כמה קהל בא למשחקיי ה"בית" של הקבוצה עד עכשיו ? אני מניח שזה פוגע בממוצע הצפוים הכללי של הליגה . והאם הופ מתכנן להביא שחקנים גדולים להופנהיים ולהפוך אותה באמת לאימפריה ?
עכשיו אני קורא את הדיון וסלע, חייב לומר שהתגובות שלך משעשעות אותי. אתה מדבר על הצלחה שלא קונים בכסף... כשהקבוצה שלך מצליחה כבר שנים בין השאר בגלל שהתקציב שלה by far גבוה משל יריבותיה. קבוצה שמקפידה להתחזק בשחקנים הבולטים של יריביה. קבוצה שעונה אחת לא עמדה בציפיות... אז פיצתה במסע הוצאות של עשרות מיליוני אירואים! זה טיפה צבוע בעיניי. לא ערכי? לא ספורטיבי? בן אדם עלה לגדולות, פיתח ענקית תוכנה מהיציבות והמובילות בעולם, חזר לעיר הולדתו, השקיע וטיפח אותה עד שהיא קבעה שיא היסטורי שספק אם תחזור עליו... לא ספורטיבי? נשמע כמו תירוץ שלך לקבוצה שכרגע מצליחה קצת יותר משלך. השווית את זה לצ'לסי שהיא לצורך העניין קבוצה עם הרבה יותר מסורת כמו של הופנהיים, הייתה במקום גבוה יותר ושאפה להרבה יותר גבוה. לו היית משווה להאל, לוויגאן, ניחא. תופעה יפה, רומנטית, תחזיק מן הסתם זמן מוגבל עד שהברז ייסגר אבל כל עוד היא נמשכת... מה טוב.
באיירן של לפני 20 שנה היו קבוצה ענייה. לא הגיע איזה מליונר וקנה אותם ובשל כך לא הביא לפער לא סופרטיבי ובטח שלא הוגן בתחרות עצמה של הקבוצות כל השנים. באיירן התעשרו כמו שכל אחד אחר מתעשר בכלכלה חופשית. ראשית, הם התעקשו להיות בצמרת כמה שיותר שנים, דבר שהביא לפופלריות, מחירת חולצות, כרטיסים וכו', שנית, הם ניהלו את עצמם נכון כספית עם אנשים מאוד נכונים בתחום ובנו אימפריה מכלום כאשר כל ראשי באיירן הם בסך הכל שחקני כדורגל לשעבר ולא אנשי עסקים בניגוד לבעלים של לצ'לסי או סיטי. אגב, גם יונייטד לפני גלזר נבנו כך בזכות עצמם והתעשרו בדרך ספורטיבית וראויה בהחלט שהעמידה אותם בטופ בשל ניצחונות ומסורת.
הצביעות פה נשפכת ומתגלגלת ונמרחת שזה פשוט מטונף. כן, סלע... מה משותף למריו באזלר, מירוסלב קלוזה, טים בורובסקי והרצוג?... באמת מעצבן שיש קבוצה בליגה שקונה את האליפות בכסף. כל המיליונרים האלה והחוסר שוויון המחורבן שלהם, הא?! שמע, כשהערבים קונים את מנצ'סטר סיטי רק כדי להוסיף לעצמם עוד יוקרה, זה לא נעים (אבל מחזק את הענף כולו כלכלית), אבל כשדיטמר הופ, שהיה שחקן בקבוצת הנערים של הופנהיים והחליט לרכוש אותה מכיוון שתמיד היה אוהד ורצה להביא תהילה לקבוצה שלו עצמו, מחליט לשים כסף שהרוויח ביושר בשדרוג הכדורגל...שמע, לדעתי אין דבר יפה יותר מזה בכדורגל. זו אהבה נטו. הופ לא רוצה לדרוס את המועדון או הליגה כדי לעשות עליהם כסף, הופ חולם לקחת אליפות היום בעזרת מזומן בדיוק כמו שפעם הוא רצה אותה עם שתי הרגליים. אין יותר יפה מזה. פן ירבו. על הופ גם ברור שהוא בונה ולא רק קונה. אם על הערבים ועל אברמוביץ' אומרים שביום שהם ילכו ישאר מאחוריהם רק חורבן, הרי שעל הופ אפשר להאמין שהוא ישאר קבוצת בונדסליגה לגיטמית ביותר וככה היה גם בשניה הקודמות. הופנהיים עלתה עם שלד מקורי. נכון שחלק מהחיזוקים שלה היו ברמה אחת או שתיים מעל לליגה, אבל זה לא שכל הקבוצה היתה כוכבים. הם עלו עם שלד מקורי ועם עבודה קשה לא פחות. לראיה קיימברידג' מאנגליה שבשנות ה-90 עלתה 5 ליגות ברצף בלי שום מליונר ברקע... למה