הישראליות באירופה 2019/20 - כבר בסוף אוגוסט הישראליות מסיימות את דרכן באירופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏25/5/19.

1. Love Is Red Member

לדעתי ורשמתי את זה פה בעבר צריך במקביל לפיתוח תשתיות ושיפור הכדורגלן הישראלי מגיל ילדים ומהראש ולא רק מהקבוצות אלא לשפר בכל הקבוצות חייבים להגדיל את מספר הזרים ל7-8 ובלי החוק הדבילי של 5 שמשחקים....
    שכל 7-8 הזרים יוכלו לשחק, בעוד 20 שנה שהכדורגלן הישראלי ישתפר ושיהיו יותר כדורגלנים ישראלים יהיה אפשר להוריד את מספר הזרים ל5, ובליגה הלאומית כמו מה שרצו מההתחלה להוריד את מספר הזרים ל1-2.
    ולאפשר לקבוצות קבוצות בת כמו באירופה מה שייתן גם עוד אופציה לשיפור השחקן הישראלי.
    הבעיה היא שמראש שוללים את השיפור במספר הזרים ולא משפרים את הכדורגלן הישראלי, פלא שהכדורגל פה הולך אחורה או נשאר במקום בזמן שבמקומות אחרים יש התפתחות?

2. Love Is Red Member

מה לעשות שאי אפשר לשחק עם 6 זרים במקביל בליגה...
    ההעלאת מספר הזרים ל6 זה סוג של פיקציה בגלל העניין הזה.

3. סיונרה Member

פגיעה זו פעולה אקטיבית, אתה מבקש לשנות את המצב הקיים, לא להיפך. זה לא מעניין אותי שמכבי ת"א והפועל ב"ש יצליחו יותר באירופה, ולכן הצלחה באירופה לא רלוונטית. אתה רוצה שמכבי יצליחו ולכן רוצה להגדיל את כמות הזרים, מאמין שאם היינו מדברים בתקופת לוני הייתה מספר לנו כמה חשוב שהכדורגל הישראלי יישאר ישראלי.
    לא נכון, מדינת איחוד לא יכולה להפלות איטלקים מול שוודים. התאחדות כדורגל או מדינה שמחוץ לאיחוד יכולה לאמץ חד-צדדית את החוקים של האיחוד, אני חושב שזה צעד קצת קיצוני בשביל שמכבי ת"א יצליחו לעבור את אלופת רומניה.
    ליגות אחרות מעניינות לי את הביצה. אתה רוצה להצליח באירופה אז ברור שעדיף לך בלי מגבלות, אתה לא היחיד בכדורגל הישראלי. אף אחד לא מבקש שיהיו סופרסטארים. תתחיל בלהביא 6 זרים שמשדרגים לך את הקבוצה, ואני אהיה בעד העלאה ל-7, כמו שהייתי בעד העלאה מ3-4 כששלושת הזרים של בית"ר היו שחקנים ברמה של פישונט, שאלוי וטרטיאק.
    בכדורסל 90% מהשחקנים באים לעונה אחת והולכים, זה פוגע בהזדהות עם הקבוצה ומשמר בינוניות וטווח קצר. בהתחשב בכך שהזרים שרוב הקבוצות מביאות כבר היום הם באותו הסטטוס, תרשה לי לפקפק בתיאוריה שלך, חסרת הביסוס, שפתאום ב-11 זרים הן יצליחו להביא שיחוקים חסרי תקדים.
    שוב, אין דימוי חזק יותר מילד שרוצה שיקנו לו גביע עם 3 כדורים וקצפת למעלה, כשהוא בקושי מסיים כדור אחד. תסיים את הראש ונדון על ההמשך. כרגע אתה סתם רוצה ממתקים בלי שאכלת צהריים.
    אני אולי יורה לך ברגל, אני מקבל את מה שאני רוצה ולכן מבחינתי אין שום סיבה להעלות את מספר הזרים בכדורגל. אתה גם היית מעדיף שקבוצות ליגת העל יכריזו על עצמן רשמית כקבוצות בת של מכבי ת"א על מנת שתוכלו להצליח באירופה, אני לא מתכוון לרצות אותך על חשבון מה שאני רואה כפגיעה בכדורגל הישראלי.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

למה לחזור לאחור? איזו סיבה תהיה להוריד את המכסה בעתיד אם כבר יעלו אותה?
    אם השחקן הישראלי הממוצע ישתפר הוא פשוט ישחק כשבמקביל יוכלו להחתים יותר זרים, למה לתת הקלות יוצאות דופן שאין ברוב המקומות המקבילים ביבשת?
    אין קשר בין זרים בקבוצה בוגרת לפיתוח שחקנים מקומיים, זה יכול להתקיים במקביל, זה קורה כל בכל מקום נורמלי.

הורדת מספר הזרים בלאומית זו אחת מההחלטות המטומטמוץ שקיבלו בכדורגל הישראלי אי פעם. רוצחים ליגה שגם ככה הרסו בעשור האחרון. הפער הזה בין כמות של זרים בליגת העל לכמות של זרים בלאומית יכולה לרסק עולות ובעיקר יורדות.

5. Love Is Red Member

אני אישית חושב שזה לא אמור לרסק.
    גם ככה הרבה פעמים עולות מחליפות את הזרים אז זה לא אמור לרסק אותן...
    הליגה הלאומית חייבת לשמש כליגה ישראלית כמעט לחלוטין.
    וכמו שהצעתי ליגה שיהיה אפשרי בה קבוצות בת כמו שבאירופה יש ריאל מדריד ב' וברצלונה ב'.
    הבעיה שההתאחדות לכדורגל כל כך חלשה ואנמית שאין סיכוי שמשהו ישתנה הכל ישאר אותו דבר, גם בזרים בליגת העל גם בשיפור הבסיס של הכדורגלן הישראלי...
    פלא שאנחנו תקועים במקום והולכים אחורה בגלל שאחרות משתפרות?

6. Telkiyski Member

משעשע איך תמיד כשמכביל'ה שלנו עושה בושות באירופה אז דוחפים לדיון על כמות הזרים.

הם נכשלים כי פשוט אסור להביא מלא זרים, לא כי חלילה הם סתם בלון נפוח.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הגבלה זו פעולה אקטיבית, קיימת פגיעה ביחס למדינות אחרות, לא משנה איך תסובב את זה.
    אין קשר להיותי אוהד מכבי ולמען האמת גם בימי לוני רציתי יותר זרים.

ככל הידוע לי, אתה טועה בנוגע לחוקי הזרים במדינות האיחוד. קרואטיה חברת האיחוד האירופי, לחוקי הזרים בליגה הקרואטית לא נוגעים בכלל לאירופאים, מותר לרשום עד שישה זרים בסגל למשחק, כלומר שחקנים שאינם קרואטים. מהליגות הבודדות שדומות לישראל בעניין הזה (אם כי אין מגבלה על כמות זרים בסגל המורחב), רק שהם מעצמת כדורגל עם אקדמיות היסטוריות.

על החלק הבא כבר עניתי, רק אוסיף שלא ברור לי איך המצב הקיים תורם לקבוצות שלא משחקות באירופה אל מול מציאות בה יהיו יותר זרים, כך שאני לא מצליח להבין את הנקודה שלך.

לא צריכים להביא שימורים חסרי תקדים, צריך להביא שחקני כדורגל לפי הצורך שלך בסגל. שחקן זר יכול להיות גם שחקן ספסל הגיבוי לישראלים בהרכב אם הוא עדיף על ישראלי שיכול להיות הפוזיציה הזו. מספיק עם התפיסה הזו ששחקן זר צריך להיות תותח על שיוביל את הקבוצה, בטח לא מהרגע הראשון. קורה יותר מידי שקבוצות משחררות שחקנים זרים שיכולים לתרום לה כי יש צורך בחיזוק לעמדה אחרת והוא נופל בין הכיסאות.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ליגה היא ישראלית כמעט לחלוטין גם עם חמישה זרים.

השאיפה לכדורגל הישראלי צריכה להיות הפיכה למדינת פיתוח, שבה דרך הליגה שחקנים נמכרים לאירופה, הגיל הממוצע נמוך יחסית וזה המודל הכלכלי של הקבוצות. התחדשות מתמדת. במודל כזה אין שום סיבה להקטין את המכסה חזרה.

9. סיונרה Member

הגבלה קיימת היא לא פעולה אקטיבית, היא כבר קיימת. כל שינוי של הסטטוס קוו הוא אקטיבי. על הבסיס הזה גם אדם שיושב על הכסא עושה פעילות גופנית.

10. עידן444 Member

זו היתה דוגמה שרירותית. יכולתי להגיד עדן שרם או שובל גוזלן(שעלה למכבי נתניה משהו כמו 100 אלף דולר שזה סביר לגמרי עבור שחקן כמוהו.

ואתה עצמך אמרת שבכל מקום יש מגבלה מסויימת לכמה בסגל וכמה על המגרש. איפה הבעיה?

ושוב, קבוצות הביאו זר שישי. ולא רק אלה שמייצגות באירופה. ברגע שנתנו תמריץ לא כזה גדול לכל הדעות- איזה פלא- פתאום כמעט אף קבוצה לא מביאה זר שישי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

11. עידן444 Member

לא יודע.
    אני יודע שכאן יש משקל גדול להקלה בהחתמת זרים.

12. עידן444 Member

לקבוצות היו 5-6 זרים בסגל וכבר הראיתי כאן לא פעם בעבר שיש על המגרש בממוצע בין 2 ל 3.

קבוצות יכולות שיהיו 5 על המגרש ובוחרות\מאולצות לשחק ביותר מ 90% מהמקרים עם לא יותר מ 3. בלי שהמגבלה היא 3. השישי שלא יכול לשחק זה מה ששבר את כולם? לא- התמריץ עשה את העבודה.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הסטטוס קוו האירופי הוא מספר דו ספרתי של שחקנים זרים שאפשר להחתים בכל קבוצה, ישראל היא הסטייה.

אגב, תוספת בנוגע לאוטונומיה של התאחדויות בנוגע להתייחסות לשחקנים זרים, חקרתי קצת את החוקים במדינות האיחוד:
    בצרפת מחשיבים את כל אירופה פרט לבוסניה, סרביה, מונטנגרו וישראל כלא זרים, לא רק אזרחי האיחוד. גם אוסטרלים לא נחשבים זרים בצרפת.
    ביוון גם יש מדינות שהוסיפו להגדרה של האיחוד האירופי למרות שלא כלולות בו, כמו רוסיה וטורקיה, וגם אלג'יראים ומרוקאים אינם נרשמים כזרים.
    בהונגריה כל מדינות אירופה נחשבות כאיחוד, וכל שחקן עם דרכון של מדינה אירופית לא נרשם כזר. ממה שהבנתי, זה כולל גם את ישראל.
    בספרד טורקיה ורוסיה נחשבות למדינות האיחוד, וגם רוב מדינות אפריקה נרשמות השחקנים לא זרים.
    בשוויץ כל אירופה הגיאוגרפית (כלומר, לא כולל ישראל) נרשמת כאיחוד האירופי.
    בפינלנד, מותר עד 3 שחקנים שאינם אזרחי האיחוד, כתוכן החוק הרשמי של הליגה, אבל הוסיפו להגדרה של אזרח האיחוד גם את כל אפריקה, מדינות אסייתיות שהיו בשלטון סובייטי, מדינות קאריביות, כל אוקיאניה (כולל אוסטרליה וניו זילנד), טורקיה וארה"ב.
    שום דבר לא מונע מההתאחדות הישראלית לפנות לליגות בעולם בבקשה להחריג את ישראל כמדינה שאינה באיחוד, במקביל לאימוץ שחקנים זרים ממדינות מסוימות כלא זרים.

לטעמי, המגבלה הכי טובה היא בכלל לא תלויית לאומים, אלא כזו שדומה למגבלות הרישום למפעלים האירופיים - מינימום של שחקני בית ומינימום של שחקנים שגדלו במחלקת נוער במדינה.

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה יהווה שיקול הרבה פחות גדול אם יהיה אפשרי להחתים יותר זרים, היחס לזרים כחלק מהקבוצה ישתנה.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

יפריע לך אם לקבוצה יהיו 11 זרים ובמשחקים מסוימים ישחקו חמישה-שישה במשחק משיקולים של המאמן?
    למה צריך לספור שחקנים זרים בהרכב? הם חלק מסגל, גם לא כל הישראלים משחקים כל הזמן.