צורם לי שאומרים לי שמה שלי קורזיץ' עושה זה לא ספורט. בצורה הזאת חוץ ממשחקי הכדור אפשר הכל להכליל בקטגוריית 'לא ספורט'. לחזור לעניין. טוב לשמוע את הביקורת העצמית של לי. היא יודעת שהיא נכשלה ולא מסתירה את זה. העתיד אומר עכשיו שהיא בבעיה רצינית. כמו צוברי, באולימפיאדה הבא לא נראה את גלישת הרוח בצורה הזאת. הבעיה הזאת גם יגרום לזוכה אצל הגברים, דורי ואן רייסלברחה לעשות הסוואה קטנה בקריירה שלו. ההולנדי שהיה פשוט גדול אצל הגברים וזכה בזהב ללא בעיה כבר אמר שהוא עובר לגלישת קיט: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%9C%...%A7%D7%99%D7%98 לגבי הכשלון של המשלחת. יהיה מעניין לראות מה יקרה. במדינה שבה לוזון עדיין יושב על כסאו אני לא צופה למהפכה של ממש...
כן הרוח לא הייתה איתה בשייט רוח זה מרכיב חשוב, אולי בגלל שקוראים לענף "גלישת רוח" אני לא בטוח... לא ספורט? אם ככה אז כל אחד יכול להצליח בו לא? אני רוצה לראות אותך מצליח לנתב את הגלשן הזה לפי הרוח אני רוצה לראות אותך שולט בו כמו לי כמו שחר או אחרים. אבל אם היא הייתה מביאה מדליה זה היה הספורט הלאומי נכון? אנשים קטנים שרק מחפשים להקניט ולבקר ורק בגלל אנשים כאלה הספורט שלנו נמצא איפה שהוא נמצא, אם הייתי ספורטאי במשלחת הייתי נגעל על כל יוםש אני נכנס לים או לבריכה או עולה להתאמן בשביל לייצג אנשים כמוך, בושה וחרפה שאנשים פה לא יודעים אפילו להגיד מילה אחת טובה. כן גם אני מאוכזב וזה לגיטימי, אבל מפה ועד "זה לא ספורט" יש מרחק של שמיים וארץ. אני מזלזל בך ובכל מי שחושב ככה, גם בשביל התגובות שיבואו. ד"א לא כל ספורטאי צריך להראות כמו מרים משקולות או מתאבק בסגנון רומי, אף אחד מהם לא שמן ויש להם כושר והרבה סיבולת לעמוד בשמש ולסחוב את הגלשנים האלה, "לא נראים כמו ספורטאים" נוו באמת.
תגובה טובה South boy. אני הסתכלתי בשעות האחרונות על התעמלות ורכיבה אומנותית על סוסים. שני ענפים שפשוט לא נראים כ'ספורט', אבל שמחתי בגלל שהולנד זכתה שם בזהב וארד. אפשר לאהוב את זה או לחשוב שזה לא ספורט, אבל אלה ספורטאים לכל דבר. אפשר לחשוב שאלופי שחמט ספורטאים...(והם כמובן כן).
אוקיי, הגיע הזמן לסכם את היום של הישראלים, למי שבמקרה לא היה פה כל היום: * לי קורזיץ סיימה במקום ה-9 את שיוט המדליות בדגם הניל פרייד. קורזיץ סיימה את התחרות במקום ה-6 (56 נק' חובה). * גידי קליגר וערן סלע פסלו בשיוט ה-9, וסיימו 23 בשיוט העשירי והאחרון שלהם בדגם ה-470. קליגר וסלע סיימו את התחרות במקום ה-15 (112 נק' חובה), ולא העפילו לשיוט המדליות. * ורד בוסקילה וגילי כהן סיימו במקומות 12 ו-16 בהתאמה, את שני השיוטים של היום בדגם ה-470. בוסקילה וכהן מדורגות במקום ה-12 בתום 8 שיוטים (77 נק' חובה). * יום כואב ומאכזב היה היום למשלחת הישראלית בלונדון. נקווה שמחר יהיה יותר טוב. בקרוב אעלה את תוכנית הישראלים למחר.
