כן ,אני שמח לאיד .אסור לי?? אני חייב לאהוב את כול מה שהכדורגל האנגלי מייצג?? וכן,אני, באופן אישי(אישי=מושג ש"גאון" כמוך לא יודע שקיים.)נגעל מהכדורגל האנגלי,אני שונא את האוהדים האנגלים,אני שונא את התקשורת האנגלית.בקיצור-אני שונא את אנגליה. אני גאה בזה. ובטוח שאנגלופיל כמוך לא ישנה את הדעה שלי. "כדורגל אנגלי,אתה יכול לאהוב אותו אתה יכול לשנוא אותו".אני שונא אותו.
גיבור טראגי. אין דרך אחרת להגדיר את דייויד בקהאם. הוא זה שהביא לאנגליה את היתרון, הוא זה שמנהיג אותה, עושה הכל, וברגע הכי מכריע הוא בועט פנדל רע (תגידו מה שתרצו, אבל זה פנדל שהלך יותר מדיי למרכז וזה פנדל שאם השוער מזנק לצד הנכון 100% זה שלו), ובסוף אנגליה מפסידה את המשחק בצורה הכי טראגית שתהיה. אין לי הרבה מה להגיד על המשחק, איזו לוזריות מצד אחד ו-ווינריות מצד שני. אנגליה עשתה הרבה דברים נכון (חוץ מהעובדה שהיא שיתפה את רוני שפשוט חרב את המשחק שלה שברגע המכריע העדיף את התהילה האישית על פני מסירה פשוטה שהייתה בוודאות מסיימת את המשחק), ובתכ'לס צרפת הייתה חשרת ברק והשראה, הנרי באחד המשחקים החלשים ביותר שלו בשנים האחרונות, לא הגיע להם. אבל זה ככל הנראה ההבדל בין ווינריות ללוזריות, ההבדל בין אלופת אירופה לבין זו שלעולם לא תהיה כזו, ההבדל בין אנגליה לצרפת. לגבי המשחק השני: איזה תסכול. קרואטיה הייתה חסרת מחץ, היא הייתה יכולה לנצח, ניתנו לה מספיק הזדמנויות. מצד שני אני לא מבין למה באריץ' חושב שהגולם מורנאר יכול לתפקד כקשר יצירתי בצד ימין, הוא איבד אינספו כדורים ופגע במשחק הקרואטי. התקוות לעלייה קיבלו מכה קשה ביותר, נקווה בכל זאת לטוב.
ב 26.5.99 הייתי בגמר גביע אירופה לאלופות בין מנצסטר יונייטד אהובתי לבין באיירן מינכן,מפחיד אותי לחשוב איך הרגישו האוהדים הגרמנים אחרי המהפך המדהים ההוא אם אני מרגיש כמו מת אחרי המשחק היום וזה שיש לנו(אנגליה)סיכוי יותר מסביר לעלות לרבע גמר. קודם כל אני מרגיש שהוכחנו כי אנחנו מסוגלים להתמודד עם הטובים ביותר שווה בשווה,נכון שצרפת הרזיקה בכדור ברוב שלבי המשחק אבל הגנה מדהימה של הרבעייה האחורית עם עזרה של הקישור מנעו מכל התותחים כמו זידאן,הנרי(גארי נוויל העלים אותו),פירס,טרזגה להגיע ולו למצב ממשי אחד עכשיו יבואו ויגידו בונקר אנגלי ואני בטוח שאם זו היתה נבחרת איטליה ולא אנגליה או נסטה וקאנברו ולא קינג וקמבל היו אומרים הרי ברור שההגנה האיטקית היא הטובה בעולם. ווין רוני,סקולס,לאמפארד ושוב רבעיית ההגנה היו מצויינים,בקהאם בינוני ודווקא גרארד נתן את המשחק החלש ביותר שלו במדי הנבחרת. לגבי דיוויד גימס,מזה חששתי,אי אפשר לסמוך עליו,קשה יהיה לזכות ביורו כשהוא בשער,אני לא מדבר על הבעיטה החופשית שהוא אפילו לא ניסה להגיע למרות שלדעתי היה אפשר לעצור(לפחות לנסות)אבל אלוהים היציאה שלו בפנדל זו שערוריה,צא עם הידיים ולא עם הרגליים,וראינו את היציאה המפגרת הזו ממנו לא פעם בליגה,איפה הנסיון איפה?