטווח של עונה שלמה, כל מה שצריך זה מאמן שידע לנצח את המשחק. את זה עושים עם טקטיקה וניהול משחק חכם, ואת זה יש לקאפלו. דוגמה יפה לזה ניתן לראות אצל עוד טקטיקן איטלקי גדול, מרצ'לו ליפי, שהביא את איטליה לזכיה במונדיאל. בנוסף לכך קאפלו ידוע כמאמן שיודע לקחת קבוצות במשבר ולהוציא אותן ממנו. כמות התארים שהוא לקח בקבוצות שהיו בתקופות לא טובות לפני הגעתו מוכיחה את זה. הוא פשוט ווינר. ואגב, על הדרך שישלב גם את גיגס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx בייל וולשי, וגם ערך כמה הופעות בנבחרת.
קאפלו הוא הדבר הכי טוב שיכול היה לקרות לנבחרת אנגליה. אם היא לא מצליחה עם ווינר מופלא שרק שניים שלושה אחרים מתקרבים לגאונותו היום, אז הייתי ממליץ לכם מראש לא לתלות תקוות באף קמפיין שעתיד לבוא. אם אנגליה לא מגיעה לחצי גמר לפחות, זה יהיה כישלון ענק, והכל על גב הנבחרת עצמה ולא המאמן.
אני לא מבין איך אפשר לקבוע דברים כאלה בטרם עת. אתה יודע איך קאפלו הולך להתאקלם? להכיר את המערכים שהוא ישתמש?