לו"ז ישראלים ליום רביעי (8.8): החל מ-14:00: ורד בוסקילה וגיל כהן - שיוט 9 בדגם ה-470 לנשים. החל מ-15:30 (משוערת): ורד בוסקילה וגיל כהן - שיוט 10 והאחרון בדגם ה-470 לנשים. * באתר הזה יהיה ניתן לצפות כנראה בחלק מהישראלים. ** יש ללכת ימינה עם החיצים בשורה הראשונה עד הענף הרלוונטי וללחוץ עליו. בהצלחה לכולם !
לא אני לא מסוגל לעשות את זה. אבל עובדה שגם היא כנראה לא מסוגלת לעשות את זה בתנאים מסוימים. מה הקשר זה שנקרא גלישת רוח? אז היא טובה רק כשיש רוח מאוד ספציפית? באיזה עוד ענף ספורט יש את השטות הזאת? הדבר היחיד שאני מסוגל לחשוב עליו הוא רכיבת אופניים (לא בוולדרום) שבו יש התמחויות בסגנונות שונים: טיפוס,ספרינט,נגד השעון. אבל מכאן ועד ללספר לי שהרוח לא הייתה טובה ובגלל היא לא זכתה במדליה. פשוט ספורט שאין בו שום צורך, הוא לא מעניין אי אפשר לצפות בו וכשהיום שמעתי את צוברי מפרשן התחלתי לתהות האם הוא בכלל מבין מה קורה שם. אגב, זה בכלל לא משנה לי שהיא לא זכתה במדליה. הייתי מבקר את השטות הזאת בכל מקרה. אני לא צריך לבקר אותה לאורך כל ימי השיוט כדי להוכיח עקביות כי אני לא מנסה להוכיח עקביות לאף אחד. אני אומר את דעתי. יותר מזה, אני בכלל לא מאוכזב. להביא מדליה בשיט מבחינתי לא קרוב אפילו ללהגיע לגמר אולימפי בשחיה (תומרקין) או להגיע לגמר אולימפי בהתעמלות (שטילוב). הקשר בין השיט הזה לבין שחיה,התעמלות,אתלטיקה,אופניים,ענפי הכדור הוא מקרי בהחלט. כמה מפתיע שזה ספורט שמתאים לישראלים. תמיד אפשר להשתמש בתירוץ הרוח. ממש נפלא. נק' אחרונה. אני לא צריך שהיא תייצג אותי. אני לא מרגיש שהיא מייצגת אותי. בתור ספורטאי בעבר, בענף אולימפי, שהחזקתי בו מעמד עד גיל 15 והתחרתי בתחרויות ספורט לא הרגשתי לחצי שניה שאני מייצג את המדינה. המדינה לא השקיעה בי אגורה שחוקה אחת, ובקושי משקיעה גם בה. היא מייצגת את עצמה,את המשפחה שלה,ואת הצוות המקצועי שלה. גם אותך היא לא מייצגת (ואני מתנצל מראש אם אתה האיש היחיד בעולם בערך שעוקב אחרי גלישת רוח ולא עוד אחד מאלה שפשוט רוצה מדליה כי זה יהיה "הישג למדינה")
אני לא עוקב אחרי הענף הזה ואני רואה לפי התגובה שלך שגם אתה לא, זה שהיא לא הצליחה בשיוט מדליות להביא מדליה אחרי שלאורך כל התחרות היא הובילה במקומות הראשונים לא אומר שהיא לא מספיק טובה, אלופת עולם 3 פעמים ושנתיים ברציפות, אם את זה היא הצליחה לעשות היא יכולה לעשות הכול במסגרת הענף שלה. מה שטות בזה שהרוח קובעת? יש גולשים שטובים בתנאי רוח כמו קורזיץ ויש גולשים שטובים כשאין רוח כמו צוברי, כמו שבטניס יש שחקנים שטובים בדשא ויש כאלה בחימר ויש כאלה על משטח קשה, כמו שבראלי יש נהגים שטובים במירוצים על חול ויש כאלה שטובים במירוצים על קרח, גם הם ענפים שטותיים? יש ענפים שדורשים ורסטיליות לתנאים, וקורזיץ לא טובה כשאין רוח כמו שהיא טובה שיש רוח, והיא לא היחידה אז אני לא מבין מה לעזאזל לא בסדר