תיקו היה אכזרי אבל עדיין נקודה,לעומתו שוער שמעבר לשיאו כמו בארטז הביא את הנקודות. אני משתדל לעודד את עצמי ולקחת את הדברים החיוביים מהמשחק היום,אני תמיד אופטימי ומאמין שנעלה לרבע גמר ושם הכל פתוח. מה שאנגליה צריכה לעשות זה להפוך את הכאב(והוא עצום)למשהו חיובי. דבר אחרון לגבי החילופיים,כולם היו מוצלחים חוץ מהסקי שאני לא מבין למה הוא התעקש להיות כדורגלן ולא מתאגרף,שחקן גמלוני בלי טיפת שכל,לא פלא שהוייה לא בליברפול יותר כשהוא נתן לעגל הזה צאנסים אין סופיים ואני באמת מתפלא על אריקסון,אוקי הוא חזק,שחקן מטרה,אבל פשוט לא מתאים לרמות הללו. איך אני ארדם אני לא יודע,פוחד להתעורר עם הכאב הזה שתקוע כמו עצם בגרון מחר בבוקר,היינו כל כך קרובים להוכיח לכולם אמרנו לכם,עכשיו כל השונאים מספרד ואיטליה ייצאו מהחורים שלהם, אבל נתיני המלכה לא ינוחו ולא יוותרו,כבר קרו דברים מעולם ועדיף להפסיד עכשיו כשאפשר עוד לתקן. אני כבר לא יודע מה לכתוב,לפעמים אני אומר לעצמי למה אני אוהב כדורגל וגורם לעצמי את כאב הלב הזה,לא יכולתי לבחור בדיג??.
1. 6 בעיטות למסגרת של צרפת, 4 של אנגליה. 16 בעיטות לשער לצרפת, 11 לאנגליה. המספרים אומרים הכל. 2. אנגליה הייתה מצוינת בניטרול של זידאן ובמשחק ההגנה, בזכות צמד הבלמים וסקולס בעיקר, שהפתיע אותי במשחק ההגנה שלו. אבל בכל הקשור ליצירת שליטה, זה פשוט לא היה עד כמה שזה מצער... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx 3. טוב, זה לא ממש נכון שהיא לא הגיעה לחצי הזדמנות... במחצית הראשונה המצב היחיד מלבד הכדור הנייח שהביא לשער של אנגליה היה נגיחה של טרזגה. חוץ מזה, כדאי לך לחזור לדקות הראשונות של המחצית השנייה, צרפת נראתה מאוד מאיימת ובעטה פעמיים למסגרת (פעם אחת זה היה הנרי שהיה מאוד קרוב לשער), ודווקא דיוויד ג'יימס היה טוב מאוד באותן דקות. באמת עכשיו אפשר להסתכל קדימה, אנגליה צריכה לנצח את שוויץ, ולפחות עכשיו אפשר יהיה לאהוד את אנגליה וצרפת ביחד, בלי רגשות מעורבים... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
אני פשוט המום...איך אפשר להשמיט דבר כזה מבין הידיים...תראו מה זה צרפת שיחקה באמת כמו בגן ילדים,הנרי בקושי עשה משהו חוץ מהפנדל בדקה האחרונה וכמה בעיטות לא משמעותיות לשער,זידאן 90 דקות לא היה קיים,אנגליה עשתה הגנה מצויין ובכל זאת צרפת מנצחת-אני לא יודע מה ייקרה בשאר היורו אם הדברים מתפתחים ככה,אם צרפת מצליחה לשבור את אנגליה תוך 3 דקות ולעשות מהפך,אז נראה לי שהיא תיקח את היורו בהליכה... מעיין מה זה ייעשה לאנגליה בעיקר מבחינה מנטלית,הפסד כזה אחריי משחק עם המון השקעה הגנתית,יכול להיות אסון לשחקנים האנגלים בהמשך היורו.
