חח...ברור שאפשר. קח לדוגמא את בית"ר ירושלים, ההגנה הטובה בליגה משולבת עם חוד קטלני... עכשיו, קלייברט, זה ממש אבסורד מה שאתה אומר, ושל כולכם, שאתם לא מעירים לו על זה. קודם כל, אריק בנאדו מעולם לא היה, הוא כעת לא והוא לעולם לא יהיה הבלם הטוב בארץ. אי יכול לתת לכם רשימה של בלמים שעולים בהרבה על בנאד, כמו יניב אלול, אסי דומב, אהוב כחילה, אינדיו, אלון אברמוביץ' וגדי ברומר. בנאדו העונה הוכיח גם בליגה וגם בליגת האלופות שהקרדיט שהוא מקבל מוגזם ביותר. ברור שמעולם לא היה בסיס לטענות שבנאדו הוא הבלם הטוב בארץ, ולא, זה לא משנה ששלמה שרף אמר את זה. לפי יכולת, ממוצע הספיגה של מכבי חיפה והתרומה שלו במניעת השערים הפשוטים (אתמול בפ"ת הוא השאיר את שבחון חופשי ברחבה לכבוש כשרדף יחד עם עוד שחקן בטפשות אחרי אליאב...למה שני שחקנים על שחקן אחד?!), הוא בלם בינוני מאד. על דודו אוואט אני מעדיף לא לדבר, כי באמת זה כבר לא מכובד לרדת עליו כל כך (אבל כל המרבה, הרי זה משובח). אדורם קייסי הוא אולי השחקן היחיד שיכול לקבל זימון לנבחרת ביושר (למרות שלהרכב אין לי מושג איך לעזאזל הוא ייכנס) ואלון חרזי כבר מאד זקן, רואים את זה לפי המהירות הלקויה שלו והחזרה האיומה שלו להגנה (למה הוא מגן???). בקיצור, ההגנה של חיפה עוד תביא עלינו אסון בנבחרת ישראל.
קודם כל, אני לא אתייחס לרשימת השחקנים שלך........ זה באמת לא מתאים...... ואם אתה באמת חושב ככה, אז שיהיה לך לבריאות, זה הכי חשוב. אבל איך אני אוהב את ההתלהבות שלך..... "היי, הנה דיון שבו אפשר לרדת על מכבי חיפה, יאללה בוא נחגוג" נחמד... שוב טעות, דווקא בליגת האלופות בנאדו הראה התעלות בלתי רגילה, השחקן שיחק פשוט מצויין, קרא את כל מהלכי היריב ובכך עצר אותם במרחק של 40 מטר משער קבוצתו, בעיקר במשחקים מול אלימפיאקוס, ובמשחק מול מנצ'סטר בקפריסין. ואם כבר מדברים על השער אתמול, השער נבע מטעות לא אופיינית של קייסי, שאיבד את הכדור, די קרוב לשער, במצב כזה ההגנה לא יכול לעשות הרבה, שכן היא רצה עם הגב לשער, בעוד ההתקפה עם הפנים והרבה יותר נח לה... בנאדו הוא זה שרץ עם אליאב, קייסי שאיבד את הכדור היה אמור להיות על שבחון, אבל אם הוא איבד את הכדור, אז מן הסתם הוא לא יכל להספיק ולחזור ולסגור אותו... אבל מה שאתם מדברים הוא לא כלכך הגיוני, לכל שחקן ושחקן בליגה הזאת אני יכול לתת מספר משחקים שעל פיהם הוא לא צריך לקבל זימון לנבחרת... וקייסי, ועזבו את הטעות אתמול, הוא המגן שמאלי הטוב בארץ. נקודה. בהגנה לעיתים הוא לוקה, אבל היכולות ההתקפיות שלו מצויינות, יוצא לגיחות מהירות, יודע לחזור, מרבה להרים כדורים טובים למרכז, ויודע גם להתמקם ברחבה כשצריך, פשוט אין מגן יותר טוב ממנו... היחיד שיכול לתת לו מלחמה הוא יגאל אנטבי, שיכול להילחם איתו על מקום... על אוואט גם אני מעדיף לא לדבר, וכמו שאמרתי, הוא חלק נפרד מההגנה, המקום שלו נכון לעכשיו הוא באמת לא בבחרת... אבל הטענות על שאר השחקנים אולי נכונים לעיתים, אבל בהחלט מוגזמים.