ההתיפיפות לירן? במה עדיפה 1860 או לאוטרן על הופנהיים? בעיקר לגבי הראשונה אני לא מבין. קבוצה שלפני שלוש וארבע שנים היה לה סגל עדיף בהרבה על שאר הצוייטה, שבכל זאת לא הצליח להתרומם, על הנהלה ששחררה את כל הכוכבים? קבוצה עם שם ומסורת שכבר שנים לא עושה את הצעד הבא קדימה אלא רק צעדים לאחור? אני אישית מעדיף קבוצה עם הבעלים הכי רומנטי בכדורגל, קבוצה קטנה שמושכת תשומת לב מאלפים, גם מחוץ למדינה, קבוצה עם רצון וקבוצה עם ביצים שמגיעה לרמות הגבוהות ביותר ומאמינה בעצמה. ווינרים אינסטנט זה עדיין יותר טוב מ-soul losers. ולמה שמקרים רבים כאלה יהרסו את הליגה? למה זה נראה לך הגיוני שלשטוטגרט או לברמן יש עשרות מליוני יורו יותר מלפורטונה דוסלדורף או לפרייבורג רק בגלל שהן בליגת האלופות שמכניסה להם תוספת עצומה שרק הן זיכולות לקבל וככה גדלים הפערים, אבל נראה לך לא הגיוני שלפרייבורג או לפורטונה לא מגיע שיבוא מישהו שיצמצם את הפערים האלה? ובכל מקרה, זה לא רק הכסף, זה גם מה שעושים איתו. קח לדוגמא את ארקדי. בשנה שנתיים הראשונות זה עבד אבל אח"כ זה קרס. על ההיבריס שמעו עוד ביוון העתיקה. לגבי החלק השני של מה שכתבת, שידחפו את ההיסטוריה בתחת. זה שקבוצה יושבת עשרים שנה במרכז הטבלה ולא מצליחה להתרומם משם לא אומר שצריך לעשות לה טובה ולתת לה עוד 20 שנה של אפרוריות במתנה. אם וולפסבורג (סתם דוגמא) מגרדת חמש שנים את התחתית, והופנהיים מסתמנת כדבר הבא, אז הגיע הזמן שהירוקים יפנו את המקום. מעולם לא היה כדורגל שוויוני. תמיד היו פערים. באיירן נהייתה ענק כלכלי כי היא זכתה בתארים וברייטינג, והופנהיים נהייתה ענק כלכלי כי היא זכתה באוהד עם הרבה מאוד כסף. הדרך שונה אבל התוצאה זהה לגמרי. זה הג'ונגל החדש ומי שלא מספיק חזק, לא שורד. Die Fakten Koennen andere Lieder singen... האיצטדיון החדש של הופנהיים (26,300 מקומות) אמנם נראה כמו חלום הזוי לחלק מהמקטרגים, אבל סו-פאר, כל המשחקים היו סולד-אאוט עוד לפני יום המשחק.
מסכים חלקית עם הדברים שלך. לא תצליח אבל לשכנע אותי לגבי קבוצות עם מסורת כמו 1860 או קייזרסלאוטרן. כנראה שאתה לא אוהב מספיק את הליגה אם ככה אתה חושב. מבחינתי שתי הקבוצות הללו שייכות לציביון של הליגה. ושלא תבין אותי לא נכון, אני בעד הופנהיים, בעד דיטר הופ ומגנה בתוקף ביריונים כמו סלע שבאים ומקללים אותו ואת הקבוצה שלו על ההצלחה שלהם. הטענות שהבאתי שם נועדו כדי לתת את שתי צידי המטבע ע"מ לפתח דיון, לא בהכרח בגלל שאני חושב ככה.
איך חובב בונדסליגה יכול להגיד שהוא מעדיף קבוצות כמו הופנהיים ושות ( גם קוטבוס ובילפלד נכנסות לקטגוריה) על פני קבוצות עם מסורת כמו 1860 והרוטה טוייפל ?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
קשה לי מאוד להתחבר לקבוצה הזו מהופנהיים, אך בכל זאת אני מוכרח להגיד כי יש בסיפור הופנהיים חלק מאוד מעניין. לעלות ארבע ליגות, להפוך קבוצה לאימפריה זה חלום ענק וזאת הצלחה בפני עצמה, אך עניין הכסף מושך אנשים לאהוד את הקבוצה הזו ולהפוך אותה לאוהדי הצלחות של הופנהיים. לא מקובל עלי כל על העסק הזה. אין במועדון אהבה אמיתית וטהורה כמו ברוב קבוצות הבונדסליגה. במידה והקבוצה הייתה נבנית באהבה הייתי סוגד לדיטמר הופ, אך הכל מזויף ומגעיל.
