הדיון הרשמי של נבחרת אנגליה: שוב קרואטיה?!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Hotspur, ‏10/7/06.

1. Jack Wilshere Member

יופי של הצגה. שלמה בראבא בהופעה יוצאת דופן. בכל מצב אני הייתי הולך ל"כתובה" על-פני פורטוגל - טורקיה. תבלה!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/6/08
  2. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אורי, אתה קשקשן... אוי לנבחרת עם כזה סגל אם היא בכלל תחשוב על לשים את עצמה באותה מדרגה עם קרואטיה ורומניה. כן, אני יודע מה ראינו מהנבחרת הזו על הדשא במוקדמות האחרונות, אבל חדל קשקשת. תסתגל על הסגל של הנבחרות שפייבוריטיות לזכייה ביורו ותראה שאנחנו לא נופלים (מבחינת סגל) מאף אחת מהן. צריך פעם אחת למצות את הפוטנציאל סוף סוף, אבל מבחינת סגל נטו יש לנו את הזכות לבוא ולקשקש לפני כל טורניר. ככה זה כשכל ההרכב של הנבחרת שלך משחק בהרכב ב-2 הקבוצות הכי טובות באירופה.

נערך לאחרונה ב: ‏8/6/08
  3. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

וכדורגל משחקים על הדשא, ועל הדשא הקרואטים עשו לנו בית ספר פעמיים, וגם הרומנים נראים הרבה יותר טוב. מה שווים כל השמות האלה אם לא יוצא מזה שום דבר?

התגובה שלך איתי, בלי להעליב, מסמלת את היהירות והזחיחות שהן אחת מהסיבות שבגללן הנבחרת נכשלת פעם אחר פעם, בזמן שנבחרות כמו יוון, טורקיה וכו' מגיעות רחוק עם סגלים פחות טובים. האנגלים מאמינים שהם אימפריה, שהם נבחרת מהטובות בעולם, ושנבחרות כמו קרואטיה ורומניה (ויוון, ושוודיה, ואני יכול להמשיך) נחותות מהם. גם אם הנבחרת תחטוף 200 סטירות מצלצלות כמו מול קרואטיה זה לא יעזור לדעתי. הקטנת הציפיות (והבנה שאין שום דבר משפיל בלהיות נבחרת דרג ב') יכולה לעזור לאנגליה רבות בעתיד.

4. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך אפשר להקטין ציפיות ולא להאמין אם יש לך את השחקנים הכי טובים בעולם? איך? או שאתה עכשיו רוצה לבוא ולהתווכח ולהגיד לי שג'ון טרי, ריו פרדיננד, אשלי קול, סטיבי ג'י, פרנק למפארד, ג'ו קול, רוני החזיר וכו' הם לא בטופ העולמי בעמדות שלהם? להקטין ציפיות ולבוא בדרישות נמוכות עם כזה סגל זה לא אנושי, זה בלתי-אפשרי פשוט. נמשיך להאמין ולהתאכזב כל פעם מחדש אבל האמונה היא מוצדקת ביותר.

5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

לגבי הרשימה שנתת-כן, ריו וטרי הם מהטובים בעולם, גם ג'רארד ורוני. אבל אשלי קול לדוגמא, בארסנל הוא היה טוב מאוד, בצ'לסי הוא בינוני מאוד ועדיין מתייחסים אליו כאילו הוא אחד הטובים בעולם. זו אחת הבעיות. חלק מהסגל הוא פשוט אוברייטד (דוגמאות מייצגות: קאשלי, רייט פיליפס, דאונינג, דפו, וכמובן ג'נאס שאין לי מושג למה קאפלו הזמין אותו) ואחרי שמנפחים את הציפיות מתפלאים למה זה לא עובד.

אגב, גם לצרפת יש כמה מהשחקנים הטובים בעולם, זה לא מנע מהם לבוא למונדיאל בגרמניה בלי ציפיות גבוהות, בשקט, בתור אנדרדוג וכמו גדולים הם הגיעו לגמר והיו רחוקים פנדל אחד מזכייה.

6. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוקיי, אז כבר יש לנו 4 שחקנים מהטובים בעולם. נבחרות עם פחות מזה מחשיבות את עצמן כפייבוריטיות לזכייה (ראה גרמניה והאוהדים שלהם פה בפורום בדיון שלהם). וצרפת עם הסגל שיש להם מגיעים לכל טורניר כפייבוריטים כולל עכשיו וכולל במונדיאל 2006, לא יודע מאיפה אתה מסיק שאין להם ציפיות גבוהות. מזה שאתה לא רואה אוהדים שלהם פה מתרברבים? רק כי אין להם אוהדים כאן ואתה רואה בעיקר את ההתרברבויות שלנו.

נראה לי שכל העניין הזה זה מעין נסיון שכנוע עצמי שלך כדי שאח"כ המהלומה כשנודח (בפנדלים כמובן) תהיה פחות כואבת. אתה לא באמת מאמין שההרכב הזה יכול לבוא לטורניר כלשהו לא כפייבוריט (לא אומר כהכי טוב, יש עוד לא מעט נבחרות חזקות, אבל גם אנחנו נמנים עליהן).