בזה? וד"א את השייט לא מבטלים המחלוקת היא על הדגם שאיתו יתחרו. זה ספורט שמתאים לישראלים בגלל שיש לנו הרבה רצועות חוף במדינה ועם הרבה רוח ברוב ימות השנה (חשבת אולי שבגלל זה ללי מתאים רוח כשהיא גולשת?) לא בגלל שום דבר אחר שישראלים כמוך ממציאים כדי לבלבל את השכל ולהוריד מהערך שלהם. אם החזקת בענף אולימפי קל ככל שיהיה עד גיל 15 אמור להמחיש במיוחד לך כמה קשה זה להשאר בכלל בענף אולימפי בטח אחד כזה שלא זוכה להכרה, וכל זה בלי סיוע ועזרה מהמדינה, ואני אפילו לא מדבר על להיות בתמונה למדליה אולימפית, אבל מה לעשות ישראלים לא יודעים לפרגן אחד לשני. לי לא מייצגת אותי? אז למה היא דאגה להדגש בכל משפט שני שלה שהיא הרגישה גאווה שהיא מחזיקה את הדגל ומייצגת את המדינה? אתה המאמן האישי שלה שאתה יודע את זה? אתה מדבר כמו בנאדם צר עין שקשה לו לראות ספורטאי ישראלי מצליח, ויש לא מעט ישראלים כמוך שחושבים שהם אלופי העולם בכל דבר עלי אדמות בזמןש הדבר היחיד שהם אלופים בו זה דיבורים. לי הביאה הרבה כבוד למדינת ישראל מעצם העובדה שזאת הייתה המטרה היחידה שלה אפילו יותר ממדליה אישית, בטח יותר כבוד ממך ומכל הישראלים צרי העיןש לא יכולים להגיד מילה טובה, אז בחיאת.
לפי מה ששמעתי היום, תנאי הרוח הביאו אותה למצב שבו היא הייתה רחוקה ממדליה בשיוט היום. וכן. אני אמשיך לזלזל בענף הזה. לא נשמע לי הגיוני שיש גולשת שצריכה רוח מסוג מסוים כדאי להצליח. אין מקום להשוואה בין טניס על דשא או חימר ללגלוש עם או בלי רוח, כי זה פשוט ענף ספורט שונה לגמרי. לא תשמע את אנדי מארי מספר סיפורים על חימר מול דשא. יש תחרות על חימר ומראש יש לו נחיתות בה. עכשיו הייתה תחרות השיט, ואתמול קורזיץ בקשה שנתפלל לרוח, אני שומע את זה וצוחק. צר לי. ההערה על השיט שמתאים לישראלים הייתה צינית מאוד. ברור שיש לנו סיכוי סביר להצליח בזה כי יש כאן ים, אני מבין את זה טוב מאוד. זה לא מוסיף לספורט הזה שום כבוד בעניי. זה הכל. קורזיץ מרגישה שהיא מייצגת את המדינה ושיהיה לה בכיף עם זה. שקלת את העניין שאולי זה הדבר הנכון להגיד? שאולי אם היא לא תגיד את זה התקשורת תקטול אותה? שלא יתקצבו את הספורט ההזוי הזה? אין לי שום בעיה של פרגון. אני יכול לפרגן מכאן ועד לונדון לספורטאים שמתחרים בספורט אמיתי. כמו אלכס שטילוב. כמו השחיינים. כמו הג'ודוקאים. אבל לא לדבר הזה. מעבר לזה שאין לי שום בעיה לפרגן לה באופן אישי, אם היא רק לא הייתה מספרת לי סיפורים שהיא צריכה רוח. זה בערך כמו ששחר פאר תספר לי שהיא הייתה צריכה לשחק על חימר במקום על דשא, והגרלה ממש ממש נוחה, ושיהיה יום רע למי שמשחק נגדה, ושהיא תתפוס את היום הכי טוב בקריירה שלה. אבל היא לא עשתה את זה. החזקתי בענף שבו החזקתי מתוך הנאה אישית שלי. בדיוק כמו כל ספורטאי אחר בענף אישי. אין שום קשר לפרגון. מי שמתחיל להתחרות בכל ענף שהוא לא כדורגל או כדורסל לא מחפש כותרות, או דוגמניות לצאת איתן.