בקהאם בעט מהר מידי. הוא היה צריך לחכות קצת, לתת לבארטז זמן לחשוב. כששוער מתחיל לחשוב זה הרגע שהוא מפסיד את הפנדל. כשאתה שתי שניות אחרי האירוע הולך ובועט כדור מהיר ולא חד, אז השוער מגיב במהירות, בלי לחשוב פעמיים, ויש סיכוים גבוהים שהוא יעצור. אם אתה לוקח את הזמן, ונתן לשוער לחשוב, אז יש לך יתרון על השוער. ועדי, אם כל הכבוד, היו לפחות 3 בעיטות מהסטסטיקה של צרפת שהם היו דרדלה שבקושי הגיעה לג'ימס. אז היה לנו 2 בעיטות שהם מ2 טעויות של אנגליה, עוד נגיחה של טרזגה, ומצב להנרי, זהו. אנגליה לעומת זאת הגיעה למצב של2 על אחד ובגלל זה לפנדל, הגיעה לעוד בעיטה שבארטז התקשה לקחת ובלי השתמשות בפנים הייתה נכנסת. ולכדורים של סקולס וג'אררד ששרקו ליד העמוד. גם אם המצבים היו שווים בלי לקחת בחשבון את הגולים, הגולים של צרפת נבעו מטעויות של אנגליה נטו, בניגוד לגולים של אנגליה שנבעו ממבצעים יפים. צרפת הייתה חלשה, אנגליה הצליחה לנטרל אותה כמעט לחלוטיין. אני לא חושב שיש כאן מישהו שחושב שצרפת הייתה טובה או שהגיעה לה לנצח...
איזה משחק, איזה משחק. עד עכשיו אני לא מאמין שבאמת חשבתי לרגע שאנגליה תנצח. :aaarofl: זידאן פשוט ענק. מלך. ובקהאם יצא לוזר, יכול היה לגמור את המשחק. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_jokercolor.Xxx Allez France!!! :aaa021:
אף אחד לךא מזכיר את ג'רארד, ללא ספק פקטור בהפסד עם המסירה הנוראית ההיא. וטאמודו, אי פעם היית באנגליה? לשנוא מדינה על סמך הכדורגל שלה - לא שמעתי דבר שטחי כל כך הרבה זמן. ואני אנגלופיל? מה זה בכלל אנגלופיל? מישהו שאוהב את אנגליה? אם כך אני גם איטלופיל, פדופיל ותיזינבופיל. אני אוהב כדורגל אנגלי, אבל לא בלבד. אני אוהב כדורגל, וזה ההבדל ביני לבינך - נכון שיש לי העדפות ואני לא ממש נהנה לצפות בליגה הארגנטינאית או הברזילאית למשל, אבל מבחינתי כדורגל זה כדורגל, ואני לא עסוק כל הזמן בלקשר אותו למקום זה או אחר.
כנסייה אנגלוקנית, וזה בכלל משהו מלפני 800 שנה. משה, לפי דעתי הזלוזל שלך בקרואטים ובצרפתים מיותר- האנגלים יהיו שבורים אחרי המשחק הזה(זה ממש לא משחק לפרוטקול, הכבוד שלהם נדפק ועוד בדרך שהוא נדפק), הקרואטים והשוויצרים יראו הזדמנות פז והם עלולים לנצח ולהעיף את אנגליה.
