הישראליות באירופה 2019/20 - כבר בסוף אוגוסט הישראליות מסיימות את דרכן באירופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏25/5/19.

1. Morientes Member

מצחיק הם משחקים גם אנטי כדורגל, הם אשכרה בני יהודה שפגשה בני יהודה

2. DRORIKO Member

לא שיש ויכוח בכלל שאוזן פרשן הרבה יותר טוב, אבל למיטב זכרוני הוא אמר השבוע אצל קופמן שמכבי קבוצה הרבה יותר טובה מסודוקו או איך שלא קוראים להם ואף הוסיף שהיא ״חייבת לעבור״. אני בספק אם הוא עוקב בהדיקות אחרי ליגת הסודוקו.

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מכבי קבוצה הרבה יותר טובה מסודובה, הוא צודק, לכן גם האכזבה עצומה.
    ובלי שום קשר, אורי אוזן לא פרשן טוב בשום צורה, פשוט מדבר הרבה וברהיטות, אין לו יותר מידי ערך מוסף.

4. קשר שמאלי Member

לא ראינו אתמול שמכבי תל אביב קבוצה טובה יותר מסודובה, ולא ראינו שאתם טובים יותר מקלוז', וגם לא ראינו שאתם טובים יותר מהקבוצה הנורווגית החביבה שהדיחה אתכם מאירופה בקיץ שעבר.

Telkiyski אוהב/ת את זה.
  5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לא שאני מסכים בהכרח עם הקביעה שלא נראה אתמול שמכבי טובה מהליטאים (בלט גם במשחק החלש של מכבי. סודובה קבוצה שמתמודדת כאן בפלייאוף התחתון), גם לקבוצות טובות יש נפילות, תקופות לא טובות, בעיות מנטליות וכו'. חוזר על מה שאמרתי לפני שבוע - משחקים בודדים הם לא אינדיקציה לשום דבר.

למרות שזו קלישאה שימושית, קבוצות לא טובות כמו המשחק האחרון שלהן. מדהים בעיני שאנשים שוכחים דברים שקרו ממש לא מזמן, או שטוענים שזה אותו דבר.

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק אני חושב שהניהול המקצועי במכבי פשוט לא טוב ושאם היה מדובר במכבי חיפה או בית"ר אז הסכינים כבר היו נשלפים?
    אליפות קלה אחת ושוב חזרו שם לטעויות שמצביעות בעיקר על זחיחות ועצלנות מחשבתית שגרמו להן לראות את הגב של באר-שבע במשך 3 שנים. ציפיתי מקבוצה שלקחה אליפות בינואר להגיע יותר מוכנה למשחקים באירופה, לא ניצלו בכלל את הזמן הארוך שהיה להם כדי לשדרג את הקבוצה ולא רק שהקבוצה לא השתדרגה היא גם נחלשה. אז נכון לאיביץ' ולשחקנים יש חלק אבל מעל הכל זה כישלון ניהולי.

Telkiyski, oFiRzZz ו-שי אוהבים את זה.
  7. תומר1989 Member

מכבי באמת קבוצה הרבה יותר טובה עם תקציב הרבה יותר גדול וליגה שהיא הרבה יותר רצינית מהליטאית. לא צריך לעקוב בהדיקות אחרי הליגה הליטאית כדי לדעת את זה.

8. hbs7 Member

פה הטעות שלך - גם כשהייתם בשיא טענו שזה לא יספיק לאירופה.
    אמרתי שבמצבכם בהחלט היה קשה לא לעצום עיניים.
    אין ספק שיש פה קריסה חריפה מהצפוי, אך גם ללא זה הייתם במקסימום מגרדים שלב בתים.

מיכה זה לא לידר, שכטר ובלקמן לא חלוצים לרמות האלה ועל מצבת הבלמים מיותר להרחיב.

ייא אוהב/ת את זה.
  9. DRORIKO Member

תשמע, אני לא עוקב בהדיקות אחרי הליגה הליטאית, אני כן עוקב אחרי הליגה הישראלית, כבר לא בהדיקות אבל עוקב פה ושם. אני בספק כמה ליגות יש באירופה שהן פחות רציניות מהליגה שלנו, כי מה שקורה אצלנו זה ממש לא כדורגל (זאת הסיבה שאני כל הזמן מטיף פה נגד הגבלת הזרים, זאת הדרך היחידה להוציא אותנו מהג'ורה)

גלצ אוהב/ת את זה.
  10. סיונרה Member

זה בטוח לא רק אתה. אם הפעם היחידה ב5 שנים שאתה עושה רכש נורמלי זה כשלא נותנים לך לעשות רכש, זה כנראה מעיד על משהו.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא חושב שיש קשר לעונה שעברה, בשיא של שנה שעברה מכבי מטאטאת את סודובה עם רביעייה וכנראה שעוד לפני זה מדיחה את קלוז'. המקסימום הוא כנראה הגעה לבתים ולא מעבר, נוטה להסכים, ובעיקר כי כל קבוצה צריכה ריענון.