איך חובב בונדסליגה יכול להתחבר לקבוצה שכל שנה רק צועדת בגאווה לאחור ולא לקבוצה שעשתה את ההתפתחות המהירה ביותר שזכורה לי מזה הרבה מאוד זמן? טראפל! אני מניח שגם את קוטבוס ואת בילפלד אתה שונא בגלל הכסף הענק שהושקע במועדוני הפאר הללו? אני מניח שב"הרוטה" התכוונת להרטה...איזו מסורת בדיוק יש למועדון הזה? מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך? גם ביציע וגם על המגרש אין לו נשמה ולאף אחד לא אכפת שפעם היתה לו אליפות ושהשלושה זקנים מהון-שון-האוזן עוד מדברים עליה...מסורת? נסורת! להופנהיים יש לב שלהרטה ולקייזרסלאוטרן בחיים לא יהיה.
סלע, כמה שטויות אתה מדבר? אפילו את בקנבאואר גנבתם. כל הכבוד לדיטר הופ, אני מוריד בפניו את הכובע, פן יירבו. הלוואי שהיה מישהו עם ביצים במינכן לשים את הכסף שלו אצלנו. מסורת מסורת ומסורת זה הכל לא משנה כשאתה מדכדך לעצמך בליגה השניה. חסר קבוצות שעשו מסעות רכש בבונדסליגה מלבד באיירן? לא. אבל ההבדל בניהן, סלע יקירי, הוא שהן קנו את השחקנים שלהם מחוץ לגרמניה, לא כדי להחליש אלא כדי להתחזק. זה משהו שקשה מאוד להגיד על באיירן. סאלוט.
אמנם מה שלדעתי שמר על הליגה שלנו (הגרמנית למקרה שתהיתם חחח) כה אטרקטיבית ו"טהורה" זו רמת המסחור הנמוכה יחסית לליגות גדולות אחרות ושמירה מסויימת על מסורת הכדורגל הקלאסית. אבל הופנהיים זאת בשום אופן לא דוגמה לאיזשהו צעד קיצוני של מסחור או "רמאות" לצורך העניין. למשל, קחו את צ'לסי, קבוצה טובה עם הסטוריה לא רעה שאחרי שהשתלט עליה אוליגרך בכיר הפכה פתאום ל"קבוצת פאר"... תסכימו איתי שאי אפשר להשוות לזה את הופנהיים. הופנהיים היא קבוצה צנועה לחלוטין ממקום צנוע עוד יותר שעשתה בסך הכל דרך סינדרלה במעלה הליגות בגרמניה ואין בתופעה הזאת שום דבר פסול או רע. באופן כללי, כל עוד זה לא בהגזמה תמיד כיף לראות קצת "מסחור חיובי", במיוחד בליגה הזאת, שצריכה בשנים האחרונות סוג של בוסט. אני לא אומר שכדאי להגיע לקרסולי המצב ששורר היום באנגליה, זה באמת קצת מוגזם, אבל כאשר איש נחמד עם קצת מצלצלים בכיס שמוכן להשקיע בקבוצה קטנטנה ותוך כדי כך להעלות את רמת הבונדסליגה, אני תמיד בעד. זה לא שהוא קנה להופנהיים שם ותדמית של קבוצה גדולה, יקח לה כמה שנים להגיע לרמה של אותן מינכן 1860, קייזרסלאוטרן, נירנברג או אפילו קבוצות כמו דינמו ברלין או קארל זייס יינה בשנים הטובות מהבחינה הזאת, אבל בואו נודה שגם לאנשים כמוני שמתחברים למסורת הקלאסית של הכדורגל ומתחברים לאלמנט הזה בבונדסליגה, הפונהיים גרמה לחיוך די רחב וגם יש למה לקוות שהופנהיים תציג יכולת לא רעה בכלל גם באירופה בשנים הקרובות. הרווחנו עוד מועמדת לאליפות והליגה המעניינת ביותר באירופה תהפוך כעת למעניינת יותר, מה רע?