שגיא אתה צודק במאה אחוז, ההופעות הכי טובות של בנאדו העונה היו דווקא בליגת האלופות. וזה רק מראה שהוא בלם שמתעלה ברגעים הגדולים- ודווקא בליגה נגד הקבוצות היותר קטנות הוא חלש- אני מאמין שזה תוצאה של בעיה מנטלית, כי גם בנבחרת הוא בדר"כ טוב וכמעט שלא עושה טעויות- ובמשחקים שאמורים להיות קלים- הוא עושה שטויות.
אני לא ממש עקבתי אחרי כל התגובות,אבל לדעתי אין תחליף מספיק טוב לקייסי,בנאדו,וחרזי הם טובים,ואני לא חושב שאילן בכר עדיף על חרזי במשחק מול ליטא בכר היה גרוע,מעניין מה יקרה בסטאד דה פראנס.. אפילו אם הם לא טובים כרגע,הם יודעים להתעלות..
חח... בנאדו הביא הופעה טובה בליגת האלופות... אין מה לדבר, ראינו כמה מצוין הוא היה מול לברקוזן ומנצ'סטר. עכשיו, כמה דברים להבהרה : א. אתה חושב שרשימת השחקנים שנתתי נופלים מבנאדו? אתה מוכן להסביר מדוע במקום לכתוב סתם ללא נימוק שאני מדבר שטויות? כי כל אחד מהבלמים הבאים עשה הרבה יותר דברים מבנאדו, שהקריירה שלו מבוססת על שבחים של שרף בטור שלו. ב. תעשה לי טובה, מתוך כל האנשים שמבקרים בצורה חריפה את ההגנה של מכבי חיפה אני הוא זה שיורד על מכבי חיפה סתם. תעשה לי טובה, העובדות שרשמתי ברורות - אלון חרזי, אדורם קייסי, אריק בנאדו ואריק אג'יופור (אלא אם כן הוא לא נחשב, כי הוא כמובן לא יכול להיות בנבחרת) הם שחקנים זקנים ובינוניים פלוס, שחקנים שעברו זמנם והיום מרכיבים את ההגנה המצחיקה של מכבי חיפה יחד עם הכישלון דודו אוואט - וזה מאד מזכיר לי את ההגנה של צרפת במונדיאל. טוראם, דסאי ודז'ורקף + השוער האיימתני בארטז שהצליחו לתת מופע אימים במונדיאל בהחלט מזכירים את מכבי חיפה.
זקנה......אפשר לחשוב.... לבנאדו יש עוד הרבה שנים, כך גם לקייסי, חרזי בהחלט מזדקן וניתן לראות זאת בצורת המשחק שלו, הוא איטי יותר ממה שהיה... וראינו בהחלט כמה טוב הוא היה במשחקים מול היוונים במשחק מול מנ'צסטר בקפריסין! סבבה, הנה הרשימה שנתת: יניב אלול, אסי דומב, אהוב כחילה, אינדיו, אלון אברמוביץ' וגדי ברומר. קודם כל מהרשימה של להוריד על אינדיו, מדברים על בלמי נבחרת. שחקן נוסף שיש להוריד הוא אברמוביץ', כיוון שהוא פצוע. אוקיי...אהוד כחילה - אני אישית מאוד מעריך את השחקן הזה, התרומה שלו היא בעיקר בהתאבדות לכדורים, הוא יציל בגופו הכל, אבל למען האמת הוא די איטי וגמלוני, לא שחקן שיקרא את מהלכי היריב. גדי ברומר - לגבי הפוטנציאל שלו אין ספק, הוא היה עצום, סדרה של פציעות הרבה אותו, אבל לאחרונה חוזר לכושר מצויין, אבל עדיין - הוא ובנאדו אולי מאוד דומים, אבל בכל זאת אי אפשר להגיד שברומר עולה עליו. יניב אלול - הפתעת העונה ללא ספק, אני לא ממש עוקב אחרי ב"ש, לכן לא אוכל לתת כאן השוואה מדוייקת, יניב אלול שחקן שלא הוכח לאורך זמן, רק השנה שמענו על השם שלו... אסי דומב - עוד שחקן שאני אישית מעריך את היכולות שלו וחושב שאישית הוא די פחות מוערך בארץ, שחקן שגם יודע לעזור להתקפה, אך גם הוא, שלא כמו בנאדו, לא ייצא כמה מטרים קדימה ויעצור את התקפות היריב, משחק הראש שלו טוב, כמו של בנאדו, גם הם מאוד דומים אבל שוב אי אפשר להגיד שדומב עולה עליו, הוא פשוט לא.