מה שקורה כרגע במכבי, כך נראה, זה מצב אחר של בעיה בין קבוצת שחקנים מסוימת לימונים עליהם. היו הרבה רמזים, במסיבת העיתונאים איביץ' אמר שזה המשחק הכי חשוב של מכבי עד סוף העונה, לא פחות, זה בבירור ניסיון העברת מסר, ומנגד נראתה אפטיות, מצג של חוסר חשק. זה לא קשור לרמת השחקנים כמו שזה קשור למנטליות שלהם.
    לחלוטין מסכים שמיכה לא מנהיג, וכבר ציינתי שייני חסר מאוד. נראה לי שכרגע זה אפילו קצת יותר מזה, הוא כנראה חלק מאותה קבוצת שחקנים שקצת עלה לה השתן לראש, מבושמים מהעונה האחרונה, הורידו אינטנסיביות ודי מצפים על המאמן שלהם. מבחינתי זה מבחן עבור איביץ', לראות אם הוא באמת מאמן ענק (מקצועית, כשהכל זרם, אני חושב שהוכח שהוא מתודי ויודע להעמיד קבוצה מצוין, עכשיו תיבחן יכולתו כמוטיבטור ואוטוריטה), מהשחקנים אני מצפה לפחות, כי כבר ראיתי בעבר מה עושים שחקנים ישראלים למי שדורש מהם הרבה ולא מחבק יותר מידי. השחקן הישראלי מזעזע למאמנים, וזה תוצר של האופי הממוצע של הישראלי הממוצע, אנחנו טובים בהרבה דברים, במקצועיות לא ממש וזה בולט בהרבה תחומי עיסוק.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא חושב שהזחיחות היא בקרב מקבלי ההחלטות, חייב לזכור כל הזמן שלמכבי יש עדיין עונש פיירפליי שמצר את צעדיה. מניח שהיו הרבה מאוד דברים ברקע שלא ידועים.
    הזחיחות, להתרשמותי, היא ברמת השחקנים. חלק מרכזי בסגל נראה כאילו הוריד הילוך או שנתיים בהשוואה להכנה בעונה החולפת, וזה בולט על הדשא. דור מיכה העביר את הקיץ הקודם באימונים אקסטרה, נצמד לקבוצות כושר קרבי כדי לעבוד על מסת שריר ויכוח מתפרץ, דור פרץ עבד עם מאמנים מנטליים, במחנה של שנה שעברה השחקנים קרעו את התחת כדי להוכיח. העונה נראה שמיכה חזר לסוג הפגרה להעביר כל הזמן עד העונה שעברה, מה שגרם לזה שכל פעם מחדש פתח עונה בצליעה עד אוקטובר, ונראה שהשחקנים מרגישים שהם כבר הוכיחו, אין להם דרייב שספורטאי צריך לחדש כל הזמן.
    בהתבטאויות של איביץ' לאחרונה, בגלוי, נרמז ונאמר במפורש יותר מפעם אחת על זה שצריך לחזור לאינטנסיביות גבוהה, שצריך להיות רציניים, שצריך לעבוד קשה. אלה מסרים לשחקנים, שנראה שלא ממש מחלחלים, ואם להאמין לסיפורים שצפים אפילו נענים בחוצפה יוצאת דופן.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתה כל הזמן חוזר על זה. השתנו במכבי האנשים שמחליטים על רכש בעונה שעברה, למה אתה מתייחס לזה כאותו דבר?
    אגב, ב-5 השנים הללו הקבוצה גרפה שתי אליפויות, גביע, צ'מפיונס ליג ולידה אירופית.

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

יש יותר ליגות שגרועות מהישראלית באירופה, אפילו משמעותית מאוד פחות טובות, מאשר כאלה שטובות ממנה.
    אוהבים לקרוע כאן את הכדורגל, בפועל לאנשים אין מושג מה הולך במקומות אחרים.

כפי שאתה יודע גם אני מלין על המצב עם מגבלת הזרים, אבל זה לא סותר את זה שהליגה הישראלית היא איפשהו באמצע, מקום 20 ביבשת בערך, די דומה לדירוג. עניין מגבלת הזרים הוא בסך הכל יישור קו והכרה במציאות.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  15. DRORIKO Member

תראה אם היה מדובר בפאשלה אחת או שניים מילא, אבל שים לב מה קורה פה, הקבוצה הכי טובה בארץ עפה על ידי קבוצת אמצע טבלה בנורבגיה, לא בדיוק מעצמת כדורגל, בדרך לעוף על ידי קבוצה מליטא(וגם אם לא היא עדיין התבזתה אתמול) הודחה על ידי אלופת רומניה. ב"ש משקשקים נגד קבוצת אמצע טבלה בשבדיה. בני יהודה מצליחה לאבד יתרון 2 מול קבוצה מטיזינאבי. אתה רואה היום קבוצה שיכולה להדיח את פלזן ובאזל אחת אחרי השניה? אתה רואה קבוצה שיכולה לנצח באותה עונה את אולימפיאקוס ואינטר(פעמיים)? מה שאתה כותב על זה שאנחנו באמצע היה נכון לפני 3 שנים(וזה גם משפיע על הדירוג המשקר) מאז הכדורגל פה הידרדר בצורה מאסיבית, וכן זה משתקף גם בליגה הכי מזעזעת שאני זוכר(אולי הליגה של אמצע העשור הקודם נותנת לזה פייט, ואפילו אז היה את מכבי של קלינגר והפועל של שום שעשו דברים יפים באירופה)

נערך לאחרונה ב: ‏9/8/19
    ייא אוהב/ת את זה.