7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אני זוכר שבעקבות הכשלונות בטורנירים קודמים (בדיוק כמו אנגליה), והמוקדמות הלא מרשימים (כמו אנגליה), צרפת הגיעה לטורניר בלי הרבה אמונה שאפשר לזכות, בלי תקשורת שמצפה להרים וגבעות, באו ונתנו טורניר נהדר.

אנחנו הגענו באותו מצב בדיוק, אבל התקשורת והקהל כבר התייחסו לזה כאילו שהגביע הוא שלנו ואם רק נעלה למגרש נזכה בו, וחטפו סטירה מצלצלת בפנים. זה ניחא, אבל אני רואה שאף אחד לא מפיק לקחים, אף אחד לא לומד מהטעויות...זה כבר נהיה מרגיז. כבר 12 שנה (14 שנה בעצם, כי כבר אפשר לדלג עד 2010) לא עברנו את רבע הגמר בכלום, וגם אז הגענו לשם בגלל שאירחנו את הטורניר. אלה לא הישגים של נבחרת מהגדולות בעולם. גם מבחינת תארים אנחנו לא שווים כלום. נכון, יש לנו גביע עולם אחד-לאורוגוואי יש שניים ואף אחד לא מחשיב אותם לכלום היום.

אגב, לא רק אני מחזיק בדעה הזאת. גם הארי רדנאפ, סם אלרדייס, אלן קרבישלי ועוד רבים התבטאו בנושא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/6/08
  8. ריביירו Member

כמה שחקני טופ קלאס יש לאורוגוואי? וכמה יש לאנגליה? אולי מבחינת הישגים אנחנו לא מהנבחרות הגדולות בעולם, אבל מבחינת סגל, כן.

9. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

באמת אורוגוואי זו לא דוגמא טובה. אבל בוא ניקח לדוגמא את פורטוגל- אם תלך לרחוב ותשאל מי נבחרת גדולה יותר, אני מניח שהרוב יבחרו באנגליה. ועדיין, הם מגיעים הרבה יותר רחוק מאיתנו בכל הטורנירים האחרונים.

10. THE STRETFORD END Member

Danny Simpson

אתה צריך ללמוד לדעת להפריד בין מה התקשורת ובמיוחד הצהובה והאוהדים שמדברים מתוך הלב
    לפני טורנירים(בהקשר למה שכתבת:"אבל התקשורת והקהל כבר התייחסו לזה כאילו שהגביע הוא שלנו ואם רק נעלה למגרש נזכה בו)
    ומה אומרים העיתונים שמנתחים את הסיכויים לעניין
    וחשוב מזה,השחקנים והצוות המקצועי,
    אף אחד מהם לפני אף טורניר לא אמר הגביע כבר שלנו,אנחנו הכי טובים
    אלא יש לנו סגל מצויין,כן אנחנו מועמדים לזכייה(ולמה לא?).

אף איש מקצוע לא יהיה כזה מטומטם לחשוב ולדבר כמו עורך של צהובון שמטרתו למכור עיתונים או לשלהב את הקהל הצמא ולא רק לאלכוהול.

לא הצלחנו בעבר בכמה טורנירים בגלל פנדלים ברבע וחצאי גמרים,בטורנירים שלא רק שלא נפלנו מאף אחת אחרת אלא שגם היינו טובים יותר.
    נכשלנו בעבר בכמה טורנירים כי פשוט לא היינו טובים מספיק ולא הגיע לנו להתקדם ולנצח.

11. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני שונא אותך מקלארן!!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx

10 דקות שרדתי בצ'כיה שוויץ, בקושי בקושי. אין, המחשבה הזאת הורגת אותי, מדכאת אותי, אני לא יכול לסבול את זה! שוויץ שם ואנחנו לא??? איפה ההגיון פה? מה הולך כאן? קיבינימט.

תקולל מקלארן, תקולל, עד עכשיו זה לא נקלט.

נערך לאחרונה ב: ‏8/6/08
  12. ENGLAND Member

ראיתי את החצי הראשון ואני חושב רק על אנגליה ועל מקלארן.

כמה מטומטם בן-אדם יכול להיות שלא העלה את אנגליה ליורו?כמה?

אפילו משה מהישרדות היה עולה ליורו.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bluboomteamenforcer.Xxx

13. קינג לדלי Member

אליפות מדהימה !
    במחצית אני מוצא את עצמי משחק סטנגה עם הילד שלי בין הדוכנים של שבוע הספר בקניון בכפר סבא.

איך הגעתי לשם באמצע משחק במסגרת אליפות אירופה ?...

14. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

תוך כדי משחק... אני משחק Pro Evolution Soccer בפלייסטיישן עם אנגליה נגד כל נבחרת מזדמנת, שומע את הסינגל World in motion ואת The great escape מהדיסק של יורו 2000.... ובא לי למות....

15. Ben-Ami Member

מי בכלל פתח את הטלוויזיה.
    אומנם אוהד כדורגל הוא מזוכיסט אבל יש גבול, עצם העובדה שאשכרה האליפות יצאה לדרכה ואנגליה לא שם פשוט מורידה מערך הטורניר בחצי.

כואב הלב, פשוט כואב, אני כל כך מתגעגע לאוירת המתח וההתרגשות שיש סביב טורניר גדול,
    מקלארן לדין.