הרבה רוח בישראל? בים האדום אין הרבה, היה אפשר להתאמן גם שם. שלא לדבר על זה שאלו שעקפו אותה הן מפינלנד ומפולין, שתי מדינות שהים שלהם קפוא חלק גדול מהשנה. ולגבי הבלבולי שכל שלספורטאים אין מה לאכול וכו', שטויות, בארץ מקבלים יותר מברוב המדינות מהמדינה, פשוט במקומות אחרים יש גם קבוצות וספונסרים לרוב הספורטאים, ופה רק לחלק קטן. אגב, לי קורזיץ היא מאלו שכן יש להם ספונסר, כמו גם צוברי ושטילוב, ככה שכן היו להם כל התנאים. מדינת ישראל משקיעה בספורטאים סכום לא מבוטל בכלל, מדובר על 125 מיליון שקל בשנה ועוד 150 מיליון מהמועצה להסדר ההימורים בספורט (גוף שבכלל לא צריך להיות קיים לדעתי). הבעיה היא שהמדינה משקיעה בספורטאים (ובעסקנים), ולא בספורט. הכול מתחיל מכמות השעות של חינוך גופני בבי"ס ומה שעושים שם, ונמשך בתשתיות לילדים ולנוער. ודבר אחרון, מה קשור הביאו כבוד? כולה ספורט, הם לא מצאו תרופה לסרטן. למה לעזאזל המדינה צריכה לתת עוד כסף לספורטאים במקום למדענים?
עניין הרוחות הוא במידה רבה תלוי מבנה גוף. יש גולשים עם יותר מסת גוף דוגמת קורזיץ שנעזרים ברוח כדי לנוע. גולשים קלים יותר כמו צוברי דווקא צריכים להוציא יותר אנרגיה כדי להתמודד עם הרוח ולשלוט בה, ולכן הסיטואציה שלכל אחד מהשניים מתאימות רוחות שונות. יש בזה עיוות מסוים שגולש מצוין יכול להגיע לתחרות כשפשוט אין לו מה למכור בה בגלל התנאים ומבלי שיוכל לעשות הרבה בעניין. ובסופו של דבר מדובר בענף נישה ולא בספורט גדול, גם אם בישראל הוא מושך מדי פעם כותרות. זו לא הסיבה, אמנם, כי הוא פשוט לא spectators sport, אבל זו השורה התחתונה. הרבה ענפים אולימפיים אינם מרתקים ומושכים במיוחד לאורך ארבע השנים בין המשחקים. לא צריך לבטל אותם בגלל זה.
* ורד בוסקילה וגיל כהן סיימו במקום ה-12 את השיוט התשיעי שלהן בדגם ה-470. בוסקילה וכהן מדורגות במקום ה-13 בתום 9 שיוטים, מרחק של 8 נק' מהמקום ה-10 המוביל לשיוט המדליות.
לא. * השיוט העשירי והאחרון של בוסקילה וכהן יצא לדרך, שיהיה להן בהצלחה ! עדכונים חיים בלייב נתונים כאן.
* ורד בוסקילה וגיל כהן סיימו במקום ה-17 את השיוט העשירי והאחרון שלהן בדגם ה-470. בוסקילה וכהן סיימו את התחרות במקום ה-15 (105 נק' חובה), ולא העפילו לשיוט המדליות.
אוקיי, הגיע הזמן לסכם את היום של הישראלים, למי שבמקרה לא היה פה כל היום: * ורד בוסקילה וגילי כהן סיימו במקומות 17 ו-12 בהתאמה, את שני השיוטים האחרונים שלהן בדגם ה-470. בוסקילה וכהן סיימו את התחרות במקום ה-15 (105 נק' חובה). * יום מאכזב היה היום למשלחת הישראלית בלונדון. נקווה שמחר יהיה יותר טוב. בקרוב אעלה את תוכנית הישראלים למחר.