אנגליה שיחקה נכון במשך 90 דקות,אבל קריסה מנטלית,ואולי אפילו פיזית,גרמו להפסד, צריך לזכור שמדובר בנבחרת צעירה יחסית,ואולי גם החוסר נסיון היה פקטור בתוצאת המשחק. בסך הכל תיקו היה משקף יותר,כיוון שצרפת יזמה יותר והיתה מסוכנת,ואליו אנגליה כבשה והתגוננה כראוי במשך 90 דקות. כל כך מתאים לאמיל הסקי להיות זה שגרום לבעיטה חופשית ולשער השוויון. רוני היה חייב למסור לוואסל,אבל הרצון לכבוש שער\לסחוט פנדל ולהיות זה שמביא לאנגליה את הנצחון גבר על הרצול להצליח כקבוצה. אני באמת לא מבין איך ג'רארד הצליח למסור ככה להנרי,הרי הוא יכול היה לבעוט לכיוון אחר, פשוט חוסר מחשבה.
מעניין אותי אם גם הפעם יעשו מבקהאם או אולי מג'רארד האחראים להפסד וישחטו אותם בתקשורת,בינתיים לפי מה שקראתי התקשורת יחסית מאופקת וזה טוב,כי סך הכל לא קרה יותר מדי ואנגליה,אם היא תשחק טוב עדיין יכולה לעלות כי זה לא צריך להיות יותר מדי קשה לנצח את קוראטיה ושוויץ.
אני חושב שאנגליה נתנה תצוגה מצויינת של כדורגל. תמיד טענתי שהחלק הדומיננטי בסגל האנגלי הוא ההגנה שבהנהגת סול קמפבל- ואתמול זה הוכח. הסגירה של החלוצים של צרפת, והיציאה לזידאן והסגירה שלו היו מעולים. צרפת נכנסה אולי פעם או פעמיים לתוך הרחבה, וגם זה בקושי, בזכות ההגנה. בחלק ההתקפי, רוני היה הרבה יותר טוב ממה שאני מאמין שכולם ציפו ממנו להיות, ואני ממש מתחיל להיות אוהד של הבחור. אוון היה חלש ביותר, וואסל כבר עדיף עליו, אבל לא נראה לי שהוא ישחק בהרכב הראשון במשחק הבא שהולך להיות קריטי עבור האנגלים. עכשיו, דבר אחד אני לא מבין- למה פתאום בנבחרת אנגליה בקהאם לוקח פנדלים? כן, אני יודע, הוא עושה את זה כבר שנתיים שמה, אבל בכל זאת, הוא אף פעם לא בעט פנדלים במנצ'סטר יונייטד או אף פעם לא היה בועט פנדלים מצטיין וידוע סטייל מנדייטה או פיגו. לדעתי, זו סתם עוד הטבה שהוא מקבל בזכות הפנים שלו, עוד הוכחה שהוא פשוט שחקן אוברייטד לחלוטין, ועוד סיבה לשנוא אותו עוד יותר. אתמול הוא היה החלש בנבחרת אנגליה.
אני דווקא חושב שהוא בועט בכלל לא רע וגם הפנדל של אתמול לא היה כזה גרוע ויש מעט מאוד שוערים שגם אם הם היו הולכים לכיוון הנכון היו עוצרים אותו,בארטז מצויין בעצירת פנדלים. אני גם לא רואה מישהו אחר שיבעט את הפנדלים. אואן מחטיא המון פנדלים חוץ ממנו מי יבעט?סקולס,נוויל?קמפבל? שנתיים בקהאם בועט ולא הייתה בעיה לאף אחד ועכשיו שהוא מחטיא פנדל אחד אז פתאום הוא לא מתאים? על זה בדיוק דיברתי בהודעה הקודמת "מעניין אותי אם גם הפעם יעשו מבקהאם או אולי מג'רארד האחראים להפסד וישחטו אותם בתקשורת" זה מתחיל ככה...מה לעשות בקהאם הוא עדיין לא ג'ורדן וגם הוא עושה טעויות.