תאכלס, סלע - עם כל הכבוד שלי אליך ולקבוצתנו האהובה (ויש באמת המון כבוד), ג'יאנזולה צודק. הרבה מאלה שבוחרים לתקוף את הופנהיים ואת המדיניות שלה לא ממש שמים לב לעובדה שלמרות שכן, לקבוצה יש תקציב לא קטן בכלל ביחס להסטוריה שלה וגדול פי כמה וכמה ביחס למקום שממנו היא באה - עדיין רוב מוחלט מהסגל שלה כמו שנאמר, הם קודם כל שחקנים גרמנים (הרוב מהשאר תורכים ד"א), ובסך הכל מה שתיארת פה כהתמסחרות קטסטרופלית היא בסך הכל תופעה שכבר קרתה לא פעם בבונדסליגה ולמעשה אין יותר מדי מה לדאוג לגבי זה כי מדיניות הרכש שלה עדיין מתבססת בסך הכל על שחקנים גרמנים מבטיחים בתגבור לגיונרים אנונימיים יחסית. אני גם רוצה להוסיף שלמרות שכן, הבונדסליגה שלנו באמת נחלה הצלחה לא קטנה בשמירת טוהר משחק הכדורגל, אי אפשר להפוך אותה לליגה שכונתית שמבוססת נטו על ערכים "עתיקים" כאלה ואחרים. אמנם כסף זה בהחלט לא הכל ותופעת ההשתלטות הטוטאלית של הכסף בליגה אנגלית למשל זה לא דבר חיובי במיוחד לדעתי, אבל ללא ספק זה משהו שצריך בכדורגל של 2008/9 חחח. לצערי סיפורים כמו באיירן ואיאקס של שנות ה70, סלטיק של 1967, ליברפול ונוטינגהם פורסט של סוף ה70\תחילת ה80, סטיאווה של 1986, הכוכב האדום של 1991 ואפילו כנראה פורטו של 2004 (כן רבותיי, עד כדי כך) לא יחזרו על עצמם בקרוב. וכנראה שגם באנגליה או ספרד האליפות תחולק בין 2-3 קבוצות בעשר+ שנים הקרובות. תאמינו לי שהרבה רעבים לסיפורי הופנהיים למיניהם באירופה כבר.
מה שעיצבן אותי בכל הדיון הזה שחלק כמו גיא וטוקסין קצת עלו עליו אלב אני רוצה למקד את זה: איך אפשר ליצור מסורת אם ברגע שהבנאדם מגיע לליגה הראשונה מיד אומרים זה לא בסדר, הכל כסף. כמו שאמרו הוא לא קנה קבוצה עם מסורת. הוא רוצה להתחיל תהליך שהחל לפניכן ולמעשה להגשים את חלומו הכי רומנטי שיש כפי שאמרו. האמת השנה פחות עקבתי אחרי פתיחת הבונדסליגה לעומת העונה שעברה ואני לא מוצא את עצמי נמשך להופניים כמו שנמשכתי לקרלסרוהה בעונה הקודמת. בעיני השאלה שצריכה להישאל היא באמת האם זו לא רק אפיזודה חולפת והופניים כאן איתנו כדי להישאר וליצור את המסורת.
אם רואים את המיתון באירופה ואת הירידות החדות של SAP אפשר בהחלט לתהות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx בכל אופן סביר להניח שדיטר הופ זה לא אפיזודה חולפת, בשנים האחרנות הושקעו שם כספים רבים ותתפלאו הרוב בכלל בתשתיות, ובכל המסביב. נבנה איצטדיון חדש, כל קבוצות הנוער והנערים של המועדון מככבות כבר בבבונדסליגה לגילהם והיום קשה לראות את כל העסק הזה יורד לטימיון. קשה לעשות פרוגנוזה לגבי הא ודא אבל דבר אחד בטוח בעייני הופהניים תלווה אותנו בשבים הבאות בצמרת הבונדסליגה, לא בגלל שיש להם כסף (הרי לעונה הנוכחית הם רכשו רק שני שחקנים בשווי של 6 מיליון יורו שאחד מהם עדיין לא שיחק העונה) אלא בגלל שהם עובדים נכון. בקצב הזה יהיה קשה מאד לראות איך הפרוייקט המדהים הזה יעצר. ובנימה אישית, אני עצמי עוסק עכשיו בפרוייקט פרטי, מנתחים פה, עושים שאלון שם ובשורה התחתונה קשה להתקדם ולהרים פרוייקט מושלם. הופנהיים מראים איך עושים את זה נכון. לא רק דיטר הופ כמו גם ראלף רנגניק ראויים לכל המחמאות, בעייני הם חלק מגאוני הדור. שאפו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
מסורת זו מסורת, אבל יש אנשים ששוכחים שהכדורגל לא הפסיק להתקיים בשנת 2000. מסורת יכולה להתחיל גם כיום. וחוץ מזה, אף אחד לא אמר שתוך חודשים ספורים הכבוד שלו להופנהיים עלה על זה לקבוצות עם היסטוריה מכובדת כמו אותה מינכן 1860, קייזרסלאוטרן, נירנברג, אפילו גרוית'ר פורת', האנזה רוסטוק וקבוצות אחרות ממזרח גרמניה לשעבר כמו דינמו ברלין ודינמו דרזדן, קארל זייס יינה או אפילו ארזגבירג' אוה.
תגידו אתם רואים מצב שהופנהיים פוגשת את האל בשמינית גמר האלופות שנה הבאה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx